Jump to content
  • Kayıt Ol

Toki Wo Kakeru Shoujo (The Girl Who Leapt Through Time)


elovitnas

Önerilen İletiler

[bimgx=560]http://www.animeshade.kit.net/Filmes/AS-Tokikake.jpg[/bimgx]

[fieldset=KÜNYE]

Kategori: Film

Süresi: 1 saat 39 dakika

Firma/Stüdyo: Madhouse

Yönetmen: Mamoru HOSODA

Senaryo: Satoko OKUDERA

Animasyon: Masashi ISHIHAMA, Chikashi KUBOTA, Hiroyuki AOYAMA

Müzik: Kiyoshi YOSHIDA

[/fieldset]

[fieldset=KONU]

Makoto okul günlerini en yakın arkadaşları Chiaki ve Kousuke ile birlikte eğlenerek geçirmektedir. Birgün Makoto kimya labaratuvarında üstüne düştüğü garip nesne sayesinde zamanda sıçrama gücü kazanır. Önceleribu gücünü eğlenmek için kullanır. Daha sonra geçmişi değiştirerek geleceğe yön vermek ister ama bunu yaptığında işler tahmininden daha karışık bir hal alcaktır.

[/fieldset]

[fieldset=KİŞİSEL GÖRÜŞ]

Film konu olarak Kelebek Etkisi (Butterfly Effect) filmiyle benzerlik göstermekte. Ama kesinlikle birbirlerinin kopyası değiller. Toki Wo Kakeru Shoujo izlerken çok eğlendiğim bir anime. Film yeri geldiğinde güldürüyor, yeri geldiğinde de duygusallaştırıyor. Bu ikisi arasındaki gidiş gelişlerin zamanlaması çok iyi oturtulmuş. Serinin animasyonları benim çok sevdiğim bir tarz. İnsan figürlerini ve yüz ifadelerini çok iyi yansıtıyor bence. (Summer Wars ile hemen hemen aynı, zaten aynı stüdyonun filmleri ikiside). Serini en hoşuma giden yanı seslendirmelerinin çok güzel oluşu. Seslendirme sanatçıları çok iyi seçmişler. Seslendirdikleri karakterleri çok iyi yansıtıyorlar. Eğer bir buçuk saat vaktiniz varsa ve nasıl değerlendireyim diye düşünüyorsanız kesinlikle bu bol ödüllü bu anime filmi izlemelisiniz.

Filmin kazandığı ödüller

2006 Sitges Film Festivali - "En İyi Animasyon Ödülü"

2006 Medya Sanatları Festivali - "Animasyon Büyük Ödülü"

2006 Mainichi Film Ödülleri - "Animasyon Büyük Ödülü"

2006 AMD Dijital İçerik Ödülleri - "Büyük Ödül" ve "En İyi Yönetmen Ödülü"

2006 Japon Akademi Ödülleri - "Yılın Animasyonu Ödülü"

6. Tokyo Anime Ödülleri - "Yılın Animasyonu Ödülü"

6. Tokyo Anime Ödülleri - "Yönetmen Ödülü"

6. Tokyo Anime Ödülleri - "En İyi Orijinal Hikaye/Eser Ödülü"

6. Tokyo Anime Ödülleri - "Senaryo Ödülü"

6. Tokyo Anime Ödülleri - "Sanat Yönetmenliğinde Başarı Ödülü"

6. Tokyo Anime Ödülleri - "Karakter Tasarım Ödülü"

[/fieldset]

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 9
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Squaw

    1

  • JNXL

    1

  • elovitnas

    1

  • nerusa

    1

Öncelikle yorumundaki benzetmeye kesinlikle katıldığımı belirtmem gerek elovitnas, sonraki yorumlarıma geçecek olursam;filmi ilk izlediğimde (geçen sene İzmir Japon Filmleri Festival'inde izlemiştim) benimde aklıma Butterfly Effect filmi gelmişti elbette direk o filmle bağdaştırmamıştım ben de ama seninde yazdığın gibi kesinlikle birbirinin kopyası değiller,bu filmde ise en çok dikkat ettiğim ve hoşuma giden ayrıntı ana karakter Makoto'nun zaman arasında yolculuk yaparken ekrana yansıyan saat çarklarının görüntüsüydü.Serinin havasına daha da bir güzellik kattığını düşünüyorum.

Hem eğlendiren hem de izlerken bir şeyleri anlama çabası yansıtan ama bunları yaparken izleyicinin zihnini asla yormayan nadir animelerden birisi diye düşünüyorum, ilk izlediğim zaman favorilerim arasına ekleme konusunda asla pişmanlık yaşamadığım bir filmdi,karakterlerin davranış özellikleri seri içerisinde bulundukları konum için o kadar güzel tasarlanmış ki sanki çevremizde olan insanların da bu özelliklere sahip olduğu şüphesi yaşamadan edemiyor insan bense sonundaki süpriz ile apayrı bir konuma yerleştirmiştim bu filmi;

Chiaki'nin kimliğinin de Makoto ile benzeşmesi gerçekten de iyi bir sürpriz sunuyor izleyiciye...

Kısacası izlerken çok eğlendiğim ve gidişatı konusunda meraklandığım bir filmdi,izleyene çok keyifli dakikalar yaşattığı konusunda da sana katılıyorum ve aldığı ödülleri de sonuna kadar hakettiği görüşündeyim,ayrıca tanıtım da çok güzel olmuş,tanıtım için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kesinlikle favorilerim arasında bir yapımdır; açıkçası ben Butterfly Effect filmini de izlemiş olmama nazaran, yine de bu yapımın nedense daha sevimli ve özgün olduğunu düşünüyorum. Tanıtım için teşekkürler, izlenilesi bir yapım... :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bugün izleme imkanı bulup hemen arşiviminde olması gerektiğine inandığım bir yapım oldu. İzlediğim andan kesinlikle keyif aldım. Böylesine güzel bir öneri için teşekkür etmek istedim...

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

İzlerken hiç sıkılmadığım bir anime filmiydi, zamanda sıçrama da klasik zaman yolculuğundan farklı olmasıyla izleyicide bir hoşutluk bırakıyordu, ayrıca romantizm içeriği de senaryoya tam oturmuştu, müzikleri de gayet hoş olan bu yapımı her ne kadar sonu beni tatmin etmese de kaçırmayın derim. Tanıtım için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Mükemmel bir filmdi; özellikle müziklerine ve çizimlerine bitmiştim. Her animeseverin izlemesi şart bir film.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

bu animeyi nereden indirebilirim:qaglayacak::qaglayacak::qaglayacak:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Üç yıl önce indiripte geçen ay izleme şansı buldum.Anime listelerinde ön sıralarda yer alıyordu fakat izleyince bunu hak etmediğini düşünmeye başladım.Güzel fakat yeterince etkileyici değildi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yabancı bir sitede filmin müziğine denk gelmiştim(kawaranai mono) ve o müziği arama çabalarım sonucu animenin kendisiyle karşılaşmıştım,severek izlemiştim ve şarkının çaldığı sahne beni özellikle etkilemişti,sonu pek tatmin edici gelmemesine rağmen genel olarak baktığımızda güzel ve izlenmeye değer olduğunu düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 yıl sonra...

İzlediğim güzel anime filmleri arasında...

:)

Ancak şöyle bir durum var ki..

Steins Gate bu animeden sonra çıktı ve konuları neredeyse aynı.. 2 sini de izleyenler bilirler...

Senaryo çalıntı gibime geliyor. :D Bilmiyorum sizlerde böyle düşünüyor musunuz ? :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?