Jump to content
  • Kayıt Ol

GunGrave


Squaw

Önerilen İletiler

KÜNYE:

Kategori: TV Serisi

Bölüm Sayısı: 26

Firma/Stüdyo: Madhouse Studios, Victor Entertainment, Red Entertainment

Yönetmen: Toshiyuki Tsuru, Hideyuki Ueno, Tomoyuki Shimizu, Cindy Yamauchi

Senaryo: Yousuke Kuroda

Animasyon: Shino Masanori

Müzik: Yukako Inoue

Dizayn: Shino Masanori, Yasuhiro Nightow, Masahiro Kimura

Orjinal Eser: Yasuhiro Nightow

UYARI:

Seri ağır şiddet içerdiğinden +18 olarak nitelendirilebilir,seri zaten ''Seinen'' türleri içerisinde yer almaktadır.

NOT:

Bir de GunGrave - Overdose diye üç videonun yer aldığı bir klasör indirmiştim netten ama içeriği hakkında bir bilgim yok,severlerine bulabilirlerse bu videoları da dikkate almasını tavsiye ederim,ben sadece göz gezdirdim daha izleyemedim yalnız bunu belirteyim.

KONU:

İlk bizi karşılayan görüntülerde ne olup bittiğini anlamadığımız,karşımıza ne amaçla kullanıldığını bilmediğimiz bir bilim aracı çıkar ve bu araçta bulunan Mika,True Grave ve Dr.Tokioka isimli üç karakterimiz izleyici karşılamaktadır.Öncelikle bu üç karakter arasındaki bağı çözemediğimiz ilk bölüm sonrasında Grave,ikinci bölümden itibaren yaşamlarına tanıklık etmemiz için bizi geçmiş günlere götürür.

Brandon Heart,bir sokak serseri aynı zamanda da küçük bir çetenin üyesidir,bu çetede ona en yakın olan kişi de Harry MacDowel'dır.Bir süredir çatıştıkları başka bir sokak çetesine ait üyelerle devamlı bir çekişme içinde yaşamaktadırlarki bu çetedekilerin asıl başındaki kişiye çatmakla hayatlarının en büyük hatasını yaptıklarının farkına varacaklardır fakat bunun için çok geç kalmış olacaklardır.Birbirlerine karşı düşmanca olan bu iki çetenin paylaşamadığı şey aslında çok da büyük bir olay değildir ama aralarında büyüttükleri bu sıradan olay nedeniyle sürdükleri çatışmalar sonucunda Brandon ve Harry tek başlarına kalırlar,artık sadece iki kişi olarak birbirlerine destek verebileceklerdir.

Bir gün günlük hayatlarına devam etmek için neye karar vereceklerini düşündükleri ve yaşadıkları bir sorun sırasında,bulundukları şehrin en ünlü örgütü olan Millenion'un en önemli adamlarıyla karşılaşırlar ve Harry,bu guruba girme isteğini dile getirir hayatında yapacağı hiçbir şeyi olmayan Brandon da Harry'i takip edecek,hayatının dönüm noktası olan adımlarını atacaktır çünkü Millenion örgütü için ''Aileye ihanet edeni affetmemek'' en önemli kuraldır daha doğrusu kendilerini aile olarak nitelendiren bu örgüt için temel anlaşma budur,örgüte giren herkesle bu anlaşma imzalanmış demektir.

Brandon'un bu örgüte girmesinde asıl önemli etkenin Harry olmasının yanında başka bir nedeni daha vardır;Maria Asagi...

Zaman ilerledikçe Harry,hırsına yenik düşecek ve çeşitli komplolar kurarak örgütü yok olma noktasına getirecektir,bu dönem içerisinde olması gerektiği yerde olamayan Brandon,yeniden varlığını gösterecetir fakat bu çok farklı bir geri dönüştür ve yıllardır içerisinde sakladığı kinini sonunda dışarıya vurabilecektir,bu sefer elbette Millenion örgütünün dışında yer alarak çünkü artık Millenion eski güvenilir Millenion değildir.

KİŞİSEL YORUM:

İlk bölümü izlediğimde gerçekten de konunun kopukluklarına gömülüp kalacağım sanmıştım fakat ilk bölümden sonra gelen ikinci bölümü izlemeye başladığım

an Seinen türlerinde görmeye alışık olduğum tasarısıyla karşıma bu türe ait yeni bir serisini sunmuş bulundu.İlk bölüm sadece son bölüme basamakları çıkmakta yardım görevi konumundaydı.

Karakterlerin geçmişine döndüğümüz sahneden itibaren sürükleyici öyksüyle izleme listemin en yükseklerinde yer alacağını düşündürten fakat bu tezini son 10 bölümde kendi elleriyle yıkan bir yapım oldu.Oysaki gidişat da bu kadar oynama yapmasalardı eminimki şu an seri olduğu yerden daha üstün bölümde yerini almış olacaktı.Bilimkurgu özelliği değildi beni sıkan,bunu belirtmem gerek tersine çok güzel bir yönde içerisine yerleştirilmiş olan bu türü hiçbir şekilde göze batmıyor sadece son bölümlere doğru şu deney ürünü olan varlıkların devamlı ortaya çıkması ve ana karakterlerimize az iş düşürülmesi canımı sıkmıştı.Bu eksiliği dışında çok da sıkıcı yönü olmadığını düşünüyorum aslında.

Karakterler rollerine çok güzel yerleştirilmişti ve karakterlerin çizimlerinde geçmiş yılların izlerini çok güzel yansıtmışlar,aradaki geçen yıl farkını çok net bir şekilde hissedebiliyorunuz,tasarıları çok aşırıya kaçılmadan tam uygun olarak düzenlenmiş özellikle de ana karakterin orjinalliği çok güzel bir özellikti hani bu orjinallik karakteristik özellikleri olarak betimlemeyelimde tek bir özelliğinden kaynaklanıyor diyelim,nadir konuşan bir ana karakteri ilk defa izledim,serinin odak hatta dönüm noktası olarak düşündüğüm Brandon 26 bölüm boyunca neredeyse 100 cümle hatta 100 kelimeyi zorla konuşan bir karakter hatta öyleki ilk bölümden sonra geçmişine döndüğümüzde dilsiz bir karakteri canlandırıyor diye düşünmüştüm.qsoru

Müzikleri ise çok doyurucu tarzda değildi,belki serinin havasına uyuyordu ama yine de benim farkına varmadığım şekildeydi belki de etkilenmediğim bir türde olduğu içindir.Ana özelliklerinden sonra içerisinde yer alan duygusal öğeleri de göz ardı etmeden izleyiciye güzel bir işlenişle sunuyor,Brandon ve Harry arasında yaşananları düşününce;

Nefret etmek isteyip de asla nefret edemeyeceğimiz geçmişimizde birçok yaşanmışlığı paylaştığımız insandan gelen bir ihanetle yıkılmak....

O anda insan derin düşüncelere dalabiliyor,hani idealleri ortak olarak gerçekleştirmek vardır ya da hani hiçbir şey yapmasa bile sadece yanımızda olmasından cesaret aldığımız insanlar vardır hayatımızda ''Dost'' dediğimiz,ondan gelen bir ihanetle hayatımızın ne yöne çevrildiğini tahmin edemeyeceğimiz bir anda tüm bunlara veda etmek....

İşte bu duyguları yaşatan Haryy'nin o lanet kurşununun sesiyle Brandon'un acısını anlama arasında kaybolurken çok garip hislerle kalakalıyorsunuz ekran karşısında.

Sonu hiç düşünmediğim bir şekilde biterken ilk 14-15 bölümün bana yaşattığı keyfi düşünmeden yapamadım doğrusu,yine de iki ana karakterin yaşadığı son belki de seriye çok yakıştı ya da benim için öyleydi,seri ilk bölümlerin düzeninde gitseydi eminim tadı damağımda kalacak yapımlardan birisi olacaktı.

KARAKTERLER:

Brandon Heat

kdofhv.jpg

Harry ile en yakın olan insandır,iki sokak serserisi iken birden Millenion örgütüne katılarak hakettiği en yüksek mertebeye ulaşan bir karakterdir.Çok iyibir nişancı olan Brandon hayatında sadece Haryy ve Maria'ya önem verir ve eski üyesi olduğu çetesindeki 3 arkadaşına.

Konuşmayı fazla sevmeyen Brandon,örgüt içerisindeki anlaşma olan ''Aile'ye yapılan ihanet affedilemez'' ilkesinin en iyi savunucularındandır.

Harry'nin örgütten gizli tasarladığı planlarını kabul etmeyince hiç ummadığı bir anda Harry tarafından öldürülür ve Doktor Tokioka tarafından tekrar yaşama döndürülür,bu kez doktor ona ''Beyond the Grave" adını verir ve annesinin öcünü alma konusunda Maria'ya yardım etme sözü verir.

Harry MacDowel (Bloody Harry)

16hl1ts.jpg

Brandon ile sıradan bir sokak serserisiyken Millenion örgütüne katılarak önemli birer şahıs olma yolunda ilerler.

Şirkette başardığı büyük işler sonucunda tasarladığı yere gelen ve bu amaç uğruna her şeyi yapabilecek kişilikte olan bir karakterdir.

İstediği yere yani Big Daddy'nin yerini alma uğruna yaptığı şeylerden dolayı örgüt arasında Harry'e ''Bloody Harry'' lakabı verilmiştir.

Big Daddy

15odx7t.jpg

Millenion örgütünün başıdır yani ailenin babasıdır,bu nedenle örgüt arasında ona ''Big Daddy'' diye hitap edilmektedir.

Aynı zamanda bu örgütü kuran Big Daddy'dir ve örgütü bulunduğu şehir ile birlikte aileyi de korumak için kurmuştur.

Harry,amaçları için Big Daddy'de öldürür.

Maria Asagi

30vzubm.jpg

Brandon ve Harry'nin sokak çetesi oldukları günlerden tanıdıkları birisidir.

Millenion'un eski üyelerinden Jester tarafından evlatlık alınıp yetiştirilmiş olan Maria da kendini,zamanla Millenion'daki yaşanan olayların içerisinde bulacaktır.

İlerleyen zamanda her ne kadar Brandon'u sevse de Big Daddy ile evlenecektir çünkü Brandon,Maria'ya acı vermemek için ona hiçbir yakınlaşma göstermemiştir.

Mika Asagi

qp0z6b.jpg

Maria ve Big Daddy'nin kızıdır.Örgüt tarafından öldürülen annesinin öcünü almak için bir süre ''Beyond the Grave'' ile kalacaktır.

Bear Walken

120qlw1.jpg

Millenion örgütünün en iyi tetikçisi aynı zamanda bir numaralı adamıdır.Big Daddy'nin en çok güvendiği adamlardan birisidir.

Bear,zamanla Harry'nin yanında yer alacaktır.

Sherry Walken

2eminol.jpg

Bear'ın kızıdır.

Harry'nin gelecekte karısı olacak.Harry'e olan aşkından dolayı hiçbir zaman Harry'i yalnız bırakmayacak yaptığı her şeyde-kötü olsa bile- ona olan desteğini esirgemeyecektir.

Balladbird Lee

255i7t1.jpg

Harry ve Brandon ile aynı seviyede olan bir örgüt üyesidir.

Zamanla Harry'e amaçları konusunda yardım edecektir,Harry onu sadece kullanacaktır ama Lee için Harry saygı duyulası bir adamdır.Lee de soğukkanlı örgüt üyelerinden birisidir.

Bob Poundmax

24q4qci.jpg

Çok obur bir kişi olan Bob,Lee'nin en yakın arkadaşıdır,örgüte beraber katılmışlar ve örgüt içinde de birlikte hareket etmişlerdir.

Tüm bu özellikleri dışında, çok iyi bilgi ağına sahiptir,istediği her türlü bilgiye anında ulaşabilen ve bilgilsayarları istediklerine ulaşmak uğruna rahatça kullanabilen bir kişidir.Bir nevi ''Hacker'' diye nitelendirilebilecek bir karakterdir.

Bunji Kugashira

2u46alj.jpg

Millenion adlı örgütün Brandon'dan sonra gelen en iyi tetikçisidir.

Öldürmekten asla çekinmeyen amacı için her şeyi yapabilen insanlardan birisidir.Amacı için sadece hedef gösterilmesi yeterlidir,ne amaçla olduğunu sorgulamadan sadece ölüm saçan bir karakterdir,serinin Brandon ve Harry'den sonra gelen en soğukkanlı karakterlerinden birisidir.Örgütte geldiği seviyeye Brandon sayesinde ulaşmıştır,işinde onu yetiştiren kişi Brandon'dur.

Dr. Tokioka

m7v0wl.jpg

Çok eski bir Millenion üyesi olan Tokioka zamanla yapılan çalışmaları onaylamayacak ve bu görevinden ayrılacaktır.

Bulduğu büyük bir icat sonucunda aslında hayatının en büyük hatasını yaptığının farkına varacak olan Tokioka bundan sonra bu buluşunun kötülüğünü affettirme adına çalışmalar yapacaktır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 yıl sonra...
  • İleti 4
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Squaw

    2

  • Tenjin

    2

  • smygon

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Eline sağlık yine döktürmüşsün tanıtımda. Seriyi sana ben önermiştim sanırsam. Dediklerinin bir çoğuna katılıyorum. Son 10 bölüme kadar oldukça sürükleyici ve güzel giderken, hatta bilim kurguda çok göze batmıyordu, sonlara doğru olaylar değişti.

Ancak bazı kısımlar çok etkileyiciydi izleyemeyenler şiddetli için spoiler içerir

Brandon'ın sevdiği kızı, hatta kızında kendini sevdiğini bildiği halde beraber olmaları için gerekeni yapamayıp kızı kaptırması :neqoluyor: acayip uyuz oldum yani elime geçirsem şu hale getirirdim :kazna:. Ya hiç konuşmaması bile bu kadar sinir etmedi beni :kirmizi: . Sonra Harry Sherry'yi tavlamaya çalışırken Bearın sessizce kabullenmesi. En önemlisi Brandon ile Harry arasındaki o olayda Brandonun son anda bile karşılık vermemesi hemde çok rahat yapabilecekken...:kineme:

Squaw güzel bir kısma daha deyinmiş "dostluk" adına oldukça güzel şeyler bulabileceğiniz tadımlık bir seri...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

bence serinin içine bilim kurgu öğelerini fazla katmasalarmış tadın yenmez olurdu

Başta bloody harry nin örgüt içnde yükselmesini izlerken son bölümlerde zombiler diyelim ortaya çıkması bayağı bi canımı sıktı

ama yinede tavsiye edilesi zorla izlettiresi bir anime

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Urahara

Bana o kadar çok anime önermiştin ki hatırlayamıyorum bile ama en çok da Clannad'ı unutamıyorum önderidklerin arasında :023:

Clannad özellikle de After Story izledikten sonra sana olan güvenim sonsuz bu konuda biliyorsun :D Gungrave'de bahsettiğin kadar iyi bir seri çıktı,tabii bahsettiğim özellikleri kendini gösterene kadar ve seri özellikle ilk bölümde çok iyi bir seyirlik sunuyordu, keşke o hevesi son ana kadar taşıyabilseydi ama bu hemen hemen tüm Seinen türlerinin genel tabusu olmuş gibi,geleim spoiler konusuna;

Brandon'un sevmediğim tek özelliği buydu aslına bakarsan;birçok şeyi hiçbir çaba göstermeden kabullenbilmesi,belki onun karakteristik özelliğine yakışanı buydu belki çevresindeki sevdiği insanlar için o şekilde davranan birisiydi bilemiyorum ama ne olursa olsun,en azından ''dostluk'' adına değil de ''sevgi'' adına daha fazla çaba harcamasını beklerdim...

Serinin,biraz daha yaratıkların yer aldığı temaya kayması serinin gizemini siliyordu belki ama yine de izlenebilir seyirlik oluğunu belirtmeden geçmeyeyim :D

@smygon

Harry,benim nadir olarak sevdiğim kötü karakterlerden birisidir aslında,pek klişe bir mafya yükselişine sahip olsa da yaptıklarıyla ve yapacaklarını oluşturan tabansal olaylarla serinin ana taşıydı,bu yönüyle de ayrı yerde tuttuğum birisi olmuştur kendisi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Squaw

Olsun daha tavsiye ederim sana lafı mı olur. (Kenshini unutmayalım bu arada :q015: Hiko Seijiro ve Hajime Saito, Sagara...:qegenmis: ). Esasında konuyu daha da derinleştirebilirlerdi ama yapmamışlar. Brandon kendinden çok karşısındakini düşünen bir tipti belki de bu yüzden oldu bu olaylar. Ama dostluk bağları sevgisinden önde geliyordu. Harry olayı bunu açıkca gösteriyor. Söylemeyeyim diyorum ama asansör sahnesindeki durum diyim sen anla...

Sanırım sana tavsiye edecek bir seri daha bulmuş olabilirim... :qtehlikeli:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?