Jump to content
  • Kayıt Ol

Sagopa Kajmer


Kyrie

Önerilen İletiler

npqg6s.jpg

nqxsvo.jpg

Asıl ismi Yunus Özyavuz 1978 Samsun doğumludur. İlk olarak Samsun'da yerel radyoda dj'lik yapmaya başladı. 1997’de üniversite okumak için İstanbul'a geldi. (İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı) Burada bir ara barmenlik yaptı. 1998’de kendi müzik stüdyosu Kuvvetmira'yı kurarak müzik çalışmalarına başladı. 1999 yılında çeşitli sanatçıların yer aldığı ilk Türk rap albümü "Yeraltı Operasyonu" albümünde ilk projesi olan "silahsız kuvvet" mahlasıyla yer aldı ve en fazla dikkat çeken kişi oldu. 2001 yılında ilk albümü "Sözlerim Silahım" çıkardı. 2002 yılındaki ikinci albümü yine “Silahsız Kuvvet” mahlasıyla "İhtiyar Heyeti" çıktı. Daha sonra (Sagopa Kajmer) ismiyle aynı adı taşıyan bir albüm çıkardı ve aynı yıl içerisinde, Ceza "Med Cezir" albümünün prodüktörlüğünü yaptı. Albümün tüm müziklerini kendisi yaptı. 2003 yılında yeni albümü Bir Pesimistin Gözyaşları’nı tamamladı ve 2004 yılında double olarak 150 dakika süren bir albüm piyasaya çıkarttı. Yepyeni bir ses yaratarak büyük dikkat çekti. 2004 yılında Fuchs "Huzur N Darem" albümünün prodüktörlüğünü yaptı.

2004 Cem Yılmaz'ın G.O.R.A. filminin Soundtrack müziklerini yaptı. 2005 yılında İrem Recordstan Romantizma adlı albümünü çıkardı. Bu albümden “Vasiyet” isimli parçaya klip çekti, bu klip 2005 yılında Kral TV’de ‘en iyi klip’ ödülüne layık görüldü. Albüm çıktıktan sonra askere gitti. h2000 ve j&b festivallerinde DJ'lik yaptı. Yurt dışında da çeşitli yerlerde Dj'lik yaptı. DJ olarak Mic Check mahlasını kullanan Yunus Özyavuz, Türkiye’de turntablizm akımını başlatmıştır. Çok önemli bir müzik birikimi ve arşivine sahip Dj Mic Check "Sagopa Kajmer" kimliğiyle "Pesimist Underground Rap" tarzını oluşturmuş, müzik kalitesi, söz zenginliği ve etkileyici sesiyle kendisini birçok değişik kitleden insana kanıtlamıştır. Yurt dışından sanatçılara da altyapı müzikler hazırlamıştır. Ayrıca Dj Mic Check Türkiye'de "turntablizm" akımının öncüsüdür.

2006 yılında kendisi gibi rapçi olan Kolera (Esen Güler- 1983)’yla evlenmiştir, Sagopa Kajmer ve eşi Kolera birlikte “Melankolia Müzik” isimli müzik şirketini kurdular. Sagopa Kajmer bu olayı bir röportajında "Boğulacaksak kendi denizimizde boğulalım dedik." şeklinde açıklamıştır. Bu ikili ve Kuvvetmira'da yer alan diğer rap sanatçıları Melankolia Müzik'in ilk albümü Kafile'yi çıkardılar. Albümün prodüktörlüğünü yine Sagopa Kajmer üstlenmiştir. Ayrıca 2008 yılında MTV Türkiye tarafından EMA'de Hip-Hop kategorisinden Türkiye'nin en iyi sanatçısı olmaya aday olmuştur ve EMA Party'deki performansıyla ve seyircileriyle dikkat çekmiştir. 2007 yılında Kolera’yla düet albümleri olan İkimizi Anlatan Bir Şey'i dinleyicileriyle buluşturdu, çift cdlik özel koleksiyon basımı büyük ilgi gördü. Ayrıca Mc Salazar ile birlikte, “İçimdeki Şeytanın Ensesindeyim” parçasını çıkarmıştır.

İstanbul'a yerleştikten sonra müzik çalışmaları ve üniversite eğitiminin yanı sıra en güçlü radyolarda müzik direktörü ve DJ olarak çalıştı. Halen popüler bir radyoda program yapmaktadır, mutlu evliliği de devam etmektedir.

Müzik hayatında kullandığı ismi Sagopa, Mısır'da bir piramidin adıdır. Birçok arkeolog bu piramidin sırrını çözmeye çalışırken, tuzaklara düşüp can verdikleri söylenir. En son, soyadı Kajmeri olan bir arkeolog, Sagopa'nın gizemini ortaya çıkartmış ve piramidin en gizemli yerine, son odasına girerek, duvara Sagopa'nın gizemini çözen anlamına gelen Sagopa Kajmeri kazımıştır. Ancak bu arkeolog da (Gerhard Kajmeri) hava akımı yüzünden can vermiştir. Bu olaydan bir süre sonra piramide modern araçlarla giren bilim adamları, ölen adamın cesedini bulmuşlar ve piramide donanımsız girme cesaretinden dolayı bu adamın adını tüm dünyaya duyurmuşlardır.

ALBÜMLERİ

Yeraltı Operasyonu (1998) Turbo

Sözlerim Silahım (2001) Silahsız Kuvvet

İhtiyar Heyeti (2002) Silahsız Kuvvet

On Kurşun (2002) Sagopa Kajmer

Sagopa Kajmer (2002) Sagopa Kajmer

Bir Pesimistin Gözyaşları (2003) Sagopa Kajmer

Romantizma (2005) Sagopa Kajmer

Kafile (2006) Kuvvetmira

İkimizi Anlatan Bir Şey (2007) Sagopa Kajmer, Kolera

Kötü İnsanları Tanıma Senesi (2008) Sagopa Kajmer

Şarkı Koleksiyoncusu (2009) Sagopa Kajmer

Yeraltı Kafilesi. Kafile 2 (2010] Sagopa Kajmer

Derleme Albümler

Melankolia Compilition Vol.1

Melankolia Compilition Vol.2

Melankolia Compilition Vol.3

Mixtapeler

Kuvvetmira Mixtape

Melankolia Mixtape Vol.1 (2006)

EP'ler

Pesimist Ep 1

Pesimist Ep 2

Pesimist Ep 3

Disstortion Ep

Pesimist Ep 4 - Kurşun Asker

Pesimist Ep 5 - Kör Cerrah

Saykodelik Ep-(Pessimist Orkestra)

Not: Yazının bazı kısımları alıntı bazı kısımları doğaçlamadır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 28
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • muhtesemmatrix

    5

  • Tenbatsu

    5

  • Beyazm

    3

  • Kyrie

    3

Bir aralar tek tük takıldığım bir sanatçıydı, vasiyet ve kajmeran severek dinlediğim parçalarıydı. Karamsar olduğum zamanlarımda sagopa'nın karamsarlığını yansıttığı parçalar ilaç gibi geliyordu. Gerçi artık pek dinlemiyorum ama bana göre Türkiye'de rap müziğin hakkını veren bir sanatçıdır. Tanıtım için teşekkürler Kyrie.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

belirtmemişsin ama ceza ile asya sentez zamanından beri tr rap dünyasını takip ederim ve çok net söylüyorum.2 diss çalışması disstortion ipe ve ep4(kurşun asker)

Bir Pesimistin Gözyaşları (2003) Sagopa Kajmer ve

en son da Romantizma (2005) ten sonra bu adam bitmiştir.Halkın çok egzotik bilmemne hede hödö laflarından sonra şarkılarının yüzde 90 unda anlam bulamadım.Aktif olarak sallıyor.

Aşk şarkıları yapması bana çok saçma ve anlamsız geliyor.Beğenen beğenir saygım sonsuz ama kurşun asker dışında yıllardır başarılı çalışması yok diyebilirim.Kemik dinleyici ile yoluna devam ediyor.:birsey gelmez:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

sago türkçe rapin ilk temsilcilerindendir.birçok kişi sagoyla rap e başlamıştır,sevmiştir.fakat sonrasında kendini bozmuştur.arabesk rap diye yeni bir oluşuma sebep olmuştur ve lanet olasıcadır.

ben underground bir rapper ve bir rap dinleyici olarak sagoyu şuanki haliyle türkçe rap de ilk 10 a koymam..

sevgiler saygılar

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

sago türkçe rapin ilk temsilcilerindendir.birçok kişi sagoyla rap e başlamıştır,sevmiştir.fakat sonrasında kendini bozmuştur.arabesk rap diye yeni bir oluşuma sebep olmuştur ve lanet olasıcadır.

ben underground bir rapper ve bir rap dinleyici olarak sagoyu şuanki haliyle türkçe rap de ilk 10 a koymam..

sevgiler saygılar

benle aynı düşünceleri paylaşan birisini görmek mutluluk verici :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Düşünce ve fikirlerinize saygı duyuyorum ama bu kadar karalamanızı da saçma buldum, ayrıca Doumeki, sizin rapper olarak kimi dinlediğinizi merak ettim açıkçası.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Çoğu kişi gibi "Rap değil, Sagopa Kajmer dinliyorum." diyenlerdenim. Herkesin beğenisi ve zevki farklı olacak tabii, ama Sagopa'dan daha yüksek derecesi olan bir rapçi Türkiye'de var diyemem. Teşekkürler Kyrie.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

bnce sagodan çok daha iyileri var (bkz grejuva, da poet...)

bnce pesimist ep4 den sonra büyük bir değişim yaşadı müziği ne yazık olumlu yönde olmadı

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

bnce sagodan çok daha iyileri var (bkz grejuva, da poet...)

bnce pesimist ep4 den sonra büyük bir değişim yaşadı müziği ne yazık olumlu yönde olmadı

Buna ek olarak Saian Sakulta Salkım, Karaçalı, Patron'da çok çok iyiler. Zaten bu adamları dinlemeyenler ben Türkçe Rap dinliyorum diyemezler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

canlı bilmiyorum ama bir çok stüdyo çalışmasını dinledim ve beğendim

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

da poet canlı gördüm çok rezildi be bro :qhipnoz:

Aaaa olur mu cansız dinle o zaman ne diyeyim :D. İyidir ya gerçekten.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

abi organizasyonun en reziliydi diyebilirim:hiphoplife dan yorumlara bakabilirsin:neqoluyor:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Arkadaşlar konu Sagopa Kajmer, yapılan sohbet biraz konu dışı değil mi sizce de? Lütfen konuyu kirletmeyelim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

ishak sen hala bu şekilde mi yazıyorsun :) türkçe kullanımına biraz daha dikkat edersen sevinirim (konuya uygun değil ama söylemek istedim)

Sagopa biraz dinlemişliğim vardır ama arkadaşımın zoruyla :) pek benim tarzım değil sadece arkadaşım istediğinde net üzerinden şarkı sözlerini veriyorum :biyik gulme: ve zaten sagopa yerine şagoba olarak hitap ettiğimde arkadaşım benden ümidi de kesti :P

tanıtım için teşekkürler ^^

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bir çok rapçi gibi küfür etmiyor artık, sesi detone olmuyor canlı performansta bile, yeni nesil veletler gibi, deyim yerindeyse taramalı tüfeklik yapmıyor şarkı söylerken ve her meslektaşı gibi kopuk rapçi tarzı yok, ki ona yakışan da o. Neyse fazla uzatmaya gerek yok, herkesin bakış açısı farklıdır sonuçta, ayrıca yukarıda admin de uyarı vermiş zaten. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ne alaka adminin uyarı vermesi :D. Sagoya dediğimiz laflardan dolayı demedi ki. Konuyu başka yerlere çektiğimizden.

Bak gördün mü yine başka yerlere çekiyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Merhaba herkese;

Sago'yu kolera köreltmiş olabilir mi sizce..! Adam cağzın kendisi de rapi gibi yumuşadı zamanla

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

Sagopa'nın müzik tarzı pesimist ep4 ten sonra daha manevi yöne oldu.. Belki de bu yüzden bazı kişiler sagopayı güzel müzik yapamıyo diye eleştirdiler.. Tamamiyle saçma; müziği ve lirikleriyle daha yükseğe geldi... Ve hala da pesimist ep4 ten sonra müziğin kalitesi düştü diyenler var... Tekrar dinleyin; inşallah anlattığı maneviyatı yetim kalmış vicdanınıza anlatabilirsiniz... Kyrie teşekkür ederim sagopa kajmeri savunduğun için..

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Burada bir tanıtım yapılmış, sanatçı hakkında iyi kötü herkes yorum yazmış, konu sagopa iyi mi sagopa kötü mü olayı değil aslında, sagopa bir süre gittiği çizgisini değiştirmiş olabilir, bu değişim bir kesimin hoşuna gitmez ama o kesimin hoşuna gitmiyor diye sagopa artık kötü sanatçı oldu denemez, tam tersi de geçerli, iyi kötü diye yorum yapmak ve gruplamak konuyu kızıştırmaya neden olabilir, sonuç olarak yazılan mesajlar daha ılımlı olmalı diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sagopa'nın müzik tarzı pesimist ep4 ten sonra daha manevi yöne oldu.. Belki de bu yüzden bazı kişiler sagopayı güzel müzik yapamıyo diye eleştirdiler.. Tamamiyle saçma; müziği ve lirikleriyle daha yükseğe geldi... Ve hala da pesimist ep4 ten sonra müziğin kalitesi düştü diyenler var... Tekrar dinleyin; inşallah anlattığı maneviyatı yetim kalmış vicdanınıza anlatabilirsiniz... Kyrie teşekkür ederim sagopa kajmeri savunduğun için..

Sana tavsiyem bir pesimistin gözyaşlarını dinlemen.Maskeli Balo gibi felsefik şarkılardı Sagopa'yı yücelten.Daha sonra da Kolera denen bayanla yaptığı saçma düetler düşüşüne neden oldu.Daha önce Fuat'ında dediği gibi Sagopa artık rap yapmıyor.Arabeskin dallanıp budaklanmış bir hali diyebilirim

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Arabeskten anladığınız ne ki sizin? İnanın hiç bu kadar gülmemiştim... Bir insanı kötülemek için en komik konulara başvuruyorsunuz... Arabesk ve sagopa kajmer.. Nasıl birleştirdiniz ki bu iki ayrımı bir kesede... Konuyu uzatmak istemiyorum..

Gölge Haramileri'nden bir dörtlük size ne anlayacaksınız bakalım.. Hem edebi yönden hem dil anlatım hem tarih olarak...

Sanma şâhım herkesi sen sadıkâne yâr olur

Herkesi sen dost mu sandın belki ol ağyâr olur

Sadıkâne belki ol âlem de serdâr olur

Yâr olur ağyâr olur serdâr olur dildâr olur.

Bir Çıkar Yolum Yok'tan bir söz;Sözüne yalan katan terazi şaşkınları,farazi malumatları,süpheciliğimin sebebi insanlar yada insan olup insanlık dışı roller kapanlar. (Farazi Malumat ; Gereksiz Bilgi demek)

Son olarak; Kolera kolera diyorsunuz... Onu kötülüyorsunuz...Kolaysa Anlat şarkısını mı anlamadınız.. Çok mu zor geldi... ya da sizin istediğiniz gibi bir tarafları açık değil mi ?

Sözlerim böyle düşünenlere.. Kırdıklarım olduysa affola... Vesselam

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?