Jump to content
  • Kayıt Ol

Nodame Cantabile


Squaw

Önerilen İletiler

KÜNYE:

Kategori: TV Serisi

Bölüm Sayısı: 23

Firma/Stüdyo: J.C. Staff, Fuji TV, Dentsu, Kodansha, GENCO

Yönetmen: Kenichi Kasai

Senaryo: Tomoko Konparu

Animasyon: Yuji Matsukura

Müzik: Suguru Matsutani

Dizayn: Shuichi Shimamura

Orjinal Eser: Tomoko Ninomiya

NOT:

1.Nodame Cantabile Special Lesson 15 dakikalık bir bölümü vardır.İlk sezonda 8. bölümden sonra izleyebilirsiniz.

2.Nodame Cantabile Paris isimli 11 bölümlük 2. sezonu mevcuttur.

3.Bir tane de OVA'sı mevcuttur,21 dakikalık olan bu yapımda da geneliyle konu Matsuda Yukihisa (Chiaki'yi en büyük rakibi olarak gören diğer bir orkestra şefi olan) ile ilgilidir.

4.Nodame Cantabile Final,adından da anlaşılacağı gibi serinin sonunu bizlere sunan bir 3. sezonu mevcuttur.Hala devam eden bir yapımdır.

KONU:

Konservutarın en başarılı öğrencilerinden olan Chiaki,bir gün okulda yürürken, tekniğinden tamamen uzak fakat tınılarıyla insanı büyüleyen bir piyano melodisine kendisini kaptırır,bu ezgilerin sahibini tanımamaktadır.Chikai,ünlü bir piyanistin oğludur fakat anne ve babası ayrıldığı için babasıyla ile ilgili hiçbir şeye sahip olmayan Chikai babasından uzak durmaktadır.Çok iyi derecede keman ve piayno çalan Chiaki'nin tek bir hayali vardır;ünlü bir orkestra şefi olabilmek....

Noda,müzik yapmayla eğlenceyi harmanlamayı başaran bir piyanisttir bu harmanlama olayına o kadar önem verirki bazen hatta çoğu kez çalmış olduğu en ünlü parçaların istediği kısımlarında bile oynama yaparak kendinden geçer.Bu aslında olmaması gerekn bir şey olsa da Noda'nın kendine has bu çalışı bugüne kadar onu dinleyen herkesi derinden etkilemeyi başarabilmiştir.Noda'nın adı Noda Megumi olmasına rağmen insanların ona taktığı isim olan Nodame ile anılmakta ve tanınmaktadır.Noda hayatı boyunca notaları doğru dürüst okuyamamış bir müzisyendir.

Chikai,okulda duyduğu bu melodileri evine geldiği bir vakitte bir kez daha duyar,bu duruma oldukça şaşırır ve melodilerin izini sürerek kaldığı evin yan daiersinde kendini buluverir fakat bu muhteşem melodiler eşliğinde gördüğü manzara tamamen hayal kırıklığıdır çünkü geldiği oda resmen bir çöp evdir. Dinlerken etkisinde kaldığı bu melodiyi çalan kişi ise Nodame Megumi'dir.

İkisi de çok farklı karakterlere sahip olsa da zamanla birbirlerinden ayrı kalmak istemeyecekler tabii Nodame bu duruma çok çabuk adapte olacaktır,her şeyi birbirlerinden örnek alarak gelecek hayallerini gerçekleşrtirme yolunda emin adımlarla ilerleyeceklerdir çünkü Nodame,Chiaki'ye hayatında kapıldığı ümitsizlikten kurtulmasını öğütleyecek ve kendisi için müziği zevk gören Nodame,bu duyguyu zamanla Chiaki'ye de aşılayacaktır.

KİŞİSEL YORUM:

Her şeyiyle karşıma bu kadar iyi bir serinin çıkacağını düşünmüyordum açıkçası,müzikleri konusunda az da olsa bilgiliydim,bu nedenle içerisinde büyük haz barındıran müziklerini ilk duyduğum an kesinlikle dedim kesinlikle bugüne kadar dinlediğim birkaç anime serisi gibi en iyi müzikelere sahip bir yapım.Bu müziklerin geçmişte iz bırakmış ve günümüzde dünyaca ünlü klasik müzik dalında en iyilerin yer verildiği melodiler olduğunu belirtmem gerek,bu nedenle klasik müzik aşığı olup aynı zamanda da anime aşığı izleyicilerinin bu iki duyguyu birleştirirek büyük bir keyif yaşatan bu seriyi mutlaka izleme listesinde ilk sıraya almalarını tavsiye derim.

Seri içerisinde yer alan o sahneleri izledikçe zamanında bir ara çok sık gittiğim senfoni orkestrasılarının -elbette çok ünlü müzisyenler değillerdi ama- konserlerdeki yer alan müzisyenlerin duygularını şimdi daha net anladım,özellkle de orkestra şefinin yer yer sergilemiş olduğu coşkunun içerisinde yer alan mutluluk hissini ne şekilde bizlere yansıtmış olduğunu anlayabilmek adına bu seriyi ayrı bir yerde değerlendirmem gerek diye düşündüm.Zamanında değişiklik amacıyla gittiğimiz bu gösterilere şimdi bir kez daha gitsem eminim ki bu sefer çok farklı gözlerle daha doğrusu çok farklı değerlendirmelerle bakacağım.

Konusuna değinirsem,romantik komedi severlerin izlediği için asla pişamanlık yaşamayacağı nadir animelerden birisi,Chiaki ve Nodame karakterleri asla birlikte olmayacak derecede kişiliklere sahip gibi görünse de aslında özlerinde birbirlerine çok yakın karaktere sahipler,ikisi de geçmişinden bir şeyleri atamamış,iki karakter de kendileri için büyük hayallere sahip ikisi de hayatlarında müziksiz yaşayamayacak derecede müziğe aşık...

Karakterlerin sevimliliği beni,birkaç anime dışında hiçbir animede bu kadar çok çekmemiştir,bahsettiğim hani bir film ya da bir anime izlersiniz ve karakterleri evinizin içerisinde olan bireylerden biriymiş gibi hissedersiniz ya,işte Nodame olsun Chiaki olsun Mine olsun ya da ünlü biri olsa bile Milch (isminin anlamına çok gülmüştüm xD) karakteri olsun,herbiri kendini bana aşırı derecede sevdirdi,öyle bir sevgi ki hiç ayrılasım gelmiyor onlardan,birbirlerine karşı sergiledikleri tutumlarda bazen sinir duyguları belirivericek gibi olsa da bir sonraki sahnede bu duyguyu yok etmeyi çok güzel bir şekilde başaran karakterlerdi.

Şu an,seride özellikle de ikinci sezon olan Paris Chapter'da yer alan Bolero'yu devamlı başa alarak dinliyorum,bu müzik bende her zaman güzel hisler bıraksa da eminim ki bu seriden sonra daha da güzellikler yaşatacak hisler bırakacaktır,nasıl bir müziği dinlediğimizde aklımıza sevecen bir anımız gelir ya sonra yüzümüzde sakin ama huzurlu bir gülümseme belirir işte bu melodilere sahip müziği dinlerken aklıma Nodame'nin tutkusu gelecek ya da yüzüme Chiaki sevecenliği yerleşecek ya da Milch'in çoçuksuluğunun altında gizlediği olgunluk gelip beni bulacak....Birçok şeyi karşıma çıkaracak belki ama hiçbir şekilde hüzün vermeyecek buna eminim,bu da elbette Nodame Cantabile'in başarısı olacak.

KARAKTERLER:

Chiaki Shinichi

2z9eky1.jpg

22 yaşında olan Chiaki,okulun en başarılı öğrencisi olduğu için müzik konusunda kendisine oldukça güvenir.Çok iyi keman ve piyano çalan Chiaki'nin tek hedefi orkestra şefi olabilmektir tabiki dünyaca ünlü bir şef olmayı hedeflemektedir fakat ne uçağa binebilen ne de gemiye binebilen Chaiki,bunu başarabilecek gibi görünmüyordur.

Sert bir kişiliği var gibi gözükse de aslında daha derinlerinde karşısındaki insana değer veren ve sevecen olan bir kişiliğe sahiptir.

Noda Megumi

vd0f38.jpg

21 yaşında olan Nodame'nin piyano çalmak en büyük hobilerinden birisidir fakat bunu yaparken notalara asla sadık kalmayan bir müzisyendir,sadece eğlence amaçlı çalmayı zevkli olarak gören Noda,hiçbir şeyi ciddiye almadan hayatını yaşamaktadır.Hayatı sadece eğlence olarak gördüğü için kendisine gereken özeni de asla göstermemektedir. En büyük hobisi yemek yemektir.

Lakapları ise Nodame ve Bebe-chan'dır.

Masumi Okuyama

33w6vro.png

Çok iyi derecede çalabilmesinden dolayı lakabı ''Perküsyon Kraliçesi'' olarak geçmektedir.Bu konuda okulun en başarılı öğrencisidir.

Büyük bir Chiaki hayranı olan Masumi için Nodame arkadaştan çok en büyük rakiptir çünkü Chiaki'yi elde edebilmesi için Nodame'yi tek engel olarak görmektedir fakat bunun dışında Chikai-Nodame-Mine üçlüsün en yakın arkadaşıdır.

Mine Ryutarou

ie4e44.jpg

Keman bölümün öğrencilerinden olan Mine,kullandığı ilginç yöntemler nedeniyle bölümünde başarılı olamamıştır ama zamanla bunu aşacaktır.

Boş zamanlarında restoran işleten babasına da yardımcı olan Mine,ilerleyen zamanda Nodame ile çok yakın arkadaş olacaktır,geçmişte yaşadıkları bir olay yüzünden nefret ettiği Chiaki de bu arkadaşlığa eklenecektir tabii Masumi'siz olmaz.

Franz von Stresemann

303hk4n.jpg

Dünyaca ünlü bir orkestra şefidir.Nodame ve Chiaki'nin bulunduğu okula öğretmen göreviyle gelecektir.İlk zamanlarda bunun nedenini çözemeyenler gelecekte ve birlikte vakit geçirmeye başladıkça Stresemann'ın bu öğretmenliği seçmesinin nedenini anlayacaklardır.

Nodame'nin deyişiyle diğer adlarından birisi ''Milch'' dır.

Elise

4kyyo2.jpg

Stresemann'ın menajeridir.

Çok otoriter olan ve işi için her şeyi göze alabilecek yapıda olan bir karakterdir.Elise için,işkolik ve hırslı terimleri yeterli olacaktır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 10
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • wizardsky

    1

  • Beyazm

    1

  • Squaw

    1

  • SuperSerial

    1

Çok hoş bir seridir, izlerken bölümlerin nasıl geçtiğini anlamamıştım, hoşuma gitmeyen tek şey, nodame'nin Chiaki karşısında fazla ezik olmasıydı. 2. sezonunu izleyemedim ama umarım durum değişmiştir, gerçi final de çıkıyor şimdi, tanıtım hoş olmuş, sağol.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Son sezon bomba gibi. Nodame hakimiyeti ele geçirdi diyebilirim :) Yayınlanan son bölüm ise mükemmeldi. 2. sezona yavaş yavaş başla derim. Son sezon da 11 bölüm sürecek diyorlar. Sonuna yetişirsin işte :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Romantik - komedi animelerini çok severim ama bu seride klasik müzik olması benim için daha da güzeldi.Animeyi izlerken bir taraftan da dinlediğimiz o güzel müziklerin hatırına bile bu animeyi izlerdim doğrusu.

Komedisi de hiç sıkmayan güzel animelerden birisi.Karakterlerin arasındaki komedi öğeleriyle süslenmiş ilişkileri izlerken çok eğlenmiştim.Nodame ve Chaiki ise çok tatlı bir çift benim gözümde.Umarım 3. sezon sonunda çok net bir ilişki yaşadıklarını gösterirler bize.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu seri, izlemeye başladığım andan beri andan beri favorimdir. Müziklerine büyülenirsiniz, güldürü unsurları devreye girdiğinde karnınıza da ağrılar girer, romantizm de bir o kadar hoştur. Seride pek çok unsur işlenmiş ve o kadar eğlendirici bir şey çıkmış ki ortaya, izlemeye bir başladığınızda kendinizi durduramıyorsunuz. Nodame birden en sevdiğiniz karakter oluyor, etrafta "mukya, gyabo" diye gezinmeye başlıyorsunuz. Hele ki klasik müziği -ve özellikle de piyanoyu- seviyorsanız, seri favorilerinizden biri oluyor! Hiç tereddüt etmeden izlenebilecek bir seridir; eğer izlesem mi diye düşünenler varsa hiç beklemesinler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

sadece müzikleri için bile izlenir bence. 1. sezonda görsel olarak en beğendiğim şey, konser sahnelerinde enstrümanlara yakın çekim yapılan kısımlardı, dalıp dalıp gidiyordum o sahnelerde :)

hiç komedi olarak bakmadım bu seriye 1. sezonda çok da gülmedim açıkçası ama bu animeyi kötü bulduğum anlamında anlaşılmasın, müzik, bunun yanında chiaki ve nodame arasındaki ilişkiyi izlemek benim için yeterliydi. başlarda chiaki' ye gıcık olsam da, nodame' yi çok çocuksu bulsam da sonradan çok alıştım bu karakterlere.

2. sezon müzik açısından fakir ama komedi açısından tatmin ediciydi :)

tanıtım için teşekkürler :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Guest Cheza

Gerçekten güzel bir seri, Beyazm'ında dediği gibi Nodame'nin Chiaki karşısında fazla ezik olması biraz kötü oluyor, ama yine de izlerken hiç sıkılmadım oldukça sürükleyici. Henüz 2. sezonu izleyemedim. Tanıtım da gayet iyi olmuş, eline sağlık Squaw.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 ay sonra...

Çok harika bir seri Nodame Cantabile, gerek müzikleri gerek işlenişi... Aynı zamanda dizisi de yapıldı o da çok güzeldi. Japon dizilerini seviyorsanız ve Nodameyi bir de o şekilde görmek istiyorsanız tavsiye ederim. Bir anda bitiyor zaten. =))

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 6 ay sonra...

Final olarak bence daha iyisi olabilirdi.Acaba 4 sezon çıkıcak mı ki?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 yıl sonra...
gundamaster

Klasik müzik içerikli bir seri izleyeceğim için beklentim büyüktü ama bu beklentimi boşa çıkaran bir yapım oldu Nodame Cantabile. Klasik müzik konusunda dolu doluydu belki ama diğer kısımlar sökük bir elbise gibiydi; neresinden tutşturmaya çalışırsan orasından elde kalan...

Ta başından bir antipatiklik bırakıyor seyircide. Anime bir konservatuırada geçmesine, karakterlerin yaş itibariyle büyük olmalarına rağmen, hareketlerini gördüğünüzde ilk okul havasında bir görünüme sahip. 21 yaşında olan Nodame anlamsız sesler çıkarıyor karşılaştığı durumlar karşısında ve çok pis, bakımsız bir bayan. Chiaki ise sürekli bağırıp çağıran, huysuz bir eleman. İkisi de hala büyüyememiş çocuklar gibiler. Sonra bunları eş yapmaya çalışan özensiz bir senaryo.

Karakterler ilk ya da ortakul çağlarında olsalar bu kadar yadırganacak bir durum oluşmazdı. Çocuk deyip geçilirdi fakat kocaman kişilerde oldukça eğreti durmuş.

Animedeki herkes çok başarılı. Bir tane başarısız eleman yok. Birileri de tırnaklarıyla kazıyıp tepeye çıksın. Chiaki animede herkesin en beğendiği en yakışıklı eleman fakat diğer karakterler ona çok benzer olsa da çirkin diye adlandırılıyor.

Ayrıca Chiaki fazla başarılı bir yerde de başarısız olmasını isterdim. Her yaptığı on numara. Bütün kadınların hatta erkeklerin bile ona aşık olması ayrı bir saçmalık.

Karakterler sürekli birbirlerine bağırıyorlar bu kadar bağırma komedien çok uzak.

Romantizmden uzak bir seri. Halbuki içerik olarak romantizm ve josei taglarını taşıyor. Bir yere kadar etiketin önemi yok ama hazırlanış buna delalet. Son ana kadar kıza ilgi gösterme, itip tartakla, onun sana ne kadar asılıp boynuna atlamasına rağmen, son anda he kabul ettim deyip durumu kabullen. Romantizmden çok uzak bir yaklaşım. Diğer karakterler arasında romantizm ya yok varsa da çok sığ. Herkesin Chiaki'ye aşık olması romantizmse ben romantizmden anlamıyorum.

Müzik güzel ama yeterince değil. Seçilen orkestra parçaları animede izleyiciye harika olduğu vurgusunu verecek kadar heyecanlandırmıyor. Halbuki bir gösteride herkes gözünden yaşlar gelecek şekilde dinliyor ama izleyiciye etkisi bu kadar abartılacak kadar değil. Boş bir abartı var. Abarta abarta sevdirmeye çalışıyor performansları. Son bölümlerdeki piyano soloları animenin müziğini kurtaran kısımlardı. DDaha fazla keman soloları duymak isterdim, orkestra müziği yerine. Halbuki Piano no mori animesindeki parçalar çok daha güzeldi ve ambiyansa çok güzel işlenmişti.

Animasyon açısından ise sınıfta kalmış bir anime. Arka planlar güzel çizilmiş bir skeç kitabını andırıyor genellikle ve epey sadeler. Karakterlerin kafalar genellikle kocaman ve birbirine çok benzer. Bir karakter diğerine fazlasıyla benziyor. Saçlarının teli bile oynamıyor çoğu sahnede. Enstrümanlar çalındığında sadece yakın plan cgi olarak animasyon yapılmış ama bu çok yetersiz çünkü uzaktan sahnelerde sadece resim kullanılmış. Müzik çalıyor ama karakter ekranda sadece resim olarak duruyor. 2007 yapımı bir anime için oldukça başarısız bir durum.

Karakter çeşitliliği fazla olmasına rağmen sadece anime alt yapısını doldurmak için birer figüran gibiler. Başrol Chiaki ve Nodame'de de fazla bir gelişim yok. Nodame için;

Chiaki'ye bağırdırğı canının istediği şekilde müzik yapmayı istediği kısım haricinde bir gelişme yok. Bu sahne animede aslında diğer karakterler için de olmasını istediğim güzel sahnelerden biriydi.

Chiaki'nin probleminin

Nodame tarafından hipnoz ile giderilmesi ise animenin en saçma kısmıydı. o kadar hipnoterapi gör kimse bir şey yapamasın. Nodame kolyeyi üç kere sallayıp seni tedavi etsin. olacak iş değil.

Bütün bu eksik kısımlarını göz ardı edersem kendini bir şekilde izleten bir animeydi. Çok çok güldürmedi daha çok gülümsetti.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?