Jump to content
  • Kayıt Ol

Sizce En iyi Seiyu?


Beyazm

Önerilen İletiler

Beğendiğiniz, animede duyunca size sempatik gelen ses, erkek, kadın en iyi seslendirme, en hoşunuza giden ses tonuna sahip seiyu kimdir? En az bir örnek anime ismi de birlikte gelsin.

Ör. Jouji Nakata - Kirei Kotomine (Fate stay Night)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 24
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Susano'o

    2

  • Akuma_Blade

    2

  • Beyazm

    1

  • nglc

    1

Kugimiya Rie ~ Sanzenin Nagi (Hayate no Gotoku)

Noto Mamiko ~ Enma Ai (Jigoku Shoujo)

Paku Romi ~ Edward Elric (Fullmetal Alchemist)

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Bu ses sanatçılarının ünlü olduğu başka animeler de var tabii ama, aklıma ilk gelenleri yazdım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

beğenmek hoşlanmak falan hafif kalır miyano mamorunun sesine aşığım, öyle değişik bir ses tonun olsun buna rağmen git her seslendirdiğin karaktere uydur ve hepsi harika olsun çok kişinin başaracağı bir iş değil bence. üstelik saçma sapan işler yapmadan bu kadar başarılı olması bile harika. malda bi ara 6 dil bildiğimi ne yazıyordu sonra göremedim o yazıyı doğrumu yanlış mı bilmiyorum.

fukuyama jun ve saikurai takahiroda ondan sonra gelenler ve bu 3 seiyuuda uragiride seslendirme yapıcakk :mutlulh:

kadınlarda paku romi tartışmasız en sevdiğim seiyuu. birde o kadar nefret ediyorum ki ne kadar söylesemde yetmiyor paku romiyi ne kadar seviyorsam hirano ayadanda o kadar nefret ederim. yani bir kapı gıcırtısını seiyuu diye adamın önüne çıkardıkları yetmezmiş gibi birde o kadar hayranının olması bana çok saçma geliyor :dft005:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Beğenmekten ziyade resmen taptığım birkaç Seiuyu vardır,yaptığı işle olsun ya da canlandırdığı karakterlerle bütünleşmeyi başarmış olsun,nerde duysam işte bu onun sesidir dediğim birkaç Seiuyu vardır hatta fanlık derecesinde bağlı olduğum,nerden tanıştığım ya da hangi rollarde izlediğimi hiçbir şekilde unutmam çünkü sesleriyle gerçekten de etkileyici olduklarını düşünüyorum,beğendiğim kişileri isimlendirecek olursam;

-Yuuichi Nakamura;ilk olarak Macross Frontier'da tanıştığım ama asıl hayranlığımı beni Clannad'daki Tomoya'da karşılamasıyla kazanan daha sonra bu hayranlığımı en sevdiğim Gundam karakterlerinden birisi olan Graham ile perçinleyen,sesini kadife gibi bulduğum seiuyulardan birisidir.

-Junichi Suwabe;Fate/stay night serisinden Archer ile tanışıklığımız oldu.Sonrasında, birçok yapımla da karşılaşmalarımız gerçekleşti ama aklıma yer edinişini sağlayan karakterler Archer'den başlayarak,Nana'dan Kyosuke,07 Ghost serisinden Frau,X serisinden Fuuma gibi birçok karakterle devam etmiştir.

-Seki Tomokazu; farkına ilk Gilgamesh (Fate/stay night) karakteriyle vardım ama sonrası geldi doğal olarak,özellikle de Nana serisinden Nobu ve Nodame Cantabile serisinden Chiaki rolüyle benimsediğim Hajime no Ippo serisinden Miyata ile fanlığımı koyulaştıran bir sese sahip Seki Tomozaku,sesinin kadifeliğinin yanında üstelndiği karakterle de bütünleşmesi bu sevgimdeki etkenlerin başını çekiyor büyük ihtimalle...

-Miyuki Sawashiro;ilk kez Rozen Maiden serisinde Shinku'nun sayesinde tanıştığım daha doğrusu tam olarak farkına varmıştım daha sonraları da Requiem for the Phantom'da Cal'de,Red Garden,Top wo Nerae!2,Kure-nai,Kannagi,Canaan,Eve no Jikan ve Blue Droop'da karşıma çıkan en sevdiğim seslerden birisidir.

-Ayako Kawasumi;ilk farkına varışım Fate/Stay Night serisindeki Saber karakteriyle oldu ama ondan sonra nerde duysam tanıdığım sesler arasında yerini korumuştur,daha sonrasında Ginban Kaleidescope,Great Teacher Onizuka,Kanon 2006,Nodame Cantabile,Pandora Hearts ve Piano gibi serilerde de karşıma çıkmış,sevdiğim o güzel sesiyle izlediğim serileri daha zevkli hale getirmiştir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Paku Romi: Tapılası seiyuu.

Itou Miki: Takano ve Evatrice'nin kahkahaları, hele ki Umineko'daki iki karakteri de süper şekilde seslendirmesi mükemmel.

Miyano Mamoru: Kira'nın kahkahası gibi bir kahkahayı bir daha asla duyamadım.

Ohara Sayaka: Beatrice yahu, Beatrice. "Congratulations"'tan iyisi var mıdır ? Tamam, sonunda yanlış bir seslendirme yapmış; ama stüdyonun şeyliğindendir umarım.

Tamura Yukari: Sesini nerede duysam Yukari~ diye irkildiğim seiyuu. Shinrabanshou, Bernkastel, Rika ve dahası.

Satou Rina: Sadece Umineko'da Ange seslendirmesi sayesinde beğenmiştim; fakat biraz daha araştırınca konuşmasına hayran olduğum Toaru'dan Misaka'nın da seslendirmesini yaptığını öğrendim.

Aya Hirano: Sevmem, ama seslendirmelerini yaptığı karakterlerin çoğu sırf sesi yüzünden sevildiği için takdir ederim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

bu konuda bayan olarak tek geçtiğim isim 'Kugimiya Rie' dir namı diyar tsundere queen :D kendisini ilk olarak Toradora serisindeki Taiga olarak tanıdım daha sonrasında sırf aynı ses ve yakın karakter kişiliklerine sahip die hmn peşinden Hayate no Gotoku, Shakugan no Shana ve Zero no Tsukaima (ufak bi dipnot bu 4 seriden herhangi biri hoşunuza gittiyse eğer diğerlerinide izlemenizi tavsiye ederim) serilerinde dinleme fırsatı buldum bu seiyu ve hayranlığım pekişmiş oldu , kendisinin en meşhur lafı hmn hmn her seride duyabileceğiniz, tsundere karakterlerden de sıkça duyduğumuz bir kelime olan 'Uruse' idir.

erkek seiyu olarakta ilk aklıma gelen kişi ise 'Jun Fukuyama' dır kendisini Code Geass serisindeki dünyaya hakim olmayı hedefleyen ve sağa sola sürekli emirler yağdıran bir diktatör görüntüsündeki Lelouch Lamperouge'e sesiyle hayat vermiştir...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Shuuichi Ikeda, Tohru Furuya, Hayashibara Megumi, Inoue Kikuko, Itou Miki ve tabii ki Norio Wakamato yeri değişmez üstatlardır bana göre. Ama daha genç seiyuulara bakacak olursak favorilerim Horie Yui, Tamura Yukari, Inoue Marina, Fukuyama Jun, Nakihara Mai ve Itou Shizuka'dır. Kawasumi Ayako'yu da severim ama favorim denecek kadar değil.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu seiyuular harika insanlar ve bir insanın sesiyle başardıkları beni hayretlere düşüyor.

Miyano Mamoru'yu aşırı takdir ediyorum herkes gibi.

Junko Minagawa aşık olduğum ses. Muhteşem bir psikoloji değişimine uğratabilir beni bu ses. Bir bu bir de Akira İshida'nın sesini duyduğum yerde çığlık atıyorum, aa benim seiyuularım diye. Akira Ishida'yı gaara ile falan seviyor değilim, zaten o haliyle hiç dinlemedim. Pandora Hearts:Break bence animelerdeki en iyi karakter-seiyuu eşleşmelerinden biridir. Bunu başaran da Akira İshida.

Sonra Hirano Aya eritici kabiliyeti olan bir ses. Hele Nana/Reira'da.

Romi Paku'nun da yeteneği tartışılmaz.

Son olarak da Kugimiya Rie. Yine aşırı sevdiğim hatta bilinmez bir sebepten -ses açısından- Junko Minagawa'ya benzettiğim seiyuu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kugumiye Rie Shana karakteri ile sevmeye başladığım bir karakter oldu.Urusai urusai urusai demesine bayılıyordum.

Paku Romi FMA serisi ile alıştığım bir seiyu oldu.Daha çok erkek karakterleri seslendiriyor.

Tomokazu Seki FMP serisindeki Sagara sousuke karakteri ile sevdiğim ve en sevdiğim erkek seiyudur kendisi.

Tomokazu Sugito Chobits teki Hideki karakteri ve ardından Kanon 2006 ve Haruhi Suzumiya ile bende begeni kazanan diğer bir erkek seiyudur.

Satsuki Yukino yine FMP serisi ile begendiğim ve en sevdiğim bayan karakteride seslendiren (Kaname Chidori) seiyunun rol aldığı animeleri izlemekte öncelik verdiğim olmuştur.

Kawasumi Ayako FSN deki Saber karakteri ile sevdiğim seiyu en sevdiğim ikinci bayan seiyudur.

Yui Horie Fruits Basket animesiyle sevdiğim sonrasında izlediğim animelerde sıkça karşıma çıkan bir seiyu olmasıda cabası oldu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Fukuyama Jun :kanlp:

Miyano Mamoru

Kugimiya Rie - Four Tsundere Wonders

Paku Romi

Hirano Aya

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kobato Hanato'nun Seiyu'su Hanazawa, Kana'yı çok beğeniyorum. Beğendiklerim çok asılnda pek isim de tutmam bu konuda ama Hanazawa'nın sesi çok şeker, ılık... İnsanın içine işliyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Yuriko Yamaguçi-Orochimaru

Hidenobu Kiuchi-hei

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

One piece'de Zoro'yu, Samurai Champloo'da Mugen'i ve de xxxHolic'te Doumeki'yi seslendiren kişi Nakai Kazuya.Bazen başka ara karakterlerde de karşıma çıkıyor, karakteri sevmemi sağlayan bir ses:)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Romi Paku : Hitsugaya ve Elric Edward ın seiyuu

Rica Matsumoto : Pokemon dan Satoshi nin seiyuu ayrıca sanatçı

Matsumoto Wakako: Orochimaru nun seiyuu

diğer seiyuu lar umrumda değil.(Adlarını bilmediklerim hariç)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

Minami Takayama'nın sesine hayranım. (her ne kadar adı burada geçmese de :D ) Shaman King'de Hao'ya hayran olmamın sebeplerinden biri bu teyzenin sesidir. Şarkılarını da bulabildiğim kadarıyla dinlerim.

Susumu Chiba: Hikaru no Go'da Sai'yi gayet nezih ve sakin bir sesle canladırarak beğenimi kazanmıştır. The Requiem for the Phantom'da da McGuire karakterini seslendirirken sesi öyle bir değişmiş ki wikipedia'da okumasam o olduğuna inanmazdım.

Miyu İrino: Nezih ve sakin bir sese sahip olan başka bir seiyu. Şarkı sesi beğenimi kazanmıştır.

Yui Makino: Tsubasa Reservoir Chronicle'ı izlerken bu kadının sesine hayran kalmıştım. Öyle ki kimi zamanlar sırf sesini duymak için açıyordum animeyi. Daha sonra Amrita adlı parçasını da dinledikten sonra benim için bir vazgeçilmez olmuştur kendisi.

Kobayashi Sanae: Shonen Onmyoji'de Akiko karakteri sayesinde tanıştığım bu seiyu şans eseri Hikaru no Go'da en çok sevdiğim karakterlerden biri olan Touya Akira'yı seslendirdiğini öğrendiğimde ve o iki sesi karşılaştırdığımda aradaki farka tanık oldum ve o zamandan beri en sevdiğim seiyulardan biri olmuştur.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 ay sonra...

Seiyuları pek takip etmem aslında,ilgi alanıma girmiyor ama merak edip gelmiş geçmiş en karizmatik anime karakterinin seiyusuna baktım birkaç gün önce.Karakter Kuroshitsuji'den Sebastian ve onun mükemmel sesinin seiyusu da Daisuke Ono.Gözümde tartışmasız liderdir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Veteran seiyuu mantığını Gundam'ın getirmiş olmasından ötürü en sevdiğim 10 Seiyuu açısından genellikle Gundam ağırlıklı bir liste olacak, kusura bakmayın:

YouTube- Saito vs Sagara part 1

01:

Hirotaka Suzuoki

Her seiyuu'yu sevebiliriz ama seslendirdiği karakter için ölümü göze alan ve seslendirme bittikten sonra belki de sadece bu yüzden vefat eden başka seiyuu saymamız zordur. Onu Captain Tsubasa'daki Kojiro Hyuga, Dragonball'dakn Tenshinhan, Pokemon'daki Giovanni, Rurouni Kenshin'deki Hajime Saito ve belki en çok Gundam serilerindeki Kaptan Bright Noa olarak can verdiği seslerden tanıyabilirsiniz. Askerliğimin son aylarında bir çarşı izninde ölüm haberini aldığımda bir hafta kendime gelememiştim, belki de bu ölümü daha dramatik kılan Z Gundam remake filmleri için gerekli replikleri seslendirebilmek için hastanede gördüğü kemoterapiyi yarıda kesip stüdyoya girmesi ve tüm yeni replikleri seslendirip son filmin gösterime girmesinden 1 ay önce vefat etmiş olmasıydı. Öyle bir ses rengi vardı ki, belki figürandan az hallice bir rol bile olsa onu hem kadife gibi net hem de bir askerinki denli sert ses tonuyla kolayca tanıyabilirdiniz.

YouTube- Gundam Unicorn Episode 2 Short Ver. PV

02:

Shiuchi Ikeda

Bir ses bu kadar mı asil olabilir? Can verdiği sayısız ses bize ister istemez bu soruyu sorduruyor. Karakterce sakin olduğu tonlarda bile aslında hem gergin ve hem kendinden emin hali tam verebilen çok fazla seiyuu yoktur. Bundan ziyade onun seslendirdiği karakterleri dublaj başarısıyla yeniden yaratması, adeta baştan can vermesi durumu vardır: Rurouni Kenshin'den Seijuro Hiko, Legend of Galactic Heroes'den Ulrich Kessler, Mobile Suit Gundam serilerinden Char Aznable, Gilbert Durandal ve Full Frontal'in sesinin yanında irili ufaklı pek çok seste varlığını hissedeceksiniz.

03:

Yoshiko Sakakibara

Agresif ve domine edici rollere tam oturan bir sese sahip ki veteran bayan seiyuu'larda nadir gördüğüm bir ses rengine sahip. Öyle ki rolünün boyu ne olursa olsun anında tanıyabilirsiniz.

YouTube- Zeta Gundam-Kamille & Four

04:

Nobuo Tobita

Üzerinden kaç yıl geçse de, hep genç karakterleri seslendirecek, sanki hiç yaşlanmayacak bir sesin sahibi var bu kez karşımızda. Bir yeni ergenin öfkesini, hayal kırıklıklarını yada gözyaşlarını öyle canlı verir ki ister istemez kendinizi empati yapmak zorunda hissedersiniz.

YouTube- Gundam Evolve 5 RX-93 Nu Gundam

YouTube- Kimagure Orange Road -Dangerous Triangle

05:

Tohru Furuya

Anlatılmaz yaşanır denen seiyuu'lardan birisi. Tıpkı Nobuo Tobita gibi hiç yaşlanmayan, nadir rastlanan türden bir ses rengine sahip. Kimagure Orange Road'dan SailorMoon'a, Gundam'lardan Dragonball'e dek sayısız seride onun sesine rastlarsanız anında tanırsınız.

YouTube- Gundam Evolve 10 MSZ-010 ZZ GUNDAM

06:

Kazuki Yao

One Piece'i izlerken en çok 4 rolden birden seslendirme yapan bu yaşlanmayan adamın sesi kaldı aklımda. Ama en çok A Wind Named Amnesia'daki Wataru'nun sesi olarak.

YouTube- Vegeta Bulma Scenes Season4 Part2

07:

Hiromi Tsuru

Bulma ve Madoka! Başka birşey dememe gerek var mı?

08:

Daisuke Gouri:

Belki bir lanet gibi neredeyse hep kötü adamları seslendirmek zorunda kalan bu seiyuu'nun ölüm haberi aslında mesleğini hayatı yapmış bir insanın, bunu yapamaz hale geldiğinde yaşama sebebi bile kalmayabileceğini bize gösterdi. Bilekleri kesilmiş şekilde bir sokakta bulunan Gouri'nin cebinde şu not vardı: "Herşey için teşekkürler ve gülegüle", ki bu not aslında yakın arkadaşlarından Kazuhiko Inoe'ye ölümünden kısa bir süre önce söylediği "Artık gözümün önünü bile zor görüyorum, script'leri okuyamazsam nasıl karakter seslendirmesine devam edebilirim?" demesiyle birebir örtüşüyordu. Ölümü seçmesinin gerekçesi ne olursa olsun o bizim için Dragonball'dan Umigame ve Mr Satan, Patlabor'dan Hiromi Yamazaki, Mobile Suit Gundam'lardan Dozzle Zabi ve Bask Ohm, bunlardan ayrı bir şekilde de Tekken oyun serilerindeki Heihachi Mishima gibi karakterlerle yaşamaya devam edecek.

YouTube- Mamoru Miyano Muestra de Doblaje

09:

Mamoru Miyano

Geleceğin en parlak veteran seiyuu'sunun onun olacağını söylemek hiç de zor değil. Yüz mimiklerine dikkat edin.

10:

Keiiji Fujiwara

Özellikle argo ve sokak ağzı dediğimiz şeyi çok iyi yapabilen bir seiyuu. Nedense seslendirme yaptığı serileri hep onunla hatırlıyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 ay sonra...

Kesinlikle bir numaram Mamoru Miyano. Bakınız seslendirdiği karakterlere

Death Note : Yagami Light

Fullmetal Alchemist : Yao Ling

Kurozuka : Kurou

Ouran High School : Tamaki

Vampire Knight serisi : Zero

Wolfs Rain : Kiba

adamda inanılmaz derin, hüzünlü ve net bir ses var. Direk bir maymuna dublaj yapsa bile o maymun dakikasında karizmatik olur. :biyik gulme:

Jouji Nakata : Hellsing'de Alucard'ı seslendiriyor. Çok kalın ve karizmatik bir sesi var ve nerde duyulursa duyulsun hemen kendini belli ediyor. Alucard ile öyle bir özdeşleşmiş ki artık başka hiç bir karaktere yakıştıramıyorum bu sesi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

MEGAVIDEO - I'm watching it@@AMEPARAM@@value%3D%22http%3A%2F%2Fwww.megavideo.com%2Fv%2F6KZVAWW159321aaf07a5706d76172d7e013831831@@AMEPARAM@@6KZVAWW159321aaf07a5706d76172d7e013831831

Alakasız gelecek ama... Ultraman'ın 45. yılını kutlama amacıyla yapılan yeni filmde Mamoru Miyano (başrolde olmak üzere), Hikaru Midorikawa (Gundam Wing'den Heero Yuy), Tomokazu Seki (Full Metal Panic!'den Sagara Sousuke, G Gundam'dan Domon Kasshu), Hiroshi Kamiya (Gundam 00'dan Tieria Erde ve SZS'den Itoshiki sensei) ve Norio Wakamoto (Code Geass'ın İmparator'u) gibi sayısız ünlü seiyuu bir araya gelmiş.

Sonuç:

1.22 itibariyle beni ağlatan bir fragman.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 11 ay sonra...

Mitsuishi Kotono diyerek öncelikle konu başlığına cevap vereyim. Sonrasında bunun benim kişisel görüşüm olduğunu tekrar hatırlatayım.

Böyle düşünmemin çeşitli sebepleri var elbette, en önemlisi sesinin beni bir şekilde etkilemesi. Sırf onun sesinin olduğu animeleri araştırıp sayesinde çok güzel serileri izlemişliğim vardır. Bu yönüyle güzel bir rehber oldu bana.

Röportajlarında ve panellerde sergilediği mütevazi kişiliği de beni kendine çeken yönlerindendir. Ayrıca Japon halkı onun sesini metro anonslarından da tanır.

Not: Başarıyla seslendirdiği karakterlerden Excel, saniyede üç kelime söyleyebilme yeteneğiyle en hızlı konuşan anime karakteridir. Serinin İngilizce dublajı sırasında onu seslendiren Jessica Calvello ancak 13 bölüm dayanabilmiş, sesini kaybetmesiyle yerini Larissa Wolcott'a bırakmak zorunda kalmış ve seslendirme işine uzun süre ara vermiştir. Düşünün artık :D

http://en.wikipedia.org/wiki/Jessica_Calvello

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 6 yıl sonra...

Bu iletide tek bir isme odaklanmak istiyorum: Yukiko Nikaido. Lupin III (1971) serisinde Mine Fujiko'yu seslendiren kişi. Sırf onun sesini dinlemek için bile Lupin III'ün ilk sezonunu tekrar tekrar izleyebilirim. Aynı yağmur damlası gibi sade, soft ama vurgulu da.

Gizli İçerik

 

Bu bölümdeki ''boy'' deyişi apayrıdır :D 

Gizli İçerik

 

 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?