Jump to content
  • Kayıt Ol

Code: Breaker


Vermillion

Önerilen İletiler

(düzenlendi)
Code:Breaker

TANITIM

Sakurakouji Sakura görünüşte zarif ve mütevazidir. Ama gerçekte Sakurakouji dövüş sanatlarında oldukça yetenekledir. Bir çocuğun insanları mavi bir alevle yakmasına tanık olduktan sonra, o çocuğun okuluna transfer olduğunu öğrenince şaşkınlığı artar. Çocuğun adı Oogami Rei'dir. Oogami bir kod kırıcıdır; dışarıdan bakıldığında "göze göz" ve "kötülüğe karşı kötülük kullan" ilkelerini benimsemiş soğuk kanlı bir katildir. Ancak Sakurakouji bu ölümlerin doğru olmadığını düşünür ve Oogami'yi durdurarak onun buzdan kalbine erişmeye çalışır.

 

KARAKTERLER

Yuuki Tenpouin - Ana Karakter

Rei Oogami - Ana Karakter

Toki Fujiwara - Ana Karakter

Masaomi Heike - Ana Karakter

Sakura Sakurakouji - Ana Karakter

Rui Hachiouji - Ana Karakter

Hitomi - Yardımcı Karakter

15122.jpg

DİĞER İSİMLERİ

Orijinal: Code:Breaker

İngilizce: CØDE:BREAKER

Japonca: CØDE:BREAKER コード:ブレイカー

Diğer: C0de:Breaker

 

BİLGİ

Kategori: Manga

Cilt sayısı: 26

Bölüm sayısı: 230

Yayım: 9 Haz 2008 - 20 Tem 2013

Dergi: Shounen Magazine (Haftalık)

Eser: Akimine Kamijyo (Hikâye & Çizim)

Türler: Aksiyon, Komedi, Gizem, Dram, Romantik, Okul, Shounen, Süper Güç, Doğaüstü

 

İSTATİSTİKLER

Puan: 7.67

Sıra: 2214

Veriler 22 Aralık 2016 Perşembe günü 11:23 saatinde MyAnimeList sitesinin şu sayfasından çekilmiştir: manga / 8341

 

KİŞİSEL NOT:

Spoiler

Komedisi , aksiyonu vs her şeyi yerli yerinde kullanılıyor.Şuan 20 küsürlerdeyim zerre sıkılmadım ilk chapter'dan itibaren kendine bağlıyor.6 tane bulunan code:breaker'lardan her biri kendi özel güçlerine sahip ve hepsi orjinal karakterler hepsinin yeri ayrı.Will Power olayı şuana kadar olmadı.Böyle giderse olmayacağada benziyor.Karakterlerin özel güçlerini klasik shounen mangalardaki gibi sadece tek tip kullandırmamış manga-ka hoşta olmuş hani.(Biraz açarsak elektiriği kullanan eleman bu gücüyle bir insanın beyin dalgalarına kendi istediği şekilde yönlendirip o kişiyi kontrol edebiliyor.biraz spoiler oldu ama olsun o kadar :) )Türünün shounen olmasına karşın çok fazla derecede seinen öğelerde içermektedir CB.

 

 

Düzenlendi: (Aurora Borealis)
Güncelleme
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • İleti 7
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Vermillion

    3

  • Aurora Borealis

    2

  • Nodame^^

    1

  • cagriertas

    1

Akimine sensei' nin mangalarini severim. mangalari dedim ama surda 2-3 mangasi var bildigim kadari. Daha onceki Samurai deeper kyo serisini severek okumustum. Hikayeleri ve karakterleri hep eglenceli oluyor. Hic slklLmadan okuyacaginiz bir manga ve Turkceye cevrilmeye deger mangalardan biri bence. :s34:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 11 ay sonra...

Tür..:Action, Comedy, Martial Arts, Mystery, Romance, Supernatural

Yazar/Çizer..: Kamijyo Akimine

Konu..: Zarif ,kırılgan ve hassasmış gibi görünen Sakurakouji Sakura hiçte aslında öyle biri değildir. Bir Gün trenin camından dışarı bakarken mavi alevlerle birinin insanları yaktığını görür. Dönerken parkta bir olay olduğunu fark eder insanlar yakılarak öldürülmüştür. Gördüklerinin de gazı ile polise trenle gelirken gördüklerini anlatır. Ancak Polis bile onun söylediklerine inanmaz. Okula dönen sakura, aynı kişinin bir aktarma öğrenci olarak üstelikte kendi sınıfına geldiğini görünce birazda olsa korkmaya başlamıştır. Ogami görünüşte oldukça samimi ve iyi niyetliymiş gibi bir hava verse de sınıfa, sakura gördüğünden emindir ve ona hiç güvenmemektedir. Teneffüs arası verilir verilmez ogamiyi sıkıştırır. Ancak ogami sakurayı atlatır. İyice şüphelenen sakura gizliden gizliye ogamiyi takip etmeye başlar. Pekte başarılı olamaz ve ogamiye yakalanır….

Kişisel not..: 5 cilt 78 bölüm yayınlanmış durumda ve devam ediyor. Türkçe'sini görmedim. Güzel bir manga. Aslında bu mangakanın okuduğum başka bir mangası vardı elimde (aslında çok çok farklı türde farklı mangalar vardı elimde ya neyse…) ama son zamanlarda hazır yeni bölümleri verilmişken baya bir sardı takıldım kaldım. Çizimler güzel, hikâyede güzel. Çok fazla laf kalabalığına gerek yok. Gayet iyi..

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Vermillion tanıtımın çok hoş olmuş ancak bu manga tanıtımı sitemizde mevcuttur. yeni konu açmadan önce başlıklardan manganın tanıtımda olup olmadığını kontrol edersen birden fazla aynı konuya ait başlıklarımız olmaz.. ben kendi başlığımı altında yorum olmasaydı silecektim. dilerim gene manga tanıtımlaırnı okuma fırsatını bize verirsin..

Aramayı kullanmaya üşenip bi saat konuyla uğraştıktan sonra böyle bir şey olacağı içime doğmadı değil hani :P

Kusura bakmayınız , eğer başlık sorun yaratıyorsa silinip / kitlenebilir.Size kalmış : )

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Senin tanıtımını beğendim. bunu kalması taraftarıyım manga okumayı seven ve bu konuda ilgilnen birinin daha görmekte ayrıca sevdindirici. senin açtığın başlığın kalmasını istiyorum ben. tekrar emeğin için teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

yeni bölümlerini takip ettiğim sayılı mangalardandır.. konu, çizim ve hikayesi bakımından sevenlerine öneririm.. en son 121. chapter yayınlanmıştı yanlış hatırlamıyorsam.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 hafta sonra...

Uzun bir aradan sonra 122 yayınlandı sonunda.Ohh be dedim..

Çok güzel bölümdü manga-ka çok fena damardan girdi ama asd

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?