Jump to content
  • Kayıt Ol

Haesin (Denizler İmparatoru)


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

eots43nn9b.jpg

Emperor of the sea - Openning Theme - YouTube

Hayatımda izlediğimen iyi dizi , Kore dizilerine hayran olmama sebep Emperor of Sea, şükür ki yeniden ekranlarda...

Diziyi daha önce orjinal ve Türkçe dublaj olmak üzere 2 kere izledim ve diyebilirim ki Türkçe dublaj orjinalidnen bile daha başarılı olmuş diyebilirim. Ayrıca zamanın meşhur kişilerinden ve olaylarından bahsedilmesi, öte yandan İpek Yolu'nun kaynağı hakkında da çok merak edilen birkaç soruyu yanıtlaması yanında eşine az rastlanır türde bir cesaret, aşk, sadakat ve fedakarlık hikayesini anlatır unutulmaz dizi Denizler İmparatoru.

Sonunda TRT1 Denizler İmparatoru'nu bir kez daha izleyicileriyle buluşturuyor. İzlememiş olanlar ve bir kez daha izlemek isteyenler bu fırsatı kaçırmasın. İlk bölüm 17 Mart 2010 saat 16.20'de, her bölümün tekrarı da aynı gün saat 00.50'de...

Sonunda TRT1 Denizler İmparatoru'nu bir kez daha izleyicileriyle buluşturuyor. İzlememiş olanlar ve bir kez daha izlemek isteyenler bu fırsatı kaçırmasın. İlk bölüm 17 Mart 2010 saat 16.20'de, her bölümün tekrarı da aynı gün saat 00.50'de...

BÖLÜM 1 ÖZETİ:

M.S. 7. yy'a doğru Tang Hanedanı gücünü hızla yitirmeye başlamış, derebeyler birbiri ardına hanedana başkaldırmayı denemeye başlamıştır. Oluşan kaos ortamı en çok fakir halkı vurmaktadır. Kölelik doğal bir durum gibi karşılanmakta, buna karşın güce ve paraya sahip olanlar daha fazlasını elde etmek için insan yaşamlarını piyonları gibi kullandıkları kirli oyunlarla ortamı daha da yozlaştırmaktadır. Böyle bir ortamda hikayemiz, bugünkü Kore'nin bulunduğu ve o zamanlar Tang Hanedanı'nın bir tür uç krallıklarından birisi olan Silla Hanedanı'nın kaos yıllarında geçer ve ismi bugün bile hatırlanan efsanevi kahraman lider Jang Bogo'nun hayatını anlatır.

Dizinin ilk bölümünün başındaki kısa bir flashforward sahnesi Jang Bogo'nun üstün komutanlık ve taktisyenlik becerisini görmemizi sağlar, fakat hemen ardından bundan çok çok öncesine, Silla'daki küçük bir sahil kasabasına döneriz.

Goong-bok, annesini kendi daha küçükken, yaşadıkları şehire düzenlenen korsan saldırısında kaybeden, babasıyla birlikte ağız tokluğuna köyün tersanesinde çalışarak günlerini geçiren bir çocuktur. Hayali, bir gün bir tüccar olmak ve babasını bir daha asla böyle zor işlerde çalışmamasını sağlayacak kadar para kazanmaktır. Fakat bu, onun gibi köleden farksız yaşayan sayısız insan için gerçekleşmesi imkansızdan öte bir düştür sadece. Kardeşten öte bağlı olduğu kuzeni Yon'a buradan kaçma planını söyler ve firar ederler. Bu yolculuklarına köyde yaşayan fakir bir esnafın oğlu olan Soon-Jong da katılır. Bir kayıkla denize açılır ve yorulana dek açılırlar, fakat çok geçmeden oradan geçmekte olan zengin bir tüccarca bulunur ve limana geri bırakılırlar. Tersane sahibinin kaypak ve sadist oğlu Joong-Dal'ın günübirlik işkenceden farksız davranışları yetmez gibi öldüresiye bir dayak yer ve aşağılanırlar. Dahası babası da bu dayağa katılmaya zorlanır. Artık bu köyde ona hayat olmadığına inancı Goong-bok'a artık başka hiçbirşey düşünemez hale getirir.

Derken köyün yakınlarındaki doğal limana yanaşan bir grup gemi, askeri gemiler olduklarını, hızlı ve sorgusuz sualsiz bir onarım talep ettiklerini söyleyen bir grup adamla çıkagelir. Babası parayı umursamasa da tersane sahibinin, onun oğlunu uzak tersanelere yollamakla tehdit etmesi üzerine işi kabul etmek zorunda kalır.

Goong-bok, Yon ve Soon-Jong beraber kısa bir gezintiye çıkmışken bir şahin görür ve onu okla vururlar. Fakat şahin tam da o gün köyün yakınlarına gelip kamp kuran Chunghae askeri valisinin oğluna aittir ve bu çocuk da hastalıklı derecede saldırgan ve kıskançtır. Goong-bok'u onunla dövüşmeye zorlar ve ölümüne döver, daha sonra hergün gelip onunla dövüşmeye mecbur kalmasını sağlar. Bu kötü gün aynı zamanda askeri valinin sessiz ve uysal kızı Jwang Hwa ile tanışmasına da sebep olur.

Efendileri tarafından gemilerinin yanaşabileceği bir çıkış noktası bulmak için kolcu olarak gönderilen ve bir sokak göstericisi rolü yaparak köyde dolaşan Yom Jang keşif gezisi sırasında kılıç antrenmanı yaparken Goong-bok ile karşılaşır. Yom Jang onu ortadan kaldırmayı düşünecekken bir anda başka bir ihtimali aklına getirir ve ona bu bölgenin girdisinin çıktısını ona öğretmesini teklif eder. Bunun karşılığında Goong-bok'a kılıç tekniğinin basit birkaç halini ve dövüş numaralarından bazılarını öğretmeyi kabul eder. Ama bu anlaşma sadece her ikisinin değil, aynı zamanda onların değer verdikleri kişilerinin tamamının yaşamlarını sonsuza dek değiştirecek lanetli bir kadere dönüşecek, aynı zamanda bir ülkenin kaderini baştan yazacak olaylar zincirinin başlatacaktır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 yıl sonra...
  • İleti 3
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    2

  • Fingolfin

    1

  • MrJoker

    1

up'lamak gibi olmasın ama, HDD'im çöktüğümde kaybettiğim bu diziyi hediye etmek istediğim arkadaşlar var öte yandan henüz işe başlayamadığım için kendime ait bir hattım yok ve halihazırdaki bağlantım bir DDL olarak dizi indirmek için çok çok yavaş kalıyor. bana Tr. dublajlı haliyle yollayabilecek bir arkadaş var mı acaba?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 7 ay sonra...

Aynen benim açımdan da izlediğim en iyi dizilerden(amerikan+uzakdoğu) diyebilirim. TRT de izlerken bir anını bile kaçırmak istemediğimden reklamda bile değiştirmezdim kanalı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 yıl sonra...

Trt'de ailemle birlikte hayranlıkla izlediğim bir diziydi.Gerçi aklımda fazla bilgi kalmadı diziye dair ama halen finalliyle aklımda yer edinmişdir.Muhtemelen tekrardan dublajlı halini izleyeceğim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?