Jump to content
  • Kayıt Ol

Animeleri kalıcı olarak nereye kaydediyoruz ?


bedifeci

Animeleri kalıcı olarak nereye kaydediyoruz ?  

150 oy

  1. 1. Animeleri kalýcý olarak nereye kaydediyoruz ?

    • Cd
      4
    • Dvd
      62
    • Harddisk
      59
    • Taþýnabilir Harddisk
      74
    • Blu-ray
      2
    • Çoðuna kaydediyorum
      7


Önerilen İletiler

Anime sever arkadaşların alışkanlıkları öğrenmek için ,bu soruyu soralım ,eminim ki iyi fikirler verecektir.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ben genelde dvd lere yüklüyorum.Cd dönemi çoktan bitti ,ama cd de kayıtlı serilerim var.Taşınabilir hardiskim olmasına rağmen pek güvenmiyorum.Blu-ray yaygınlaşırsa ve ucuzlarsa anime kayıtlarında geçiş yapacağım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 97
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • spartiate

    5

  • Borastus

    4

  • Ryuk

    4

  • bedifeci

    3

Normalde Hdd ye kaydediyorum ancak bakıyorum benim 500 lük dolmuş hemen Dvd alıp onlara çekiyorum zahmetli iş :)...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Elimdeki makinede 80 gb hard disk var 2-3 seride fulleniyor. :qtehlikeli: Bende dvd ye çekiyorum mecburen.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Dvd ye kaydediyordum eskiden ama şu an hdd kullanıyorum. Geçen gün tesadüfen eski arşivime bakayım dedim, bakmaz olaydım cz47.gif dvdlerin yarısı bozulmuşcz26.gif . Tabi 1 tb hdd yi 2 ayda doldurmayı becerince artık evde hdd koleksiyonuna başlıycak gibiyim. Bu sefer de hdd ye bişey olacak diye korkuyorum. Bişey olursa 1 hafta komaya girerim heralde 75.gif

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

heheh benim hdd pufladi. yeni yeni kendime geliyorum.gitti 1 tb. sinirden ne yapacagimi bilemedim.:qaglayacak: yenisini alicam yakin zamanda.:aglama3:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Hem harici hard disklere hem de dvdlere kaydediyorum. İki tane 1.5'luk bir tane 1 tblik hdd'im ve bir de 256 gb'lık hdd doldu. Hdd almaya para yetmeyince daha çok dvdye yöneliyorum.

Bundan sonra her seriyi biriktirmemeye karar verdim. Sevmediklerimi direk siliyorum yoksa baş edemeyeceğim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben de Verbatim DVDlere yazarım kalıcı olarak. Bir tane 250GB, bir tane de 100GBlik HDDlerim var; fakat onlarda animeleri sadece toplama topluyorum yazmaya hazırlık olsun diye. 3 tane de çok güzel 160lık DVD kutularım var çekmeceli :qegenmis:

Bundan sonra her seriyi biriktirmemeye karar verdim. Sevmediklerimi direk siliyorum yoksa baş edemeyeceğim.

O gerçekten de çok fena bir durum. Benim şu an arşivimdeki animelerin bir %25-30u da öyle animelerden oluşuyor ve 1TB HDD almayı düşündüğüm şu sıralarda işin o yöne tekrar kaymasından korkuyorum, hazır o huyumdan vazgeçmişken. :qsokkksok:

Ama Verbatim ve TDK ya yazarsanız ve iyi koşulda saklarsanız, bozulmasının nerdeyse imkânı yoktur, ebediyete kadar gider öyle :D Hem 50lik paketlerinin, diğer markalarla öyle çok ta önemli bir fiyat farkı yok arasında.

Ayrıca Bluray yaygınlaşmaya başladığı an, ben de bir yazıcı alıp artık bluraye geçmeyi planlıyorum. Şöyle 80-100 MB dışarda kalan serilerden, sığmayan 720-1080plerden gına gelmeye başladı >_>

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

ben pek taşina bilir diyemem ama taşınabilir harddisk olarak kabul gören 5tblik

depolama serveri kulan makdayım özel serileride 2,5lik 500gb taşınabilir harddisk

tutarım

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

eskiden dvd ye saklardım, ama baktım dvd almaya yetişemiyorum artık taşınabilir hdd kullanmaya başladım...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

HDD alacağım en kısa zamanda, şu an hepsi DVD'lere yazılı duruyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben kendime 1 tb yi limit olarak belirledim doldukça en az beğendiğim seriyi siliyorum direk.

Eskiden en sevmediğim serileri bile saklardım sonra dedim neden bu kadar biriktiriyorum. Yani en sıkıldığım zaman izlemeyeceğim bir seriyi bir yere saklamamın bir anlamı olmadığını düşündüm. Arşivcilik ayrı bir zevk ama ben yoksa sanırım. Umarım ilerde 50-100mb lik internet bağlantıları yaygınlaşırda bizde bilgisayarda saklamak yerine istediğimiz zaman internetten indirebiliriz.

Bu arada cdlerinde bir ömrü var:D 10 yıl mı ne idi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

izleyip bitirdiğim serileri dvd' ye kaydederdim ama şu sıralar bıraktım o işi (tembellikten) taşınabilir birkaç harddiskim var onlar dolana, gittiği yere kadar dvd' ye dönmem herhalde ama bir de bozulurlarsa felaket olur :006:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben dvd kullanıyorum. Bir tanesi bile bozulsa nolur halim bilemiyorum. Taşınabilirlere ise güvenmiyorum :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ya bu taşınabilr hdd lerden neden bu kadar korkuluyor anlamıyorum onların içinde de bizim bildiğimiz dvd tipi diskler var tamamen korunuyor hava bile girmiyor neredeyse. Diğer tarafta ise havadaki partiküllerden bile hasar görebilen dvdler var artı aranılan dvdnin bulunması saklanması arşivlenmesi sorunu var. He tabi çalışırken bir yere düşürmemeye dikkat etmek lazım hdd yi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben kıyamıyorum silmeye :(... Sevmediğim bile olsa belki birini kandırır izletirim o da o seriyi sever ve anime camiasına biri daha katılmış olur diye sabırla bekletiyorum :D:D... Ama şöyle 500 tb lik bi hdd çıksa harika olurdu :D....

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

1 TBlik HDD dolu, birçoğunu izledikten sonra silmeyi düşünüyorum. Zaten abimde ya of :(

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

6 7 yıldır anime ile haşır neşirim.3 yılı geçen süre bir süre aktif haftada 10 bölüm verecek kadar fansub işinde kaldım.Hiç bir zaman sakladıklarım giderse naparım vb düşüncelere dalmadım.Bozulan dvd yi gönül rahatlığı ile attım.Yaptığım projeleri bile arşivlemedim şu anda da haricimdeki anime klasörü 100 küsur gb dir.Bazen çok abarttığınıza inanıyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster
Bazen çok abarttığınıza inanıyorum.

Bu abartmak değil sadece bağlı olmak. Sen biriktirmezsin, değer vermezsin; başkası biriktirir, gözü gibi bakar ve o arşive bir şey olursa içi gider. Sonuçta o arşivi yapmak kolay değil. Belki takas yoluyla belki de günlerce açık kalan pc sonucu elde ediliyor. Verdiğimiz internet parası bir yana bunun elektriği vesairesi de var. O nedenle abartıyorsunuz deyip herkesten ayrı sivri bir cevap vermenin pek lüzumu yok bana kalırsa.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

External HDD'lere atıyorum. DVD kullanmıyorum dağılmasın diye arşiv. HDD'ye güveniyorum çünkü elimde olmadan bir şeyin bozulması %0,1 kadar bir şeydir herhalde. Haricileri bozabileceğimide inanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Eskiden her gördüğümü indirirdim. Şimdilerde ise ya Türkçeye çevrilenleri yada çok kaliteli serileri arşivliyorum. Aslında nereye gidiyoruz bilmiyorum ama zevklerim çok değişti kotalı devirde ,rmvb indirirdim ,sonra hardsub nedir bilmeden ingilizce gömülü seriler indirdik ama , sonra bilgisayarımın kaldıramadığı softsublar ,bilgisayar degişti cd'i dvd'i oldu boyutlar artıyor,bluray diskler çıktı.Ama yinede herkesin seyredebilecegi tabi benimde sevdiğim serileri arşivlemekten daha uzun zaman vazgeçmiyecegim gibi ,dvd şimdilik iki seçenegimden en iyisi.

Harici hd var.Ama başkasının bilgisayarına özellikle virüs bulaşmış bilgisayarlara bağlamıyacaksın. Birisine hd yi vermiştir.Okulda kullanmış virüs yemişti.Zar zor bir kısım videoları kurtardım onun için harici kullanıcıları sakın ha başkasının güvenli olmayan bilgisayarına yanaştırmayın.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Muhteşemin cevabı çok sivri değil bence biraz abartıyorsunuz dedi sadece. Bu arada konu dağılmış baya blu-ray yazıcılar şu an 600dolar civarı fiyatları var ama boş bluray bulabilirmisiniz bilmiyorum 2 yıl içinde falan 100 dolar seviyesine iner sanırım dvd de zamanında aynı aşamalardan geçmiş idi.

bu arada dvdleri de güvenilir arkadaşlara vermek gerek dvdyi verdikten 1 yıl sonra falan geri aldığım olmuştu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Blu-ray yazıcılar pahalı tek blu-ray'ın fiyatıda pahalı. Ne zamandır ki 50'li blu-ray lar çıkacak, işte o zaman onlarla yapabilecez. Disc'lerin ömürleri yüksektir haricilere oranla. En azından Maxtor'a oranla. Hele birde yokmudur eski Verbatimler. Onlar acayip iyidir. Yenileri fena değil ama altı her DVD gibi mor. TDK en iyi markadır eğer iine video atılacak ise. en iyi saklıyan odur. Geri kalan her şeyde Verbatim tabi ki. Arşiv yapmak hoş. Uğraşıcak bir şey olmadığı içindir belkide, PC açık kalmadığı taktirde şahsen rahat olamıyorum. O sesi duymak istiyorum. :D :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Abarmamız gayet normal ki abartmakta lazım. Sonuçta uğraşıyoruz inidirmek için yada bulması gerçekten zor seriler olabiliyor. Günlerce bekleyebiliyorsunuz.

Eklemek istediğim bir şey var. Şuan internet üzerinde asla bulamayacağımız Anime'ler muhakkak vardır. Bizim gibi arşiv yapan kişiler olmazsa eski serilerin kaybolacağına inanıyorum ben.

Harici disk üzerine yedekliyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sadece taşınabilir hard disklerde saklıyorum. CD ve DVD'ye pek güven olmuyor. Daha önce çok kaybettim. Kaybedince de insanın asabı bozulabiliyor. Herkes için arşivinin değeri başkadır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Edit.Uzatmanın alemi yok

Not:Susona ya daha önceki mesajımı silme dememe rağmen silmiş.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?