Jump to content
  • Kayıt Ol

Görünmezlik yolunda görünür adım


miko

Önerilen İletiler

İnsanoğlunun her zaman hayal ettiği şey; görünmezlik.

Bu rüya için önemli bir adım atıldı: altın bir yüzey üzerindeki küçük bir yumruk görünmez hale getirildi.

LONDRA - Almanya'da yapılan çalışmalar sonucunda, cismin yaydığı ışını kontrol atına alarak görünmez hale getirilmesi yönünde önemli bir adım atıldı.

Science dergisinde yayımlanan araştırmayı yürüten ekibin başında bulunan, Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü'nden Tolga Ergin, dönüşüm optiği kullanılarak görünmezliği sağladıklarını belirtti. Bu teknolojiyle, ışığın yayılımı yönlendirilebiliyor, kontrol altında tutulabiliyor.

Ergin ve meslektaşları, fotonik kristaller kullanarak bir görünmezlik perdesi elde etti. Bu perdeyle, altın bir yüzey üzerindeki küçük bir yumruyu görünmez hale getirmeyi başardılar.

Bu perde, özel merceklerden oluşuyor. Perde ile, yumrudan çıkan ve görünürlüğünü sağlayan ışık demetleri yönlendirilerek cisim gizleniyor. Bu işlem, bir cismi halıyla örtüp gözden uzak hale getirmeye ve sonra halıyı da görünmez yapmaya benziyor. Buradaki mercek sistemi ile oluşturulan perde, cismi örten ancak görünmeyen halı gibi davranıyor.

Ergin Reuters'a telefonla yaptığı açıklamada, "Elde ettiğimiz sonuçlar oldukça heyecan verici, çünkü insanoğlu her zaman görünmezlik istemiş veya görünmezlik pelerinine sahip olmayı düşlemiştir. Bizim çalışmamız, bunun mümkün olabileceğine dair ilk ipucunu sağladı. Bu tekniğin işe yaradığını gösterdi" dedi.

Ergin, bir insan veya bir arabanın, uyguladıkları bu teknikle görünmez hale getirilmesi için uzun yıllar daha çalışılması gerektiğini de belirtti.

Dönüşüm optiği alanında geçmişte çeşitli teknikler önerildiğini, bunlar arasında, ışın demeti yoğunlaştırıcı, ışın demeti yönlendirici gibi tekniklerin yer aldığını, ayrıca her yönden gelen ışınları bir noktada toplayacak antenler ve daha nice teknikler önerildiğini belirten Ergin, "Geleceğin neler getireceğini henüz bilmiyoruz. Ama bu alanda olasılıklar ve imkanlar oldukça geniş" diye konuştu.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

24720_10150166691655595_10150122648715595_11688868_5014350_n.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 15
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Tenbatsu

    2

  • miko

    2

  • Aurora Borealis

    1

  • martikanadi

    1

Yaşasınnn yakında ışınlanmayı da bulurlar hayalimde hep "skati ışınla beni" demek vardı...

İşin şakası bir kenara bilim adına büyük bir adım ancak insanlık adına ne olur ileride bilmem.... ( kötü amaçları adına kullanabilecekleri düşündükçe insan korkuyor)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

one piece izleyenler bilir benim'de hayalim sanji'nin hayali ile ayni

( Thriler Bark :animation732xl9vh: )

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

güzel ama tehlikeli

(yalnız şu ışınlanmayı ben ölmeden önce bulsalar da bende bi ışınlansam)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben korkarım aga.Kabine sinek mi girer bit mi girer(sinek adam filmiyle büyümüş jenerasyon):011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

Gerçekten güzelmiş. :medszun:

Paylaşım için teşekkürler.:023:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Suyu ışınlamışlar gibi bir şeyler duymuştum uzunca bir zaman önce.

Şu dünyada tek istediğim şey bir yağmur ormanında bir ağacın tepesinde bir kulübede yaşamak. Teknoloji insanı öldürüyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 ay sonra...

İnsan da ışınlamışlar bilim adamları duyduğuma göre ama insan ışınlandıktan sonra ışınlandığı yerde atomları birleşmiyor olduğu gibi küle dönüşüyormuş.Hal böyle olunca denemelere aramı vermişler ne yapmışlar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu yeni bir haber değil.

http://www.bildirgec.org/yazi/cocuklugunda-gorunmez-adam-olacam-banane (2008 yılı haberi)

http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/388648.asp (2006 yılı haberi)

Birde şuna bakın isterseniz ama görünmezlik beklemeyin.

http://www.bildirgec.org/yazi/kamuflajda-son-nokta

Bu arada bilmek isteyenler için söylüyorum ve ışınlanmak isteyenler için.

Işınlanma üzerine yapılan çalışmalarda ve benim okuduğum habere göre en son gelinebilen nokta bilmemne atomunu çok çok çok kısa bir mesafeye ışınlayabilmişlerdi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bal gibide yeni haber. İlk önce yazılan haberi bir okuyu ver. Sonra nette araştırıversen iyi olacak. Işınlanma hakındaki bilgimi paylaşayım. Fare ışınlanması gerçekleşti. Bilim Teknik dergisindeki bir makalede yazıyordu. Bu arada fare ışınlandı diye sevinmeyin nereye hangi noktaya ışınlandığı bilinmiyor. Zaten yakın zamanda ışık hızda aşıldı. Işınlanma gerçekleşebilir :qhipnoz:...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İnsanlığa ne gibi bi katkısı olacağını çok merak ediyorum. Hiçbir yararı yok. Kandan ve kötü niyetli çıkardan başka birşey getirmeyecek bu tarz çalışmalar için nasıl bu kadar çaba sarfediyorlar anlamıyorum. Ruhunu şeytana değil de paraya satmış bu tarz bilim adamları.

İnsanoğlu kendini katletmek için elinden gelen herşeyi yapıyor ama iyi niyet için kimse kılını oynatmıyor. Kaç para harcanmıştır bu görünmezlik muhabeti için. Yazık harbi.

Işınlanma mevzusuna karşı değilim, insanlık için yararlı olabilir bu ama görünmezliğin hiç bi güzel yanı yok. Direk savaş teknolojisi.

Gerçekten sonumuzu kendi ellerimizle hazırlıyoruz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

insanlığın teknolojik açıdan yakaldığı her gelişimin öncelikle zamanımızda art niyet için kullanılma riski çok fazla bence, ışınlanma ya da görümezlik yapılabileceğine ihtimal de fazla vermediğim gelişmeler ama buna benzer her gelişme tehlikelidir bence. Zamanımızın aç gözlülüğü diğerlerinin sırtından kazanç sağlama gibi hislerle dolu insanoğlu için iyice köle efendi zihniyetine bürünecek diye çekinceler taşımaktayım, zira teknoloji artık silah ve baskı için kullanılıyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ne yaparlarsa yapsınlar,ister görünmezlik ister Dünya-Satürn 1 sn,farketmez.Zaten şimdiye dek öyle korkunç teknolojiler yaratıldı ki bu teknolojiye sahip olanlar birini ya da tümüyle bir kitleyi katletmek isteseler,çok gizli bilgileri edinmek isteseler bunu görünmezlik olmadan da yapabilirler zaten.Daha ne kadar batacağız diye merak da etmiyorum,burada ya da başka yerde konuşmanın hiçbir yaptırım getirisi yok çünkü.Sadece savaş haberleri almadığım veya onu topraklarımda yaşamadığım bir ömür geçirebilsem şanslı sayacağım kendimi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?