Jump to content
  • Kayıt Ol

Alice in Wonderland (2010)


nazende

Önerilen İletiler

Walt Disney Pictures ve yenilikçi yönetmen Tim Burton’dan epik bir 3D (3 Boyutlu) formatında fantastik macera Alis Hariklar Diyarında, tüm zamanların en çok sevilen masallarından birinin büyülü ve düşsel değişimi. Johnny Depp Çılgın Şapkacı ve Mia Wasikowska küçük bir kız olarak ilk kez karşılaştığı garip dünyaya geri dönen, çocukluk arkadaşları Beyaz Tavşan, Tweedledee ve Tweedledum, Fare, Tırtıl, Cheshire Kedisi ve elbette Çılgın Şapkacı’yla yeniden bir araya gelen 19 yaşındaki Alis rolünde. Alis gerçek kaderini bulmak için fantastik bir yolculuğa çıkar ve Kupa Kraliçesi’nin korku krallığına son verir. "http://www.gencsinema.com/film/277873/alis-harikalar-diyari-nda"

Alice Harikalar Diyarı’nda yeniden çevriminde güçlü kız imajı baz alınarak Tim Burton tarafından seyircinin karşısına çıkarılıyor. Linda Woolverton’ın çocuk romanından uyarlanan yapım 17 yaşındaki Alice’in sosyeteye tanıtım partisinde beyaz bir tavşanı takip ederek kendini harikalar diyarında bulmasıyla başlıyor. Aslında 10 sene öncesinde de ziyaret ettiği yeri ikinci ziyaretinde hatırlamıyor bile.

Harikalar Diyarı’nda Alice’i karşılayanlar arasında Mad Hatter karakterini canlandıran Johnny Depp de mevcut. Bu yapımda Johnny Depp ve Tim Burton yedinci kez bir araya geliyorlar. Yine Tim Burton’ın ayrılmaz oyuncu ekibinden, aynı zamanda eşi olan Helena Bonham Carter’da Kırmızı Kraliçeyi canlandırıyor. Sürpriz olarak ise oyuncu kadrosunda 2009 Oscar ödül töreninde En iyi Kadın Oyuncu Oscar’ına aday gösterilen Anna Hataway de mevcut. "http://www.sinemalar.com/film/5184/Alis-Harikalar-Diyarinda/

Filmin konusunu "titanik, terminator, batman, yeşil dev, örümcek adam vs vs...filmlerinde de olduğu gibi" az çok hepimiz biliyoruz. Ama konusunu dikkate aldığımızda 3D filme oldukça iyi uygulanmış bir yapımdır diyebiliriz. Kadroya şöyle bir göz atarsak; yönetmenin vazgeçmediği 3 oyuncuya gözümüz çarpacaktır.

johnny DEPP bu tip filmlerin duayenidir zaten.(çarlinin çikolata fabrikası,karayip korsanları,düşler ülkesi,Fleet sokağının şeytan berberi,ölü adam...)

Helena Bonham Carter ı ise kısa zaman önce harry potter,Terminator Salvation,Fleet sokağının şeytan berberi,çarlinin çikolata fabrikası,Big fish ve en çokta Fight Club'ın Marla SİNGER ı olarak hatırlarız. Aynı zamanda da yönetmenin "Tim BURTON" eşidir.

Crispin Glover (Crispin Hellion Glover) Hollywood tarafından sonradan keşfedilen bir aktiristtir. Ben dead man filmiyle tanıdım aktörü,yine johnny depp ile beraberdi. Daha sonra Willard filmi ile şu anki ününün başlangıcının temellerini attı diyebiliriz. Başlıca tanıdığımız filmleri; Dead Man (1995), Willard (2003), charlies Angels (2000) ve charlies Angels Full Throtte (2003), Beowulf (2007), Friday the 13th: The Final Chapter (1984), Twister (1989)... Sanatçı 50 nin üzerinde filmde rol almıştır.

NAZENDE

http://www.youtube.com/watch?v=DeWsZ2b_pK4

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 6
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • ishak

    1

  • Kyrie

    1

  • Anifly

    1

  • nazende

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Bir kaç gün önce izledim ve fark ettim ki Johnny Depp yüzüne bir kutu boya sürse de insanı etkiliyor :qalkis:

Tanıtımın çok iyi olmuş ^^ eline sağlık

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Gerçekten her rolü iyi bir şekilde oynayabilse de sanki giderek bozuyor kendini gibi. "Charlie and the chocolate factory" ve bu tarz filmler Depp'in karizmasına pek gitmiyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

3d sonu na kadar kulanılan flım

eskı bir öykü yeni işlemlerle güzel oluyor :qegenmis:

tanim için saol

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Filmin en iyi tarafı tam doğum günümde çıkmış olması. 3D halinin altyazı olması çok kötü olmuştu ama izledim. Johnny Depp'in aktörlük yeteneğini daima favori kahramanım olan Jack Sparrow rölünde çok başarılı görüyorum :qzirvede:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

tam bir tim burtoncu olmama rağmen bu filmde pek bir sıkıldım.3D bile kurtaramadı durumu bence

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

adamı yüzü gözü normal göremez olduk

tamam süperdi ama

Johnny daha karakteristik bir oyuncu

daha keskin roller lazım

Kaptan Jack'ler, Edward'lar lazım makas elleri ile

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?