Jump to content
  • Kayıt Ol

Yine Geldi Eurovision Mevsimi


eczmeltem

Önerilen İletiler

Bu yıl 55.Eurovision müzik ödülleri düzenlenecek. Her sene maç havasında, ulusal mesele haline getirdiğimiz yarışma bu yıl Alexander Rybak'ın " Fairytale" zaferinden sonra Norveç'in başkenti Oslo'da düzenlenecek. Andorra, Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Karadağ bu sene katılamayacak.

Herşeye rağmen bizde bu sene Eurovision mevsimi suskun geçiyor. UZun süren bir medya kargaşası ve anket şaşasından sonra Manga temsilci olarak seçilmişti. Ne var ki ondan sonra pek ses seda çıkmadı. En son geçenlerde Azarbaycan, Danimarka ve İsrilin şarkılarını beğendiklerini belirten bir açıklamada bulundular.

Çıkan polemiklerde bilindik cinsten. İngilizce mi Türkçe mi, reklamın iyisi kötüsü olmaz, hatta geçen nette gezinirken eurovision karşıtı bir yarışma ve festival dahi buldum. bu yılki ödülü de " İngilizcede love- fiili -ing takısı " almaz diyen bir vatandaş kazanmış. ( her nasılsa o kuralın istisnaları olduğunu unutmuş galiba.)

Ufak bir ayrıntı da yarı final tarihleri hakkında. 18,20,22 Mayıs tarihlerinde yapılması planlanan Eurovision Şampiyonlar Ligi final maçı ile çakıştığı için 25,27,29 Mayıs'a alındı.

Seçilen şarkıya da bir Mangasever olarak yorum yapmak istiyorum. Her ne kadar Manga kalitesine göre vasat kalsa da ( özellikle Bir Kadın Çizeceksin, Ben Benimle Bırak, Dursun Zaman... gibi şarkıları düşünüldüğünde) tam yarışmalık. Mesaj içerikli. Hatta bir arar grup üyelerinin itirazına rağmen açılım şarkısı bile ilan edildi.O yüzden şansını yüksek buluyorum. Şimdi sizleri "We Could Be The Same " şarkısıyla başbaşa bırakıyorum.

We Could Be The Same- Manga- 2010 Eurovision Türkiye

WE COULD BE THE SAME

You could be the on in my dreams

You could be much more than you seem

Anything I’ve wanted in life

Do you understand what I mean?

I can see that this could be hate

I can love you more than they hate

Doesn”t matter who they will blame

We can beatthem at their own game

I can see it in your eyes

I doesn’t come as’a suprise

I’ve seen you dancing like a star

No matter how different we are

For all this time

I’ve been loving you

Don’t even know your name

For just one night

No matter what they say

And feel I’m turning the page

And I feel the world is a stage

I don’t think the drama will stop

I don’t think they’ll give up the rage

But I know the world could be great

I can love you more then they will blame

Doesn’t matter who they will blame

We can beat them at their own game

AYNI OLABİLİRDİK

Rüyalarımda gördüğüm O sen olabilirdin

Göründüğünden çok daha fazlası,

Hayatta istediğim her şey olabilirdin

Ne demek istediğimi anlıyor musun?

Bunun kader olabileceğini görüyorum

Seni onların senden nefret ettiğinden daha fazla sevebilirim

Kimi ayıpladıkları önemli değil

Onların kendi oyunlarında yenilebiliriz

Bunu gözlerinde görüyorum

Bu bir sürpriz değil

Seni bir yıldız gibi dans ederken gördüm

Ne kadar faklı olduğumuz önemli değil

Bunca zamandır

Seviyorum seni

İsmini bile bilmiyorum

Sadece bir geceliğine

Aynı olabiliriz

Ne derlerse desinler fark etmez

Yeni bir sayfa açtığımı hissediyorum

Dünyanın bir sahne olduğunu hissediyorum

Dramın sona ereceğini düşünmüyorum

Hiddeti bırakacaklarını düşünmüyorum

Ama dünyanın muhteşem olabileceğini biliyorum

Seni onların senden nefret ettiğinden daha fazla sevebilirim

Kimi ayıpladıkları önemli değil

Onları kendi oyunlarında yenebiliriz

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 14
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • antioksidan

    3

  • Susano'o

    2

  • eczmeltem

    2

  • Aurora Borealis

    1

"eurovision karşıtı bir yarışma ve festival dahi buldum" ilginçmiş:)

Yorumuna katılıyorum. özellikle dursun zaman çok iyi bir parçaydı. Dediğin gibi şarkı yarışmalık olmuş. (Fairytale düşünülünce) Ama hersene yaptıkları, o bir sene önce ki şampiyona bakıp, parça düzenlenleyip, bir sonra ki sene sunmak mantığından sıyrılmış olmaları güzel. Şarkının ingilizce olmasını da doğru buldum. Evrensel bir yarışmada evrensel bir dil kullanılması daha mantıklı...

Yarışmanın samimiyetine inanmasam da Mangaya bol şans diyelim..

Paylaşım ve haber için teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bence müzik evrenseldir. Bu eurovizyonda illa da Türkçe parça söyleyelim olarak anlaşılmasın. Ama bence eurovizyonda kazanmaktan ziyade kültürünü tanıtmak daha önemli. Gerçi artık bulunduğumuz çağda pek bir kültür farkı kalmadı eski zamanlara kıyasla. Kültürel çeşitliliğimiz yağmur ormanlarından daha hızlı tükeniyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Eurovision, zaten kültür etkinliğinden çok; curcunası bol bir müzikli eğlence. Kazanmaktan çok, kendini en iyi şekilde temsil etmek eğlencesini daha da arttırır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bir de Eurovision'un "komşuvision" olarak adlandırılmış hali var. Hatta Cengiz Semercioğlu cırtlak sesli bir bir bayanın bizi temsil ettiği sene bununla ilgili bir yazı yazmıştı.

Metnin tamamını bulamadım. Kısaca maddeler şöyleydi.

1- Kimi göderirsek gönderelim, gurbetçiler sağolsun ilk ona taşıyor. Gelecek sene sokaktan herhangi bir vatandaş gönderelim. Bir de kimse bize puan vermiyor demeyelim, her sene bu kadar puan banko geliyor.

2- Yarışmaya Suriye ,İran,Irak da katılsa zaten kazanmamız bankoydu.

3- İngiltere ada ülkesi. Garibin hiç komşusu yok, kazanma şansı da yok o yüzden

4- Balkanlarda dağılan devletler birbirine puan verdiler hep. Madem birbirlerini bu kadar seviyorlardı niye dağıldılar.

Evet, yazının ana hatları bu kadar. Her sene kimin kime ne vereceği az çok belli olsa da gene de o sonuçları beklemek heyeecan veriyor insana, itiraf edin.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Azerbaycan adına yarışacak Safura'ya aşık oldum ben. :qaglayacak:

Annemi de alıp yarışma sonu istemeye gidecem. :D

Mimikleri çok hoş.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

Gerçekten güzel bir şarkımız olduğunu söyleyebilirim. Fakat bu 'Manga' gurubunun yapacağı en iyi şarkı mı derseniz kesinlikle HAYIR! Manga'dan daha iyi bir şarkı bekliyordum doğrusu. Fakat bir önceki yıl yarışan 'Hadise Açıkgöz' den de daha iyi bir parça olduğu belli...

Eurovisionda -hala öğrenemedim türkçe yazılışını ya :D- Danimarka favorim *-*

Ermenistan'ın her ne kadar sözleri anlamlı olmasada melodisi kulağa hoş geliyor ilk 3 de yer alabilir diye düşünüyorum.

Türkiye'nin açıkcası dereceye girebileceğini sanmıyorum. Şarkı her ne kadar güzel olursa olsun esnetik de önemlidir bence. Bir gurubunda ne kadar esnetiklik yapabileceğini göz önüne aldığımızda idare eder bir gösteri olacağını düşünüyorum. Ayrıca şu da bir gerçek ki Eurovisionda genelde 'POP' şarkılar derece almakta. Sanırım 1 kez bir Rock gurubu aldı bu ödülü. Kısacası ilk 3 zorlar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

Millet oylamaya son 15 dakika kaldı haberiniz olsun.

ccc dublin ülkü ocakları ccc

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Gece dört buçuk oldu, yarışma bitti.

Bu sene bir değişiklik yapıp yarışmayı izledim. Konsept olarak güzelmiş lan. Keşke önceki seneleri de izleseymişim. Neyse.

Birinci Almanya oldu. Hiç kimse beklemiyordu Almanya'nın birinci olmasını. Lena isimli hatun satellite isimli şarkısını söyledi. Açıkçası şarkıyı pek güzel bulduğumu söyleyemeyeceğim. Çok basit bir dille yazılmış sade bir parça. Sahnede öyle pek bir "görsel şölen" de sunmadılar bize. Hatta hatun dans özürlüydü. Yetmezmiş gibi bacakları da çarpıktı. Ama gereğinden fazla "şirin"di. Sonlara doğru çıkıp herkesin gönlünü fethetti. Ama birinci olduğu açıklandıktan sonra heyecandan olsa gerek güzel söyleyemedi. Zaten "do i have to sing now" dediği vakit anlamıştık.

Yunanlılar fena değildi. Bir ara dansları kolbastıya kaydı.

Sırplar bu sene şopar yollamış. Neydi lan o öyle.

Azeriler yine güzel bir hatun seçmiş. Şarkıda fena değildi hani. Ama güzel servis edemediler.

En güzel memeler Ermenistandan çıktı.

Benim favorim Ukrayna idi. Hem hatun çok güzel hatunu geçtim şarkı on numaraydı. Gerek anlamı olsun, gerek Alyosha ablanın sesi olsun gerçek manada birinciliği hak eden Ukrayna idi. Ama olmadı.

2011'in Almanya'da yapılacağını düşünürsek üstün alman mühendisiliği sayesinde harika bir yarışma olacak kanımca.

Şimdi kim bekler lan 1 sene daha. Hellsing ovaları bile daha hızlı çıkıyore...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bana göre 1.ciliği haketmiştik. Herkes komşusuna verince böyle oluyor. Ee napalım 2.likte güzel. Güzel şarkılarda vardı ama manga tek geçer :P

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İkincilik de iyidir. Manga'nın şarkısı bence gayet güzeldi. Sahne şovu olarak da harikaydı. Diğer yarışmacıları izlemedim ama, Özkan'ın bahsettiği o komşuya oy verme olayı yıllardır var.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

2. olduğumuza inanamadım, ilk 10' a bile girmez diyordum :P gerçi şarkıyı sadece ilk haliyle dinlemişliğim var ve hoşuma gitmemişti pek. bu sene Eurovision' la hiç ilgilenmedim, diğer şarkılar hakkında da fikrim yok. demek ki Manga haketmiş, tebrik etmek gerek :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben yorumumu Manga'nın son albümüne göre değerlendirmek istiyorum aslında,son albümü elinize alıp da içerisinde yer alan tüm parçaları birer birer içinize işlediğinizde, yarışmaya katıldıkları bu parça için kendilerine çok yazık etmişler diye düşünmeden edemiyor insan,evet derece beni sevindirmedi mi,sevindirdi elbette ama hepimizin de bildiği kadarıyla artık bu tür yarışmalar 'Politik oyunların maşası' olmaktan öteye gidemiyor maalesef,bu sözüm sadece bu yarışma için değil,film sektörü olsun müzik sektörü olsun,çeşitli ülkeler işin içine girdikten sonra ya da politik konuları içeren etkenler olduktan sonra politikanın esintilerini görmemek ne mümkün tıpkı Oscar törenlerinde onca yıldan sonra arada 'Irk ayrımı' yapılmıyor denilsin diye zencilere bir defa da olsa ödül verilmesi gibi...

Ben isterdim ki Manga'da,daha çok özen göstersin çalışmalarında,şarkı için hazırlanan klibe bir lafım yok,oldukça standartlara uyan görüntü ve dizayn kalitesine sahipti fakat ben kendi albümlerinde bir 'Beni Benimle Bırak' şarkılarındaki kaliteyi sunmalarını dilerdim ya da bir 'Cevapsız Sorular' olmadı 'Gecenin Ritmi'.... Daha birçok şarkının adını sıralayabilirim en son albümlerinde yer alan,genelde kendisini geliştirmediği için pek Türk şarkıcılarını (eskilerden bahsetmiyorum,kendilerini yeni yeni gösteren kısımdır bahsettiğim) pek dinlemiyorum,Manga'da nadir olarak dinlediğim gruplardan birisidir. Buna dayanarak söylemeliyim ki ilk çıkış parçaları olan 'Bir Kadın Çizeceksin' bile çok çok iyiydi,benim demek istediğim yani o şarkılara benzer bir şey çıkarsınlar karşımıza değil elbette ama ben Manga grubunun daha iyi bir iş çıkaracağına inanıyordum ama ne yazık ki büyük hayal kırıklığına uğramıştım ve bu ikincilik beklemediğim bir şeydi,bana iyi bir sürpriz oldu ama sanırım bu da politik etkenlerin bir oyunu diye düşünüyorum.

Yukarıda yazılanlara bakınca sanki Türk düşmanlığı varmış hissi çıkabilir yazdıklarımdan ama kimse kusura bakmasın,ben katılan kişilerin bu işi daha çok ciddiye almaları taraftarıyım,ha şu var Hadise daha mı iyiydi,bence en berbatlarından birisiydi,biz ona Jennifer Lopez çakması diyoruz çünkü kendi aramızda,bence kendine has hiçbir yönü yoktu,en azından Manga bu konuda daha iyiydi ki yarışmada yer alan tek Rock grubu özelliğiyle,adımızı farklı olarak yazdırmış oldu 2010 Eurovision'a,bu yönünden tebrik etmemek olmaz kesinlikle kendilerini :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Açıkçası bu "komşuya verme" olayının sadece bahane olduğunu düşünüyorum. Sertap abla sadece komşu desteği ile mi kazanmıştı? Yoksa harbiden on numara bir parça ile katılıp tüm ülkelerin beğenisini kazandığı için mi?

Elbette komşuluk olayı puanlamayı etkiliyor. Türkiye ve Azerbaycan karışılıklı olarak hep yüksek puanlar veriyor birbirlerine. Aynı şekilde Doğu Bloku Ülkeleri, İskandinav Ülkeleri genel olarak birbirlerini destekliyorlar ama bu kaybetmek için bahane değil.

Almanya 23 sene sonra tekrar birinci oldu. Almanya 23 sene boyunca komşuluk ilişkileri kötü olduğu için kaybetmedi. Dandik dandik şarkılar seçip yolladığı için kaybetti. Bu sene yolladığı şarkı mükemmel miydi? Hayır, bence değildi. Ama Almanya sempatisi ile, sadeliği ile kazanmayı başardı. Helal olsun onlara.

İhtiyacımız olan güzel bir şarkı ve şarkıyı güzel sunmak. Başka bir şey değil.

Dün gece heyecandan komşumuz diye Remzi amcaya vermişim. Tuhaf bir ruh hali içindeyim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?