Jump to content
  • Kayıt Ol

Apollo no Uta


Kisiliksiz

Önerilen İletiler

(düzenlendi)
Apollo no Uta

TANITIM

Shogo adlı genç adam, “Aşk” ve “Sevgi” gibi kavramları anlamsız bulmakta, buna bağlı olarak ta mutlu gördüğü çiftlere (ister yuvasında birbirlerine şefkat gösteren kuşlar olsun) saldırgan davranışlarda bulunmaktadır. Bu saldırgan davranışlarından ötürü yatırıldığı klinikte tedavi edilmeye çalışılmaktadır. Doktorunun da onayı ile yapılan elektrikli şok tedavisi sırasında bayılır ve gördüğü rüyada kendini dev bir kadın heykelinin olduğu tapınakta bulur. Heykelden gelen bir ses, Shogo’ya “aşk” kavramı hakkındaki öfkesinin sebebini sorar…

 

KARAKTERLER

Melmo Watari - Ana Karakter

Shougo Chikaishi - Ana Karakter

Hiromi Watari - Ana Karakter

164930.jpg

DİĞER İSİMLERİ

Orijinal: Apollo no Uta

İngilizce: Apollo's Song

Japonca: アポロの歌

Diğer: Song for Apollo

 

BİLGİ

Kategori: Manga

Cilt sayısı: 3

Bölüm sayısı: 6

Yayım: 13 Nis 1970 - 9 Kas 1970

Dergi: Shounen King

Eser: Osamu Tezuka (Hikâye & Çizim)

Türler: Dram, Fantastik, Shounen, Piskoloji

 

İSTATİSTİKLER

Puan: 7.90

Sıra: 1156

Veriler 22 Aralık 2016 Perşembe günü 13:44 saatinde MyAnimeList sitesinin şu sayfasından çekilmiştir: manga / 1410

 

 

KİŞİSEL YORUM:

Spoiler

“Aşk” ve “sevgi” kavramlarından nefret eden genç bir adamın, biraz Budizm birazda Yunan mitolojisine dayanan ilahi bir gücün vasıtasıyla; rüyaları aracılığı ile çıktığı zaman yolculuğu ve bu yolculuktan sonra döndüğü gerçek dünyada yaşadığı ana serüveni.

 

Yılı itibari ile ( Tekrar vurguluyorum 1970 ) günümüz genel manga çizimlerine alışık olan gözler için bayağı basit gelebilir. Ama anlatım konusunda da kareleri kullanmada da çok başarılı. Ayrıca içerdiği cinsel tasvirli anlar çizim tarzı ve işleniş sebebiylen hiçte rahatsız edici değil ( en azından ben rahatsız olmadım ).

 

Tabi burada şunu da belirtmemde yarar var. Ait olduğu shounen türü ve yılının macera anlayışı sebebiyle günümüz okuyucusu için ana hikâye ve ara hikâyecikler yer yer garip kaçabilir. Ama kahramanımız Shogo’nun maceraları ve trajedisi, gayet tatmin eden bir işlenişe ve sona sahip.

 

Düzenlendi: (Aurora Borealis)
Güncelleme
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 4
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Kisiliksiz

    3

  • Aurora Borealis

    2

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

içinde tarih kelimesi olmasına rağmen, pskoloji ve tradeji varsa kesinlikle okuyacaklarım listesine girdi.konusuda ilginçmiş. tanıtım için ellerine sağlık hiç bilmediğim bir mangaydı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Tarih ve Bilimkurgu kısmı çocuğun "hayal mi gerçek mi?" Havasındaki rüyalarından geliyor. Devamlı "aşk" teması üzerine odaklanıyorlar.

Yavaş yavaş Tezuka'nın yayınlanan eserleri internetede düşüyor. Zamanı açısından bakılınca, bayağı ciddi eserlere sahip (Bakınız: Adolf ni Tsugu, MW, Ode to Kirihito)

Aklımdaki "sevimli eğlencelikler çizen tatlı ihtiyar imajı" silindi gitti.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

çok karşılaştığım bir mangaka pluto onundu yanlış değilsem. mecha olduğu için sarmamıştı. kötü değildi. başka eserlerine bakmıştım ama bulamamıştım (rapidde aradığımdan olabilir gerçi) ama yorumumu okuyup yapacağım söylediklerini dikkate alıp..tekrardan teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

çok karşılaştığım bir mangaka pluto onundu yanlış değilsem.

Pluto aslında Tezuka'nın Tetsuwan Atom'undaki bir hikayenin yeniden yorumlanmış versiyonuydu (Mangaka, Monster'ında Mangaka'sı, sağlamdır o da). Pluto, daha depresif, daha bir insan olma, iyi-kötü kavramı üzerine sert polisiye idi. Asıl eserden daha farklıdır sanırım (İlk cildin scanını daha indiremedim, ama komedi-macera idi).

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?