Jump to content
  • Kayıt Ol

Fringe


Aurora Borealis

Önerilen İletiler

fringe.jpg

Fringe Fox kanalında yayınlanan bir bilimkurgu dizisidir. Dizinin yapımcıları J. J. Abrams, Alex Kurtzman ve Roberto Orci'dir. İlk olarak ABD'de 9 Eylül 2008 tarihinde yayımlanmıştır. FBI'nin dünya çapında gerçekleşen bir dizi açıklanamayan ve sıradışı olayları inceleyen, Boston, Massachusetts bazlı özel bir biriminin ve bu birimde görevli kişilerin başından geçenleri konu alır. 9 Eylül 2008'de ABD'de Fox'ta yayımlanmaya başlayan TV dizisi için 22 bölümlük ilk sezon Fox tarafından 1 Ekim 2008 tarihinde onaylanmıştır. Dizinin ikinci sezonu 17 Eylül 2009'da ABD'de yayınlanmaya başlanmıştır. Dizi, 12 Nisan'dan itibaren TNT Türkiye kanalında da Türkçe alt yazılı olarak yayımlanacaktır.

TV dizisinin adı dizide işlenilen sınır-bilim yani İngilizce özgün adıyla fringe scienceden gelmektedir.

Oyunculara göz atıcak olursak hikaye genel olarak FBI Ajanı Olivia Dunham, zeka küpü ancak kafadan biraz çatlak Dr. Walter Bishop ve asi ama zeki oğlu Peter Bishop arasında geçiyor.

Fringe dizisi daha çok bilimkurgu üzerine yoğunlaşmış ama The X Files'ıda andırıyor diyebiliriz. Dizide her bölüm ayrı bir hikaye olarak işleniyor ama arka planda gerçekten çok ilginç bir ana hikaye barındırıyor. Ana hikaye, insanlara yasadışı ve gizli deneyler uygulayan bir yapı ve bu olayları çözmeye çalışan FBI ekibi arasında geçiyor.

Oyuncular

Anna Torv Ajan Olivia Dunham

John Noble Dr. Walter Bishop

Joshua Jackson Peter Bishop

Lance Reddick Phillip Broyles

Kirk Acevedo Charlie Francis

Blair Brown Nina Sharp

Jasika Nicole Astrid Farnsworth

Jared Harris David Robert Jones

Mark Valley John Scott

Leonard Nimoy William Bell

Michael Cerveris The Observer

Alıntıdır. Wikipedia

Not..: Öncelikle her nekadar The X Files ile mukayese ediliyor olsada alakası bile olduğunu düşünmüyorum.

İzleyen ve seriyi takip etmiş olan varsa bu dizi ile ilgili görüşlerini eleştirilerini yazarlarsa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 123
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Aurora Borealis

    49

  • gundamaster

    34

  • Susano'o

    15

  • özz

    8

TNT' de ilk 2 bölümünü izledim. dizi hakkında daha önceden hiçbir fikrim yoktu (Joshua Jackson için izledim dermişim :P ) tabiki de reklamı dolayısıyla ilgimi çekti. açıkçası ilk bölümler açısından bana da X-files' ı anımsattı. ama biraz daha durağandı sanki. insan öldükten 6 saat sonrasına kadar anılarına erişebilme fikri gerçekten ilginçti.

devamı daha hareketli ve merak uyandırır şekilde gelişir umarım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

ben 2. sezondayım ve inan bana ilk sezon öyle bir yerde bitip 2. sezon öyle bir şekilde başlıyorki noluyo lan demiştim:) spoiler kaçmasın diye daha detaylı bir şey diyemiyorum. ama x files ile uzaktan yakından bence alakası yok bunda ki olaylar ve hikaye farklı. deli bishop ya bayılacaksın devam edersen ona... tam kaçık :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

X files daha çok paranormal olaylar ve uzaylılar üzerine yoğunlaşan bir diziydi. Sıkı bir Fringe izleyicisi olarak diyebilirim ki uzaktan yakından alakası yok bu dizinin X files ile..

Fringe daha çok sınır bilim üzerine yoğunlaşan ve karşımıza çıkan her olayı bilimle anlamlandıran bir dizi. Dizide her ne kadar olağanüstü olaylar görsekte bunların hepsi bilimle açıklanıyor.

Geçen seneden beri sürekli söylüyordum bilim-kurgu meraklıları bu diziyi izlesin diye sonunda izleyen birilerini görmek sevindirdi beni.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bunun ilk sezonu elimde var ve ne zamandır başlamayı düşünüyorum ama, bir türlü o ruh haline giremedim. Malesef iş bilim kurguya gelince arka arkaya bölüm devirme gibi bir huyum var. Koca bir sezona ayıracak kadar vaktim yok şu aralar. :qegenmis:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster benim gibi seriye meraklı birini görmek benide mutlu etti uzun zamandır başlık açıcam açıcam duruyo bugün yeni bölümleri rapide atarken aklıma geldi. seninde dediğin gibi düşünüyorum ama nedense herkes X Files ile arasında bir bağ kurmuş gidiyor ben hala göremedim o bağ nerde :D valla gören biri açıklarsa kaçırdığım şeyi mesut olucam

izlemeyenler cidden bakmasın:) iki sezondanda spoiler var

ilk sezon için ben biraz mesel endişeliydim o açıdan işin dönüp dolaşı x filesa benzeyeceğini düşünüyorudum ki o ilk uçak sahnesi bana ne alaka lostu bile hatırlatmıştı. ancak sonrası ve sonralara doğru dunham'ın durmu ve Dr.bishop'ın manyak deneylerini dunhum'a yaptıkları, İzleyici ve Dr.bishop anlaşması (ki bu hala muamma. ve ayrıca bana göre bu peterdan bir şeyler çıkacak bence oğlunuda deneylerde kullandı bu herif)ve peterin durumu baya merak uyandırdı. zaten olivia nın ilk sezonun finalinde kaybolmasıyla ikinci sezon öbür taraf, kopyacılar ve izleyiciler noluyo durun yavaş yavaş gelin falan dedim ama benim tek anlamadığım yer dr bishop hangi bishop? peterın babası olanmı? yoksa öbür taraftaki bishop mı?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Spoiler içindeki soruların cevabını ikinci sezon 16. bölümde alacaksın worless ve bence ikinci sezonun en mükemmel bölümüydü.

Walter'dan artık nefret mi edersin daha bir hayran mı olursun o bölümden sonraki yorumu merakla bekliyorum :)

Ben iş yerinde sürekli arkadaşlarımla Fringe üzerine kritikler yapıyorum. Forumda da o yorumları hep aksettirmek veya izleyenler var ise görüşlerini almak istiyordum. O nedenle açtığın Fringe başlığı çok hayırlı oldu.

X files'a olan tek benzerliği FBI ve yine açıklanamayan olaylar. Gerçi burada her şey açıklığa kavuşuyor Walter amcamız ve Oliviacığım sağolsun :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

anam anam 6 bölüm eh devririm ben yarına kadar:D şimdi cidden merka ettim walter'ı tüm o manyaklıklarına rağmen tutarım. ama sen bunu dedikten sonra cidden ?

tüm benzerlik bu mu yani:D FBI ve açıklanamayan olaylar :qsokkksok: ya bu tanıtımcılar bence her iki diziyide izlemeden tantım yapıyorlar galiba o zaman Cold Case' ide aynı kulvar da değerlendirmemiz lazım sonuçta onlarda açıklanmayan kapanmamış dosyaları araştırıyorla :D (tamam abartım kabul ama sinir bir durum X Files'a gıcık oluyordum. bu dizi ile kıyaslanıyor olması biraz hakaret gibi geliyor bana) sen olivyayı al ben petere :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Gerçekten başka bir benzerlik yok. Bir kere Fringe daha da gerçeğe yakın. Burada söz konusu olan çok tehlikeli bir akla sahip bir adamın yaptıkları ve onun yaptıklarının insanlar üzerindeki sonuçları.

Olivia'yı kimselere yar etmem zaten. O nedenle kimse de heves etmesin:sinsin:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

anam anam 6 bölüm eh devririm ben yarına kadar:D şimdi cidden merka ettim walter'ı tüm o manyaklıklarına rağmen tutarım. ama sen bunu dedikten sonra cidden ?

tüm benzerlik bu mu yani:D FBI ve açıklanamayan olaylar :qsokkksok: ya bu tanıtımcılar bence her iki diziyide izlemeden tantım yapıyorlar galiba o zaman Cold Case' ide aynı kulvar da değerlendirmemiz lazım sonuçta onlarda açıklanmayan kapanmamış dosyaları araştırıyorla :D (tamam abartım kabul ama sinir bir durum X Files'a gıcık oluyordum. bu dizi ile kıyaslanıyor olması biraz hakaret gibi geliyor bana) sen olivyayı al ben petere :)

hadi ya x-files' a gıcıksın demek :) ben de çok severim. valla ben tanıtımcı falan değilim de ilk bölümü izleyenlerin en başta varacağı sonuç x-files gibi bir benzetme olabilir: olayı sunuş biçimleri ve açıklanamayan gizimli olaylar direkt o seriyi anımsatıyor. önemli olan bundan sonraki bölümler tabi. ayrıca Peter benimdir :q015:

bugün TNT' de yeni bölüm var ama izleyemeyeceğim :( bir yerlerden bulayım bari.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

:) ya nebilim x files ben bir türlü ısınamadım. ısınamadığım de 9 sezondu dimi o izlemiş biriyim:D kopuk bir şeyler vardı onda. bu öyle değil ya.. bilimkurgu yanı hem cidden gundamasterin dediği gibi olasılığı mümkün ve bilime açıklanan olaylar olması belkide benim çok sevmemde etken oldu.(gerçi bazı bölümlerin olasılığı midemi alt üst eder olmasın mümkünse:D) ama ama önce ben gördüm onu :P

malesef tek yar etmem onu kimselere :qtehlikeli:

not..: bir daha ki olurda buluşma olursa ve izlememiş olursan hala bana hatırlat ben sana 2 sezonu da getiririm.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

x-files belki çocukluğumdan beri izlediğim bir dizi olduğundan önemli bir yere sahip. dediğin gibi gizem asla çözülemedi o dizide, bir bölüm uzaylılara inandırdılar bir bölüm bunu reddettiler, izleyicinin kafası çorba oldu böylelikle ama yine de başarılı bir dizi olarak görüyorum. umarım Fringe' ten de aynı zevki alabilirim.

valla bir buluşma olursa hatırlatırım bu dediğini :) gerçi dizileri haftada bir sindire sindire izlemek daha keyifli sanki.

Peter mı, ben onu Pacey olduğu günlerden tanırım be :q015:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

senin dediğin gibi bölüm bölüm haftalık sindire sindire izlerdim eskiden sonra uyuz olmaya başlayınca biriktire biriktire izlmeye başladım:) hele de Galactica ve Prison break gibi dizilerde bu da öyle oldu. vay Dawson's Creek he döneminin fırtınası :D benim takıntım DC'i bile aşıp sonrasında bunun bir filmi vardı Aurora Borealis diye benim sabit nickim olmuştu bir ara o kadar abartmıştım. gerçi halen aynı ya o abartım:D halen aynı nicki kullanırım..

hatırlat muhakka getirirm özz bu ilk başlarda birbirinden bağımsız ilerleyen X Fils modunda gibi dursa ilk sezonun ortalaından sonra bir çoşuyor istesende sindire sindire gitmiyor. merak feci bir şey ya bu tarz dizileri izlemeyen bir kaç arkadaşıma verdim şimdi manyak gibi indirdin mi bitmedimi halen sezon diye telefon açıyorlar o kadar sardırıyo kendine baştan söyliyim yalnız.

Gundamaster

izlemeye okumasın uyarmadı demeyin:D

nihayet 16 bitti. ben demek ki mezar olayın da farklı bir düşünce edinmişim. Bishopları karıştırmışım. Bishopon eski bir hastası olan ve sonradan gene aynı kadına deney yapmak zorunda kaldığı bir bölüm vardı ilk sezon. o kadında peterla karşılaştığın da fark etmişti olivyanın fark ettiğini ışığı. ben o olayı farklı yorumlamıştım. peterın da walter'ın dediği şu dünyayı kurtacak olan çocuklar muhabbetine yormuştum. ancak dumur olmuş durumdayım şu an. bir kişi için dünya feda edilir mi? dizinin bilimkurgu boyutunu yanında daha fazlasını sorgulatmaya başlamış olması cidden bence başarı. düşünüyorum o dehaya sahip olsam ve ben o acıyı yaşayıp onun gibi bir çözüm bulabileceğimi bilsem herşeyin sebebi olacak olan o kapıyı açar mıydım? sonra olivia' nın durumunu düşünüyorum.. ancak şu dna ya göre insanları öldüren manyak nazinin olduğu bölüm de peter'ın etkilenmemiş olmasın da aralarında ki bağda bir problem olduğunu düşünsem de bilmiyom ya çok garip çok az fark olan iki paralelikte dna ların farklı olması çorba oldu kafam. ama peterin çok daha farklı bir rolümü var izleyiciler yaşaması gerekiyor derken dengeden dolayı mı yoksa başka bir şeyden dolayı mı dediler... şimdi merakı mı nasıl dizginlerim bilmiyorum. 2 bölüm beni kesmeyecek :000200690jk0xd:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Gundamaster

izlemeye okumasın uyarmadı demeyin:D

nihayet 16 bitti. ben demek ki mezar olayın da farklı bir düşünce edinmişim. Bishopları karıştırmışım. Bishopon eski bir hastası olan ve sonradan gene aynı kadına deney yapmak zorunda kaldığı bir bölüm vardı ilk sezon. o kadında peterla karşılaştığın da fark etmişti olivyanın fark ettiğini ışığı. ben o olayı farklı yorumlamıştım. peterın da walter'ın dediği şu dünyayı kurtacak olan çocuklar muhabbetine yormuştum. ancak dumur olmuş durumdayım şu an. bir kişi için dünya feda edilir mi? dizinin bilimkurgu boyutunu yanında daha fazlasını sorgulatmaya başlamış olması cidden bence başarı. düşünüyorum o dehaya sahip olsam ve ben o acıyı yaşayıp onun gibi bir çözüm bulabileceğimi bilsem herşeyin sebebi olacak olan o kapıyı açar mıydım? sonra olivia' nın durumunu düşünüyorum.. ancak şu dna ya göre insanları öldüren manyak nazinin olduğu bölüm de peter'ın etkilenmemiş olmasın da aralarında ki bağda bir problem olduğunu düşünsem de bilmiyom ya çok garip çok az fark olan iki paralelikte dna ların farklı olması çorba oldu kafam. ama peterin çok daha farklı bir rolümü var izleyiciler yaşaması gerekiyor derken dengeden dolayı mı yoksa başka bir şeyden dolayı mı dediler... şimdi merakı mı nasıl dizginlerim bilmiyorum. 2 bölüm beni kesmeyecek :000200690jk0xd:

O kadını hatırlıyorum ama o bölümde tabi ne demek istediğini anlamamıştım. Olivia Peter'ın ampul gibi parladığını görünce çok şaşırmıştım.

Askerler olarak nitelendirilen o özel çocuklarla bir bağı olabilir Peter'ın belki de. Bu askerlerin güçleri Peter'a işlemiyordur. Bu tarz bir özelliği olabilir. Gözlemciler de Peter'ın öneminin farkında. Alternatif dünya ile bizim dünyamız arasındaki dengenin sağlanmasında da bir önemi olabilir. Bizim dünyamızdaki peter öldü ve sanırsam gözlemciler için de bir değeri yoktu ama alternatif evrendeki peter önemli.

Walter çocuğunu kaybettikten sonra artık iki dünyanın birbiri içine girmesini hiç önemsemedi. orada bir bilim adamı olarak değil de baba gibi düşündü çünkü. Duyguları işinin önüne geçti. Bunu yapmasaydı hükümetle çalışıp alternatif dünyaya seyahati tek başına değil de hükümet ile birlikte yapardı sanırım. Askeriyeye diğer dünyadan bahsedip onların teknolojilerinin daha iyi olduğundan bahsetmişti hatırlarsan.

Dizinin 17. ve 18. bölümlerinde bir iç hesaplaşma var. 17'de daha çok Olivia bu hesaplaşmayı gerçekleştirirken 18'de Walter'a odaklanıyor yine. Fena bölümler değildiler ama 16.bölüm mükemmeldi benim için.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Askeriyeye alternatif dünyadan bahsettikleri sahneyi hatırlıyorum. ve kapıyı açabilecekken bedelinin ne olabileceğini bildiği için sadece izleyebilecekleri yalanını söylerken kendisi kuralı dediğin gibi baba gibi düşünerek yıktı. jeneriği bile bölme özel yapmışlardı ve çok ironik etkileyici olduğunu inkar edemem. Galiba izleyicilerin bu olaya hiç müdahale etmemesinin sebebi peter' ın öneminden kaynaklı. ama paralellikte aynılık mevcutken ikisi arasındaki fark ne ki birini feda ederlerken diğerini etmediler. izleyicilerden biri hata yaptığını söylediği sahne bana bunu düşündürdü. kapıyı açmasına izin verdiler. peterında olivia gibi bir özelliği çıkarsa hiç şaşmam. 17. bölümü izledim. 18'e yeni başlayacam ama 2 bölüm sonra gene ara vericekler sezon finalinde ki süpriz peter ve alternatif tarafta ki walter olur diye tahmin ediyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

@worless

Alternatif dünyadaki Peter'ın öneminden haberdarlar izleyiciler fakat sebebi ne tam olarak ben de bilmiyorum. İzleyiciler normalde tarihin önemli yerlerinde hep mevcutlar.Hatta bir tanesi de bir bölümde bir kızı kurtarmıştı sırf duygusal açıdan ona yakınlaştığı için ve sonrasında bir çok olayınd eğişmesine sebep olmuştu bu. Tarihin akışını değiştirmişti bir nevi ve diğer izleyiciler tarafından hedef haline gelmişti. Bu izleyici demişti alternatfi evrende diğerine Peter konusunda hata yaptığını. Bölümde İzleyicini alternatif peter üzerindeki etkisi sebebiyle tedavi bulunamamıştı ama bizim peterımız pencereden izlediği için tedaviyi buldu. Belki alternatif peter izleyici tarafından konuşmaya tutulmasaydı kendisi bulacaktı tedaviyi. Bu hatayı telafi etmek içinde izleyici peterı kurtardı ama tabi arkasında önemli bir durumda var.

S02 B19: Mükemmel bir bölümdü yine.:mutlulh:

Peter'a sürekli gerçeği anlatma çabasında olan Walter bir şekilde engellere çarpıyor ve hakikati peter'a aktaramıyor. Fakat olan oldu ve peter sonunda kendisinin alternatif dünyadan olduğunu öğrendi daha doğrusu Walter2a ben ordanım diye serzenişte bulundu. Sonuçta çaktı köfteyi. Sanırım Newton'un bu tarafa getirdği adam da alternatif Walter Eğer öyle ise peter nasıl bir seçim yapacak çok merak ediyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sonunda bu diziye başladım geçen gün, ilk sezonu izliyorum. Doktor süper adam valla ya! :962129:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

:) 2 sezon daha daha daha... diyorum..

ilk sezon bana en sevdiğim yemeğin kokusu gibi gelmişti. 2 sezonsa o yemeğin tadına bakmak gibi geldi..

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

2-19

ama ama yazık ya yaptığı doğru değildi ancak .. walterın durmuna üzüldüm. ee sonuçta babası kadar da zeki bir veletten başka da bir şey de beklemiyordum. anlayacağı belliydi. köprüde ki adamın 2. walter olmasını umuyorum o gelenin ama galiba newton denen herif çıkacak gibi.(şimdi bir komplo teorisi kurayım walter 2 walter 1'i yanlıtmak amaçlı da adını newton olarak değiştirmiş de olabilir) 3. şekil değiştirici (bu arada neden şekil değiştirdikleri belli:sinsin:) diğer walterın adamıydı galiba. walter 1 den özür dilemesi böyle düşündürdü. o zaman gelen walter değil. ama eğer gelen waltersa (ya lütfen öyle olsun) sezon finali benim saçımı başımı yoldurur. tam yerinde bir sürü soru ile bitircekler demek olur.:qsokkksok:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster
2-19

ama ama yazık ya yaptığı doğru değildi ancak .. walterın durmuna üzüldüm. ee sonuçta babası kadar da zeki bir veletten başka da bir şey de beklemiyordum. anlayacağı belliydi. köprüde ki adamın 2. walter olmasını umuyorum o gelenin ama galiba newton denen herif çıkacak gibi.(şimdi bir komplo teorisi kurayım walter 2 walter 1'i yanlıtmak amaçlı da adını newton olarak değiştirmiş de olabilir) 3. şekil değiştirici (bu arada neden şekil değiştirdikleri belli:sinsin:) diğer walterın adamıydı galiba. walter 1 den özür dilemesi böyle düşündürdü. o zaman gelen walter değil. ama eğer gelen waltersa (ya lütfen öyle olsun) sezon finali benim saçımı başımı yoldurur. tam yerinde bir sürü soru ile bitircekler demek olur.:qsokkksok:

Alternatif dünyadan gelen kişiyi getiren Newton zaten. O nedenle ordan gelen kişi o değil. Büyük ihtimalle alternatif Walter o. William Bell'de olamaz çünkü o zaten kolaylıkla gidip gelebiliyor bu tarafa.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

:S newton kapıyı açan kesik kafa saykonun adı dimi pardon.:qhipnoz:. bu kapıyı sonuçta walter1 açtı doğru demekki daha önce alternatifte walter1 açmadan önce bu tarafa açmayı başarmışlardı ve kapatılmıştı açılmasın diye bell'in bunu yaptığını düşünüyorum. o yüzden bell olduğunu sanmıyorum bende. onun gelmek gibi bir niyetinin de olduğunu sanmıyorum. onu hep peter gibi paralellikten biri gibi düşündüm ben bu tarafa ait olduğunu hiç düşünmemiştim özellikle ilk sezon ninanın kolunu hatırladığımda durum bana bunu düşündürtmüştü.. son bir kaç bölümde bende walter2 gelecek hatta finalide walter 2 ve peter yapacak diye bekliyorum ama el sıkışmaya bakarak walter 2 desem de (bakan diyor walter=bakan pek ihtimal veremiyorum) nedense hep hayal kırklığına uğradığımda zikretmeye korkar oldum:D (verona o zaman ?)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İzleyen arkadaşlara bir sorum var, Sezon 2 Bölüm 11'de

Daha önce içine şu civalı adamlardan giren bir ajan vardı ya, bizim Oliv'in yanında çalışıyordu hani. Bu bölümde hiçbir açıklama yapılmadan ortaya çıktı. Nasıl oldu? Ben bir şey mi kaçırdım? Ajan Francis miydi adı neydi?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster
İzleyen arkadaşlara bir sorum var' date=' Sezon 2 Bölüm 11'de

Daha önce içine şu civalı adamlardan giren bir ajan vardı ya, bizim Oliv'in yanında çalışıyordu hani. Bu bölümde hiçbir açıklama yapılmadan ortaya çıktı. Nasıl oldu? Ben bir şey mi kaçırdım? Ajan Francis miydi adı neydi?

[/quote']

Hemen cevaplayayim :D Ayrıca şaşırdım bu kadar hızlı ikinci sezona gelmene.

Evet adı Charlie Francis. Bu bölüm birinci sezonda yayınlanmayan bir bölüm. Yapımcılar o zaman yayınlamadılar bu bölümü ve bunun üzerine bir sürü spekülasyon var. Bölüm sonunda Olivia ile Peter arasında gelişmesi muhtemel bir aşkın başlaması gibi ki bunun çok erken olacağını düşünmüş olabilirler veya bölümün daha çok dinsel teması olması gibi.

Ayrıca dizinin olması gerektiği günde değilde üç gün öncesinde yayınlanmıştı bu bölüm.

@Worless

Veronayı hatırlayamadım kimdi o? Ben Peter'ın da gerçeği öğrenmesi dolayısıyla bu tarafa geçen kişinin ciddi ciddi alternatif Walter olduğunu düşünmekteyim. Peter'a büyük bir seçim yapması sağlanacak bu nedenle. Öz babası mı yoksa onun hayatını kurtaran ve arasının düzeldiği alternatif babası mı*

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Daha önce dediğim gibi, bilim kurgu olunca işi gücü bırakıyorum w323

Anladım Bahadır sağolasın. Ben de kendimce şöyle düşünmüştüm.

O adamın ölmediği başka bir paralel evreni izliyoruz galiba. Ama öyle çıkmadı. Yalnız bu dizide şöyle bir hata buldum. Paralel evrenlerden bahsederek diğer taraf diyorlar. Paralel evrenlerin sayısı sonsuza yaklaşır. Tüm seçimleri hesaba aldığın zaman her seferinde aynı evrene kapı açma ihtimalin de dolaysıyla sıfıra yaklaşır. Bir başka olay da daktilo ve ayna olayı. Haberleşmek için kullandıkları bu yöntem bana quantum aynası fikrini hatırlattı, bakalım nasıl açıklayacaklar. Bilim kurgu izlerken en sevmediğim kısım izleyicilere bir şey sunup ardından açıklayamamaları. Bilerek açıklamıyorlarsa bir şey demiyorum, ilerde bir şekilde açıklarlar. Bakalım neler çıkacak...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

İzlemeye devam konuşan üç kişi olur böylece daha güzel yorumlar çıkar ortaya :)

Dediğine benzer bir yorumu başka bir yerde daha okumuştum yani paralel evrenlerin tek olmadığı konusunu. Bir paralel evrenden söz ediyorsan bunun bir tane olma olasılığı çok düşük. Dizinin gerçekten eksik kaldığı kısım bu ama eğer ki buna da bir şeyler bulurlarsa o zaman çok iyi olur.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?