Jump to content
  • Kayıt Ol

Lost


jingjing

Önerilen İletiler

diziler konususundaa nasıll lost olmaz anlamadım :D beni bugüne kadar en çok bağlayan dizi oldu .

dizi uzun ve karmaşık olduğundan tanıtımı bir yerde (Ç)alıntı yapıyorum hoşgörün:sikintili:

DİKKAT!

eğer hala lost izlemeye başlamadıysanızz özetleri okumamanız tavsiye edilir!:qhayir:

1. sezon (2004–2005)

Ana madde: Lost (1. sezon)

24 bölümden oluşan ilk sezon, 22 Eylül 2004'te Amerika Birleşik Devletleri'nde yayınlanmaya başlandı ve çarşamba akşamları saat 20.00'da gösterildi. Oceanic Havayolları'nın 815 sefer sayılı uçağının gizemli bir adaya düşmesiyle adada mahsur kalan kazazedeler, hayatta kalma mücadelesi verir ve yabancılara karşı birlikte hareket ederler. Yaşamları, kutup ayıları, ormanın içinde dolaşan görünmeyen bir yaratık ile Diğerleri diye bilinen adanın kötü niyetli sakinleri gibi gizemli varlıklar tarafından tehdit altındadır. Adaya 16 yıl önce gemi kazası sonucu gelen Daniel Rousseau adında Fransız bir kadına rastlarlar ve yerin altına gömülü gizemli bir metal kapak bulurlar. Bazı kazazedeler ise yaptıkları sal ile adadan ayrılmaya çalışır.

2. sezon (2005–2006)

Ana madde: Lost (2. sezon)

24 bölümden oluşan 2. sezon, Birleşik Devletler'de ve Kanada'da 21 Eylül 2005'te yayınlanmaya başlandı ve çarşamba akşamları saat 21.00'da gösterildi. Kazadan sonraki 45 günden itibaren meydana gelen olaylar, sezonun konusu oldu. Hikâyenin çoğu kazazedeler ile Diğerleri arasındaki uyuşmazlıklardan oluştu ve çoğu bölümün teması, bilim ile inanç arasındaki çatışma oldu. Dizide, bazı gizemler aydınlanırken yeni sorular oluştu. Uçak kuyruğundaki kazazedeler ile adada önceden bulunan bazı karakterler diziye dahil oldu. Sezon boyunca, ada mitolojisi ile kazazedelerin geçmişleri önceki sezona oranla daha çok açığa çıktı. Yerin altına gömülü olan ambar bulundu ve Dharma Girişimi ile onun parasal kaynağını sağlayan Hanso Foundation ortaya çıktı. Diğerleri'nin gizemi çözülmeye başladı, kazazedelerden biri arkadaşlarına ihanet etti ve uçağın adaya düşme nedeni açıklandı.

3. sezon (2006–2007)

Ana madde: Lost (3. sezon)

23 bölümden oluşan 3. sezon, Birleşik Devletler ve Kanada'da 4 Ekim 2006'da yayınlanmaya başlandı ve çarşamba akşamları saat 21.00'da gösterildi. Dizi, verilen aradan sonra 7 Şubat 2007'den itibaren geri kalan bölümlerle saat 22.00'da gösterildi. Hikâyeye, kazadan sonraki 67. gün ile devam edildi. Yeni kazazedeler ile Diğerleri grubu, bu sezonda göründü. Kazazedeler, Diğerleri ve onların gizemli geçmişleri hakkında bilgi edindiler. Diğerleri'nden biri ile bir ada sakini, kazazedelerin arasına katılırken, kazazedelerden biri ise Diğerleri'ne katıldı. Kazazedeler ile Diğerleri arasında çatışma en uç noktaya çıktı ve kazazedeler, adanın yakınındaki gemi ile iletişime geçmeyi başardı.

4. sezon (2008)

Ana madde: Lost (4. sezon)

Dördüncü sezon Writers Guild of America grevinden önce 31 Ocak 2008'de yayınlanmak üzere 16 bölüm olarak planlandı. Grevin çıkmasıyla grevden önce 8, grevden sonra 6 bölüm olmak üzere toplam 14 bölüm yayınlandı. Kazazedeler, adanın yakınlarındaki Kahana gemisinden gelenlerle antlaşmaya çalışır ve kazazedelerden altısı (Oceanic Six), adadan kurtulmayı başarır. Sezon boyunca adadan kurtulan altı kişinin adadan kurtulduktan sonraki yaşamları flashforwardlarla gösterildi.

5. sezon (2009)

Ana madde: Lost (5. sezon)

17 bölümden oluşan beşinci sezon, Birleşik Devletler'de ile Kanada'da 21 Ocak 2009'da yayınlanmaya başlandı ve çarşamba akşamları saat 21.00'da gösterildi. Beşinci sezonda kazazedelerin hikâyelerine, iki zaman çizgisi üzerinden devam edildi. Adanın zamanda geçmişe ve geleceğe gitmesiyle başlayan ve sonunda 1974 yılında duran ilk zaman çizgisinde adada kalan kazazedeler, birer Dharma üyesi olarak çalıştılar. İkinci zaman çizgisi de adadan ayrılanların Ajira Havayolları'nın 316 sefer sayılı uçuşuyla adaya dönmeye çalıştıklari 2007 yılı idi.

6. sezon (2010)

Ana madde: Lost (6. sezon) Lost'un altıncı sezonu, 2 Şubat 2010 tarihinden itibaren ABD ve Kanada'da saat 21.00'de yayınlanmaktadır. Altıncı sezon, iki zaman çizgisinden oluşmaktadır, her iki çizgi de beşinci sezon finalinde hidrojen bombasının patlamasıyla oluştu. İlk zaman çizgisi, 815 sefer sayılı uçağın kaza yapmadan inişini gösteren bir alternatif zamanı göstermekte olan "flash sideway"lerden oluşmaktadır[70] İkinci zaman çizgisinde ise, kazazedeler, günümüz yılına (2007) gitmekte ve kazazedelerin, Man in Black yani Smoke Monster (Canavar) tarafından öldürülen Jacob'ın ölümüyle başa çıkmaları gerekmektedir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 12
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • mavi_61

    4

  • antioksidan

    2

  • gundamaster

    2

  • jingjing

    2

En Çok Yazanlar

nasıldı ama son bölüm

LOST bu yahu

ne zaman ne yapacağı belli olmuyor

bir efsane btecek

ellerimden kayııpp gidecek :qsokkksok:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

lütfennn spoilerr vermeyinizzz bakınızz daha izlemeyenler var .izlemek isteyen ama koşulları yerinee getirmeyenler varr .acıyınız :ssok:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

yapmam öyle şey

sadece dizi bir efsane

finalede az kaldı dedim :cicekq:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

herkese geçmiş olsun

kendi adıma berbat buldum finali

LOST olduk kaldık

yinede o beş sezon herşeye değerdi diyorum

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Bu kadar kolpa olmaz dedirtti son bölümü bana. 6 yıl boşuna beklemişiz finali.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Finali için uzun uzun yazmak isterdim ama yapamam. Çünkü bir şey anlamadım. Anlayan varsa bana ulaşsın.

İlk iki sezonu harika olan biri dizi. Geri kalan kısmı tamamen dandik. Hele ki o final, bu kadar saçmalık olmaz.

Tüm senaristlere kafam girsin buradan.

Saygı ve sevgilerimle.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kaybolan yıllarıma yazık oldu... Bu bir eşek şakası olsa gerek... Yapımda emeği geçen herkesi tüm içtenliğimle kınıyorum...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster
Finali için uzun uzun yazmak isterdim ama yapamam. Çünkü bir şey anlamadım. Anlayan varsa bana ulaşsın.

Benim anladığım kadarıyla finalde:

Karakterlerimizin hepsinin ölü olduğunu öğreniyoruz. Adada hepsi ölüyorlar ve alternatif kısımda bir araya geliyorlar. Hepsinin birbirine ihtiyacı var birbirlerini hatırlamak ve yollarına devam etmek için. Finalden çıkardığım bu ama saçma bir final olduğu için yorum da saçma geliyor; bana bile.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

ben hiç bir şey anlamadım

yani şöyle

eğer öyleyse

nasıl yani :D

ulan vallahi bir şey anlamadım

öylre ya da böyle net bir şey olmalıydı olmadı

bırak soru işaretini direk 'bu neydi?' sorusunu bırakarak bitirdiler

fena halde tırt

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Şimdi düşündüm de:

Kate'e straples çok yakışıyor ayrıca bacakları taş gibi.

Dizinin en güzel karakteri tartışmasız Claire'dir.

Başka bir şey gelmiyor aklıma.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk iki sezonu harika olan biri dizi. Geri kalan kısmı tamamen dandik.

Sonunda bu dizi için benim gibi düşünen birisini görebildim,her zaman savunduğum şeydi bu diziye dair,ilk bölümüyle çok şey vadeden fakat ilk sezon bitiminin ardından ikinci sezonunu izlemeye başladığım andan itibaren,o ilk sezonun muhteşem havasına bir türlü bürünemediğim lanet dizi demeliyim,belki de izleyenleri lanetleyen bir dizi demem daha doğru olabilirdi qgüll keşke o ilk sezonun mistik ve esrarengiz havasını son ana kadar bize yaşatabilselerdi ama ne mümkün,tabii reyting uğruna bu kadar çok uzatılan bir yapımla bizi karşılamak uğruna harcanan muhteşem senaryolardan birisi olarak kaldı gözümde,bundan da öteye gidemedi maalesef,bu nedenledir ki 5. ve 6. sezonunun peşinde koşan izleyici kitlesinin aksine izlemek için hiç kendimi yormadım,aceley getirmeyeye karar vermiştim,bu planımında ne kadar geçerli olduğunu her yerde yapılan yorumlardan rahatlıkla anlayabiliyorum açıkçası.

Evet finali izlemedim,finali geçin daha 5. sezondan bir bölüm dahi izlemedim,izlemek için kaç kere haricime ekleyip kaç kere sildiğimi sayamadım bile,arkadaşımdan her alışımda ondan yediğim laflar da cabası tabii.. :biyik gulme:

Reyting dediğimiz saçma bir şeyin uğruna,harcanan nice diziler ve filmler gördüğümüz Türkiye sınırları içerisinde yaşanan saçmalıklar yurt dışında da sık sık karşımıza çıkmakta,keşke bu güzelim senaryo planlandığı gibi ilk olarak 3 sezon kalsaydı,sonraları hadi 5 yapalım,aaa ne demek 5 dizi tutuyor ya hadi 6.sezona çıkaralım gibi saçma düşüncelerle gidilirse bu yolda olacağı buydu zaten,gerçi ben bir 10 sezon bekliyordum açıkçası :D,karşılaştığım yorumlardan şunu anlıyorum ki beklemekle geçen ve boşa giden bu kadar yıla yazık olmuş,bunun üzüntüsünü tatmamak adına iyiki de kendimi bu diziye vermedim diye nasıl seviniyorum şu anda anlatamam :P Finalinin dandikliğini biraz daha uzatmaya karar verdikleri her an tahmin etmedim desem yalan olur üstelik bunun her konusu açıldığında Lost fanlarından topa tutulmaya bile razı olmuştum,şimdi onları topa tutma sırası bende qkralll

Ayrıca çok ilginçtir ki Clarie konusunda kendime bir ortak bulduğuma mutlu oldum çünkü çevremdeki Kate fanlarıyla bunu tartışmaktan helak olmuştum artık rer1

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Dizi setindekiler kate e ağaçlara çok iyi tırmandığı için maymunmu ne diyorlarmış. zaten dizinin en başından beri gıcığımdır kate e.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?