Jump to content
  • Kayıt Ol

Sukeban Deka


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

sukeban_ova.jpgova2vk6.jpg

Tanıtım:

2 bölümlük bu OVA, 1985 -1987 yılları arasında yayınlanan 3 sezonluk dizinin 24 bölümlük ilk sezonunun sadeleştirilmiş halinden oluşuyor.

Asamiya Saki, okuldan uzaklaştırıldığı gibi hapse atılmış asosyal bir sukeban'dır. Polis içindeki gizli bir birimin şefi, kendisine polisin görev ve yetki alanı dışındaki okullarda işlenen suçları araştıracak, gerekirse de tutuklayacak özel bir polis görevlisi olması karşılığında özgürlüğünü geri kazanmasını ve annesinin çarptırıldığı idam cezasının hapse çevrilmesine dair bir teklifle karşısına çıkar. Özgürlüğüne kavuşmayı zerre umursamayan uyumsuz ve saldırgan Saki kendisi için şantajdan farksız bu görevi istemeyerek de olsa kabul etmek zorunda kalır.

Saki, uzaklaştırıldığı Takanoha Lisesi'ne bir transfer öğrenci olarak geri dönüşünde burayı bıraktığı gibi bulamaz. Mevki sahibi bir politikacı olan Goro Mizuchi'nin 3 kızı, okula gelir gelmez burada kendi kişisel amaçlarını gerçekleştirmeye çalıştıkları bir tür şeytan üçgeni kurmuştur. Kısa süre içinde Saki, uyuşturucu ticaretinden organize cinayetlere dek türlü suçu işleyebilecek bir üçlü ile karşılaştığını anlar. Dahası kesin deliller olmadığı sürece bu savaşında şimdilik yanlız olacaktır.

Özgürlüğünün ilk gününde serserilerin elinden kurtardığı Junko Yuina adlı bir öğrenci ile arkadaş olan Saki kısa süre içinde onun için bir abla figürü haline gelir. Fakat okula musallat olan şeytan üçgeni Junko'yu da hedef almakta gecikmeyecektir. Saki, Junko'nun ani kayboluşu üzerine adalet ve intikam arasındaki bir ikilemde kalır: Seçeceği tercih ne olursa olsun, Saki artık Mizuchi kardeşlerin girilemez sandıkları dünyalarını yıkmak için gerekli olan savaşa artık geri dönmemek üzere başlamıştır bile. Bu yoldaki yegane silahları ise nefreti ve güçlendirilmiş seramikten yapılmış yo-yo'su olacaktır.

Notlar:

-Sukeban Deka, Shinji Wada'nın 1976-1982 arasında yayınlanmış 22 ciltlik Manga'sı olarak ortaya çıkmıştır. Popüler kitlede tanınması ise 1985-1987 yılları arasında yayınlanan 3 sezonluk dizi uyarlaması ile gerçekleşir. Bu dizi, o zamana dek korunmaya muhtaç olarak gösterilen genç kız klişesini sona erdirmiş, aynı zamanda Yuki Saito ve Yuki Minamino başta olmak üzere birçok idol'un tanınmasını sağlamıştır. Serinin gördüğü ilgi üzerine 2 uzun metraj filmi yapılmıştır: "Sukeban Deka Movie" ve "Sukeban Deka: Counterattack of Kazama Sisters" ( Ayrıca 2006 yılında, Japonya dışında "Yo Yo Girl Cop" ismiyle gösterilmiş yeni nesil bir Sukeban Deka filmi daha yapılmıştır: Sukeban Deka: Codename Asamiya Saki )

-Karşılaştırma yapabilmeniz için 1987 tarihli ilk Sukeban Deka Movie filminin fragmanını buradan, 2006 yapımı Yo Yo Girl Cop filminin fragmanını ise buradan izleyebilirsiniz.

-Kill Bill filminde Gogo Yubari'nin balyozlu dövüş sahnesi ilk Sukeban Deka filminden alıntıdır.

-Sukeban Deka TV dizisinin 1987'deki 3. sezonu, aslında Star Wars orjinal üçlemesinin bir tür adaptasyonu şeklinde çekilmiştir.

-Shinji Wada'nın başta amacı aslında bir lise draması yapmaktı fakat yayıncı firma Hakusensha'dakiler bunun bir öğrencinin başrolde olduğu bir polisiye macera hikayesi olmasını istiyordu. Shinji Wada da orta yolu bulmak için bu iki konsepti birleştirmek zorunda kaldı.

-Sukeban Deka, başta Blood'dan Elfen Lied'e, Sailormoon'dan Kimagure Orange Road'a dek çeşitli türlerde sayısız Manga'ya ilham kaynağı olmuştur.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 yıl sonra...
  • İleti 1
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    2

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?