Jump to content
  • Kayıt Ol

Oniki Krallık - Alacakaranlık Sahilleri, Gündoğumunda Gökyüzü


Susano'o

Önerilen İletiler

kitapa.jpg

Kitabın Adı:

Juuni Kokuki - Tasogare no Kishi, Akatsuki no Sora 「十二国記 ー 黄昏の岸 暁の天」

Diğer Adları:

Oniki Krallık Yazıtları - Alacakaranlık Sahilleri, Gündoğumunda Gökyüzü

The Twelve Kingdoms Chronicles - The Shore in Twilight, The Sky at Daybreak

Yazar: Fuyumi Ono

ISBN:

Cilt 1: 978-4-06-255546-3

Cilt 2: 978-4-06-255550-0

Fransızcası:

Les 12 Royaumes: La rive du crépuscule

ISBN 978-2-7459-2062-1 (Cilt 1)

ISBN 978-2-7459-3177-1 (Cilt 2)

Oniki Krallık Yazıtları serisinin 6'ıncısı olan bu kitap Japonya'da 2001 yılında piyasaya sürülmüş olup, henüz İngilizce basımı yapılmamıştır. Serinin tamamı Fransa'da beğeni görmüş ve tercüme edilerek piyasa sunulmuştur.

Serinin anime uyarlaması bildiğiniz üzere yarım bırakılmış durumda ve devamının da çekileceğine dair bir işaret yok. Bu kitap, animenin 15 ve 21'inci bölümleri arasında sunulan Rüzgar Denizi, Labirent Sahiller adlı kitabın devamı niteliğinde.

Animeyi izlerken merak etmiştim. Acaba Tai Krallığının başına ne geldi de, hem Kral, hem de Taiki ortadan kayboluverdi? Taiki geçmişini hatırlayıp Hourai'dan geri dönecek miydi? Bu kitapta bu soruların yanıtını alıyoruz.

Belki animesinden hatırlarsanız; Taiki henüz Hou Dağında hükümdarının seçmeyi beklerken Risai adında bir bayan general ile tanışmıştı. Bu kitapta Risai Hanımın, Kei Kraliçesi Youko'dan Taiki'yi bulmak için yardım istemesini ve ardından gelişen olayları göreceksiniz.

Tek sorun, bu kitabın henüz çevrilmemiş olması. (Tabii Fransızca biliyorsanız ayrı). İşte burada ben devreye giriyorum. Bu kitabı çevirmeye karar verdim. Çalışmamı uzun bir zamana yayarak blogspot'umdan yayınlayacağım. Umarım ileride bir gün bu güzel kitaplar Türkçe'ye profesyonel tercümanlar tarafından da kazandırılır.

Okumak için:

http://susanoonomikoto.blogspot.com/p/guncellemeler.html

Elbette okudukça fikirlerinizi paylaşmanızdan büyük mutluluk duyarım. Çevirinin edebiyat yönünden eksiklikleri olabilir, idare etmeye çalışın. :) Eleştirilerinizi bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 71
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Susano'o

    28

  • sakura hime

    15

  • özz

    11

  • lafolya

    7

çok sevindim. Taiki' nin hikayesi tamamen yarım kalmıştı. merakla bekliyorum.

şimdiden kolay gelsin :cicekq:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Şimdilik sadece önsöz kısmını çevirdim Özlem, okuyabilirsin. Çevirilere vakit buldukça devam edeceğim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

bu habere en çok sevinenlerden biride benim önsözü bile o kadar etkileyiciydiki :bir numara: devamını merakla bekliyorum :) kolay gelsin yaptığın çok zor birşey umarım sonuna kadar götürürsün bizde her daim takipçiniz :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kitabın ilk bölümünü çevirerek buraya ekledim. Umarım benim çevirirken zevk aldığım kadar sizler de okurken zevk alırsınız.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi de bekliyorum arkadaşlar :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

süper bir bölümdü devamını merakla bekliyorum taiki'nin hikayesi nasıl sonlanacak şimdiden teori üretmeye başladım bile :) keşke bu serinin kitapları tükçeye çevrilse o zaman hepsini satın alırdım :) yayın evlerine baskıda filan mı bulunsak çevirmeleri için :007a:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

:D haha, çeviriyi bitirdiğim zaman bir matbaaya gidip bastırmayı da düşünmüyor değilim aslında. :sinsin:

Çeviriye bir süre ara vermek durumundayım. Umarım 8 Haziran'dan sonra yeniden devam edeceğim. Bilgi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

henüz animeyi bitiremediğimden üzülerek ve malesef geç başlayacağım ama muhakkak okuyacağım bir eser. hem kolay gelsin, hem ellerine sağlık ve şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

:D haha' date=' çeviriyi bitirdiğim zaman bir matbaaya gidip bastırmayı da düşünmüyor değilim aslında. :sinsin:

Çeviriye bir süre ara vermek durumundayım. Umarım 8 Haziran'dan sonra yeniden devam edeceğim. Bilgi.[/quote']

bilgi için teşekkürler dönüşünü sabırsızlıkla bekliyorum :) valla sen çeviriyi bitir ben ciltlettiricem direk :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Arkadaslar bir sureligine bilgisayarim yanimda olmadigindan nete telefon ile giriyorum. Telefondan da bloga yorum yazamiyorum, ama okuyabiliyorum Bu yuzden ozz'un sorusuna buradan yanit veriyorum.

@ozz

Cevirileri normalde aksamlari ortalama 2 saat ayirarak yapiyorum ve bir sorun cikmadigi surece bitirmem 4 gunumu aliyor. Buna kontroller de dahil. Elimden geldigi kadar ozenmeye calisiyorum.

Ayrica ikinci bolumun cevirisine baslamistim fakat yarida kaldi. Simdiden soyleyebilecegim tek sey bizi heyecanli bir bolumun bekledigi. Taiki'yi ben de cok ozledim ve geri donusunu merak ediyorum. Sanirim bu konuda Risai bir seyler anlatacak. Youko da epey olgunlasmisti en son, ondan da beklentilerim yuksek.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

çevirin gerçekten güzel olmuş. hepsini çevirdikten sonra bence de bastırmak lazım, tabi önce kitabın telif hakkı olayını çözmeli :P kendi aramızda para toplasak yeter mi? qdislers

kitaba ait resimler elinde varsa onları da paylaşır mısın?

ha!! ayrıca 8 saat ayırarak koca bir bölümü çevirebildiğin için de tebrikler :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Cevirileri begenmene sevindim. Okulda edebiyatim genelde zayifti ama, guzel bir is cikarabildigime de sevindim. Resimli sayfalari da koyacagim tabii, soylemeyi unutmusum, cok fazla da yok gerci. Ayrica bir yandan sozlugu de guncelliyorum. Bazi tanimlari detaylandiyorum ve yeni seyler ciktikca ekliyorum. Fakat telif hakki yonunden dusunmemistim. Yani hem resmi bir ceviri degil, hem de ben tercuman degilim. Ayrica bunu zevk icin yapiyorum, kar maksadim yok. Bastirma isini de gayri resmi olarak yapip arkadaslarima hediye ederim diye dusunuyorum. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

bu seri hakkında çok güzel yorumlar duymuştum şimdi birde kitabı çıktı seri izler izlemez kitaba başlıyorum çeviriler için çok teşekkürler emeğinize sağlık :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Taiki'nin hikayesini en çok merak edenlerden biri de benim teşekkür ederim susano'o. Allah kolaylık versin bende kitabı bastırabilmen için bir iki araştırma yaparım eğer mümkünse çok güzel olur :).....

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@feist

Seri zaten benim favorilerim arasinda. Yalniz izlerken hazirlamis oldugumuz sozluk ve haritalari da kolayda tutmani tavsiye ederim. Yabanci terim cok fazla. Kitaba baslamadan once serinin tamamen bitirilmesi daha iyi olur, cunku konusu animede olanlardan daha sonrasinda geciyor ve eski kitaplara atiflar var.

@martikanadi

Taiki'nin bolumleri gercekten cok kisaydi. En sonunda dayanamayip okumaya karar verdim ama, iyi ki cevirmeye de karar vermisim. Meraklilari gun gectikce artiyor. Bastirma konusunda da tesekkur ederim. Henuz herhangi bir girisim icin erken, ilerleyelim biraz, hatta sonlara yaklasalim. Ondan sonra. O zamana daha cok var, o yuzden diyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bloguna yazamadım bir türlü o nedenle buradan yazıyorum... Yazım kurallarını es geçersek, zaten onlar redaktörlerin işi, harika bir çeviriydi... Açık, anlaşılır hoş bir çeviri olmuş ellerine sağlık... Kitap okuma sevdamla anime sevdamı böylesine bir animede birleştirip sunduğun için teşekkürler...

:023:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Okuyup yorum yaptığın için ben teşekkür ederim martikanadi. Umarım ilerleyen bölümlerde de bu çizgiyi koruyabilirim. Hatta şu yazım hatalarını da en aza indirmek çok iyi olur. Bazen ikincide, bazen üçüncüde fark ediyorum hataları malesef.

Bu arada, yeni bölüm hazır. Bölüm 2 için tıklayın.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

eline sağlık Mehmet. çok güzel bir bölümdü. heyecanlı ve akıcı olduğu için ne çabuk bittiğini anlamadım.

tescil memuru :neqoluyor: bu adamların işi sinir bozmak mı?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sorma, çevirirken ben de sinir oldum :kineme: Tam dayaklık bir adam o tescil memuru. Bıdı-bıdı konuşup sinir etti. Koshou ağzının payını verdi ama :gul gul:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Üçüncü bölümün çevirisini tamamlayarak, bloga ekledim.

Buradan ulaşabilirsiniz: Bölüm 3.

İyi okumalar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?