Jump to content
  • Kayıt Ol

Neden anime izliyorsunuz?


armadaxster

Önerilen İletiler

Zamanın çikolata reklamından hatırlandığı üzere, sokaktan geçen insanlara albeni yeme bahanesi soruluyordu. Ben de bunun anime versiyonunu sorayım dedim. Biraz ilginç gelebilir ama, düşününce gerçekten merak edilebilecek bir soru bence.

Soru açık, neden anime izleme ihtiyacı duyuyorsunuz, ya da manga okuma ihtiyacı?

Kendi nedenimi yazmam gerekirse, animasyonları olsun hikayesi olsun hepsi güzel, bir de dışardan havalı(?) gözükülebilecek bir nokta. :D

*Eğer konu yanlış yere açıldıysa, ya da daha önceden açıldıysa özür dilerim, arama yaptım bulamadım gerçi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 27
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • armadaxster

    2

  • Susano'o

    1

  • ishak

    1

  • Nel

    1

Zor bir soru. :D Gülmek, eğlenmek, yeri geldiğinde duygulanmak. Olaylardan kendi hesabıma çıkarımlarda bulunmak. Japoncamı geliştirmek. Kısacası boş vakitlerimi standart dizilere göre daha kaliteli içeriğe sahip birşeylerle geçirmek.

Fakat son zamanlarda pek anime izleyemiyorum. 2010 yılının başından beri Chobits, Rose of Versailles ve biraz da GTO izledim. İlk başladığım zamanlardaki isteği de, boş zamanı da bulamıyorum artık.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hımmm... Bulunduğum gerçeklikten bir an olsun çıkabilmek, kendi kendime ödül zamanı vermek, gülmek,eğlenmek ya da insanî diğer duyguları takip etmek cabası ama; sonucunda gerçek değiller, farklı bir penceredeler, bu da soluklanmamı sağlıyor. Ama bu etki animenin finaliyle kayboluyor,kısacık...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Gerçekler insana acı verir ama hayal dünyası insana dert , acı vs... vermez . Bu gerçeklikten kurtulabilmek için anime izlerim ...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

seviyorum.. zevk aldığım ve beni rahatlatabilen ender şeylerden... ama çok temel bir neden söylemek gerekirse sanırım babamdan kaynaklı..

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

alışkanlıktan herhalde. kitap okumak gibi, farklı dünyalar, farklı karakterler, farklı maceralar, yarattıkları dünyalarda hayalgücü sınırsız. son çıkan animelerde değil belki ama eskiden animelerin, eğlendirmenin yanı sıra eğitici, öğretici bir yönü de vardı. belki bu yüzdendir ki eski animeleri daha çok severim. bunun dışında çizim tekniklerini, duyguları sözlerden ziyade çizimle anlatmalarını seviyorum.

anime izlemek beni mutlu ediyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Aklıma gelen ilk yanıt:"Ders çalışmadığımın farkına varmama engel olduğu için"di.:D

Ama özünde "dünyayla olan duygusal-zihinsel bağlantımı elimden geldiğince koparıp bambaşka bir dünyada gezintiye çıkmak."tır izleme amacım.Her zaman çevremdekinden daha iyi bir dünya arıyorum,animelerde bile.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben animelerin sonunu tahmin edemiyorum.

her seferinde beni bir köşeye yatırıyor.

Klişelerden uzaklar.

Mesela Kimi no todoke bunun en güzel örneği.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Gerçekler insana acı verir ama hayal dünyası insana dert , acı vs... vermez . Bu gerçeklikten kurtulabilmek için anime izlerim ...

Tam aksine ben gerçeklerden uzaklaşmak isterken bile kasvete gelmek, iyi-kötü herhangi bir tarafa/tarafsızlığa empati yapmak, birilerini eleştirmek, düşüncelere dalmak, birilerine kızmak-öfkelenmek, birşeylere aşık olmak, geçmişte yaşananları anımsayıp elimi alnıma götürmek, acı acı gülmek, birşeylere acımak, sinirden gülmek, gördüklerime sıkılıp "bu böyle değil de böyle olsaydı..." şeklinde düşünce fırtınaları yapmak, savaşmak için bir sebep bulmak, bazen de herşeyden uzaklaşma isteği duyup da kanepeye uzanıp tavana bakmaya zorlayan şeyler görmek isterim. Bunları da çoğu zaman bana yaşatabilen yegane kurgu ürünü Anime/Manga oluyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Vakit harcamak için, hollywood yılda kayda değer 10 film cıkarabiliyor, özellikle son yıllarda toplamda 5'i zor geciyorlar, oyun sektöründe bir artış var son zamanlarda cıkan oyunlar hakikatten bir ayını alabiliyor, kitap okuma alışkanlığım hiç yok, kitap okumayı sevmiyorum, yani sonuç olarak eğer ki oyundan vaktim kalırsa ve sıkılırsam animelerle boş vakitlerimi dolduruyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

İnsanları izlemekten daha keyifli bulduğum için.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

alışkanlıktan herhalde. kitap okumak gibi, farklı dünyalar, farklı karakterler, farklı maceralar, yarattıkları dünyalarda hayalgücü sınırsız.

anime izlemek beni mutlu ediyor.

Kesinlikle katılıyorum.. Eskiden bu duyguları sadece kitap okurken hissederdim... Farklı bir boyuttu benim için... Her kitaptan sonra araştırma dönemi geçirirdim... Şimdide animeler için öyle hüzünleniyorum, heyecanlanıyorum, mutlu oluyorum, içli içli ağlıyorum... Yaşama dair ne varsa sindire sindire yaşıyorum....

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ersan ve Tenbatsu'ya katılıyorum , ) Ayrıca baya bir boşş zamanım oldugu için...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Gerçeklikten kaçmak gibi bir isteğim olduğunu söyleyemem ama benim normal hayatım anime vs den ibaret... yani ben asosyal bir insanımdır (sanırım ^^') ... bu durumdan biraz şikayet etsemde xD bir çevrem olmadığı için normal hayatta pek bu duyguları yaşayamıyorum... bir nevi bunlar biraz zayıflık belirtileri olabilir bende... fakat yapabileceğim pek bir şey yok... animeyi izlemeyi seviyorum .... animedeki o karakterlerle birlikte aşık olmayı,gülmeyi,heyecanlanmayı,ağlamayı seviyorum... aslında bu tür ihtiyaçlarımı gerçekleştiremediğimde o animeyi izlemeyi kesiyorum zaten... benim anime izleme sebebim : anime sanki benim hayatım , ağlamak gibi, gülmek gibi, sıkılmak gibi... bir animede her duyguyu yaşabiliyorum sanırım... elbette animeye bağlı olarak... durup burada bunları boşuna yazmıyorum aslında... bu lafları kendime yedirmeyede çalışıyorum. kendimce doğru olduğuna inanıyorum... çünkü sanki bu gerçeklik beni boğuyormuş gibi...(gerçeklik dediğim şey normal bir hayatımın olmaması) biraz fazla bağımlıca oluyor fakat gerçeği inkâr etmek pek bana göre değil :qegenmis:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

sabah saat 07:00 uyan saat08:30 iş başı saat 06:00 paydos

bir iş günü boyunca ölçüler mazemeler tasarımlar hesaplar fiyatlar derken gün monoton bir şekilde bitter ve günü geri kalan bölümü eğlenmek için anime izlerim

tenbatsu evet kızlar çok güzel ve süper

Kızlar çok süper :qask:.
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 5 ay sonra...

daha yeni üye oldum oyüzden biraz geç oldu galiba ama(çünkü konu kapanmış gibi geldi) ben animeleri dizilerden daha gerçekçi buluyorum, doğru konuları gerçek olamaz hatta bağzılarının ki hiç olamaz ama anime bittiği anda o karakterde biter,karakter öldüğünde onu bir daha göremezsiniz yani anime karakterin bütün hayatıdır.

bir de dizilere bakalım,dizi bitti karakter hala gerçek hayatta yaşıyo mu-yaşıyo- ,dizide karaktr öldü ama gerçek hayatta yaşıyo mu-yaşıyo-ve de okişi başka bir dizide de oynaya bilir.O yüzden anime daha gerçekçi:qegenmis:(BENCE) bu yüzden izliyorum

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

Ana, bu konuyu ben açmışım, şimdi farklı nedenlerim var...

Benim anime izleme sebebim bu forumda vakit geçirebilmek. Güzel bi forum bulmuşum, üyeleri kaliteli, ortam kaliteli...

Bu ortamda muhabbet etmek için anime izliyorum.

Gerçi bayağıdır izlemedim...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

yani internete aylık 49 lira cebimden ödüyorum üstelik de 2 yıllık kontrat yapmışım. az para mı ? ben şimdi bu parayı nerden çıkaracağım ? Sevdiğim dizileri tv den izlemek tercihimdir ki bu aralar ilgimi çeken bişey yok. film deseniz arkadaşlar, çevremdekiler arşiv yapmış istediğim herşeyi buluyorum. geriye bu 49 lirayı çıkarmak için sadece anime kalıyor. bende görgüsüz gibi indiriyorum sürekli. yani benim yaptığım tam çingene işi aslında. aylık verdiğim para 49 lira ama her ay 500 liralık anime indiriyorum. :006-32:

birde şimdi kimse inkar etmesin tanıdığım kim varsa evli çocuklu çocuklarıyla birlikte oturup bütün çizgi filmleri izliyorlar. yani canın çizgi film izlemek istiyorsa çocuğunu niye bahane ediyorsun otur adam gibi izle değil mi ? bari çizgi film izleyeceksem verdiğim zamana değisin.öyle saçma sapan amerikan çizgi filmlerini izlemem. bu yüzden anime izliyorum çok daha fazla zeka var içlerinde :017-32:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 yıl sonra...

Birçok nedenim var aslında ama uzun uzadıya yazmak istemiyorum. Sanırım anime izlememin manga okumamın ve bunlardan keyif almamın en temel nedeni hayal gücümün derinliği ile anime manga dünyasının uçsuz bucaksızlığının örtüşüyor olması.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sıkıntılarımı unutturuyor üstelik zevk alıyorum. Ve de farklı kültür ve dilleri görmüş oluyorum. Hele çeviri yaparken insan baya bir öğreniyor İngilizce&Japonca'yı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

Gerçekten keyif alıyorum,farklı kültürleri tanıyorum bence yeterli bir sebep ayrıca benim için anime kelimesi farklı bir şeydir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 8 ay sonra...

Animeler gerçek dizilerden çok farklı,tamamen hayal ürünüler,demek istediğim hayal edilen konu kısıtlama olmaksızın aktarılıyor,çizimler ise kabul etmek lazım oldukça çekici qkasd Kısacası anime izlerken bir insanın rüyasında geziniyormuşsun gibi geliyor,benzeri olmayan bir deneyim 454e

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?