Jump to content
  • Kayıt Ol

Blazing Teacher Madonna


Kisiliksiz

Önerilen İletiler

İngilizce İsmi: Madonna, Madonna - Honoo no Teacher, Blazing Teacher Madonna

Japonca İsmi: マドンナ ( Madonna )

Yayın Türü: Ova

Yayın Yılı: 1988–03, 1989–09

Bölüm Sayısı: 2

Bölüm Süresi: 50’şer dk

Türü: Seinen

Alt Türler: Spor, Okul, Komedi, Sıradan Hayat

Yönetmen: Akinori Nagaoka

Senaryo: Kaori Okamura

Orijinal Eser: Ikuko Kujirai ( Manga: Madonna, Our New High-School Queen )

Yabancı Kaynaklar: ANIDB, ANN

Konu:

Öğretmen okulundan yeni mezun olmuş, hevesli öğretmen Mako’nun ilk görev yeri Gyunabe Erkek Lisesi’dir. Belalı sınıf 2-D’ye atanan genç ve tecrübesiz Mako, klasik tanışma mevzusu çerçevesinde adını tahtaya yazıp döndüğü an sınıfın beyefendilerini de, kendilerini özel olarak takdim etmeye koyulmuş vaziyette bularak ilk şokunu geçirir. İlerleyen günler, Mako için can sıkıcı olmaya başlar ve sınıfıyla adı konulmamış bir çekişmeye girip onlardan nefret etmeye başlar. Zamanla, 2-D sınıfındakilerden sadece kendinin değil yaşadıkları çevreninde pek hoşlanmadığına şahit olur. Sonuçta ipe sapa gelmez serseriler için bu durum pekte şaşırtıcı değildir. Gene de onlara yardım elini uzatabilecek en yakın kişi Mako'dur...

Yorumum:

Efendim en başta ismiyle bir şansızlık yaşadığı aşikâr bir yapım, bunu en başından yorumumda belirteyim. “Meryemana” anlamına gelip aslen bizim serserileri “rugby” ile adam edip cesaretlendirmeye çalışan; ilahi meleğimiz, idealist hocamız Mako’ya ithaf edilen bu hoş iltifat, ait olduğu manganın ismi kısaltılıp tek başına kalınca ister istemez olmadık beklentilere – şarkıcı bir hanım kız beklenmesine – sebebiyet veriyor. Ama hikâye özüyle idealist öğretmen-yola getirmeye çalıştığı serseri öğrencileri. Bu ana konunun yürütücü kısmını ise “rugby” oluşturuyor. Amerikan Futbolunun daha serti diye özet geçeceğim bu oyun, tam bizim haytalara göre; sert olmaya çalışıp bunu başaramayan, gayet başıboş serseriler olan bu keratalar için “rugby” tam da özgüvenlerini kazanıp, adam olmalarını ( bir parça işte ) sağlayacak güçlü bir araç.

Gelin görün ki başlarda Mako-Sınıf sürtüşmelerini ( Ya da Mako’yu iki de bir taciz etmeleri mi demeli ) ve Mako’nun özel hayatı ile başlayan uzun bir tanıtım mevzusuna sahip ilk bölüm biraz kopukmuş hissiyatı veriyor. “Olay hep böyle mi ilerleyecek?” Derken bu gidişat, küçük bir hadisenin meydana gelmesi ile Mako’nun serseri olarak gördüğü sınıfıyla tekrardan iletişime geçip bunu takiben “rugby takımı” olayına girişmelerine odaklanabiliyor sonunda. Biz de izleyici olarak takip edebileceğimiz ana öykümüze kavuşuyoruz.

İlk bölümde kendilerine olan güvenlerini kazanan haylazların ikinci bölümde, daha profesyonel ellerde törpülendiğini izliyoruz. Kendine inanmak başarının yarısıdır kabul ama diğer yarısı da sıkı ve disiplinli çalışma olduğuna göre bu ikisinin birbirine olan bağlılığı iki farklı zaman diliminde verilmesi biraz tuhafa kaçıyor.

İkinci bölüm de, tıpkı ilk bölüm gibi biraz hedefsizmiş gibi başlıyor. Lakin ilk bölümde, “Bu itler ne yapacak?””Mako nasıl baş edecek?””Takım kurdular da üstesinden gelecekler mi?” Gibisinden, hikâyede beklentiler oluşturmamızı sağlayıp, onları da sonu ile cevaplandırıp biz seyirciyi doyuruyor. Hatta ikinci bir bölüme ne gerek var diyecek kadar yeterli bir sonla bunu yapıyor. İkinci bölüm, takımın daha disiplinli bir hale sokup kupayı alma olayına dönüyor ki ilk bölümdeki gerekçeye oranla ( “kaybeden olmadıklarını gösterme çabası” olarak özet geçilebilir ) daha az heyecan uyandıran bir bölüm. Bu sefer yeni koç ile olan sürtüşmeler, sonra gerisini siz zaten tahmin ediyorsunuz. Tabii ilk hikâye olan katkısı, kendilerine olan güvenleri gelen eşsiz elemanlarımızın, takım olmayı öğrenmesi. Bunu da son maçlarından açıkça görüyoruz.

Uzun açıklamamı daha kısa tutarsam genel olarak ilk bölüm: Yeni öğretmenin, belalı sınıfını, rugby vasıtası ile kendilerine inanmalarını sağlaması. İkinci bölüm: Kupa almak için disiplin edilmeye çalışan rugby takımı ile onların sert koçları üzerine.

[bimgx=200]http://2.bp.blogspot.com/_KNtV81fnNeY/TBeee7SlsGI/AAAAAAAAAoE/EYGvDZjNIEY/s1600/Blazing+Teacher+Madonna.jpg[/bimgx]

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 0
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Kisiliksiz

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?