Jump to content
  • Kayıt Ol

Zener'in Laneti


Aurora Borealis

Önerilen İletiler

[bimgx=600]http://i1006.hizliresim.com/2010/6/10/1933.jpg[/bimgx]

Not: Manga gibi olabilir ancak resimli hikaye olmasının dışın da ben manga olarak niteleyemediğimden burada tanıtıma koydum.

1.Cilt : Sbylle

2 Cilt : Tahnitçiler

3.Cilt : Tokamak

Hikaye:

ABD ve SSCB gibi süper güçlerin parapsikolojiyle merak salıp gizliden gizliye araştırma yaptığı Soğuk Savaş yıllarında geçen bir maceradır. Hikâyenin ilk cildinden itibaren temelinden Beş duyumuz dışında kalan sezgilerimizi ifade etmek için kullanılan ESP (Extrasensory Perception) vardır. Öngörü yeteneği olan bir genç kadın üniversitede gönüllü olarak ESP deneylere katılmaktadır. Parapsikoloji alanında uzman olan profesörle farklı türde deneylere başlarlar. Bu deneyler onun öngörü yeteneğinde belirgin bir artışa neden olur. Gelişen yetenekleri ile Sibylle bir takım şeylerden kuşkulanmaya başlasa da bir aşk ilişkisine girdiği profesör onu her defasında ikna eder. Oysa Sibylle kuşkularında haklıdır. Profesör’ün niyeti Zener projesi için Sibylle’i Sovyetler Birliği’ne kaçırmak ve araştırmalarına orada devam etmektir..

Kişisel not:

İlk cildi okuduğum da çok şaşırdığımı itiraf etmeliyim.(-ki 2010 basım der ancak aslında ilk cilt 2008 de basılmıştır.) Jean Christophe’ den böyle bir hikâye üstüne üstlük çizgi roman beni çok şaşırtmıştı. Bütün kitaplarını çıktığı gün alıp bitiren biri olarak, en çok Taş meclisi’ni eleştirmişimdir. Genel çizgisine çok aykırı ve fazla fantastik bulduğumdandır. Jean Christophe bu tarzdan uzak bir yazardır. Zener’in Laneti’ nin ilk ciltten sonra verilen uzun aradan sonra devamını beklememeye başlamıştım. Geçen hafta raflar da tesadüfen iki cildi birden üstelikte genel olarak çizgi roman tarzı eserleri yayınlamaktan bilhassa uzak durmayı tercih eden Doğan Kitaptan çıktığını görmekte ayrıca beni baya bir şaşırttı.

Hikâyenin 3. Cildin de Taş meclisini okumuş olanlar direk taş meclisinin yansımalarını görebilecekler. Roman, Taş meclisinin başlangıcı şeklinde ilerlemektedir. Ciltler sınırlı sayılar da ve her yerde yoktur D&R da mevcut. 3 Ciltte Türkçe olarak raflarda yerini almış durumdadır. Ancak mangalarda ki gibi aylık değil belirli daha uzun periyotlar da yayınlanmaktadır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 3
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Aurora Borealis

    2

  • lafolya

    1

  • martikanadi

    1

worless sana katılmadan edemiyorum. Yazarın en büyük fanlarından biriyim. Açıkcası ilk duyduğumda dedim yani bu ne çizgi roman ve jean iki farklı şey. Hele ki ilk cildin ardından gelen uzun beklemenin arık devamını gelmiyeceğini düşünüp almamıştım. Ama geçenlerde doğan kitapçılığın istesine bir bakayım dedim ve direk gözüme çarptı..

Paylaştığın için saol. Güzel tanıtım olmuş ..:cicek1:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hiç duymamıştım.... Ne yazarı ne de kitaplarını ama konuları güzel umarım en kısa zamanda alıp okuyacağım.... Teşekkürler....

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@martıkanadı;aslında duymuşsundur da dikkat etmemişsindir:) zira şeytan yemini ve siyah kan (özellikle bu) baya ses getiren kitaplarıdır ama onu ilk kızıl nehirlerle tanır herkes. ancak filim uyurlamaları rezalet ötesiydi..

@Lafolya; bir şey değil. İlk ciltte ben ap ayrı bi hikaye ekliyordum -ki bilim kurgu = jean christophe..! polisiye gerilimde isim yapmış birinden bilim kurgu nasıl olur diyordum. son iki cilt beni biraz şaşırttı taş meclisine döndü hikaye ama merak ediyorum nereyi nasıl bağlayacak.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?