Jump to content
  • Kayıt Ol

Gakuen Tokusou Hikaruon (1987)


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

cover_gakuen.jpg

Yayın Tarihi : 1987

Bölüm Sayısı : 1 OVA

Yönetmen : Kazuhiro Ochi

Giriş:

Bu Anime'nin ismine [/url]Metal Hero ( http://en.wikipedia.org/wiki/Metal_Hero_Series ) külliyatı ile ilgili araştırma yaptığım bir websitesinde rastlamıştım. Ardından tesadüfe eseri arşivimde bulunduğunu görünce bulup izlemeye geçtim. Tabii yazılacak uzun uzadıya birşey çıkartmak zor bir OVA zira önümüzde sadece 29 dakikalık bir materyal bulunmakta...

Tanıtım:

Hikaru Shihoudo, şehirdeki özel okula yeni transfer olmuş bir öğrencidir. Fakat gelir gelmez buradaki insanların yavaş yavaş cisim bulan bir kötülüğün esiri olduklarını görür ve kişisel araştırmalarına başlar. Olayların ardında, gençleri intihara yada kendine köle olmaya zorlayan, boyutlararası bir şeytani yaratık olduğunu anladığında gizli kimliğini ortaya çıkartır: Saniyeler içinde kendini zırhlandırabilen bir metal kahraman...

İnceleme:

OVA'nın genel sorunu, hikayenin giriş-gelişme-sonuca izin vermeyecek kadar kısa olması. Aslında Metal Hero konseptini hayatta çok az şey kadar severim fakat hikayede -tabii ki bir hikaye varsa- neredeyse hiçbir şeyin betimlenmemesi, henüz bitmemiş bir Anime'yi izlediğimiz izlenimi uyandırıyor. Toplamdaki yan karakter sayısı oldukça hayli sadakatsiz bir Yakuza'nın bir elin parmak sayısını geçmiyor ve zaten bu karakterler de anlatıma hiçbir şey kat(ama)mıyorlar. Ki bayan karakterlerin de tamamının zayıf, korunmaya muhtaç ve tacize açık olarak betimlenmesi, bu konuda yorum yapmayı daha da imkansız hale getiriyor. Hal böyleyken toplam süresi birkaç dakikayı ancak bulan dövüş sahnelerinin tatmin edici bulmayı ummak dışında bir alternatifiniz olmuyor.

Metal kahramanızın dizaynı , bitirici vuruşları hatta Henshin sekansı bile 80'lerin ilk Metal Hero dizileri olan Uchuu Keiji üçlemesi (Gavan-Shaider-Sharivan) yada Kamen Rider Black / Black RX serileri ile neredeyse aynı. Hatta reklam arası ekranı ve bitişteki "günü kurtaran kahraman" imalı anlatıcı sözleri ile saydığım dizilerden rastgele bölüm açıp izlediğinizi bile sanabilirsiniz. (Kukla edilmiş insanlar SailorMoon'un filanca bölümünü, pek de uzun (?) bir dövüş sonucu ölen yaratığın dizaynı da Guyver'deki Zoanoid'leri anımsatıyor) Gerçi Metal Hero türüne saygı duruşu olarak, bu üçlemenin açılış şarkılarını söyleyen Akira Kushida'nın OVA'daki tema şarkısını seslendirmesi hoş bir jest olmuş. OVA'da tek bir şarkı var ve serinin genel ambians müzikleri Gavan OST'unu anımsatıyor. Çizimler ise en azından beklentiyi karşılayacak kadar yeterli düzeyde.

Sonuç:

Önceden de dediğim gibi, süre azlığı yüzünden yazacak fazla birşey yok zira türü bu ülkenin sınırları içerisinde en çok seven kişi olarak yapabileceğim incelemeyi yapmaya çalıştım. Hikaruon, muhtemelen Metal Hero otaku'larını tatmin edecek birkaç minik ayrıntısı ile günü kurtarmak durumunda kalıyor. Eğer süresi daha uzun tutulup daha fazla bölüme yayılabilseydi kendi hayranlarını oluşturabilirdi, şu anki sonuç ise varolmayan hikaye ve çok kısıtlı kişiye hitap edecek çok kısa süreli içerikle yazık edilen büyük bir potansiyel daha... Bu tarz Anime'lerin sayısının bir elin parmaklarını geçmemesi yüzünden türün hayranları muhtemelen çoktan izlemiş olacaklardır. Diğerleri ise, beklentilerini az biraz kısarak 29 dakikalığına eğlenmeye çalışabilirler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 1
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Kisiliksiz

    1

  • Akuma_Blade

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

Ben ait olduğu türün parodisini yapacak sanarken, "oyunu kuralına göre oynayan" hoş bir eğlencelikle karşılşatım. Kısa olması, yapımın kendisi için büyük handikap olmuş.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?