Jump to content
  • Kayıt Ol

Nobuta Wo Purodyuusu


yuuki_cross

Önerilen İletiler

Adı: Nobuta Wo Purodyuusu, Producing Nobuta, 野ブタ。をプロデュース, nobuta wo produce, Makeover

Tür: Okul, drama, komedi

Bölüm: 10

Süre: 54 dk

Yapım tarihi: 15 Oct, 2005 - 17 Dec, 2005

İlerleme durumu: Tamamlandı

Türkçe çeviri durumu: Tamamlandı

OST: MEGAUPLOAD - The leading online storage and file delivery service

Konu: Yeniden insanlara güvenmek, farkedilmek, gülümsemeyi öğrenmek ve bütün bunlar için dönüp sana teşekkür edebilmek istiyorum!

Söğüt ağacına her gün dokunmadan okula gitmemek için kendine söz veren ve ondan yaşam gücü alan Shuuji bir gün okula giderken o söğüt ağacı altında kendini ağaca asıp intihar etmek için bekleyen bir kızla karşılaşır. Başta korkup kaçan Shuuji ertesi gün sınıfına o kızın yani Nobuko'nun transfer olduğunu görür. Lakayıtsız davranışlarıyla bir bebek gibi görünen Akira ise Shuuji'nin en sevmediği insanlardan biridir. Ancak yaşamını değiştirecek iki insanında aslında onlar olduğundan habersizdir. Nobuko görünüşü, içine kapanık tavırları, kekeleyerek konuşması yüzünden herkes tarafından hor görülür. Buna dayanamayan Shuuji zamanla farkında olmadan Akira'yla yakınlaşırlar ve kendini Nobuta kod adını verdikleri Nobuko'yu popüler yapma projesinin içinde bulur. Birbirini takip eden eğlenceli olaylar, gençlik, umutlar,aşk, kalp kırıklığı ve beklenmeyen bir dostluk... Peki Akira ve Shuuji Nobuko'yu popüler yapmayı başarabilmişler midir, bu dostluk ne zamana kadar sürecektir? Yeni dostluklar ona zarar mı verecektir ya da Nobuko'yu yalnzıca kendine saklamak isteyen birileri mi vardır?

Oyuncular:

82932828.jpg

-Kusano Akira rolüyle Yamashita Tomohisa(Yamapi)-

Akira ilk bakışta herşeye pozitif yaklaşan, hiçbirşeyi ciddiye almayan, neşeli bir insan olarak görünür. Mükemmel bir dost, sevdiği kızla evlenme hayalleri kuran ve insanlara karşı davranışlarında önemli kriterleri bulunan çok iyi, sevimli biridir. Karetede ve dövüşme konusunda da epey maharetlidir. Ayrıca oldukça zengin ve köklü bir aileden gelmiştir ve gelecekte bu tahta o oturacaktır. Bunlara rağmen hiçbirşey göründüğü gibi değildir. Büyük bir yalnızlığın içinde olan Akira Tofu dükkanı olan yaşlı ve fakir bir adamın yanında kalmayı tercih eder ve şirketin başına geçmeyi hiçbir zaman istemez. Babası bunu üzerine gençliğini dilediği gibi yaşaması için kısa bir süreliğine izin verir. Kısacası dizinin sıpası kendileridir 03.gif

kazuyakamenashi3.jpg

-Kiritani Shuuji rolüyle Kamenashi Kazuya-

Shuuji'ye göre hayat, okul ve etrafında olan herşey bir oyundur. Mühim olan o oyunu en iyi şekilde oynamaktır. Sınıfın en popüler çocuğu olan Shuuji tamamen bu popülerlik için büyük bir sahteliğin içinde yaşamaktadır. Başkalarının hoşuna giden şekilde görünmek, konuşmak ve davranmak... Tüm yaptığı bunlardan ibarettir. Ta ki kendisi için önemli olan iki dost bulana dek.

31805088.jpg

-Kotani Nobuko(Nobuta) rolüyle Horikita Maki-

İntihar etmeyi düşünen, içine kapanık, yalnız bir kızdır. Babası ölmüştür ve annesi yeniden evlenmiştir. Nobuko bu görünüşü ve davranışları yüzünden ilkokuldan beri dışlanır ve hiç arkadaş edinemez. Ancak kalbini açabilmeyi, sevilmeyi ve dostlar edinmeyi candan isteyen Nobuko, Akira ve Shuuj'nin kendisi için yaptığı Nobuta projesine büyük bir istekle katılır.

Scan: Ekran alıntıları biraz Yamashita Tomohisa ağırlıklı oldu ama 03.gif

Bu çocuk hep böyle mi, evet böyle 03.gif Sağı solu öpüp tuhaf ve sevimli şeyler yapmadan duramıyor. Yanağındaki de önündeki yemekten çıkardığı bir kalp şeklinde yosun parçası 03.gif

nobutawoproduceep05704x.jpg

nobutawoproduceep05704x.jpg

nobutawoproduceep10fina.jpg

nobutawoproduceep01704x.jpg

nobutawoproduceep01704x.jpg

nobutawoproduceep01704x.jpg

nobutawoproduceep10fina.jpg

nobutawoproduceep10fina.jpg

nobutawoproduceep10fina.jpg

nobutawoproduceep10fina.jpg

Kişisel Yorum: Açıkçası dizi beklentilerimin altında çıktı. Hanazakari no kimitachi e kalitesini yakalar diye düşünmüştüm. Yaratmaya çalıştıkları neşeli sınıf ortamı hoşuma gitmedi. Biraz sahte ve tuhaf geldi. Ayrıca çılgın öğretmenler görünümü oluşturmaya çalışmışlar ama o da olmamış. Nitekim üçlüyü sevdim. Özellikle çok çok çok sevdiğim j-idol Yamashita Tomohisa oynadığı için başlamıştım ve dizi onun sayesinde böyle eğlenceli oldu bence. Yamapi'nin yaptığı Nobuta power chuu nyuu, KON KON xD replikleri nalet olsun ki dilime dolandı xD Her aklıma geldiğinde yüzümde bir tebessüm oluşturuyor. Yamashita'dan böyle bi performans beklemiyordum. Çünkü Kurosagi adlı polisiye dizisini izlediğimde biraz soğuk ağırbaşlı bir havası vardı ve aklımda tamamen o şekilde bi tip kalmıştı ancak burda tamamen minik bir kedi yavrusu gibi, sokulgan, eğlenceli ve sevimli. O dudak hareketine hangi kız dayanır 03.gif Gerçekten harika bir oyunculuğu var. Bi çok yerinde beni duygulandıran sahneler veya oldukça fazla güldüren sahneler oldu. Bütün bunları göz önüne alınca güzeldi diyebilirim ama eksikler ve eleştirilecek yönleri de çoktu. Sonunu da biraz daha farklı bekliyordum.

Nobuko her zamanki klişelerde olduğu gibi tamamen bir prenses gibi evrim geçirir diye bekliyordum. Öyle olmadı ve Akira bu haliyle ona aşık oldu ve benden büyük bir + aldı. En sonunda Shuuji'nini okula transferinden sonra Akira'nın peşinden gitmesine dayanamadım. Ne olursa olsun Nobuko'yu yalnız bırakmamalıydı. Sonunu sevemedim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 20
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • yuuki_cross

    7

  • Gray

    6

  • Aurora Borealis

    4

  • Aequitas

    2

güzelmiş konusu kardeşim izledi ben de izleyeyim mi diye sorduğumda (spoileri okursanız karışmam)

git ya şurdan bu nası dizi saçma sapan çok sıkıcı yavaş ilerliyo doğru düzgün bir romantizm yok ,sonunda birşey olmuyo ne aşk nede başka bişi dedi .ondan sonra izlemekten vazgeçtim

izlemekte kararsız kaldım açıkçası yardımcı olursanız sevinirim bu arada Yuuki tanıtım çok güzel olmuş ellerine sağlık

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

nitekim bende o üçlüyü, asya dramalarını pek fazla sevmeyen oyunculuk kalitesinden ve çekim, yaratıcılık açısından eksik bulan biri olarak bayıla bayıla izlediğim tek tük yapımlardan biridir. sonunu bir çok kişi beğenmemişti. ben beğendim hatta sankim 2. bir sezon gelir gibime gelmişti ancak devamı olmadı. tavsiye etmeye gelince ne beklediğinize bağlı olarak değişir hiç bir sınırlama ve beklenti olmadan izlerseniz seveceksinizdir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yok o kadar değil yuuki. Okul dramalarını çok sevdiğim için bunu da sevdim. Bence izle derim. Ama kardeşin ağır dram, aşk felan beklemiş sanırım o açıdan hayal kırıklığı yaşamış. Hani öyle bir beklentin olmasın, aşk var ama öyle çok tutkulu, izlerken kalp atışlarını hızlandırıcak bi aşk değil, dostluk ön planda çünkü. Ama sevimli bir dramaydı, yani güldürüyor en azından. İzlemem için Yamapi bile yeterli faktördü. Eğer öyle ağır dram istiyorsan Koizora'nın 6 bölümlük dizisini izle. 6 bölümün 5 inde ağlamıştım :qsokkksok: Mecha izlerken bile zamanında ağlayan bi insanım sonuçta xD Koizora feleğimi şaşırtmıştı xD Yarın onun da tanıtımını siteye koyucam. Nobuta ilk sıralarda gelecek bi seri değil benim için ondan öncesinde Hanazakari no kimitachi e, hana yori dango, Koizora, You're beautiful'u izlersen daha güzeller. Nobuta bunlardan sonra gelir benim için. Özellikle az önce You're beautiful'a başladım çok moeeeee :mutlulh: Bayıldım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Oldukça eğlenceli ve keyifliydi bence. Çok büyük beklentilerle izlememek lazım. =)) Ben de devamı olur diye düşünmüştüm ama olmadı. Sonu benim beklentilerimi pek karşılamadı öyle bitsin istemezdim ama yine de izlenebilir. =))

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sonunu ben de öyle istemezdim. Açıkçası diziye ilk başladığım zaman;

nobuta ve shuji birlikte olucak diye düşünüyordum. Bikaç bölüm sonra Akirayla gelişen olaylar fikrimi değiştirdi. Beklediğimin aksine shuji nabuta yönelik hiçbir aşk belirtisi hissetmedi. Şahsen Nobuta ve Akira bir araya gelsinler de öyle bitsin istiyordum. Hadi onu geçtim en azından o kız öyle tek başına bırakılmazdı.

Özellikle japonyanın ünlü boybandlarından Kat-tun hayranları için en gözde üyelerinden biri olan Kamenashi Kazuya'nın bu filmde yer alışı büyük bir artı bana göre. :cicekq: Zaten Kame'nin çocukluk arkadaşı Yamapi'yle(boyband newS) aynı dizide rol alması dizideki sıcak atmosferi ve rahatlığı destekliyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Aslında ben sonuna kadar shuji'nin nobuta'ya karşı hisleri olduğunu düşünmüştüm ama şu lanet olayı nobuta'nın ikisi arasında seçim yapamaması vs anladım ki olmayacak böyle bir şey. Ama olmasa bile en azından farklı okullarda bitirmeselerdi diziyi ya :D ayıp ama...

Bu arada eğer Kamenashi Kazuya'yı çok seviyorsan sana "Yamato Nadeshiko Shichi Henge" dizisini öneririm yanlışım yoksa 2010 yapımı İngilizce adı The Wallflower olan animenin dizi uyarlaması. Çok eğlenceliydi. =))

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kesinlikle :neqoluyor:

İkisinden birisini seçmemesine dayanabilirim ama farklı okullarda bitirmelerine dayanamadım :ssok:

Kameyi sevmezmiyim qnoluyo Hatta No more pain klibini her gün su içer gibi günde bi kez seyretmezsem rahat edemem qhey Yamato Nadeshiko Shichi Henge'yi animesini izlemek için dramasını izlemiyordum. Ama tr ye çevirmek için kimseden ses çıkmadığından dramasını torrente attım. İndirmeye başladım hatta.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

O zaman bu diziye bayılacaksın. :D Ben de aynı sorundan dolayı animeyi izleyemedim :sok aglama: ama diziyi sorunsuz izledim altyazıları mevcut. =))

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

peki şöyle bir düşünelim

Gerçek hayata endeksli düşünüyorum. eğer aynı okullar da bitirselerdi arkadaşlıkları bu kadar özel kalır mıydı? sonuçta öyle ya da böyle arkadaşlık ve duygusal hisler açısından birbirlerine boş olmayan kişilerin ilişkilerinde bir yerde bir çatlak olurdu olmaması da saçma kalabilirdi. (keza oldu da bknz: maki ve kazuyanın fotoğrafını çömleğe gömen tomohis' nın duygularını yansıttığı bölüm) direk üçünün aynı okuldan mezuniyetine atlanılan bir sonda baştan savma ve aceleye getirilmiş bir son gibi kalmaz mıydı?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ama böyle de erkeklerin bi okulda kızın ise eski okulda kalması hoş olmadı sonuçta kızın o okuldaki ilk arkadaşlarıydı ve onların arasında çok rahattı nobuta bi' boşluğa düşücektir. Belirli şeyleri aşmışlardı bence ki akira'nın shuuji'nin peşinden gitmesi de bunun kanıtı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

ya da nobuta artık tek başına kanatarı ile uçabilecektir. Sonuçta ölene dek bir arada kalmayacaklardı. belli şeyleri aşmış gibi görünüyor bana göre..

bana akira vazgeçti gibi geldi. akira shuuji' nin de ona bir şeyler hissettiğinin farkındaydı. ya da olabileceğinin..

hım nobuta kimi seçerdi diye düşündüğün de kendince aldığı cevap galiba onu üzecek bir cevap olacağından çekilmiş olabilir.(yazan böyle düşünmüş olabilir)(hikaye üzerine hikaye yazdım:))

sonuçta kalması ile ne olurdu nabuta ona aşık mı olurdu ya da ona açılabilir miydi?

.....

bence 2. bir sezonu olmayıldı. mezun olduktan çok sonrası ile ilgili gerçekten ilginç olabilirdi. akira' nın davranışında ki mesaj bana şeymiş gibi geldi aşk mı? üstündür arkadaşlık mı?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kesinlikle zaten nobuta çok aştı kendisini :D ama aşık olsa bile böyle bi seçim yapabileceğini sanmıyorum yani arkadaşlık o kadar saf işlenmiş ki arkadaş kalmayı o şekilde 2-1 gibi bi ayırım yapmaya tercih ederdi. shuuji hayata çok farklı bakmaya başladı ama nobuta ve akira sayesinde :D bu olayda en az mutlu olan akira oldu galiba ya :D. Düşünüyorum da ama 2. sezon olsaydı ne işlenebilirdi ki nobuta kendini daha geliştirmiş olucaktı, akira ve shuuji de okullarını bitirip tekrar bir araya geldiklerinde daha ne anlatılabilirdi ki?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

işte o zaman aşkı anlatabilirlerdi. bende onu merak ediyorum ya:)

geçmişleri ayrıyken yaşadıkları suuji ve akira' nın karşısın da bambaşka bir nobuta nasıl olurdu? tabi nobutanın karşısında da bam başka bir suuji ve akira?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 ay sonra...

Ben de yeni bitirdim, ilk izlediğim j-drama olduğu için bende ayrı bir yer edincek tabi ki...

Ana konu Nobuko'nun değişmesi olsa da, aslında dramada 3 karakter de değişti. Yalnız olan sadece Nobuta değildi. Zaten bölümlerde sıkça geçmiş olsa da, Shuuji'nin de suratında bir maske, ''Pazartesi, salı, çarşamba... bilmem ne'', ''Bye bye-cycle'' gibi sahte sözlerle, yalanlarıyla yaşadığı hayatta yalnızlıktı. Akira'ya gelirsek; garip diye nitelendirebileceğimiz ama izleyicilere tatlı ve komik gelen kişiliğinden ötürü yalnızdı. Ama 3'ünün arasındaki en yalnız kişi sanırım Nobuta'ydı. En azından Shuji'nin ailesi ile olan bağını ekranda gördük, Akira'nın amcası vardı. Nobuta'nın ev hayatı için sadece buruk geçmişini gördük.

Aslında ben izlerken buradan bir aşk üçgeni bekliyordum, belki de vardı ama sonunda arkadaşlığın kazanmış gibi gözükmesi yine de sevindirici. Tabi ki bende Akira-Nobuta birlikteliği isteyerek izledim, Nobuta ile Shuuji birlikte olabilir diye kalbim gümbür gümbür, korkarak izledim. Ama insan onların arkadaşlık oluşlarına, birlikte gülmelerine, hayal kırıklıklarına alışıyor. Arkadaş olarak kalmaları da bir yerde iyi.

Aslında animelerde Nobuta türündeki karakterlerden nefret ederim. Tabi animelerde bunu sağlıyacak etkenler olur. Saf, hiçbirşey bilmeyen hime gibi karakterlerden. Ama dramada nedense sevdim, Aoi'den aldığı yara karşısındaki tavrı(ki normalde böyle yapanları boğmak isterim), maruz kaldığı zorbalığa ramen affedişi... Nobuta power yapışı...

Hikaye gelişimi güzeldi. Eğer bu tarz, güzel dramalar varsa, önerebilirseniz sevinirim. Şimdiki hedefim Kurosagi'yi izlemek. Onu da sırf Yamashita Tomohisa var diye. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ah izleyeli çok oldu bi an yazdıklarını okuyunca hislerim canlandı :mutlulh:

Aslında ben nobuko karakterını pek sevmedım. bazı davranısları yapmacıktı. tamam insan içine kapanık olur ama japonlar hep yaptıkları gibi o yönünü çok vurgulamak için insanın gözüne gözüne sokmuşlar.

Kurosagiye gelecek olursak ordaki yamapiyle nobutadakı yaamapi çookkkkkkk farklı. Hatta belki orda çok sevmezsin. Aksine çok ağır başlı, intikamcı, olgun birini canlandryor. Zaten polisiye. Komedi sıfır. Kurosagide baktıysan farketmişsindir nobukoyla birlikte rol alıyor. Biraz sıkabilir, her bölm kendini tekrarlıyor çünkü. Sonundan da çok şey bekleme. Hani güzel diziydi izlenir di de öncelik konusunda onu aşan epeeeeyyy bi dizi var. Onun yerine yamapi seviyorsan sana bence en güzel dizisi olan Buzzer beat'i izle derim. Tüm yamapi dizilerini nerdeyse izledim ama en güzeli o.

Hmm öneri istiyorsan epey dizi var aklımda ama bu şekilde hüzünlü olan hatta daha da beteri bi koizora var çok tatlıydı. 6 bölm. (filmini tavsiye etmem)

Yine Kamenin(shuuji) dizisi var tatta hitotsu no koi adında, o da çok güzeldi. Ordaki kame karakteri içimi parçaladı resmen :'(

Epey j-drama izledim ama eğer illa ki bu konuya benzer bişeyler izlemek isterim demezsen hanazakari no kimi tachi e derim muhteşem bi komediydi :D bi de hana yori dango 1&2. En iyi j-dramalardır bana göre.

Kore yapımları dizide daha başarılı; onlardan da you're beautiful, i am sorry i love you, coffe prince tavsiye ederim. i am sorry i love you gelmiş geçmiş izleyebileceğin en çok ağlatabilitesi olan, en çok dram yüklü dokusu bulunan seridir <3 Ve bunu yalnızca içindeki aşk ögesiyle yapmamışlar şapka çıkarttırıyor duygusal boyutuyla adeta. Epey drama izledim izlediklerim içinde hem kore hem japon olsun bunlar en iyileriydi. Hatta oyunculara göre dizi seçiyorsan istediğin kişiye göre bi tavsiye de verebilirim şimdilik bu kadar xD caa nee :3

edit: bu arada az önce edindiğim bilgiye göre yamapi ashita no joe adlı animenin live actionunda oynayacakmış trailerını izledim normalde box izlemekten nefret ederim ama harika duruyor 0.o Her role yakışıyor <3

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Okumuştum tanıtımını sanırım modern robin hood gibi birşeymiş. Bu arada mangadan uyarlamaymış... Draması hoşuma giderse mangasına bakma şansım var :D

Valla o Akira rolüyle ben de ayrı bir yer edindi yamapi. :D Kurosagi, Stand up, Buzzer Beat... İlk gördüklerim bunlardı, o yüzden bunları izleyeceğim. İstediğim drama tarzı aslında böyle dram yüklü değil de, okul, komedi... O tarz bir şey izlemek istiyorum.

Diğer dillere henüz alışamadığımdan şimdilik kore dramasını falan pas geçeceğim.

Bu arada Hanazakari no kimi tachi'e de bakacağım.

Bu mydramalist tanıtımlara bakmak için güzel bir yer, fakat çok karışık yav. Myanimelist gibi bir dizayn iyi giderdi. Farkettiğim kadarıyla bu forumda en çok drama izleyenlerden birisin, o yüzden imzandan gireyim dedim listene bakmak için. Hepsi karışık. Keşke completed ve plan to watch'lar ayrı olsaymış :sok aglama:

Derken ayarlanabildiğini farkettim şimdi :D

Edit : Oha, oha, oha... 2011'de Ashita no Joe'nun live action'ı çıkıyor ve başrolde, yani Yabuki Joe rolünde Yamashita Tomohisa var. Bu adam sevilmesin de kim sevilsin :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Evet 10 drama varsa 9u manga uyarlaması zaten :D

Hmm öyleyse Hanazakari no kimi tachi e okul komedisinin öteki adıdır diyebilirim :lol: o ve hana yori dango Beklentilerini karşılar.

Yamapi'nin Stand up'ını ben de izlemek istiyorum ama tr çevirisi bulunmuyor. Ondan uzun bi süre beklemeye aldım. Aam epey merak ediyorum. Dediklerine göre çok komikmiş ama biraz+16 lık bi dizi. Hatta rol arkadaşı Ninomiya Kazunari (boyband arashi) diziyi çekerken 'Ben bu diziyi anneme nasıl izleticem?!' diye kıvranıyormuş ahaha xD

Aslında mdl maldan daha basit bi yapıya sahip başta değişik geldiği için karışık olarak algılıyorsun. Benim listem biraz tehlikelidir yalnız :D Ordan seçeceksen shounen ai bir filme denk gelme şansın yüksek yani, seviyorsan sorun değil. Maldaki gibi o türü ayırmıyorlar veya bazen tanıtım, resimden de anlaşılmıyor dikkat et derim. Plan to watchtakiler sadece tr altyazısı olan seriler. En gıcık oldugum taraf yıldız üzerinden puanlama yapılması :/ Bi de çoğu serilerin bir kısmı bulunmuyor. Yani mal gibi elini attığın her anime orda yok. İzlediklerim o miktardan çok fazla ama ekleyebildiklerm bu kadar :/

Çocugun sacının ön modelini tutturamamışlar ama ahaha xD Bakalım nasıl olacak. Gerçi bu hali daha iyi. Yamapi tekrar hafif uzun saçına dönmüş film için <3

edit: stand up meiji fansub projelerine dahil olmuş. Haberi az önce aldım. *mutluluktan ölmek*

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

+bölmler 40 dk. Keşke kore dizileri kadar uzun olsa :/

Kesinlikel katılıyorum Akira için izlenir :3

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?