Jump to content
  • Kayıt Ol

The Matrix


smygon

Önerilen İletiler

1- İkinci Renösa

Milenyum çağının ortalarında insanoğlu yapay zekaya can vermiş ve tüm yükümlülüklerini makinelere devrederek yavaş yavaş tüketim toplumuna dönüşmeye başlamıştır.Robotlar insanların verdiği tüm görevleri yerine getirmekte fakat bu canlılardan saygı görmemektedir.Bir robot sahibine direniş gösterir ve insan gibi bir zekaya sahip olduğu için insan gibi yargılanır.Dava sonucunda o ve onun modelini imha etme kararı alınır ve robotlara karşı tam bir saldırı başlar. Sosyal ortamdaki son robot çalışmaz hale geldikten sonra diğer modeller birleşir ve dünya üzerinde bir noktada birleşerek kendilerinin "01" olarak adlandırdıkları bölgede toplanırlar. Birkaç dönem sonra üretip dünya pazarına sundukları cihazlar tüm gezegenin ekonomik dengesini bozunca durumun ciddiyetini anlayan insanlığın tüm liderleri birleşir ve robotların başlıca enerji kaynakları olan güneş'in karartılması kararını alırlar.

2 - Savaş

Dünya atmosferine atılan sis bombası benzeri kimyasallarla gezegenin hiçbiryeri güneş görmeyecek şekilde kapatılır ve arkasından insanların taarruzu başlar.Fakat makineler onların aciz bedenlerinin saldırısına hazırlıklıdır.Dev makine ordularıyla insanlığı yeryüzünden silen robotlar savaş sonrası gözünü mazlumlara diker.

3 - Yeni Dünya Düzeni

Savaşta insanoğlunun bedenini derinden inceleyen makineler, yok olan güneşin ardından yeni enerji kaynaklarına yönelir. Araştırmalarının sonunda insan bedenindeki ısıyı füzyonun bir türüyle birleştirip elektrik enerjisine dönüştürebilen makineler, buldukları üreyen ve kendini yenileyebilen bu yeni enerji kaynağının beyinlerini insanlığın en mükemmel yıllarını içeren Matrix adını verdikleri simulasyonla uyuşturarak bedenlerinden faydalanır ve bu şekilde karşılıklı bir yaşam döngüsü oluşur.

4 - Matrix

Matrix programının tasarımcısı (Architect) ilk sürümlerde insan için tamamen kusursuz bir dünya kurar.Bu mükemmel dünyaya inanmayan insanlar simulasyondan uyanmaya kalkışır.Tam tersi bir dünyada ise insanlar simulasyonun içinde ölmektedir.Mimar güncelleştirmeler sonunda en son 19.yüzyıl dünyasını inşa eder ve insan psikolojisini araştırmak üzere programa Kahin (The Oracle) karakterini dahil eder. Yıllar içinde anormal insanların yeniden uyanmayı denemesi ve bunların birleşerek sistemi çökertmesi riskine karşılık kahin programa "Seçilmiş Kişi" (The One) senaryosunu entegre eder. Programa göre seçilmiş, Matrixte üstün güçlere sahip olacak, ve insanları matrix'ten kurtaracaktır.

5 - The One

Yüzyıllar süren Seçilmiş kişi döngüsünde kurtarılan insanlar gerçek dünyada Zion adını verdikleri yeraltı şehrini kurar ve insanlığı orada devam ettirirler. Hovercraft benzeri uçan gemileriyle yeryüzüne yaklaşarak korsan sinyallerle matrix'e geçici olarak yeniden girebilen zion insanları hayatlarını olası savaşı durdurabilmesi ümidiyle seçilmiş kişiyi matrixte arayarak geçirirler.Bu kaçak girişleri önlemek maksadıyla sisteme Ajan adı verilen matrix'e bağlı her kişiliğe girip çıkabilen sistem temellerine uygun olarak güçlendirilmiş programlar yerleştirilmiştir.Zionlular Matrix'te seçilmiş kişiyi ararken ayrıca ajanlardanda kaçmak zorundadırlar.

6 - Döngünün Sonu

Kahinin uyanmayı deneyen insanları temizlemek için, her iki tarafta tüm insanların ölümüyle sonuçlandığı bu reset-loop çözümüne bir süre sonra kendide razı olmamış ve son döngüde seçilmiş kişiye yüklediği gücün aynısını Smith adlı bir ajanada yükleyerek onları kendi haline bırakmıştır.Virüs gibi kendini kopyalayan smith tüm matrix'i ele geçirir ve donanımsal olarak matrix'i kontrol eden makinelerede bulaşmaya başlar.Virüs tehdidi altında olan makineleri kurtarabilecek tek kişi ise o dönemdeki seçilmiş kişi olan Neo'dur.

7 - Barış

Makine şehrine giderek anlaşma yapan Neo, Matrix'e yeniden girerek Smith ile karşılaşacak, fakat ona entegre edilmiş kodun kendisininkiyle aynı oldugunu farkettikten sonra virüsün kendisinede bulaşmasına izin vererek onu ve kendini tamamen yoketmiş olacak, ve anlaşma gereği Makinelerle insanlık arasındaki savaş sona erecektir.

alıntı http://tr.wikipedia.org/wiki/Matrix_serisi

ben kendim bir tanıtım yapacaktım ama bunu benim kendi yapacağım tanıtım daha iyi olacağını düşündüm

kendi yorumum

defalarca izlemekten bıkmayacağım bir film bir çok kişi filmi saçma bulsada bunu konusu tam olarak anlamamalarına bağlıyorum (ki ben 2. izleyişimde tamamen anladım filmi) sadce dövüş sahneleri içn bile izlenebilinecek bir film

ama felsefeside gerçekten akıl karıştırıcı zaten ilk filmde ki şu replik

''Hiç gerçek olduğunu sandığın bir rüya gördün mü ? Ya o uykudan hiç uyanmasaydın rüya olduğunu nasıl anlayacaktın ?'' zaten yeteri kadar kafa parçalanmasına sebep oluyor genelde üçlemelerin üçüncüsü pek beğenilmez am sanki matrix bu klişeyi yıktı gibi zaten 2000 li yılların kült filmlerindfen sayılması bunu kanıtlar nitelikte

son olarak izlemeyenlere ısrarla tavsiye edilir

yaw kardeşim uçmalar filan çok saçmaydı diyenler için

aslında o uçmalr filan gerçekte olmuyordu sadece beyni bir bilgisayar baplı olduğu için kendini uçtupuna inandırıyor ve bilgisayar tarfından gerçektende uçuyormuş gibi gösteriliyordu aynı şekilde kurşunları filan durdurdurma olayı da

kaşığı bükmeye çalışma aslında bir kaşık yok

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 5
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • smygon

    2

  • Susano'o

    1

  • Beyazm

    1

  • yuuki cross

    1

İlk filmi beğenmiştim, çok sayıda film izlemiş insanların neler yapabileceğine güzel bir örnekti. Fakat ardından gelen iki filmi hiç beğenmedim desem yeridir.

Anlamadığım bir husus da şuydu. Aramızda makine mühendisi arkadaş varsa ve hatamı görüyorsa lütfen düzeltsin: Makinelerin insanlardan enerji üretmesi fikri son derece saçmaydı. Öncelikle bir bebeğe yaşayacağı kadar enerji verip, ardından da aldığından daha fazlasını üretmesini bekleyemezsiniz. Termodinamiğin ikinci kanununa aykırı. Çıkan enerji giren enerjiden fazla olamaz.

Filmi izledikten sonra tek hoşuma gitmeyen kısım bu olmuştu diyebilirim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 ay sonra...

Defalarca izledim, film aslında çok ilginçtir çok yüzeysel kesime de tat verirken çok derin mesajlar da içeriyor ve anlaşılması güç konulara dokundurmalar yapıyor, son bir ayda yine izledim, insanoğluna umut vermezsen yaşayamaz, seçilmiş kişi umudu da yaşaması azimli olması için yetmiş de artmış bile senaryoya göre, aslında şunu düşünüyorum peki orada yaşamak ya da orada yaşamamak, makinelerin esaretinde olmak ya da olmamak, o dünya içindekiler için farkeden ne, dışarıda olunca daha mı farklı olacak olduğundan...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 ay sonra...

Wachowski Kardeşler serinin 4. ve 5. filminin senaryolarını bitirmiş yeni Matrix serisi yoldaymış hadi hayırlısı benim 5-6 kere izlediğim bir seri devamının gelmesini belemiyordum.

3d teknolojisi ve aksiyon sahneleride benzer olacakmış^^^^Şimdiden heyecanlandım:parla:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

nasıl devam ettirecekler çok merak ediyorum umarım batırmazlar :kineme:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Konuyu açan arkadaşa teşekkürler.Zaman buldugum bir nöbette detaylı olarak yorumlarımı yazıcam.Nikimden de anlasılacagı uzere anlatılıcak çok şey var :qzirvede:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?