Jump to content
  • Kayıt Ol

...Stomp...


Darkforest

Önerilen İletiler

stompfront.jpg stompoutloud100.jpg

Konu müzik ile alakalı olduğundan buraya açmanın doğru olacağını düşündüm.

Ritm gerekse müzik gerekse hayatın içinde gerçekten büyük yer tutan bir şeydir. Müziğe değinecek olusak dünyada birçok iyi ritmci hayran olunası davulcular perküsyoncular var.

Ancak eğer ilginizi çeker ve indirirseniz upload ettiğim bu konseri kesinlikle çok iyi ritmciler göreceğinize emin olabilirsiniz. Ancak bir farkla...

Bateri, darbuka vs. perküsyon aletleri görmeyi ummayın... Çünkü bu arkadaşlar bu izleyeceğiniz konserde onlar dışında herşeyi çalıyorlar...=) Basketbol topundan süpürgeye kadar neredeyse herşey dahil buna.

Kesinlikle zevk alıcaksınız izlerken. kareografi gayet başarılı ve son derece keyifli. Beğenmenizi umarım.

Ancak STOMP hakkında kısa bir bilgi vermek lazım öncelikle. stomp u daha iyi tanıyabilmek amaçlı google dan buldum kısacası aşağıdaki tanıtım alıntı =) buyrun...)

Stomp gösterilerinde müzik, dans, tiyatro ve koreografi birarada kullanılıyor. Müzisyenler günlük hayatta kullanılan varil, süpürge, kibrit çöpü, şişe, tükenmez kalem gibi birbirinden farklı objeyi gösterilerinin bir parçası haline getiriyor. Bu gösteride diyalog yok, sadece ritm konuşuyor.

STOMP SOKAKTA DOÐDU

Stomp’un geçmişi 1991 yılına, İngiltere’nin Brighton kentinin sokaklarına uzanıyor. Grubun kurucuları Luke Cresswell ve Steve McNicolas... Stomp üyelerinin hiçbiri perküsyon dışında bir profesyonel enstrüman çalmıyor. Ama farklı objelerden çıkan sesleri büyük ustalıkla ritme dönüştürebiliyorlar.266703.jpg

Stomp’un kurucuları Cresswell ve McNicholas ilk kez 1981’de sokak müziği yapan Pookiesnackenburger’in ve tiyatro grubu Cliff Hanger’ın üyeleri olarak birlikte çalışmaya başladı. Bu iki grup 80’lerde Edinburgh Festivali’nde bir dizi sokak komedisi müzikali sundu. İki albüm, İngiliz televizyonunda bir dizi ve Avrupa’nın büyük bir bölümünü kapsayan bir turneden sonra Pookiesnackenburger, Heineken Lager için büyük beğeniyle karşılanan “Bins-Çöpkutuları” adlı reklam filmini yaptı. Böylece Stomp’un performansında önemli bir yere sahip olan çöp tenekesi dansı da başlamış oldu.266705.jpg

Stomp daha sonra Coca Cola, Target, Toyota gibi markaların reklamlarında yer aldı. 2004 yılında ise New York kenti, Orpheum tiyatrosundaki 10 yıllık kesintisiz Stomp performanslarını kutlamak üzere 8. Cadde’deki 2. Avenue’nün adını Stomp Avenue olarak değiştirdi.

Konseri BURADAN indirebilirsiniz

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 0
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Darkforest

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?