Jump to content
  • Kayıt Ol

Anime Download


Unde®kaN

Önerilen İletiler

Arkadaşlar, bilmiyorum ki kaç kişinin rapidshare veya benzeri sitelere üyeliği vardır. Bilmiyorum ki kaç kişi jDownloader benzeri programlar kullanıyordur.

Benim ne site üyeliğim var ne de jDownloadervari program kullanıyorum.

Çevremdeki insanlara bakarak şunu söyleyebilirim ki; yaygın indirme yöntemi olan torrent'i kullanıyorum, o kadar linkle uğraşmak veya sitelere para vermek yerine.

Acaba diyorum Torrent yapmayı bilen bir arkadaşımız var mıdır sitede? Varsa şu bitirilen çalışmaları bıkmadan usanmadan torrente çevirip benim gibi torrent kullanıcılarını memnun edebilir mi? Ya da bir konu açıp açıkça anlatıp upload yaparken bir yandan da torrent hazırlasa siteye veren arkadaşımı kötü mü olur?

Çok mu uğraştırıcı olur yoksa?...

Her şekilde teşekkür ederim arkadaşlar:962129:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 15
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Tenbatsu

    3

  • Unde®kaN

    3

  • Hitokiri

    2

  • fudy

    2

Aslında bayağı basit bir şey istediğin, tek yapmak gereken sadece seed etmek :)

Öncelikle bilgisayarımıza utorrent isimli torrent programını kuruyoruz. (Download : http://www.utorrent.com)

Şimdi yapmamız gereken programı açıyoruz ve karşımıza çıkan ekrandan dosya > yeni torrent yap seçeneceğini tıklıyoruz.

yenitorrentyapdv4.jpg

Daha sonra karşımıza gelen ekrandan hangi dosyayı ya da dosyaları torrent yapacağımızı seçeceğiz.Eğer tek bir dosya torrent olacaksa "dosya ekle" seçeneğini tıklıyoruz ve dosyamızı seçiyoruz.Eğer birden fazla dosya torrent olacaksa "dizin ekle" seçeneğini seçip dosyaların olduğu klasörü seçiyoruz.İzleyiciler bölümüne torrent dosyamızı hangi trackere yükleyeceksek oranın anons adresini yazıyoruz (Örnekde www.leechturk.com/announce.php ya da başka örnek olarak http://nyaatorrents.info:7266/announce kullanabilirsiniz.) ve "oluştur ve kayıt et" diyoruz.Torrent dosyamız hazırdır.

torrenteklebf4.jpg

Şimdi bu hazırladığımız torrenti ister halka açık bir torrent sitesine istersen üyelikli bir torrent sitesine yüklüyoruz.Yüklediğimiz dosyayı siteden çekiyoruz ve hangi dosyayı torrent'e ekleyip seed (gönderme) yapacaksak bilgisayarmızda bulunan aynı yere download (indirme) yapıyormuşuz gibi seçiyoruz.Burada önemli olan Bilgisayarınızda bulunan dosya ile yeni indirmeye başladığınız torrentin aynı yerde olmasına dikkat edin,çünkü boş yere tekrardan download yapıyor gibi gözükürsünüz ve yüklemeyide yapan siz olduğunuz için seed sayısı 0 (yükleyici sayısı 0) olur, çünkü dosyayı zaten siteye siz yüklüyorsunuz.O yüzden siteden çektiğiniz torrent dosyasının download yerini lütfen kontrol edin.İndirmeye başladınızıda torrent dosyası harsh kontrolü yapacak ve sonunda indirme tamamlandı diyecektir.Bundan sonrası seed konumundasınız demektir.Artık dosyayı çekmeyecek ve sadece yükleyeceksinizdir.

torrentseedvd5.jpg

Gördüğünüz gibi torrenti yaparken dosyalarımız E:\Anime\Red Garden klasörü içinde idi.Şimdi torrenti bilgisayara indirdik ve utorrent progrmaı ile açtık karşımıza çıkan ekranda bize yeni dosyaları nereye indirmek istiyorsunuz diye bir ekran çıkıyor.Buradan indirmek istediğimiz yeri E:\Anime\Red Garden olarak seçiyoruz ve tamam (ok) diyoruz.

torrentkontrolaj4.jpg

Karşımıza çıkan ekranda gördüğümüz gibi program dosyalarımızı kontrol ediyor, yani download edilmişmi diye dosyaları denetliyor.

torrentseedhazirtd6.jpg

Görüldüğü gibi dosyanın download oranı %100, artık geriye sadece dosyayı upload yapmak kalıyor.Gerisi zaten artık sizin programı ve torrenti açık bırakmanıza kalıyor.Aynı torrent dosyasını çeken bir başkası varsa siz otomatik olarak upload yapmaya başlıyorsunuz.

İstenirse yetkiller mesajı kesip anlatım olarak da ayrı bir konu olarak açabilirler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Asıl mesele torrent yapıp paylaşıma açmak değil, bunu uzun süre paylaşımda da tutmak sorun olmaz ama Türkiye şartlarında, internet Türk Telekom gibi vatandaşı söğüşlemek dışında bir çıkarı olmayan kurum tekelinde olduğu sürece istenilen download hızlarına ulaşılabileceğini sanmıyorum. 1024/256 hızla kişi isterse 1 yıl paylaşımda tutsun, yine de niye yavaş iniyor diye şikâyetlerle karşılaşacağızdır.

Şahsen ben de torrent kullanıyorum ve bunun olması taraftarıyım ama günümüz şartlarında bu pek mümkün görünmüyor. Fiberoptik internet Türkiye çapında yaygınlaşır ve internet tekelden kurtulup rekabet ortamına dönüşürse o zaman olabilir. Ama şimdilik rapidshare gibi hız veya bekleme limiti olmayan serverları düşünmek daha mantıklı. Bu kategoride birçok alternatif de mevcut. Megaupload, Netload, Mediafire, Hotfile vs vs...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ama torrentla alınan verim rapidshareden alınamıyor ne yazık ki. Ben mesela animeleri torrentla indiriyorum sonrasında altyazı bulabilene aşkolsun. Fansub olayını anlayabiliyorum kimse emeği ziyan olsun istemez ama benim gibi torrent kullananlar için bu olay dezavantaja dönüşüyor. :(

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben torrent indirirken her zaman neredeyse en yüksek hızımla indiriyorum, ki bu bende 122 Kb. Bence ne kadar yavaş olsa da yapılmalı eğer olmuyorsa zaten rapid ve benzeri sitelerden gereğince link veriliyor onlardan indirilir...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Turkiye'de o paylasimcilik yok. Yakin zamanda gelisecegini de sanmiyorum. Bunun bir sebebi fudy'nin de dedigi gibi internetin pahali olmasi ve insanlarin kotalara mahkum kalmasi. Bu insanlari suclamiyorum. Fakat bir de soyle dusunen bir kesim var. "Ben indiririm, isim bitince haydi eyvallah, enayi miyim, keriz miyim de upload ile vakit kaybedeyim..." Bu ulkede kisa yoldan, emek harcamadan, istediklerini elde etmek moda. Herseyin korsani mubah. Buna istisna insanlar da var ve sayilari da gun gectikce artmakta. Bu yuzden ileride belki mumkun olur.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben torrent indirirken her zaman neredeyse en yüksek hızımla indiriyorum, ki bu bende 122 Kb. Bence ne kadar yavaş olsa da yapılmalı eğer olmuyorsa zaten rapid ve benzeri sitelerden gereğince link veriliyor onlardan indirilir...

Underkan 122kb ile indiriyorum demişsin ve bu bağlantının 1mb olduğunu gösteriyor. 1mb bağlantı hızının upload hızı en fazla 30kb taş çatlasın 40kb olsun. 40kb upload yaptığını düşün ve senden 10 kişinin o torrenti çekmeye başladığını düşün. Bu adamlara bu hız ile nasıl yetişebileceksin ki.

Bir konuya deyinmek istiyorum!

Koca koca harfler ile yazıyorum, okumadan geçilmesin diye!

Mutlaka bilmeyenler vardır.

Arkadaşlar 1mb internetlerinizi şu kampanyalı olan 8mb hızında 15gb sınırlı pakete çevirin. TTNET'in dediği ve açıkladığını üzere 15gb kotasını geçtiğinizde 8mb olan hızınız 1mb oluyor ama aslında olmuyor. 8mb olan hız bir türlü 1mb olmuyor. Duyduğuma göre bunu yapamıyorlarmış, o teknolojileri yokmuş. Fatura 50TL geliyor ve asla fazlası gelmiyor. Öğrenci evinde 8mb 15gb kotalı bağlattırdık ve geçsekte geçmesekte hep 8mb hız oldu ve faturamız hiç fazla gelmedi ve 2 arkadaşımda gelip bana böyle böyle oluyor "hızımız hiç düşmüyor" dedi. Yani herkeste böyle. Arayın yarın müşteri hizmetlerini 8mb 15gb kotalı istiyorum deyin. En geç faturanız kesildiği gibi tarifeniz değişir ve istediğiniz film, anime, müzik, video klip aklınıza ne gelirse indirebilirsiniz. Abartmıyorum eğer bilgisayarınızı sürekli açık tutabiliyorsanız gözünüzde büyüyen 1tblık harddiskleriniz bir ayı geçmeden dolacak. En az 550kb oluyordu indirme hızım. Maksimum 800kb oluyordu. Hesap yaparsanız günde en az 30gb indirebileceğinizi göreceksiniz. Bir ayın sonunda 1tblık harddiskiniz doluyor ki benim doldu. Gundamaster bilir, sorabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Büyük harfler ile yazıyorum ki okusunlar diye. Böyle bir konuda adam çoğunlukla ana mesajı okuyup altına yorum yapıp gidecek. İlgisini çeksinde bi fayda görsün diye yaptık. Mesajı okumuşsundur umarım editlemeden önce hocam.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bütün mesajların baştan sona okunması gerektiğini düşünüyorum. Yazı uzun diye okumaya tenezzül etmeyen insanlar bırak faydalanmasın. Herkes kendi mesajı okunsun diye büyük yazmaya kalkacak olursa bununla başa çıkılmaz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Tenbatsu; öncelikle şunu belirtmek isterim, iddianın kesinlikle hiçbir dayanağı yoktur. Senin veya ötekinin bağlantı hızı düşmeyebilir ama bu bir başkasınınki düşmeyecek anlamına gelmez.

"Duyduğuma göre bunu yapamıyorlarmış, o teknolojileri yokmuş."

Diyorsunuz ama 1 mb olan bağlantıyı oturdukları yerden 8 katına çıkarabiliyorlarsa aynı şekilde 1 mb'e de düşürebilirler. Sistem yeni kullanıma geçtiğinden tam oturmamış olabilir ama bu yapamayacakları anlamına gelmez. Artı; vaadettikleri 8 mb'lik hızın tamamını da sunamıyorlar. Yok bilmem dağıtım noktasına olan uzaklığınız, yok bilmem ne diye bahaneleri de hazır.

İnsanlara tavsiyelerde bulunabilirsiniz, ki bu çok güzel bir davranış. Ama bunu göstermenin da bir adabı, üslubu vardır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Netlimitsiz tarifesi konusunda bende bildiklerimi yazayım. İlk olarak internet bölge yoğunluğuna bağlı. Yani çok kalabalık bir yerde oturuyorsanız ve internet kullanımı fazla ise 15gb tan sonra tak diye hız 1 mbs e düşüveriyor. Sakarya da oturan bazı arkadaşlar hiç hızının düşmediğini söyledi ancak onların ögrenci evinde kalması, şehirden uzak olması bu dediğimi onaylıyor. Mantık internet trafigi bir bölgede darboğaza girince ilk olarak 8mbit netlimitsizlerin hızı kesiliyor. Yani adamlar yetersizliginden değil boş yere hızlarını kesmeyelim dediklerinden kullanabiliyoruz.

TTnet te bu teknoloji yok demek biraz insafsız olmuş yani türkiyenin herşeyi dandik hiçbirşeyimiz yok mantığından biraz kurtulmak lazım. Birşey olmuyorsa onun arkasında onlarca neden olabilir. TTnet öyle dediğiniz gibi çok rezil bir firma değil, ne zaman sorun olursa arayınca bana geri döndüler cuma günü arıza için arayınca cumartesi sabahı eve eleman geldi arıza için. Artı yasadışı işlerin takibi için oldukça deneyimli ekipleri var o sektörde çalışan arkadaşlardan biliyorum. Fiyatlar diğer ülkelere göre pahalı olabilir ama teknoloji bakımından bizim neyimiz ucuzki. Vergi yükü çok fazla ve sadece tek bir firmanın kararı değil bu işler.

Netlimitsize geri dönersem bende o tarifeye geçtim denemek için olur olmaz saatlerde kopması sorun oluyor onun dışında pek sorunu olmadı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Tenbatsu; öncelikle şunu belirtmek isterim, iddianın kesinlikle hiçbir dayanağı yoktur. Senin veya ötekinin bağlantı hızı düşmeyebilir ama bu bir başkasınınki düşmeyecek anlamına gelmez.

"Duyduğuma göre bunu yapamıyorlarmış, o teknolojileri yokmuş."

Diyorsunuz ama 1 mb olan bağlantıyı oturdukları yerden 8 katına çıkarabiliyorlarsa aynı şekilde 1 mb'e de düşürebilirler. Sistem yeni kullanıma geçtiğinden tam oturmamış olabilir ama bu yapamayacakları anlamına gelmez. Artı; vaadettikleri 8 mb'lik hızın tamamını da sunamıyorlar. Yok bilmem dağıtım noktasına olan uzaklığınız, yok bilmem ne diye bahaneleri de hazır.

İnsanlara tavsiyelerde bulunabilirsiniz, ki bu çok güzel bir davranış. Ama bunu göstermenin da bir adabı, üslubu vardır.

Adap mı? Ben saygısız bir şekilde mi yaptım bunu. Bir kaç punto büyük yazmayı saygısızlık yada adapsızlık olarak nitelendiriyorsan bir şey diyemiyorum.

Gelelim konuya. İddiamın kesin dayanağı farklı farklı hatları kullanan insanlar. İstanbul'da bulunan arkadaşımında düşmüyor, kendi evimde de düşmüyor, çevremde bulunan ve bu tarifeyi kullananlarında düşmüyor. Belki şuanlık bir durum bu, bir sene sonra kalkacak ama o zamana kadar faydalanılabilir. Kaldı ki 1mb kullanıyorlar tüm ay boyunca bunun 15gb gibi bir bölümünü 8mb olarak kullanıcaklar. Daha çok download yapmış olacaklar ttnet hız sınırlaması getirse bile.

Bütün mesajların baştan sona okunması gerektiğini düşünüyorum. Yazı uzun diye okumaya tenezzül etmeyen insanlar bırak faydalanmasın. Herkes kendi mesajı okunsun diye büyük yazmaya kalkacak olursa bununla başa çıkılmaz.

Yazdığım mesajı okumalarını istememin tek sebebi bir katma değer sağlayacaklarından üstelikte kendim için istemezken bunu. Çokta umrumda deyip yazmayadabilirdim ki bunca yok öyle yok böyle muhabbetinden sonra keşke yazmasaydım diyorum.

Senin forumunun insanları faydalanıcak bu durumdan' date=' seni takip eden adamlara katkısı olacak. Forumunda bir kaç punto büyük yazı olsa ne olur? Yapmayın lütfen. Çok gereksiz birşeydi yaptığınız.

Netlimitsiz tarifesi konusunda bende bildiklerimi yazayım. İlk olarak internet bölge yoğunluğuna bağlı. Yani çok kalabalık bir yerde oturuyorsanız ve internet kullanımı fazla ise 15gb tan sonra tak diye hız 1 mbs e düşüveriyor. Sakarya da oturan bazı arkadaşlar hiç hızının düşmediğini söyledi ancak onların ögrenci evinde kalması, şehirden uzak olması bu dediğimi onaylıyor. Mantık internet trafigi bir bölgede darboğaza girince ilk olarak 8mbit netlimitsizlerin hızı kesiliyor. Yani adamlar yetersizliginden değil boş yere hızlarını kesmeyelim dediklerinden kullanabiliyoruz.

TTnet te bu teknoloji yok demek biraz insafsız olmuş yani türkiyenin herşeyi dandik hiçbirşeyimiz yok mantığından biraz kurtulmak lazım. Birşey olmuyorsa onun arkasında onlarca neden olabilir. TTnet öyle dediğiniz gibi çok rezil bir firma değil, ne zaman sorun olursa arayınca bana geri döndüler cuma günü arıza için arayınca cumartesi sabahı eve eleman geldi arıza için. Artı yasadışı işlerin takibi için oldukça deneyimli ekipleri var o sektörde çalışan arkadaşlardan biliyorum. Fiyatlar diğer ülkelere göre pahalı olabilir ama teknoloji bakımından bizim neyimiz ucuzki. Vergi yükü çok fazla ve sadece tek bir firmanın kararı değil bu işler.

Netlimitsize geri dönersem bende o tarifeye geçtim denemek için olur olmaz saatlerde kopması sorun oluyor onun dışında pek sorunu olmadı.

Bildiğim kadarı ile TTnet bandwidth denilen aylık kullanım alanına biz nasıl para ödüyorsak oda bir yerlere para ödüyor. Yani benim gibi bir kullanıcı eğer sınırsız interneti varsa ve 8mb bağlantısı varsa onlar için çok kötü bu durumda. Çünkü sürekli indiriyor ve sürekli TTnet'e gider olarak yansıyor bu. Bu durumda 15gb sınırlı 8mb bağlantıları bölge yoğun olsun veya olmasın bağlantısını geri çekmek zorunda çünkü bu gider olarak ona döner. Ki artık bir çok kişi izleyeceği izlemeyeceği, dinleyceği dinlemeyeceği film, müzik, resim gibi her şeyi indiriyorlar nasıl olsa aynı parayı ödüyorum diye. Bu TTnet'in zararına olur.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

konu çok değişik yerlere kaymış arkadaşlar. Torrenti sadece ben indirip seeder olmayacağım torrentin de amacı bu... Ben indiririm benden başkası indirir ikimizden bir kaç kişi daha ve sonunda iyi şekilde sedeer yakalamış oluruz ama bunu yaptırmak zor işte :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 yıl sonra...

Ydffdfta benim bilmediğim bnm pc'demde indirilmiş veya üye olduğum hiçbir yer yok.Düzgün bir şekilde anime indirip açmak için hangi programları indirmeliyim? Lütfen yardımcı olun .....

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ydffdfta benim bilmediğim bnm pc'demde indirilmiş veya üye olduğum hiçbir yer yok.Düzgün bir şekilde anime indirip açmak için hangi programları indirmeliyim? Lütfen yardımcı olun .....

http://www.utorrent.com/ size yeter.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?