Jump to content
  • Kayıt Ol

Yamato Nadeshiko Shichi Henge


yuuki_cross

Önerilen İletiler

yamatonadeshikokjp.jpg

Adı: Yamato nadeshiko shichi henge, The Perfect Girl Evolution, The Wallflower, ヤマトナデシコ七変化

Tür: Romantik, drama, komedi

Bölüm: 10

Süre: 54 dk

Yapım: Japan

Yapım tarihi: 15 Jan, 2010 - 19 Mar, 2010

İlerleme durumu: Tamamlandı

Türkçe çeviri durumu: Tamamlandı

OST: Kat-tun'un dizinin opening parçasını oluşturan Love Yourself adlı singleını burdan bulabilirsininiz http://japanesemusicdream.wordpress.com/2008/07/28/kat-tun/

Şahsen şarkılarını sevdim. Kat-tun Akanishi Jin'in Amerikaya gidişinde oluşan boşluğu en iyi şekilde doldurmayı başarıyor.

Konu: Üniversite öğrencisi dört yakışıklı erkek aynı evde kiracı olarak yaşamaktadır. Ev sahibeleri küçük oğlunu onlara bırakıp dünyayı dolaşmaya ve uygun bir eş bulmaya çıkar. Giderken de onlara bir teklif sunar. Oğlu Takeru’ya göz kulak olması için eve gelen kuzen Sunako’yu bir lady yapmaları. Bunun karşılığında evde diledikleri kadar bedava kalabileceklerdir. Takano Kyohei hariç diğerleri için bu teklif pek anlam ifade etmez. Çünkü zaten zengindirler. Ancak yaşadığı ailevi sorunlar yüzünden evden kaçmış olan Kyohei para kazanmak için gece gündüz çalışır. Girdiği son işten kızlar ''masaya servis olarak Kyohei'yi sipariş ediyoruz'' deyince patlar ve bi de üstüne şef tarafından tacize uğrayınca şiddet uygular ve oradan da atılır. Bedava eve ihtiyacı olan Kyouhei bu korkunç kızı bir ladyye dönüştürmek için kararlıdır. Ancak hiç de beklemediği şeylerle karşı karşıya kalır.

Oyuncular:

28698116539555045928116.jpg

-:bulqdum:Takano Kyouhei rolüyle dünyanın sekizinci harikası Kamenashi Kazuya xD-

Takano Kyouhei,güzel bir yüz harika bir vücut. Dövüşme sanatlarında usta ve aşırı sinirli bir yapıya sahip. ''Dondurulup sonsuza kadar izlenecek erkek'' listesinin bir numarası. Kusursuz vücudu ve çekici suratı yüzünden kızlar tarafından mutlaka bir parmak çalınması gereken bal muamelesi görür. Kızlar tarafından her zaman takip edilip hediyelere boğulur. Yalnızca kızlar değil aynı zamanda bir çok erkek tarafından da taciz edilir. Bütün bunlar yüzünden doğduğundan beri kendinden ve suratından tiksinir. Çileği sever. Ben de seni severim qdislers Çalışmak için girdiği hiçbir yerde uzun süreli kalamaz. Çünkü gittiği her yerde ya tacize uğrar ya da önü çalışmasını engelleyecek kadar kızlarla dolar. Dizide geçmişi en yaralı olan karaktermizdir. Kyohei'nin ilah gibi görülmesi yüzünden ailesinin özellikle de annesinin yaşadığı çıkmazlar ailesinin parçalanmasına neden olur. Benim de ölesiye takıntılı olduğum bir numaralı japondur xD Aşırı efemine görüntüsü nedendir bilinmez her daim onu izleme isteği uyandırır. Ne büyük ironidir ki Kamenashi Kazuya bu dizide nasıl ki kızlar ve erkekler tarafından bu tip muameleler görüyorsa gerçek yaşamda da öyledir. Hatta doğduklarından beri birlikte oldukları grup arakadaşı Akanishi Jin'le(erkek) 10 yıldan beri süren bir aşk dedikodusuna sürüklenmiştir. Adam feromon deposu milletin suçu ne yahu :D Verdikleri sayısız konser ve yaşadığı aşk dedikodusuyla japonyanın en gözde grubudur. Enfes bir oyunculuğu vardır. Sevmediğiniz dramaları dahi onun için gözünüz kapalı izleyebilirsiniz. Emin olun ki kusursuz bir oyunculuk sergilemiştir. Nobuta dizisinde gördüğümüz gibi 19 yaşında çelimsiz Kameciğim gitmiş yerine yapılı ve kendine daha da güveni gelmiş daha da yetenekli bir Kame gelmiştir. Ayrıca boyband Kat-tun ve Akame dünyasına da bi dalınız :D

4huqnc.jpg

- :023:Touyama Yukinojou rolüyle Tegoshi Yuya (Tegonyan)-

Bir köpek yavrusu kadar sevimli... ''aynı yatakata uyumak istenilecek erkek'' listesinin bir numarası. Tegonyan dizinin şekeridir. Aşırı sevimli hareketleri, saf duyguları ve temiz kalbi, bi de şirin gülüşü farkında olmasa da en etkili silahıdır. Hele ki dizinin bir bölümünde gri bir tulum giymiştir ki karşınızda duran bir paket şekerleme tadı uyandırmakta xD Cici. Tegonyan ile ilgili derin bilgiler için boyband grubu NewS'e göz atabilirsiniz.

e39b72bb5f4b77d59dd4938.jpg

-Nakahara Sunakorolüyle Oomasa Aya-

4 bishounenle yaşayan berbat kızımız. Lisede bir aşk itirafında bulunur ancak ilk aşkı onu ''çirkin kızlarla ilgilenmiyorum'' diyerek geri çevirir. Bunun üzerine yaşadığı şok tüm geri kalan hayatını etkiler. Sunako çatı katında iskelet formları arasında ve karanlıkta yaşar. Dış dünyadan ve insanlardan kendini soyutlar. Kurukafa, kan ve korku filmerine bayılır. Yatağı tabut şeklindedir. Üzerinde daima uzun siyah bir pelerin vardır. Göz alıcı bişey gördüğünde ordan ya kaçar ya da ''mabushi' diye bağırarak adama kafa atar. Bu hatunla daha önce Mei-chan no shitsuji'de(sakın izlemeyin) karşılaşmıştım orda da bu dizide de kendisinden nefret ederim. Hatta diziyi batıran kendisidir. Oyunculuk sıfır. Hele bir sesi vardır ki kulak mı tırmalıyor ürpertiyor mu desem bilemedim.

714pu.jpg

-Oda Takenaga rolüyle Uchi Hiroki-

Hem sporda hem de akademide oldukça gösterişli biri. Ailesi çiçek düzenleme okulunun başında ve o da çok çekici bir varis. ''Banyo yaparken dikizlenecek erkek'' listesinin bir numarası. İlk kez bu dramada karşılaştım. Pek bişey ifade etmedi.

photo01z.jpg

-Mori Ranmaru rolüyle Miyao Shuntaro-

Mori Grup'un veliahtı. İnanılmaz bir cazibesi var, kadınları seviyor. ''Birlikte olunmak istenen erkek'' listesinin bir numarası. Özellikle ''her gece bir leydi + bir otel'' denklemini yaşatan süper zengin idolümüz :D Çapkınlık yaptığı sahnelerle diziye komedi katmıştır. Bu idolle de ilk tanışmam. Pek bi anlam ifade etmiyor aynı şekilde.

Kişisel Yorum: Dramanın geneline bakıcak olursak bazı sahnelerde güldüm, bazılarında ağladım( özellikle Kameciğimin geçmişinin anlatıldığı bölümde) ama çok sevdim mi? Hayır. Peki neden izledim? Tamamiyle Kamenashi Kazuya yüzünden xD Sevmeme sebebme gelicek olursak j-dramaların absürd özelliklerini taşıyan en tipik örnek diyebilirim. Adeta bir animenin vücut bulmuş hali gibi. Kız sinirleniyor yıldırım çıkıyor, bir çığlık atıyor deprem oluyor, ruhlar öteki taraftan geliyor falan. Biraz daha olabilitesi mevcut şeyler bekliyordum. Bunlar ve Sunako adlı kızın kötü oyunculuğu diziye olumsuz bakmama neden oldu. Artılarına gelicek olursak; Kamenashi Kazuya'nın varlığına ve Tegonyanla birlikte oyunculuğuna ek olarak süper bir mesaj veriyor sonunu izleyen anlar. Sonracığıma ailesel sebeplerden dolayı bir kaosun içine sürüklenen genç konusu sanırım benim zayıf noktam. Bu açıdan o kısımları çok sevdim. Müzikleri de hoş. İlk bölümler biraz sıksa da sonra daha iyi oluyor. İzleyin. Animesindeki pörtlek dudaklı yaratıklardan daha iyi bir uyarlama olmuştur diye düşünüyorum.

Not: Tanıtım tarafımdan hazırlanmış olup, kaynak göstermeden kullanmamanızı rica ederim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 9
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • yuuki_cross

    3

  • Hei_(BK201)

    2

  • Darkforest

    1

  • Gray

    1

Üç bölümünü izlemiştim çok kötüydü. İzlemiş birisine sormak isterim tamamlayayım mı diziyi:qsoruls: Devamı güzelse tamamlamayı düşünüyorum. İlk üç bölüm gibiyse pas geçicem :P...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk 3 bölümü gibi sayılır :D Daha doğrusu başlarda sevmedim ama daha sonra -sanırım son 3 bölmden biriydi- Kyouhei'nini geçmişi üzerinde durdular ve beni film bundan sonra etkilemişti. Öyle çok bişey bekleme ama. Yine olsa yine izlerim, oyuncularını seviyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kamenashi Kazuya ve Tegoshi Yuya ikilisini bayıla bayıla izlediğim diziydi bu. :D Bazı dramalar kadar çok güldürmedi ama sonu istediğim gibi bitti çoğu yerde de güldüm eğlendim. Animesini izlemedim o yüzden kıyaslama yapamıyorum animesiyle ama ortalama düzeyde diyebilirim sanırım. =))

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben açıkça fikrimi söyleyecek olursam hiç beğenmedim. Sırf meraktan bir bölüme bakıp kapattım. Animesi gayet keyifli ancak dizi olmamış. Zaten animeyi izlememiş olsam dikkatimi çekmezdi japonlar filmler animeler çizmeli bence dizi çekmemeli ya da şöyle diyim bir anime diziye uyarlanmamalı bence.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ya zaten iş orda sakata biniyor. Çok şeker, komik bir animeyi gerçek yaşamda şekillendirmek istediklerinde animede komik gelen şeyler aptalca görünüyor. Örneğin kızımızın çığlık attığında sarsıntı yaratması animede hoş karşılanır veya iki kişi sinir çatışması yaşadıklarında aralarındaki elektriklenme gösterildiğinde yine çok komik oluyor ama iki insan bu şeklildeyken elektiriklenme effecti eklemek tamamen dramayı yerle bir ediyor. Bunu kabullenerek j-dramalar izlenmeli. Yapcak bişey yok çünkü j-dramaların nerdeyse hepsi manga uyarlaması. O tip şeyleri de sırf aptal görndüğü için yapmayınca da manganın özünden kayılıyor ki zaten Yamato'da acaip bi kayma olmuş. Animesine baktım da Kyouheinin verdiği o cesur pozlardı kıza karşı tavırlarıydı çok değişik olmuş. Kamenashi bu rol için fazla soyunmaktan mı çekindi bilmiyorum... Yazık bize qhey Ama manganın özü değişmiş biraz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Güzel olmuş....

Harika bir diziydi :962129: animeside çok öneriliyor ama diziyle aynı etkiyi yaratır bilinmez :okugf:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bayadır giremedik siteye yorumlar birikmiş:lol:. Müsait olduğum bir zaman tamamlayım en iyisi ben diziyi:022:...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 ay sonra...

Animesine bayılmıştım. j-dramasını izlemei açıkcası pek düşünmedim yorumlara bakarak başlıyabilirim :qsoruls:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 10 ay sonra...

Animesi çok güzeldi ama dizi berbattı beğenmemiştim. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?