Jump to content
  • Kayıt Ol

Memories


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

index.jpg

Anime başyapıtı Akira'nın yaratıcısı Katsuhiro Otomo'nun Studio 4 bünyesinde Tensai Okamura ve Koji Morimoto ile reji ve de senaryosunu ortak hazırladığı farklı tarzlarda 3 kısa filmden oluşan bir paket, daha ziyade bağımsız Anime sinemasını canlandırma amaçlı yapılmış bir denemedir. Senaryo aşamasında ayrıca bir başka usta Satoshi Kon, müziklerde ismini kanıtlamış Yoko Kanno bulunmakta. Birkaç yıl önce ülkemizde orjinal VCD/DVD olarak piyasaya sunulmuş nadir Anime'lerden birisidir aynı zamanda.

Kanojo no Omoide (Magnetic Rose)

Bir grup uzay enkazı toplayıcısı kayıtlarda görünmeyen, terkedilmiş bir uzay kolonisine rastlarlar. Bölge çok şiddetli manyetizma yaymakta ve sağ salim dönebilmeleri için yaşayan olup olmadığını anladıkları gibi geri dönmeleri gerekmektedir. Ama bu lanetli uzay kolonisine adımlarını attıkları gibi kendilerini kendi geçmişlerindeki günahların labirentlerinde ve çıkmak istemeyecekleri sahte bir mutluluk illüzyonlarının tam içinde bulurlar. Asıl sorulması gereken soru şudur, kim hem kendi gerçekleşmemiş hayallerin yansıması hem de eski günahlarının vücutlaşmasına karşı akıl duruşunu sonsuza dek koruyabilir?

Saishū-heiki (Stink Bomb)

Komik, korkunç, çılgın, kaotik, saçma derecede kaotik... Yanlış yerde yanlış zamanda olan yanlış bir adamın nelere yol açabileceği üzerine tam bir traji komedi ve de çılgın işi bir politik taşlama. Kişisel favorim. İzleyin, görün.

Taihō no Machi (Cannon Fodder)

İsmi ve nerede geçtiği izleyicinin yorumuna bırakılmış bu öykü, tüm bir şehir halkının tek yaşama sebebinin her sabah düzenlenen, "düşman ülkeye atılacak dev mermileri taşıyan devasa topun" ateşlenme seremonisi olduğu tuhaf bir düzende geçer ve bunu sıradan bir aile babasıyla onun oğlunun gözünden yaşadıkları bir günün özeti şeklinde görürüz. Babanın akşam oğluna söylediği "bir gün sen de anlayacaksın..." sözü aslında bilinçsizleştirilmiş tüm toplumlara yapılmak istenenler açısından yeni nesillere verilebilecek en iyi ders niteliği taşıyor. Hikayenin aynı zamanda 1984'ün serbest bir okuması olduğunu söylemek de mümkün.

İyi seyirler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 5
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • bedifeci

    1

  • Kisiliksiz

    1

  • Akuma_Blade

    1

  • Yusaku

    1

İlk izledigim anime movielerden biridir.Üç hikaye üzerine kurgulanmış bir çalışmadır.Türkçe dublaj olarak izlemiştim. Farklı birşeyler arayan , herkese tavsiye edilir.Tanıtım için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Stink Bomb

En komik ve en hareketli bölüm. Birbiri sıra gelen yanlış anlamalar ile giderek içinden çıkılmaz hale gelen karmaşanın öyküsü. Bir nevi kıyamet senaryosuda denebilir.

Magnetic Rose

Bilimkurgunun vaz geçilmez temalarından olan Rüya-Gerçek arasındaki ilişkinin hakkını vererek işleyen nefis bir öykü. Kimi mecralarda bir nevi "Solaris" esintisi taşıdığından bahsediliyor. Geçmiş, geçmişe ait tatlı anılar, bugünü yaşarken o anıların içinde yaşama...

Cannon Fodder

Anime kamerasındaki sahnelerin hiç kesilmemiş gibi ilerlediği, bir distopya öyküsü. İnsanlar, dev topları ateşlemeye yönelik bir hayat sürdürdüklerinden; şikayetleri ve geleceğe dair düşleri bile bu yaşam tarzına göre şekillenmiştir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Vcd tr dublaj formatında izlediğimi hatırlıyorum...özellikle Magnetic Rose hikayesini çok beğenmiştim....

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

benimde ilk izlediğim animelerden.Çok beğenmiştim.Farklı bir yapı:qegenmis:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 ay sonra...

Geçenlerde (dediğim birkaç haftayı geçmiştir kesin :D) izlediğim bir üçleme idi.Sanırım adından dolayı çok şey bekleyerek oturmuşum ekran karşısına,her film içeriğinde ilginç mesajlar barındırıyordu muhakkak,barındırsa da beni kendine çekemeyen yapımlar kategorisinde yerini aldı maalesef.

İlk film (Magnetic Rose) için pek olumsuz bir şey söyleyemem çünkü hikaye içinde hikaye türünde olan işlenmişlikler her zaman ilgimi çeker ki bu filmde de rüya ve gerçek yaşam arasındaki köprüde yürürken nelerle karşılaştığımızı çok güzel bir işleyiş ve dille ekran karşısındakilere yani bana çok güzel aktarıyordu.İlk filmde yer alan kırmızılıklar ise sanırım bu filmi sevmemdeki diğer etkenlerden birisiydi,bu demek değildirki her kırmızı ağırlıklı yapıma gözüm kapalı girerim ama nedense böyle bir öyküye çok yakıştığına inananlardanım.

İkinci film (Stink Bomb) için ise;traji-komik hikayeleri oldum olası sevmem,nedense bana çok sığ çok gereksiz gelen bir işleyiştir,onun yerine salt trajediyi tercih ederim. Böyle olumsuz bir duygu beslemem de belki de komedi sevmememin etkisi büyüktür bilemiyorum ama bu üçlemede yer alan ikinci film olan Stink Bomb'u izlerken acayip bir şekilde sıkıldığımı hatırlıyorum.

Üçüncü filme (Cannon Fodder) gelelim şimdi de; Bu film de sanırım çizim tekniğinden kabediyor,hiç haz etmediğim bir tekniğe ait olan bu yapımda ise ne izledim ne elde ettim hatırlamıyorum bile,sadece çizim tarzıyla aklımda yer edindiğinde göre sanırım bu filmden de pek bir keyif almamışım.

Yorumlarıma göre çıkaracağım sonuç sanırım sadece ilk filmiyle aklımda yer edinmiş bir yapım Memories,ilk yapımındaki hemen hemen tüm ayrıntıları şu an hatırlıyorum, müziği olsun çizimleri olsun ya da konusu olsun,konusu zaten başlı başına kendine çeken bir gidişattaydı,işlenişe zaten kesinlikle tam puan verebilirim çünkü bu türü ustaca işelenbilecek en iyi şekilde ele almışlar ve sunmuşlar biz sevgili izleyicilerine :D diğer türler ben gibi size de hitap etmese bile en azından ilk film olan ''Magnetic Rose'' için izleyin derim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?