Jump to content
  • Kayıt Ol

Video Senshi Laserion


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

laserion.JPG

YouTube- � Lesarion Opening HD �

Yayın Tarihi : 04-03-1984 ile 03-02-1985 arası

Bölüm Sayısı : 45

Dizayn : Sabure Yatsude (Orjinal Tasarımcı) , Hideyuki Motohashi (Karakterler) , Akira Hio ve Koichi Ohata (Mekanik Dizayn)

Müzik : Chuumei Watanabe

Yönetmen : Kozo Morishita

Türkiye'de ve dünyada birçok kişinin yıllardır beklediği bir seriydi ve RAW torrent'i bugün itibariyle düşmesi ile birlikte yeniden hatırlatmamak olmazdı. Konu kısaca şöyle:

Dünya Federasyonu tarafından ihanete uğrayan ve yüzünü kaybeden bir bilimadamı (Dr Godheim), ayın karanlık yüzünde kurduğu üssünde insana çok benzeyen cyborg'lar oluşturmaya başlayıp bu cyborg'larla insanlığa savaş açar. Bu olaylar olurken hikayemizin başrol karakteri Takeshi Katori internet üzerinden yapılan robot savaş simülasyonu oyunlarının bir tutkunudur. Bu oyun için kendisine has bir oyuncu robot avatarı kodlar. Fakat bu kodlar bir sistem arızası sonucu ordunun silah fabrikasına gider. Laserion adlı bu robotun fabrikadan çıktığını gören liderler onu kullanamadıklarını görünce şaşkına dönerler ve fabrikaya siber saldırı yaptığını düşündükleri Takeshi'yi tutuklarlar. Fakat tam da bu sırada Dünya Federasyonu'nun saldırıya uğraması üzerine Takeshi Laserion'a pilot olmak zorunda kalır, çünkü hangi komutun ne işe yaradığını sadece o bilmektedir. Laserion'un kazandığı zaferler savaşın gidişatını bir süreliğine tersine çevirir ama herşey sonsuza dek bir oyun kolaylığında sürmeyecek, Takeshi ve çevresindekiler ardı ardına trajedilerle karşılaşmaya başlayacaktır.

Notlar:

-Seri TRT'de yayınlandığı dönemde çok büyük ilgi görmüştür. (Hatta bölümleri VHS kasete kaydedilecek denli tutulan serilerin birkaçından birisi budur) Maalesef TRT son bölümü asla yayınlamamış bu da bir kuşağın kapanmaz yarası olmuştur.

-Laserion, başroldeki karakterin savaş kaybedebildiği, savaşılanların -en azından başta- Japonca konuşan uzaylı tiplemeleri olmadığı ve pilotun neden bir çocuk olduğu gibi konulara tutarlı açıklama getirebilmiş nadir "Super Robot" serilerindendir. Aynı zamanda Internet ve cyberpunk teması kullanan belki de ilk seridir.

-Laserion resmi uluslararası DVD seti halen çıkmamış en beklenen serilerin başında gelir. İspanyolca konuşulan ülkeler ve Arap ülkelerinde seri şu an Japonya'da olabileceğinden kat kat fazla bilinmekte ve sevilmektedir.

-Takeshi, Laserion'u kontrol etmek için BASIC benzeri bir sisteme komut yazmaktadır.

-Orijinal tasarımcı olarak listelenen Saburo Yatsude (Saburo Hatte olarak da bilinir) Super Sentai merchandise'inin şef senaristi olarak bilinsede aslında birden çok kişinin kullandığı müstear bir isimdir. (Sunrise bünyesindeki Hajime Yatate gibi)

-Gundam 00 2. sezondaki 00 Raiser'in düşmanın tam önündeyken bile anında arkasına geçerek kesebilmesini sağlayan "Raiser System" Laserion'dan bir alıntıdır.

-Buna benzer şekilde Gundam AGE serisinde de birçok Laserion göndermesi bulunmaktadır. Şöyle ki:

-Savaşılan kötü taraf -en azından hikayenin başında- uzayda ölüme terkedilmiş bir gruptan arta kalanlardır.

-Laserion'da başrol karakterin rakibi düşman liderinin oğluyken, AGE'de düşman liderinin manevi oğludur.

-Her iki seride de başrol karakter rakibinin kardeşiyle de savaşmak zorundadır.

-Her iki seride de, başrol karakterin Mecha'sı karşılaştığı şablonlara göre kendini geliştirebilir.

-Her iki seride de rakip karakter gördüğü bir halisünasyonun dikkatini dağıtması yüzünden kazanacakken yenilir.

Extra:

Sid vs Takeshi'nin savaşı, Türkçe dublajlı!

http://www.megaupload.com/?d=FM39YIRY

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 8
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    2

  • özz

    1

  • JNXL

    1

  • zagato

    1

Ah ne günlerdi. Laserion'u diğer mecha yapımlardan daha çok sevmemim nedeni uber pilot kulanacımızın okullu olması ve öğrencilik hayatının nelere sorun açtığını göstermesiydi. Alıntı yaparak spoiler vemeye niyetim yok açıkçası. Kesinlikle izlenmesi gerek.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

20 senedir merak ediyorum sonunu psikopat TRT, manyak etti bir nesili:neqoluyor:

Son bölümü internette bulabilirmiyiz? Elinde olup upload edebilecek bir hayır sever var mı acaba?:qaglayacak:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

hayal meyal hatırladığım yine de çocukluğumun unutulmazlarından. 89 sonbahar ya da 90 kış ayları olmalı, yeni bir şehir, yeni bir ev. 2. sınıfa gidiyordum, yanlış hatırlamıyorsam yeni yayına başlayan trt3 te akşam saatleri (ailecek yemek yediğimiz bir saatte) yayınlanırdı. öyle yer etmiş yani. bilgisayarda robot tasarlama olayını ve robotun gerçeğe dönüşerek savaşmaya başlamasını hatırlıyorum ama genel olarak detayları hatırlamıyorum, en azından sonunu izleseydim kesin hatırlardım, demek ki yayınlanmamış.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Dayanamayıp raw bölümlerini indirdim geçenlerde..son bölümü raw da olsa izlemeyi çok kereler aklımdan geçirsemde, birgün iyi bir fansubun bu unutulmaz seriyi çeviriceği günlerin hayaliyle bu planımı şimdilik ertelemiş bulunuyorum..:)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 yıl sonra...

Beğenerek izlerdim ;bitirmek nasip olmadı , bölümlerin bir kısmı okula bir kısmı da idmanlara rastlardı.Tanıtım için bir övgü yada yorum yazmamışım ilginç geldi bana bayadır da tanıtım buradaymış.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

laserion unutulmaz serilerdendi. şimdi rawları da çıkıyormuş. izlenmesi gerekir diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@skykinggoko

RAW'ları bir süredir zaten vardı fakat R2 DVD olduğu için gözlerden uzak kalmış. Şuradan indirilebilir:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?