Jump to content
  • Kayıt Ol

MKV ve Font


NitroCharger

Önerilen İletiler

Merhaba

Yapmış olduğum MKV dosyasında kullandığım font normal kullanıcın defaultunda olan bir font değil. Yaratmış olduğum MKV içine kullanmış olduğum fontuda eklemek mümkün mü?

Mkvmerge içerisnde bir takım atachment kısımları gördüm. Düşündümki bu kısımlara kullanmış olduğum tüm fontları eklebileyim. Fakat çalışıp çalışamayacağını test edemiyorum.

Ben istiyorumki izleyici hiç font aktarmayla uğraşmadan tıklayarak izlesin. Bu mümkünmüdür.

Saygılarımla....

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 7
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • NitroCharger

    4

  • özz

    2

  • Hitokiri

    1

  • gezz+

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

evet atachmenttan ekliyorsun. ama video düşük çözünürlükteyse tam ekran yaptığında altyazıların kalitesi de düşüyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hocam 720 p altı hd raw kullanmıyorum. Prensip gereği hd altı kullanmak istemiyorum. Encode için harıcayacağım zamanı upload için harcamak bana daha mantıklı geliyor.

Soru şu ben fontumu oraya atachlar isem kullanıcı hiç birşey yapmadan devreye girip açılcak mı?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Attach kısmına kullandığın bütün fontları eklemelisin, daha sonra alt yazı ve videoyu da ekledikten sonra birleştirme işlemini yapabilirsin.

Senin yaptığın videoyu çeken insanlar için artık tek yapmaları gereken sadece açıp izlemektir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Evet nitro, aynen bu sekilde yapiyorsun. Fontlar mkv dosyasini actiginda gecici olarak sisteme yukleniyor, kullanici font sanki bilgisayarindaymis gibi seyrediyor. MKV softsub kullanan yabanci gruplar neredeyse her zaman boyle yaparlar.

Bu arada mkv'de ufak bir hile vereyim, ozz'un dedigi gibi dusuk kalite videoya softsub koydugunda tam ekran seyrederken altyazilarin daha buyuk video ile birlikte seyrddiliyormus gibi cozulmesini isterseniz, mkvmerge'den videoyu attiktan sonra asagidaki ayarlarda gosterim cozunurlugunu degistiriyorsunuz. 848*480 bir rawi, mkvmerge'den parametreleri ile oynayarak 1280*720 olarak cozdurmeniz mumkun. Video zatenher turlu buyutuldugu icin sorun olmuyor, izlenilen bilgisayara ek bir yuk soz konusu degil, ama altyazilar hd raw kullaniyormussun gibi net renderlaniyor.

Bu numaranin baska bir kullanim alani ise yerden kazanmak. KAA'nin full metal panic TSR fansublarinda normalde yayinlanma en boy orani 16:9, yani bizim bildigimiz 1280*720 ya da 848*480'in orani, olan raw'i 720*480(9:6 en boy orani) olarak encode etmisler, mkv'yi acinca da 848*480 olarak cozuluyor. Niye boyle bir sey yapmislar derseniz, ben de tam bilmiyorum, ama goruntunun yeniden boyutlandirildigini hi anlamamistim, altyazi hazirlarken altyazilarin raw uzerinde neden basik gorundugunu anlamak gunlerimi almisti.

Ya da yanlis en boy oraninda encode edilmis videoyu(basit tabirle basik ya da uzun gozuken videoyu), 5-10 saniyede, tekrar encode etmeden daima gercek en boy oraninda goruntulenmesini saglayacak mkv formatina donusturebiliyorsunuz.

Ruslar yapinca tam yapiyor. Bosuna matroska dememisler, actikca bir sey cikiyor icinden.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlginiz ve alaknız için çok teşekurler. Sorunumu çözdüm. Mkvlerim font mon banamısın demeden her türlü devicede Türkçe karakter desdekli çalışmaya başladı.

Saygılarımla

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?