Jump to content
  • Kayıt Ol

Online Manga Siteleri Bir Bir Kapanıyor!


fudy

Önerilen İletiler

shonenjumpaniversarioon.jpg

Geçtiğimiz aylarda Japon Manga yayımcı kuruluşları illegal yollarla taranıp internette yayınlanan mangalarla ilgili duruşunu değiştirdiğini duyurmuştu. Bu haberin etkisi kendini çabuk gösterdi. İlk önce MangaHelpers tüm lisanssız içeriği kaldırma kararı almıştı. Bugün de en büyük İngilizce manga kaynaklarından One Manga illegal içeriğini kaldıracağını açıkladı. Yapılan istatistiklere göre One Manga, Google sıralamasına göre en çok ziyaret edilen 1000 site içerisinde 935. sıradaydı.

Kendi açılarından haklı bir karar olabilir ama bizim gibi resmi yayınlara ulaşma imkânı olmayanlar için kötü bir gelişme olarak değerlendiriyorum ben.

Siz üyelerimiz bu konuda neler düşünüyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 12
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Cynthia

    2

  • lantis

    1

  • antioksidan

    1

  • fudy

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Manga okumadığım için bana koymuyor açıkçası :D

Ama sitelerin kapanması, yasaklanması cidden kötü bir durum. Şu an torrent ile anime indirmeye pek müdahale olmasa da, can damarım bakabt'nin kapatılmasını hayal bile edemiyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

bence çok kötü bir durum manga okumak çok zevkli oluyor ve bizlerin mangalara ulaşabilmesinin tek yolu bu sitelerdi. böyle yasakların olmamasını istemişimdir her zaman

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Görürünen o ki ,manga gruplarının kendi sayfaları , bloğları üzerinden ulaşılacak. Her ne kadar toplu hizmet verilse de en azından millet balık tutmayı öğrenecek.Biraz alışma döneminden sonra kanımca sorun halledilmiş olur.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu bizim ülkemizde de manga gruplarını kötü etkileyebilir. Ben bazı lisanslanmış serileri ararken hiç bulamamıştım oradan bu kanıya vardım. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Direk çeviri gruplarının sitesi üzerinden indirilir. Diğer rapidshare gibi share/paylaşım hizmeti veren yerler üzerinden paylaşılır. Okuyacak kişi yine indirir okur mangasını. Ha online okumuşsun ha mangahelper üzerinden okumuşsun. Hiç bir çeviri grubu bundan etkilenmeyecektir bence.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Online manga sitelerinin kapanması önemli değil. Mangatraders açık kaldığı sürece sorun olmaz. Eğer MT kapanırsa, ayvayı yedik demektir.

Önemli olan online siteler değil download siteleridir. Çünkü onlinelar da downloadlardan besleniyor zaten.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Valla benide pek ilgilendirmiyor açıkçası.Çünkü benim sevdiğim bazı animeler var mangaları devam ediyor.Bazı siteler çeviriyorlar ama 1yılda 10 bölüm güncel anca veriyorlar ama ingilizcesi olanlara büyük haksızlık.Mesela ben kenichi yi okumak istiyorum ama mangası çevrilemiyor bir yılda birkaç güncel verilmiş bırakılmış ama ingilizcesi olan arkadaşlar güncelden takip ediyorlar.Yani ingilizce bilmeyenler için sorun yok ama ingilizce bilenler için büyük bir ambargo:ssok: diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Önce Online olanlar kapatılıcak ama bunun devamında sıra Free download sitelerine de gelicektir...Ki temelinde yasak olan bi olaydır Online Siteler..Ve bundan Animeler de zamanla payını alıcaklar ne yazıkki...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

online yerine dowloand edip, çeviren sitenin grubundan indiren biri olsam da zhenyanın dediğine katılıyorum online okumadan dowloand sitelerine ordan animelere sıçrayacak gibi duruyor. sanırım sınırlı kullanıcılar bundan en çok etkilenecekler.. gene de şöylede bir gerçek var; söküğü ne kadar yamarsan yama bir yerden gene yırtık açılır...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Viz Media'nın iğrenç mangalarınan almak istemiyorum adamlar hakikaten manga düzenleyemiyor ya (gerçi Tanoshimi fena değildi).

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yayıncı şirketler haklılar ama yaşla kuru karışıyor.

Kısacası, şirket diyor ki "benim yayımladığım şu manga x ülkesinde lisanslı. Ve senin siten x ülkesi vatandaşlarına da açık ve onlar bu mangadan bedavadan yararlanabiliyorlar. Bu kanunen yasak ve o mangayı ordan kaldır."

Peki, siteler ne yapıyor? Tek tek uğraşmak yerine koca siteyi kapatmada çözüm buluyorlar.

Bi site olsun, sadece tr vatandaşları girebilsin siteye ve lisanslanmayan mangalar konulsun sitede. Buna hiçkimse karışamaz, ne mangaka ne de yayımcı şirket.

Kısacası olay manga sitelerinin tembelliğindne kaynaklanıyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?