Jump to content
  • Kayıt Ol

Mpc Altyazı çözünürlüğü sorunu


Mitka

Önerilen İletiler

Arkadaşlar videoyu mpc de açıyorum.Videonun ekranını genişletiyorum.Ekran genişledimi videonun çözünürlüğü düşüyor,Ona bağlı olarak altyazınında çözünürlüğü düşüyor.Önceki mpc de böyle birşey yoktu.Ekran istediği kadar büyüsün altyazı çözünürlüğü hep aynı kalırdı.Nasılki altyazıyı videoya gömeriz.Sonra playerde açıp ekranı büyüttüğümüzde altyazının videoya bağlı olarak çözünürlüğü düşer.Mpc dede aynısı oluyor.Halbuki altyazının çözünürlüğünün ekrana bağlı olmaması lazım.Yani ekranı küçültsende büyültsende altyazı çözünürlüğünün hep aynı kalması lazım ama aynı kalmıyor.videonun orjinal boyutuna sadık kalıyor.Az ekranı büyüttükmü altyazınında ona bağlı olarak çözünürlüğü düşüyor.bu soruna bir çözüm bulamadım acaba hangi versiyonunu indirmem lazım.Ya da nereden ayar vermem lazım. yardımcı olursanız çok mutlu olacak arkadaşlar.:qsoruls:Versiyon olarak en son çıkan versiyonu kullanıyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 5
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Mitka

    3

  • Hitokiri

    1

  • gezz+

    1

  • özz

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

bu sorunun mpc ile alakalı olduğunu düşünmüyorum, altyazının videoya gömülme biçimiyle alakalı bence. eğer video softsub ise altyazıda kullanılan fontları bilgisayara yüklediğinde altyazıları kalitesi düşmeden izleyebilme şansın var. onun dışında başka fikrim yok ne yazık ki.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ekran görüntüsü olarak küçük ve büyük halini yollar mısın?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

BÜYÜK haldeyken foto alıyorum ama küçük olarak çıkartıyor.Yani orjinal boyutundayken altyazı net ama ekranı büyülttünmü altyazınında netliği gidiyor ekranla beraber.Softsub yaptım zaten arkadaşlar.

vlcsnap2010073012h09m34.png

Ekran görüntüsü bunu alabildim büyük boyutlu halini almıyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Klittle codec i yeniden kurdum sitede anlatıldığı gibi kurarken programs 7 var onu işaretledim şimdi altyazı sorunsuz pürüssüz mükemmel kalitede çıkıyor.:qalkis::cicekq:çok sağolun arkadaşlar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bir daha böyle bir sorunla karşılaşırsan kolay bir çözüm yöntemi var, mpc açıkken saatin yanındaki simgelerden FFv'yi çift tıklıyorsun, orada soldaki menüden "Resize & Aspect"i seçip resize'ı işaretliyorsun, sonra da resize to screen resolution diyorsun. Video oynatılırken ekran çözünürlüğüne göre yeniden boyutlandırılacak, ve tam ekran çözünürlüğündeki bir videoyu seyrediyormuş gibi kaliteli altyazılar göreceksin. Tabi bu mpc'de video çözücünün ffdshow olarak kullanıldığı durumlarda geçerli, hardsub'da da böyle bir şeyin mümkün olmadığını biliyorsun zaten.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?