Jump to content
  • Kayıt Ol

100 Milyon Facebook Kullanıcı Bilgisi Torrent’e Verildi!


fudy

Önerilen İletiler

facebookprivacy5330577.jpg

Facebook’un başı son zamanlarda kullanıcı bilgilerinin güvenliğiyle ilgili dertlerden kurtulmuyor. Tartışmalar bir kişinin 100 milyondan fazla kullanıcı bilgisini bir araya getirerek Torrent’e vermesiyle yeniden ateşlendi. Ron Bowes’un özel bir yazılım yazarak Facebook’un açık erişimli dizininden topladığı yaklaşık 2.8 GB tutan kimlik bilgilerine şu an torrent üzerinden ulaşmak mümkün.

Paketin içinde profil URL’leri, isimler, adresler, doğum tarihleri ve telefon numarası gibi bilgiler yer alıyor. 171 milyon kullanıcı bilgisinden oluşan pakette yaklaşık 100 milyon tekil kişi yer alıyor ki bu Facebook kullanıcılarının beşte biri demek. Paketin içinde ayrıca bilgileri toplamak için kullanılan yazılım da yer alıyor.

Bilgilerin tümü herkese açık olduğundan Bowes herhangi bir suç işlemiş değil. Ayrıca bu durum tam olarak Facebook’un güvenlik açığı olarak da adlandırılamaz. Ancak kişisel bilgilerin internet üzerinde ne kadar paylaşılmasıyla ilgili soruları artırdığına kuşku yok. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 10
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • gezz+

    2

  • fudy

    2

  • antioksidan

    1

  • bLueeekun

    1

Kullanacağımdan değil ama merak ettim, indirme listeme ekledim :D

The pirate bay'dan ulaşabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben fazla girmediğim ve hiçbir bilgim olmadığı için sorun yoktur herhalde.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Daha önce farklı bri kişiden duymuştum :/ arkadaşım bilgilerini sil demişti ama hala duruyor. Ancak zaten firmalarda telefon ve adres bilgilerinizi paylaşabiliyor Örneğin bir market de yaptığınız ankette verdiğiniz isim adres ve telefon numaranız yada markete ait kartınız varsa kartınızdaki bilgiler :) fakrlı ir firmaya verilebiliyor. Bizzat çalıştım :) ve gördüm ama bence kişisel bilgi deyince aklıma sadece Tc kimlik numarası geliyor aslında bu bilgi önemli.

Kısaca benim için pek de önemli değil telefon numaramın alınıp alınmaması...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Zaten facebook gibi bir arkadaşlık sitesinde bilgilerini herkesle paylaşan birinin bu bilgilerin torrentle ya da herhangi başka bir şekilde indirilebilmesiyle de bir sorunu olmaması gerekir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Facebook bilgilerini çalsalar ne olacak ki! Adamlar Türkiye'de ki 70 milyon kişinin bilgilerini hukuk şirketlerine sattılar. Geçenlerde tvde şebeke üyelerini yakalamışlardı. Kimlik bilgin dahil telefon numaranda zaten çalınmış. Facebook gibi çakma sitelerden çalınsda ne olucak ki!

Benim facebook hesabımı arkadaş açtı. Ayrıca başka arkadaşta bilgileri düzenledi. Gerçi Lady Gaga'ya üye yapmış ya neyse :P...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

indirdim, çok işime yarıcak. Facebookta 10000 kişilik bi grup 300$ civarı bir para ediyor : D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Benim r10'da takılan tecrübeli bi arkadaşım var, bu işlerden yazın 600-1000 dolar arası para kazanıyor. Adamlar grubu satın alıp reklam gönderiyor. Gruptan gelen mesaj olduğu için de herkes açıyor.

Bu gördüğünüz saçma salak şunu diyen şu kadar insan toplayabilirim tarzı grupların isim değiştirdiğini çok gördüm, durduk yere alakam olmayan bir gruptan mesaj geliyor, tıklıyorum gruba üye gözüküyorum ama hayatımda görmemişim ismi. Bi tanesini admininin isminden tanımıştım anca sonra anladım olayı. Komple isim admin avatar falan değişimi yapılabiliyor grupta. Adamlar "Atatürkü seven bi milyon kişi toplayabilirim" diye grup açıp, üyeleri ellemeden grubu komple "PKK Partizanları" gibi bir şeye çevirebilir. Bu da mümkün.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bugüne kadar hiç kullanmadım üyeliğim bile yok, ancak bana göre özel bilgilerin verilmesidir bu, böyle bir sitede bile bu varsa internette üzücü ki biri bizi gözetliyordan farksızız demekki.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ya facebookta üyeliğim var ama neredeyse bütün bilgiler yalan yanlış. Ancak mail adresimi alıp sallama mesajlar yolluyabilirler. Kendinizi kaptırıp gerçek bilgilerinizi vermeyin profilinizi kimi sahte bilgilerle doldurun diye düşünüyorum.Zaten birçoğunuzda böyle yapıyorsunuzdur.Bu yalancılık degildir önlemdir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?