Jump to content
  • Kayıt Ol

Prince of Persia: The Forgotten Sands


Kyrie

Önerilen İletiler

Prince of Persia isminin artık kimseyi eskisi kadar heyecanlandırmadığı şüphe duyulmayacak bir gerçek. Bunun tabii ki en önemli sorumlusu Ubisoft, özellikle yapımın gidişatını 2008’de çıkardıkları P0P’la değiştirmeleri, eleştiri oklarının hedefi olmalarına sebep oldu. Yaptığı hatanın farkına varan yapımcılar The Forgotten Sands’i duyurdu, hem de film müjdesiyle birlikte. Birkaç ay önce sinema salonlarında izlediğimiz Prens’le The Forgotten Sands’te tekrar buluşma vakti…

Öncelikle oyunun filmden uyarlanmadığını belirteyim, The Forgotten Sands ilk oyunla ikinci oyun arasında bir dönemde geçiyor. Kaliteli bir giriş videosuyla başlıyoruz oyuna, bizim Prens, kral olan ağabeyini ziyarete gidiyor. Ancak her zaman olduğu gibi kötü zamanda kötü yerde olmayı başarıyor kahramanımız. Büyük bir savaş vardır ve şehir neredeyse düşmek üzeredir. Kral Malik, insanlarını ve şehrini kurtarmak için kontrol edemeyeceği bir gücü açığa çıkarır. 2 yıldır boş duran Prens için hareket vaktidir, bu vakit.

Her oyunda olduğu gibi burada da düşmanlarımız öncelikle güçsüz, bir iki vuruşta paramparça oluyorlar. İlerleme kaydettikçe daha güçlü yaratıklarla, daha zorlu ‘Boss’ dövüşleriyle karşılaşıyoruz. Bu devasa yaratıkların zayıf noktaları bulunuyor elbet, ve onları alt edebilmek için bu zafiyetten faydalanmanız gerekiyor. Prens oyunlarının müdavimleri bu noktaları rahatlıkla bulabilir, koca koca yaratıkları rahatlıkla yere serebilir.

Upgrade Sistemi

Karşımızdaki düşmanlar güçlendikçe bizim Prens de güçleniyor, ‘upgrade’ sistemi sayesinde. Bu sistem gelişim ağacından oluşuyor, düşmanlarınızı öldürdükçe puan kazanıyor ve bu puanlarla belli bir ‘upgrade’ şansı yakalıyorsunuz. Sağlık barını genişletebilir, özel güçleriniz için daha fazla enerji sağlayabilir, farklı kombolar ve daha güçlü vuruşlar kazanabilirsiniz.

Zamanı Kontrol Etmek

Uzun bir zamandır zamanı geri almıyoruz, doğal olarak özledik bu güce sahip olmayı. Hele ki Prince of Persia filmini seyredenler varsa, bu özlem daha da büyümüştür onlar için. The Forgotten Sands bu hasrete son veriyor, eskisi gibi yine zamanın efendiliğine soyunuyor Prens. Bir yerden düşseniz de, bir yaratık tarafından öldürülseniz veya önemli derecede can kaybı yaşasanız da, zamanı geri alarak kendinize ikinci bir şans sunabilirsiniz.

Suyu Kontrol Etmek

Artık özel bir güce daha sahip prensimiz, suyu kontrol edebilmek. Evet, bir yanlışlık yok, Prens suyu da kontrol ediyor artık. Etrafta bulunan su akıntısını katı hale getirerek, onlara tutunabiliyor, tırmanabiliyor veya asılı kalıyor. Bu tür özel güçleri daha fazla kullanabilmek için geniş bir enerji barınız ve fazlaca enerji ‘slot’larınız olmalı. Bunları da gelişim ağacından sağlayabiliyorsunuz.

Sonuç olarak;

Prince of Persia’nın kamera açıları genelde sorun çıkarırdı, bu yapımda da devam etmiş bu durum. Bazı yerlerde çok saçma açılarla karşılaşıyoruz, ve kontrollerde zorluk yaşıyoruz. Bazen basmanız gereken birçok tuş oluyor zaten, kafanız saçma kamera açılarıyla daha çok karışıyor. Doğal olarak Prens, istemediğiniz bir hareket yapıyor ve yine doğal olarak siz sinirleniyorsunuz.

Dövüş sistemi konusunda pek bir gelişim yok, hatta kombo çeşitliliği bakımından önceki oyunlara göre daha zayıf The Forgotten Sands. Birkaç vuruş şekli ve bir iki hareket dışında yapabileceği başka bir şey yok Prensin.

Grafiklerin de çok geliştiğini söyleyemem, harita tasarımları ve ışık efektleri dışında günümüz standartlarının gerisinde bir görselliğe sahip yapım. Başarılı mekan tasarımları ve kaliteli çevre modellemelerini es geçemeyiz tabii. 2008’deki hayal kırıklığından sonra The Forgotten Sands’in yaraya ufak da olsa bir merhem olduğunu söyleyebilirim, senaryosu ve seriye getirdiği yenilikleriyle kendisini oynatıyor.

Not:Tanıtımın bir kısmı alıntı bir kısmı doğaçlamadır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 7
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Beyazm

    1

  • Cynthia

    1

  • Kyrie

    1

  • swordsman

    1

ilk 4 oyununu oynamıştım bence harika oyunlardı, özellikle ilk üçü kurgu bakımından olsun heyecan bakımından olsun doyurucuydu, merak ettiğim bir oyun kısmet olursa oynamayı düşünürüm, tanıtım için sağol Kyrie.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben PoP ve tomb raider tarzı farklı bir tat sunmayı hedefleyen oyunları herzaman severek oynamışımdır. PoP oyunlarının da hepsi çok güzeldi bu güne kadar, hatta en güzel advanture oyun serisi diyebiliriz(sadece konusu yönünden eksik kalıyordu bu seriler..) Ama bu oyunda hakikatten vasatı geçememiş, dövüş animasyonları çok amatörce yapılmış, grafikleri iyi mi kötü mü anlamış değilim... yazık etmişler prensimize...:qaglayacak:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Guest Cheza

En sevdiğim oyunlardan biri de bu, konusu da zevkli, çoktandır oyun oynamıyordum ilk 4ünü bitireli çok oldu hatta 2.bölümünü 2-3defa oynamıştım, yenisini yapmaları iyi olmuş. Tanıtım için teşekkürler Kyrie, ellerine sağlık.:hosqcakal:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk üçünü oynadım ben de. Bunu oynamadım ama ipin ucunu kaçırmışlar bence, suymuş neymiş. Bir de Prince'imin animasyonunu değiştirmişler galiba suratı falan.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu tip oyunları her zaman sevmiştirim.Tabi ilk ilk iki oyunun hastasıydım.Grafik olsun diğer öğeler olsun çok iyi bir oyun begenilmeseydi ,filmide yapılmazdı.Ama artık oyuna vaktim kalmıyor umarım diğer oyunlarını da oynarım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

oyunu henüz bitirdim. Suyu kontrol etme yeteneği oyuna yenilik katmış ve sürükleyiciliğini arttırmış. 4 adet doğa üstü gücümüz var ve bunları gainslerle upgrade edebiliyoruz. oyunun zor kısmı ise; joypedle oynamak imkansız hale gelmiş. oyunda kullanmamız gereken butonların sayısı kadar buton joyped de yok. Haliyle klavyeye mahkum kalıyoruz.Yada biraz joyped biraz klavye ikilisiyle benim gibi oynamanız mümkün

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 5 hafta sonra...
gundamaster

Birkaç gündür deli gibi bu oyunu oynuyorum. 2008'deki seriye yeni soluk getirme düşüncesi ile yapılmış olan PoP rezaletinden sonra bu oyun çok iyi geldi bana. Özellikle oynanış açısından ve görsel açıdan bir ve ikinci oyun arasında olması ayır bir hoşuma gitti. Çünkü bu franchise içinde ne çok ikinci oyunu sonrada birinci oyunu severim. Geçtiğimiz günler içerisinde filmini de izledim. PoP oyunları tutkunu olarak filmini çok tutmasamda bana seriyi ta en başından oynama isteği uyandırdığınıu ifade etmeliyim. Sırf bu sebeptwn ilk iki oyunu tekrar indirdim :)

Forgotten Sands'e tekrar gelecek olursam, oyun çokta zor değil kontrol felan gayet rahat ama bir çok özellik olmasından dolayı fazla tuş kullanma sebebiyle parmaklarınız birbirine geçebiliyor. Prensin sahip olduğu yeni güçler oldukça iyi. Sadece güçleri arasından eskiden mimari böyleydi tarzındaki olmayan yerleri tekrar geri getirebilme özelliğini yersiz ve saçma buldum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?