Jump to content
  • Kayıt Ol

İnternet hızı artıyor ???


bedifeci

Önerilen İletiler

[iGAUCHE]http://image.ttnet.com.tr/ttnet-logo-164x60.gif[/iGAUCHE]Türk Telekom tarafından BTK’nın onayına sunulan yeni tarifeler ile internette hız ve kotalar artıyor. Böylece son 5 yılda dört katına çıkan ADSL abone sayısı ile dünya sıralamalarına giren Türkiye maksimum hızlar ile de tanışıyor. Toptan olarak tüm pazara sunulacak yeni paketler ile 50 – 100 Mbps’e kadar hızlar sunmak mümkün olacak.

Geçtiğimiz hafta şirket tarafından BTK’nın onayına sunulan yeni düzenleme kabul edilirse internette hız ve kotalar artacak. “Adil Kullanım Limitli” internet kullanıcıları, limitlerini aştığında ekstra ücret ödemeden 1 Mbps hızla internet kullanmaya devam edebilecek. Kullanıcılar, ihtiyaçları ve kullanım alışkanlıklarına doğrultusunda 1 Mbps’den, 100 Mbps’e varan hızlarda, değişik adil kullanım limiti olan paketlerden kendilerine en uygununu seçebilecek. Ayrıca, 8 Mbps kadar hızda sunulan 15 GB’lık paketin limiti de 25 GB'a çıkarılacak.

Mart 2009 yılından itibaren Türk Telekom tarafından pazara sunulan 8 Mbps’e kadar internet paketleri, 6.5 milyon ADSL kullanıcısının yüzde 54’üne tekabül eden 3.5 milyon internet kullanıcısı tarafından tercih edildi.

Türk Telekom, interneti daha az kullananlara, daha düşük ücretler karşılığında çeşitli hızlarda kotalı paketler sunmaya da devam edecek. Bu kapsamda 1 Mbps’e kadar 4, 6, 9 GB kotalı, 2 Mbps’e kadar 4, 6 GB kotalı ve 8 Mbps’e kadar 4, 6, 12 GB kotalı, 16 Mps’e kadar 5 GB kotalı, 32 Mbps’e kadar 10 GB kotalı, 50 Mbps’e kadar 15 Gb kotalı ve 100 Mbps’e kadar 20 GB kotalı paketler de müşterilere sunulacak.

Kotalı paketlere üst fatura limiti geliyor

Yeni uygulamaya göre kotalı paketler için fatura üst limiti belirlenmesi planlanıyor. Kullanıcılardan fatura üst limitine ulaşıncaya kadar aşılan her 1 MB veri başına yaklaşık 0,005 TL ücret alınırken, fatura üst limitine ulaşıldığında hız 1 Mbps’e düşürülecek ve kullanıcı daha fazla ücret ödemeden limitsiz internet kullanmaya devam edecek. Ayrıca, 512 Kbps, 1 Mbps, 2 Mbps, 4 Mbps, 8 Mbps hızında limitsiz paketler için yeni abone alınmayacak ve 16 Mbps limitsiz paket iptal edilecek. VDSL2 için hazırlanan 16 Mbps ve 32 Mbps limitsiz paketler de yeni müşteri alımına kapatılacak.

Adil kullanım limiti nedir?

Adil kullanım limiti tüm dünyada özellikle iletişim şirketleri tarafından kullanılan ve istismarı önleyici bir tedbir olarak uygulanan bir tedbir. Türk Telekom tarafından pazara sunulan ve sayısı 3.5 milyonu bulan 8 mbps'ye kadar tarifeler zaten bu şekilde kullanılıyor. Böylece illegal ADSL kullanımı ve ADSL paylaşımı gibi kullanıcıları zor durumda bırakacak konuların daha kontrollü bir şekilde yönetilmesi amaçlanıyor. Adil kullanım limiti aşıldığında herhangi bir ücret talep edilmiyor sadece belli bir oranda hız düşüşü sağlanarak ay başında hız yeniden yükseltiliyor.

Kaynak:Hürriyet.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 12
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • bedifeci

    2

  • Susano'o

    1

  • gundamaster

    1

  • bLueeekun

    1

En Çok Yazanlar

Başlığı görünce 1 mbitlik fiyat 2 mbit olacak sanmıştım. :D Ben başka yerde de sınırsız diye bir şey olmayacak diye duydum ve bana saçma gelmişti orası ayrı. 8 mbit kullanınca ve indirme limitimiz bitince 512 kb'a düşmeyip 1 mbite yükselecekse hemen alırım. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Bu yapılan aslında göz boyamadan başka bir şey değil. İyi bir şey yaptıklaırnı savunuyorlar fakat yapılan sadece internet kullanıcılarına sınır getirmek.

Ayrıca şu an kullanılmakta olan sınırsız internet paketlerine artık müşteri alımı olmayacak. Bu da demektir ki internette bile bir sınırımız olacak ve istenildiği üzere gblarca dosya indiremeyeceğiz.

İnternete sansürden sonra şimdi bir de sınır geliyor daha ne kadar ileri gidecekler artık kestiremiyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sınırsız olanı da vardır mutlaka. Olmazsa çok saçma olur. 20GB dediğin şeyi yeri geliyor 3 günde indiriyoruz. Hem hızlı, hem de limitsiz olursa zaten fatura ne olur bilmiyorum. 100mbit sınırsız internet aylık 500 lira olur artık.:birsey gelmez:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

hayır benim merak ettiğim bu denli yüksek bağlantıyı nasıl vericekler kafamı kurcalıyon şey o , şu an dahi 8mb bağlantı paketine başvuru yaparken evinizin bölgenizdeki server'a yakınlığı oranında 8mb'lık bağlantı hızınız olucaktır deniyor , bunun 10 katından fazla bi bağlantıyı sunmaları için baya bi köklü alt yapı çalışması gerekiyor olsa gerek , o yüzdendir ki yakın tarih içinde bu bağlantı hızlarını görebileceğimizi hiç sanmıyorum ...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Fiber optikli bölgelere verirlerse şaşırmam. Bizde ancak altyapı çalışmaları biterse buna kavuşuruz.Ama fiyat ne olur bilemem.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Anladığım kadarıyla şimdilik yeni müşterilere uygulanacak bu kota olayı. Ama yakında eski müşterilere de uygulanır kesin.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

sadece göz boyama gibi göründü bana internetim hızlı olsa bile bir şeyler indiremeyeceksem bunun ne anlamı olur acaba (benim için hiç bir anlamı yok)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ahahahaha uzun zamandır hiçbi resmi açıklamaya bu kadar gülmemiştim :D

Yav benim altyapım en fazla 2mb'ı destekliyorsa 100mb'lık bağlantı paketini alsam ne olucak ki? :D Kablolar felan patlar heralde :D:D Önce gel adam gibi alt yapı kur, sonra hızlandırırsın interneti.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

TT'un uyanıklığı işte. Baktı downloadçı gençlikle başa çıkamıyor kökten sınırsızı kaldırıp hem bant genişliğinde yer açacak hem de kota aşımı durumlarında faizden köşeyi dönecek. Reha Muhtar'ın deyimiyle "Nerde bu devlet, nerede bu millet?" bir de şu vardı "İyi akşamlar Türkiye, her nerede yaşanıyor ve yaşatılıyorsa." Resmen uyutacaklar bizi yahu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Benim için kotalı bir tarife hiç birşey ifade etmez, geçerlerse bende yıllardır söverek kullandığım TTnetten, türktelekom illetinden kurtulur 3G ye yatay geçiş yaparım...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu memleketin sosyal sigortalar kurumundan sonra en çok adam yolmayı seven kurumu bu kurumdur. Her yeni kampanyadan yeni bir bit yeniği çıkar. Her olayı kendine yontarlar vatandaş yerse.8mblik paketle maksimum 470kblık hızla indirme yapıyor. Hani altyapı mı var hem?

Fasa fiso, yalan dolan bunlar.Avrupanın en yavaş internetini en pahalıya kullanmaya devam ediyoruz hala.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?