Jump to content
  • Kayıt Ol

Tokyo Godfathers


fudy

Önerilen İletiler

TokyoGodfathers.jpg

[fieldset=Bilgi]Yönetmen: Satochi Kon

Stüdyo: Madhouse Studios

Tür: Dram, Komedi

Yapım Yılı: 2003

Bölüm Sayısı: Film

Anime Puanı: 10/10 [/fieldset]

Tokyo Godfathers, üç farklı kişiliğe sahip olan üç farklı evsiz insanın noel arifesinde yaşadığı macerayı anlatıyor. Evinden kaçan Miyuki, orta yaşlarını biraz geçmiş olan alkolik Gin ve travesti Hana’yı hayat bir şekilde bir araya getirmiştir. Üçü mukavvadan bozma kare bir kutuda, sokaklardan çöp toplayarak karınlarını doyurmaya ve yaşamaya çalışmaktadırlar. Karlı bir noel gecesinde yine çöpleri karıştırırken bir bebek sesi duyarlar ve çöplerin arasında bir bebek bulurlar. Gin ve Miyuki, Kiyoko adını verdikleri bebeği hemen polise götürmek isterler ama hep anne olmak isteyen Hana bebeğe çok bağlanır ve bir anne nasıl bebeğini sokağa atabilir diye sitem eder. Böylece Gin ve Miyuki’yi de ikna eden Hana, Kiyoko’yu ailesine kendi geri götürmek ve bunu nasıl yapabildiğini öğrenmek için yola koyulurlar. Bu üç evsiz insanın bilmediği şey ise kendilerini belki bir daha yaşamayacakları trajikomik bir maceranın beklemesidir.

Tokyo Godfathers’ın konusunun aslında ikinci sınıf filmlerden bir farkı yok ve gayet sıradan bir konu ama işlenişi öyle güzel, karakterleri öyle harika ki, anime izleyicisini inanılmaz bağlıyor. Özellikle karakterler öyle güzel bir performans sergiliyor ki, gerçek insanlar olsa başta travesti Hana olmak üzere hepsi oscarı hak ederdi. Sıradan olaylar öyle bir anlatılmış, bir araya getirilmiş ki, insan asla sıkılmıyor ve kimi yerlerde gülmekten kırılırken kimi yerlerde insan hüzünlenebiliyor. Anime tamamen gerçekçi bir çizgide, atmosferi inanılmaz güzel bir şekilde ilerliyor ve ayrıca bizlere evsiz insanların da bu dünya üzerinde bir yeri olduğunu, her evsizin küçük görülecek bir tinerci veya gaspçı gibi biri olmadığını gözler önüne seriyor.

Görsellik bakımından Tokyo Godfathers inanılmaz güzel bir anime. Çizimleri çoğu animede görmeye alışık olduğumuz gibi değil (büyük gözler, renkli saçlar karizmatik karakterler vb.) ama inanın bu animeye bu gerçeğe yakın çizimler çok daha yakışmış. Bilhassa Hana ve Gin’in çizimleri inanılmaz güzel ve konuşurkenki mimikleri şahane. Müzikler ise neredeyse yok denilecek kadar az ama o ilginç konuşmaları ve yaşanan diyaloglar müziğe hiç ihtiyaç duyurmuyor.

Sonuç olarak Tokyo Godfathers’in böyle güzel bir anime filmi olduğunu hiç tahmin etmemiştim ve gerek içeriği, gerekse eşsiz karakterleri ile inanılmaz derecede güzel bir atmosfere sahip. Benim görüşüm, Tokyo Godfathers herkesin mutlaka izlemesi gereken, içinizi ısıtacak şahane bir yapım.

Alıntıdır. Kaynak: Anime-İnceleme

Yazarın izniyle yayınlanmıştır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 2
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • bedifeci

    1

  • fudy

    1

  • MrJoker

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Beğenerek izlediğim bir filimdir.Seyretmeyenlere duyrulur içinde çok hoş duyğular barındırıyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 5 yıl sonra...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?