Jump to content
  • Kayıt Ol

AMT Yönetim İlkelerimiz


Susano'o

Önerilen İletiler

Arkadaşlar hepinize merhabalar. Yönetim ilkelerimizi tanımlayan bu yazı, bugüne kadar yalnızca görevli arkadaşların görebildiği Yönetim Odamızda idi. Ancak, burada bizlerle forumumuzu paylaşan siz değerli üyelerimizin de nasıl çalıştığımızı, nasıl olmaya çalıştığımızı, kısacası vizyonumuzu görmeye hakkınız olduğuna kanaat getirdik. Belirtmiş olduğumuz ilke ve değerlere elimizden geldiğince sadık kalmaya çalışarak sitemizin kalitesini arttırmaya uğraşıyoruz. Aşağıdaki paragraftan itibaren Yönetim Odasında bulunan yazı birebir eklenmiştir.

Düşündük taşındık ve 2 yıldan uzun bir süredir faaliyet göstermekte olan sitemizin, yerleşmiş belli başlı prensiplerini, değerlerini, davranışlarını, tutum ve tavırlarını, kısacası yerleşe gelmiş olan bir kurum kültürünü maddelere döküp herkesle paylaşmaya karar verdik. Aşağıda yer alan maddeleri okurken, burada bulunduğunuz süre zarfında kimi zaman gözünüze çarpmış ve aşina olduğunuz değerlerimizi tekrar etmiş, kimi zaman ise daha önceden üzerinde pek dikkatli durmadığınız bazı hususların farkına varmış olacaksınız.

Kurum kültürü geliştirmeden önce, bizim bir yola çıkış gayemiz ve bu gayemize ulaşmak için de belli başlı değerlerimizin olması gerekiyor. İşe bunları tanımlamak ile başlayalım.

Varoluş amacımız, gayemiz; Türkiye'de anime ve manga kültürünü tanıtmak suretiyle, insanların keyifli vakit geçirebilmelerine vesile olmaktır. Bu gayemize giden yolda yapacaklarımız ise; anime ve manga tanıtımları yapmak, anime ve mangaları Türk izleyicisine kendi dilinde sunma gayreti göstermek, genele hitap edecek bir yayın politikası izlemektir.

Değerlerimiz:

1. Saygı: Yaşımız ister büyük, ister küçük olsun, site görevlileri olarak diğer tüm üyelerimize bu konuda örnek teşkil etmeliyiz. Çevreye saygı, kendimize saygı duymamız ile başlar. AMT görevlileri, özsaygıyı anlayan ve saygınlığı ile çevresine örnek olma gayreti içinde olan insanlardır.

2. Sahiplenme: Sitemiz bir zincir gibi, en zayıf halkası kadar güçlüdür. Bu yüzden, bütün görevliler bilmelidir ki; tüm görevler önemlidir. AMT görevlileri sitesini sahiplenen, her zaman bir adım daha ileri götürme gayreti içinde olan insanlardır. Kendini geliştirmek, sitenin gelişmesi anlamına gelir.

3. Yardımlaşma Ruhu: Sitemiz yalnızca bir çeviri platformu değil, aynı zamanda bir sohbet ve yardımlaşma forumudur. Üyelerimize yardım ederken, balık vererek kolaya alıştırmak yerine, balık tutmayı öğretmek esasına göre hareket etmeliyiz. Ancak, bunu yaparken kimseyi kırmamaya özen göstermeliyiz.

4. Açık Fikirlilik: Sitemiz herkese açıktır. AMT görevlileri asla cinsiyet, din, dil veya ırk ayrımı yapmaz, yapılmasına da müsaade etmez. Farklı insanların, çok farklı görüşleri olması doğaldır. Kimse aykırı fikirleri yüzünden yargılanamaz. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve kanunlarına aykırı hükümler, bu kapsamın dışında tutulmaktadır. Fikirlerin özgürce beyan edildiği bu ortamda, herhangi bir propaganda girişimi asla kabul edilemez.

5. Dürüstlük: En önemli değerlerimizden bir tanesi dürüstlüktür. AMT görevlileri birbirlerine ve diğer üyelere karşı daima dürüst davranır.

6. Adil Olmak: AMT görevlileri tüm üyeler arası adaleti sağlamak konusunda bilinçlidir. Hak edene hakkı mutlaka verilecektir.

7. Birlik Beraberlik Ruhu: Sitemizde görevli üye konumuna gelmiş herkes, AMT ailesinin bir parçası olduğunun bilincindedir. Hep birlikte hareket etmeye özen gösterir. Ortak yapılacak çalışmalarda gönüllü olmaya heveslidir.

8. Önem Sırası Bilinci: Tüm AMT görevlileri, site içinde bulunduğu her türlü faaliyetin, özünde bir hobi olduğunun; sosyal, akademik hayatın veya iş hayatının birinci öncelikte bulunduğunun bilincindedir. Görevli hiçbir arkadaştan, günlük yaşantısındaki önemli olayları ikinci plana atmasını istemediğimiz gibi, bu önem sırasının farkında olmayanları uyarmayı da görev biliriz.

9. Araştırıcılık Ruhu: AMT, tüm üyelerine araştırıcı ve inceleyici olmayı önerir. "Bir şeyi nasıl daha iyi hale getirebilirim?" sorusunu kendi kendimize soruyorsak, doğru yoldayız demektir. Bilgi araştırdıkça ortaya çıkar, her zaman birileri tarafından sunulmaz. AMT görevlileri bunun bilincidedir ve araştırmacı insanlardır.

10. Sağlığa Önem Vermek: AMT görevlileri sigara, alkol ve uyuşturucu gibi maddelerin insan sağlığına zararlarını ve gençlerin üzerindeki olumsuz etkilerinin bilincindedir. Her fırsatta, üyelerine sağlık konularında örnek olmaya gayret eder.

11. Sabır: Bir insanın en önemli olgunluk göstergelerinden bir tanesi sabırdır. Site yönetimi ve görevlileri olarak bu erdemi asla es geçmemeliyiz. İnsanlar veya olaylar hakkında çok çabuk bir yargıya varmak bir marifet olmadığı gibi, çoğunlukla yanlış anlaşılmalar yaşanacağı aşikârdır. Bu yüzden AMT görevlileri acele kararlar vermez, olayları veya kişileri takip eder ve bir yargıya varmadan önce bütün verileri elde etmeye çalışırlar.

12. Köprü Zihniyeti: AMT görevlileri tarafsızdır. Başka anime manga siteleri ile hiçbir surette tartışmaya girmezler. Yapılan sözlü tacizlerde karşı tarafın seviyesine inmez, olay yerini terk eder ve yönetime durumla ilgili bilgi verirler. AMT görevlileri, sitemizin amaçlarından birisinin Türk anime manga platformları arasında köprü görevi görmek olduğunun bilincindedir ve ona göre hareket ederler.

13. Dile Sahip Çıkmak: Günümüz popüler kültüründen etkilenerek yozlaşmakta olan Türkçe'mizi düzgün kullanmaya özen göstermeliyiz. AMT görevlileri bu konuda kendilerini geliştirmeye ve başkalarına iyi örnek olmaya gayret eder.

Varoluş amacımız, bu amaç uğrunda yapacaklarımızı ve vazgeçmeyeceğimiz temel değerlerimizi kısaca özetledik. Sitedeki duruşumuzu ve davranışlarımızı bu esaslara göre düzenlemeye dikkat edelim arkadaşlar. Unutmayın ki, bu siteyi hep birlikte daha ileri götüreceğiz.

Hazırlayanlar: Susano'o, bedifeci

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 0
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Susano'o

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?