Jump to content
  • Kayıt Ol

Red Photon Zillion


Kisiliksiz

Önerilen İletiler

Adı: Akai Kodan Zillion

Diğer Adları: Red Photon Zillion, 赤い光弾ジリオン

Yapımcı: Tatsunoko, Production I.G

Türü: Aksiyon, Macera, Komedi, Bilim Kurgu

Temalar: Mecha, Askeri, Uzay

Yayın Türü: TV

Yayın Yılı: 1987-04-12, 1987-12-13 arası

Bölüm Sayısı: 31

Bölüm Süresi: 25’er dk

Şef Yönetmen: Mizuho Nishikubo

Yönetmen: Akira Watanabe

Bölüm Yönetmenleri: Baku Tsuzuri, Hideki Tonokatsu, Kazuo Yamazaki, Mizuho Nishikubo, Rei Maruwa, Satoshi Okada, Shinji Takagi, Shinya Sadamitsu, Tetsuya Kobayashi, Yusaku Saotome

Yapım Kompozisyonu: Mayori Sekijima

Senaryo: Asami Watanabe, Haruya Yamazaki, Takao Koyama, Takashi Yamada, Tsunehisa Ito

Karakter Tasarımcısı: Takayuki Goto

Sanat Yönetmeni: Kikuko Tada

Animasyon Yönetmeni: Akira Watanabe, Chuuichi Iguchi, Hiroshi Hamasaki (4 Bölüm), Hiroyuki Okiura, Juji Mizumura, Katsuji Matsumoto, Kazuchika Kise, Takayuki Goto, Yoshio Mizumura

Storyboard: Baku Tsuzuri, Hideki Tonokatsu, Kazuo Yamazaki, Mizuho Nishikubo, Naoki Yamaguchi, Rei Maruwa, Shinya Sadamitsu, Takaaki Ishiyama, Yoriyasu Kogawa, Yusaku Saotome

Mecha Tasarımı: Ammonite, Kunio Aoi

Yapımcı: Mitsuhisa Ishikawa

Koordinatör: Tomoki Ueda

Yürütücü Yapımcı: Ippei Kuri

Ses Yönetmeni: Katsunori Shimizu

Ses Efektleri: Toru Noguchi

Özel Efektler: Masahiro Murakami

Müzik: Jun Irie

Bağlantılı Yapımlar: Zillion: Burning Night ( Ova, Spinoff )

Tanıtım İçin Yapancı Kaynaklar: ANIDB, ANN

Konu:

M.S. 2387… İnsanlık, kolonizasyon için galaksinin etrafına dağılmıştır. İkinci Dünya diye adlandırılan Maris gezegeni, insanlığa karşı topyekûn savaş açmış, savaşçı cyborglardan oluşan Nohza İmparatorluğunca tehdit edilmektedir. Bu güçlü düşmana karşı insanlar umutsuzca direniş gösterirken Maris’in üzerindeki eski kalıntılarda bulunan “Zillium” maddesinden üç güçlü silah yapılır. Zillion Silah Sistemi adı verilen bu üç silah, JJ, Champ ve Apple kod adlı üç yetenekli gençten oluşan “White Nuts” takımının kullanımına verilir. Artık koloni kuvvetlerinin Nohza’ya karşı yürüttüğü savaşın ön saflarında yer alacaklardır…

Yapıma Genel Bir Bakış:

Zillion, zamanının tüm olanaklarını kullanarak yapımcıların seyirciye sunduğu gayet keyifli bir tv proje. Zamanının konsol devlerinden SEGA tarafından iki de oyunu çıkarılan bu hoş proje, klasik, işgalci kötü uzaylı hikâyesine dayanıp, ZILLON adlı silahlar ile kendine bir miktar gizem katmaya çalışıyor. Lakin amaç sadece eli yüzü düzgün bir eğlencelik çıkarmak olduğundan fazla suya sabuna dokunan bir yapısı yok. Haliyle komedi-aksiyon oranı dram oranından kat be kat yüksek bir yapım Zillion.

Bu sebeple animelerde görmeye alışık olduğumuzdan daha saf bir iyi-kötü çatışması mevcut. Hatta ana kötülerimiz olan Nohza liderlerindeki, kırmızı göz ve üstünlük sembolü boynuzları ile bir nevi şeytan figürü gibi tasvir edilmiş. Gayet ürkütücü ve hayranlık verici başarıda yabancılık hissi veren bedenlere, alet-edevata sahip tasarımları var. Tabii her ne kadar saf kötüler dediysem de White Nuts’un en büyük düşmanı komutan Ricks’in kimi zaman adi kimi zaman onurlu bir şekilde hareket edişi, bu durumu değiştirmese de akılda kalıcı bir kötü adam olmasını sağlıyor. Buradan iyilerimiz olan insanlara ve White Nuts ekibine dönersek, kocaman sevgi dolu bir aile gibi ne kadar birbirlerini kırıp yanlış anlasalar da, olmadık eşek şakalarına girişip hatalarda yapsalar gene de “iyi” çizgisinden ayrılmamaktalar. Ayrıca gizemli silahları Zillion, her coğrafi yapıya uygun özel araçları ve daha ileriki bölümlerde kullanacakları mekanik zırha dönüşen motosikletleri ile karizmatik kötülerimizin karşısında onlarda kendilerinkini konuşturuyorlar. Yapımın harika müzikleri de eklenince tarafların arasında geçen aksiyon daha da eğlenceli bir hal alıyor ister istemez.

Kimi zaman aksiyon ile komediyi birleştirip keyifli anlar oluşturmayı başarırken. Dramatik ve gerilimli anları, sadece seyircisini elde tutmak için bir nevi baharat olarak kullanıyor. Hikâyenin bir an farklı bir yön alacağını zannetseniz de aslında sizin merak ve dikkatinizi toplamak adına yapılmış bir numara olduğu sonra ortaya çıkıyor. Özü saf eğlence olan bir yapım için bu o kadarda sorun teşkil etmiyor ama.

Olayın gidişatı ise tıpkı bir oyun gibi: Belli bir bölüm sürece takımımız sıradan Nohza askerleri ile çatıştıkları görevler alıyor. Daha sonrasında onları engellemek için özel yetenekli Nohza komandoları gönderiliyor. Ekibimiz onları halledince tekrardan sıradan görevler aldıkları bölümler geliyor ve daha sonraki bölümlerde öncekinden daha da güçlü Nohza komandoları diye devam ediyor. Bu konsol oyunu havası, farklı görsel ayrıntılarda da kendini hissettirmeye devam ederken serinin ikinci yarısında bu tek düzeliği kaldırıp seyircinin dikkatini toplamak adına, Zillion gizeminin yanına, kahramanlarımızla serinin sonuna kadar çarpışacak Nohza savaşçıları ve ekibin en öne çıkan elemanı JJ’in ezeli düşmanı hikâyeye dâhil ediliyor.

Söz JJ’den açılmış iken, belki de Japon’a benzediği için biraz kayırılmış bir karakter. Tehlikeye en çok o atılıp hikâyenin kilit anlarında kendini daha da öne çıkartıyor. Her ne kadar Champ ve Apple ile birlikte iyi bir ekip olup birbirlerini iyice kollayarak görevlerini yapsalar bile son hamle ile günün kahramanı çoğunlukla kendisi oluveriyor. Hatta olaylar ilerlerken bu kadın düşkünü tatlı serserinin bir de devamlı yüzleşmek zorunda kaldığı düşmanı bile oluyor. Bazı bölümlerde diğer karakterlerin üzerinde durulmuş olsa da JJ’in yapımın gizli başaktörü olduğu gerçeği gözden kaçmıyor. TV serisinin spinoff’u Zillion: Burning Night’ta bile ekibin dilberi Apple ile yakınlaşması ise bunun doğruluğunu kimse açıklamasa bile onaylar nitelikte.

[bimgx=200]http://3.bp.blogspot.com/_KNtV81fnNeY/TGdcrFr9TMI/AAAAAAAAAoc/HSDHRoYKOgE/s1600/RED+PHOTON+Zillion.jpg[/bimgx]

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 2
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Kisiliksiz

    2

  • Akuma_Blade

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Hayli doyurucu ve güzel yazı için teşekkür ederim. Vifam ile birlikte tüm bölümleri sublanmadığı için halen başlayamadığım birkaç 80'ler bilimkurgusundan birisiydi. (Niyeyse o dönemi bilimkurgu Anime'lerin en iyi zamanı olduğunu düşünmüşümdür) Yapımın zamanının en pahalı TV serilerinden birisi olması dışında bir diğer ilginç tarafı Michael Jackson'un bu serinin hayranları arasında olması ve hatta tüm zamanların en pahalı klipleri arasındaki "Scream"de bu Anime'den alınmış 2-3 saniyelik görüntü kullanabilmek için Tatsunoko ve I.G.'ye üstüne hayli para ödemiş olmasıdır.

Alakasız olacak ama... Vifam OVA'ları niyeyse hala sublanmadı ve bu durum da beni hayli sinir etmekte, OVA'lar olmadığı için izlememekle çok birşey kaçırıyor muyum ve bunların içeriği nedir?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sadece 24'e kadar izleyebildim bende. Lakin elde Raw olunca onları da anlamadan da olsa izleyip bu derlemeyi yaptım.

Soruya gelirsem: Toplamda 4 taneydiler sanırım ve 3'ü öylesine çerezlik hazırlanmış özetler ( İzlenmese de olurlar). Sadece biri tv serisinin sonrasını anlatıyor. O da ana hikayenin sonrasındaki bir iki nokta üzerinde soru işaretini gidermek üzerine ( Tabii altyazısız izledim. TV serisinin hayranları için biraz daha içe su serpici vazifesi gören bir hikaye idi ayrıca).

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?