Jump to content
  • Kayıt Ol

Çakıl Taşları


eczmeltem

Önerilen İletiler

cakiltaslari.jpg

Ekrem zeki ama hayta.Cenger çalışkan ama panik.Sevil azim abidesi ama bilgisiz.Ayçin güzel ve tembel.Cihan zeki ama amaçsız.Üniversite sınavında başarısız olurlar.Kendileri,aileleri,gelecekleri için bütün umutları tükenir.Tam da her şeyin bittiğini sandıkları yerde karşılarına muhteşem bir fırsat çıkar.Özel bir üniversiteyi burslu olarak kazandıklarını öğrenirler.Böylece yolları kesişir.Bu yeni bir başlangıçtır.Sonun başlangıcı

Herşeyi düzeltmeye çalışırken bir tekme daha yer, kendilerini daha kötü bir yerde bulurlar.Birbirinden ilk bakışta nefret eden 5 genç,geleceklerini kurtarmak için mecburen bir araya gelirler.

Mesleğinde dahi ama pratikte beceriksiz,farklı ve sıradışı öğretmen Neşet,yenilmiş ama ezilmemiş ev kadını Nisa Nur ve en büyük dertleri çocukları olan ailelerde hikayeye dahil olur.Ve böylece hayatlarının macerasına dalarlar. Tek bir amaçları vardır;başarılı ve mutlu azınlığın , üniversiteyi kazanan %11′in arasına girmek…Bu macerada hepsi YGS konularında daha fazlasını ; kendine güvenmeyi, mücadeleyi,korkularını yenmeyi ve -zor da olsa- birbirlerini sevmeyi öğrenecekler…

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 5
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • eczmeltem

    3

  • özz

    1

  • Kyrie

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Her şeyi suyunu çıkaran yapımlardan sonra Türk dizisi izlememeye yeminliyken , sıcak yaz ekranında tanıştığım bu yapım beni ekrana bağladı. Muhtemelen bölümdeki ilk dizi tanıtımıdır.

Üniversite sınavını anlatışı nedeniyle hem belgesel hem nostalji tadında izlediğim bir yapım. Müthiş oyunculuklar, kırıp geçiren diyaloglar herşeyden en önemlisi abartıdan uzak ekranlarda izlediğim gerçeğe en yakın dizi. Dahası ülkemizin gerçeği sınav dönemi boyunca:

- Gençlerin farketmedikleri ailenin yaşadığı çileler ve mutluluklar

- Ailelerin farketmedikleri ve öğrencilerin yaşadığı sınav buhranı çok güzel anlatılmış.

Öncelikli tavsiyem izlemeniz ve kendi gözlerinizle görmeniz. Ekrandaki uyduruk özenti birçok lise dizisinin aksine Türkiye'de çekilmiş(!). Nisanur'un evde kalmış halleri, Neşet Hocayı mahallenin gerçekten cami hocası sanması ve öğrencilere taktığı lakaplar, kısacası kullandığı dil görülmeye değer.

Cuma günleri Fox Tvde akşam 8de yayınlanıyor. Tabii internette de birçok izleme ve indirme alternatifi mevcut.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

doğrusu bir Türk dizisi tanıtımı görünce şaşırdım ne yalan söyliyim. merak ettim şimdi. ama benim bu dizilerden bir şikayetim de bir dizi nasıl 1 saat 30 dakika olur yaa, sanki sinema filmi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Guest Cheza

Bence de güzel bir dizi, Kyrie'nin tavsiyesi üzerine ilk bölümünü izlemiştim memnun kaldım. Böyle bir diziyi tanıtmanız iyi olmuş Eczmeltem.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Aslında ben sürekli takipçisi değilim ama o esnada seninle konuşurken rastgelmişti. :) Evet insanı sıkmayan bir dizi şimdilik, umarım fazla uzatmaz, suyunu çıkarmazlar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben bu diziyi özellikle sınav dönemi içerisinde bulunan arkadaşlara tavsiye ediyorum. Çünkü Neşet Hocanın meslek seçimi ve sınav başarısızlığını çocukların yüzüne vurduğu sahne adeta birer rehberlik dersi gibi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?