Jump to content
  • Kayıt Ol

Facebook artık yerinizi de belli edecek


bedifeci

Önerilen İletiler

Ünlü sosyal ağ Facebook kaybetmeye başladığı kullanıcılarının ilgisini çekmek için, yeni bir hizmetini daha yayına sokuyor. İşte bu hizmetle ilgili detaylar...

Dünya çapında, 500 milyon kullanıcıya sahip olan Facebook üyelerini paraya çevirmek için her yolu deniyor. Üyelerini reklam avantajı olarak kullanan Facebook, kullanıcılarına yeterince saygı göstermediği için kan kaybetmeye başlamıştı.( Facebook'un Yetki Alanı Artıyor )

Değiştirdiği güvenlik ayarları ve özel hayatı hiçe sayan yenilikler yüzünden Facebook internet kullanıcılarının tepkisini çekmişti. Site şimdi ise bu huzursuzluğu gidermek için yeni yatırımlarda bulunuyor.

places1282229516.png

Amerika'da Devreye Girdi

Yüz tanıma sistemini devereye sokan Facebook şimdi ise mobil kullanıcıların ilgisini çekecek yeni bir teknoloji kullanacak. Google Buzz'dakine benzer şekilde bundan sonra mobil Facebook kullanıcıları bulundukları mekan ve yerin bilgisini listelerindeki arkadaşlarıyla paylaşabilecek.

Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre, güvenlik sorunların karşıysa ünlü sosyal ağ bu özelliğin sadece izinli kullanıcılar tarafından görülmesini sağladı. Sitenin üyeleri istedikleri arkadaşlarını bu listeye alabilecek.

GPS kullanan bu özellik sayesinde, gittiğiniz mekanlar hızlı paylaşım ekranınızda gözükecek. Şimdilik sadece Amerika'da geçerli olan sistem önümüzdeki aylarda tüm dünyada da kullanılacak.

SDN - http://shiftdelete.net

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 7
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Menpower

    2

  • bedifeci

    1

  • Susano'o

    1

  • Beyazm

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Güvenlik beceremeyen siteler sıralamasında giderek yükselen facebook bakalım daha neler yapacak.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bunun cep telefonu uygulamaları da halihazırda mevcut. Fakat sizi gps üzerinden takip edecek kişiler listesine kimleri eklediğinize dikkat etmekte fayda var.

Öte yandan, 3g ve görüntülü görüşmeden sonra, insanların özel hayatlarını gitgide daha da takip/kontrol edilebilir hale getirecek yeni icatların ardı arkası kesilmiyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

1 - Yakın bir gelecekte Facebook yerine Google Buzz tercih edilecek.

2- Facebook şu anda en çok kullanıcı kaybeden site.

3- GPS kullanan tüm cihazların istenildiğinde kullanıcı tarafından tamamen kapatılabilmesi seçeneği zorunlu kılındı. Tüm firmalar buna uymak zorundalar.

Getirecekleri sistemde sanırım şu;

http://geosenseforwindows.com/

Bunun sayesinde GPS bir ekipmana ihtiyacınız kalmayacak. Bu Wireless bağlantısı olan bilgisayarlarda çalıştığı gibi, wireless'a sahip olmayan bilgisayarlarda da çalışacak. Sadece Windows 7 üzerinde bu küçük programı kurmanız yeterli.

Sitede yazan şu cümleye dikkatinizi çekmek istiyorum ; "Your privacy is important to us, but to be frank, there's very little in our control."

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

facebook ömrünü kısaltıyor bence millet zaten birbirini rasgele ekliyor birde yerinide buldurdumu tamam .adam durumuna 5 gun tatildeyim yazar baskası adresi bulur ogun evini gidip soyar.her nekadar kullanıcı özelliği kapalı tutsada şahsen ben bazen face i kapatmayı bile unutuyorken bu sistem hayli hayli unutulur yanlısım varsa duzeltin yani :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Konumuzla alakasız ama Apple'ın Iphone 2G ve üzeri (2G/3G/3GS) her serisinde Home tuşuna bastığın zaman ekrandaki görüntüyü Ekran Alıntısı olarak alıp gizlice Apple'a raporladığı ve zevklerinin ne olduğunu anlayıp sana zevklerine göre reklam gösterirken kullandıkları ortaya çıkmıştı. Ayrıca yine GPS özelliğini kullanıp sana yakındaki dükkanların reklamlarını gösteriyormuş. İşte bunlar ortaya çıkınca tamamen kapatıp açma özelliği ve ekranda ne zaman konum özelliği kullanılsa belirten bir ikon çıkması özelliğini iOS4 ve üzeri yazılımlarda koymak zorunda kalmıştı.

Tabi yukarıda belirtilen Facebook'un yeni özelliği şimdilik sadece bizim için mobil applikasyonlarda risk taşır. Kimsenin Netbook ya da Laptop'una zevk için GPS taktıracağını şu aralar pek düşünmüyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

iyice suyunu çıkardılar kime ne? birinin nerde olduğundan kaldı ki birinin nerde olduğunu takip edecek kadar manyak mı? millet.. teknoloji gelişmesi mi? bu yoksa paranoyaklaşma beirtisi mi? abuk subuk uygulamalarla uğraşacağına daha yaralı aktiviteler üretseler ya.. daha 1 hafta önce inci sözlüğün saldırısına maruz kalan ve buna bir önlem alamamış bir site tutupta böylesi bir yenilik yapıyor. bakalım bu insanların başına nasıl bir bela olarak dönecek merak ediyorum doğrusu..

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İnci Sözlüğün olayı saldırı değildi, daha farklı bir süistimal söz konusuydu.

Facebook cidden hızla kan kaybediyor.Diaspora rakip olacak dendi, 3 aydır pre-alpha'dan alpha olamadı.Google Buzz zaten panelini çözemediğim bir şey.Her zaman savunurum bunu, vazgeçemeyeceğimiz tek sosyal ağ Microsoft Social Network'tür :D .

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?