Jump to content
  • Kayıt Ol

Pera Müzesi Yeni Sezona Anime Filmleri ile Başlıyor!


fudy

Önerilen İletiler

[iGAUCHE]http://img216.imageshack.us/img216/7738/49404229.jpg[/iGAUCHE]Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, sonbahar film etkinliklerine 3 Eylül – 3 Ekim 2010 tarihleri arasında Japonya Medya Sanatları Festivali İstanbul’da – 2010 sergisi kapsamında “Anime Filmler” programıyla başlıyor.

Pera Film “Anime Filmler” programında, 18 uzun metrajlı ve 8 kısa metrajlı film olmak üzere toplam 26 filmi gösterime sunuyor. Programda Anno, Hara, Kato, Kawamoto, Kojima, Miyazaki, Okamura, Otomo, Yamamura ve Tomino gibi Japon Anime Sineması’nın önde gelen önemli yönetmenlerinin filmleri yer alıyor.

Programda göze çarpan filmler arasında Hayao Miyazaki’nin Howl’un Yürüyen Şatosu, Ruhların Kaçışı; Tensai Okamura’nın Naruto: Kar Ülkesinde Ninja Çatışması, Katsuhiro Otomo’nun Buhar Çocuk, Mamoru Hosoda’nın Yaz Savaşları, Anno Hideaki’nin Evangelion: 1.0 Yalnız-değilsin filmleri yer alıyor. Sergide çizimlerinin yer aldığı Koji Yamamura ve Kunio Kato’nun da kısa filmleri ayrıca gösterime girecek.

Çocuklar için Anime Filmler!

Keiichi Hara’nın Coo’yla Yaz Günleri ve Crayon Shin-chan:Yaşa Fırtına! özellikle 7 yaş ve üzeri çocuklara birbirinden farklı maceralar yaşatacak filmler arasında.

Efsane yönetmen Yoshiyuki Tomino 18 Eylül’de Pera Müzesi’nde!

Yoshiyuki Tomino’nun efsane Mobile Suit Gundam üçlemesi ve Mobile Zeta Gundam üçlemesinin de gösterileceği programda ayrıca Tomino 18 Eylül Cumartesi saat 15:00’te animeseverlerle Pera Müzesi Oditoryumu’nda buluşacak.

Detaylı bilgi için: www.peramuzesi.org.tr

Alıntıdır. Kaynak: Sinemalar.com

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 104
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Aurora Borealis

    16

  • Akuma_Blade

    14

  • özz

    13

  • bLueeekun

    12

gundamaster

18 Eylül'de kesinlikle gidilmeli. Yoshiyuki Tomino söyleşisini kaçırmamak lazım. Böyle bir üstad ayağımıza kadar gelmişken gitmeme saygısızlık olur.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Gundam, Özz katılıyorum ancak geçen sefer ki gibi kapıda kalmam umarım

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Madem üçümüzde niyetlendik tamam birlikte gidelim öyleyse. Ben de nöbetimi sırf bugüne uygun olarak ayarlayacağım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Valla İstanbul'da olsam ne yapıp edip katılmanın bir yoluna bakardım ama ne yapalım, gözü körü olsun şu imkânsızlığın. Şimdiden katılaca arkadaşlara iyi eğlenceler dilerim. Benim yerime de eğlenin.:aglama2:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

banada uyar arkadaşlar bende tüm programımı buna göre ayarlıyorum o zaman:)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben de gideceğim büyük ihtimalle, filmlerin 2şer kez verilmesi iyi oldu okul zamanına denk geliyor bazen.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sanki ben çok biliyoumda. Neyse sora sora bağdat bulunur. Bunun içinde bir şey yaparız.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Böyle hoş bir etkinlik haberi bekliyordum ne zamandır.Zamanımı ayırabilir de uygun olursam ben de katılacağım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

3 Eylül Cuma

17.00 Evangelion: 1.0 You Are Not Alone

19.00 Summer Wars

4 Eylül Cumartesi

16.00 Summer Days With Coo

19.00 Gundam I

8 Eylül Çarşamba

17.00 The Piano Forest

19.00 Evangelion 1.0 You Are Not Alone

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

9 Eylül'de dönücektim İstanbul'a. 18'inde olması çok iyi. Pera Müzesi çok güzel bir yer olmasına rağmen bazen öğrenciler için biraz pahalı olabiliyor. Ama kaçırmamak gerek.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bilet satışları başladı. Seans başı biletler 5 lira. Pera Müzesi rezervasyonundan temin edilebilir.

11, 18 ve 26 Eylül'deki Gundam etkinliklerine katılacak arkadaşlar özel mesajla bana ulaşırlarsa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

5 lira? O.O İyimiş aslında. Sözümü geri alıyorum :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Dün evangelion'a gittik. İlk defa dev ekranda anime izledim:mutlulh::P giriş 5tl ama içinde sergiyi gezmek de var. Normalde sergi 3 tl, ama 5 tl verip hem sergiyi gezebilir hem film izleyebilirsiniz.

Son iki kattaki sergiyi gezmenizi tavsiye ederim. 5. katta japonların yaptığı ilginç aletler var. 4. katta ise orjinal manga çizimleri, mangalar, narutonun ps3 oyunu, wii oyunları var.

Filmde salon tamamen dolmadı ama yeterince kalabalıktı. Yalnız filmin görüntü kalitesi berbattı. Summer Wars'a kalamadık. Onun görüntü kalitesi nasıldı gidenler cevaplarsa iyi olur :)

Edit: isteyenlere broşür:

2zspab7.jpg

8znyab.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ayrıca hiç Gundam izlememiş olmama üzülüyorum, sonradan haneye katınca çok başımı duvarlara vurucam bu kaçıracağım filmleri yüzünden.:D

Etkinlikte gösterilecek İlk Gundam ve Zeta Gundam üçlemeleri hem aslen yapılış sırasına göre ilk 2 Gundam olduğu için, hem aynı karakterleri içerdiği için "Ya bu filmleri izlersem de birşey anlamazsam yoksa?" şeklinde kararsızlık yaşamana gerek yok aksine bence Gundam'a aslında sıfırdan en iyi bu filmlerle giriş yapabilirsin. Yine de son karar sana ait.

-----------

Bu arada... 11 Eylül'deki gösterime bayram dönüşüne denk geldiğinden 1 günü komple yollarda geçirmek anlamına geldiğinden hem de 12 Eylül'deki referandumu kaçırmamak istediğim için (hem de orjinal üçlemeyi en az 3-4 kere izlediğim için :) ) İçim kan ağlayarak da olsa ayın 11'deki gösterime katılamayacağım ama 18-26 arası etkinliklerde elimden geldiğince ben de olacağım.

11, 18 ve 26'da gelecek arkadaşlar belirtirlerse sevinirim.

Gösterim Tarihleri Broşürü: http://www.peramuzesi.org.tr/pdf/animefilms-program.pdf

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Gundam filminden geldim şimdi :D

@Byrm benim yazacaklarımı yazmış :D eğer filmlerden 1-2 saat önce giderseniz üst katlardaki Japon Medya Sanatları sergisini rahatça gezebilirsiniz. ben yarım saatte ayrıntılı inceleyemedim. anime ve manga sahnelerinin çizimleri, renklendirmeleri, bazı mangaların orjinal çizimlerinin kopyaları (bu da nasıl oluyorsa diyenler için, manga-kanın elinden çıkan çizimin kopyası sanıyorum), okuyabileceğiniz birkaç manga (aralarında mushishi dikkatimi çekti) oyunlar (naruto, pokemon vs)

benim gittiğim seans fazla dolu değildi ve gerçekten gençlerin pekçoğunun zevzek olduğunu düşündüm :006: baya sinirlendiğim anlar oldu. ya tamam herşeye gülmeyi marifet sayıyoruz da acaba saçmalama boyutuna nasıl getiriyoruz anlamıyorum.

neyse filmi beğendim ben, herşeyiyle 80' ler işte. ayrıca dizisinin ilk 12 bölümünü kapsadığını düşünürsek gayet iyi kurgulanmış, arada kopukluk hissedilmiyor bence.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Luna Evangeliom 2007 yapımı 1997 değil broşüre yanlış yazmışlar. Piyasada Blu-ray'i de var Evangelion 1.11 diye, bu 1.00'dan yaklaşık 10 dk fazla sahne içeriyor. Orda yayınladıkları Evangelion 1.00'dı. Yani sinemada gösteriler, bu piyasada yok. (Zaten bunun piyasadaki versiyonu 1.11) Yani bunu internetten indirmeleri falan mümkün değil. Zaten bunun resmi birşey olması lazım. İnternetten de indiremezler. Nerden bulmuşlar onu anlamadım.

Bu arada biz filmden yaklaşık 2 saat önce gidip naruto oynamıştık :qtehlikeli::gul gul:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?