Jump to content
  • Kayıt Ol

Bus Gamer


vkopuzoglu

Önerilen İletiler

busg2.jpg

Bus Gamer

“Sanırım tek ortak yönümüz paraya ihtiyacımız olması.”

“Hey çömez! Senin ne kadara ihtiyacın var?”

“1….”

“haha tam senin gibi liseli veletten beklendiği gibi on bine mi ihtiyacın var?”

“Hayır, Nakajyo – San Bir Milyara ihtiyacım var”

“Neee! Bir Milyar mı?”

(Nakajyo – Saito Bus Gamer Bölüm 1)

Bus Gamer

Tür: Aksiyon, Drama

Yapım Yılı: 2008

Ülke: Japonya

Firma/Stüdyo: Frontier Works

Yönetmen: Naoyuki KUZUYA

Orijinal Eser: Kazuya MINEKURA

Müzik: Hiroyuki NAGASHIMA

Kategori: TV Serisi

Bölüm: 3

Anime, birbirinden tamamen farklı kişiliklere sahip olan karakterlerimiz, Kazuo Saito, Toki Mishiba ve Nobuto Nakajyo’ ya günün birinde adını hiç duymadıkları bir şirketten esrarengiz bir mektup alırlar. Mektubun içinde ki şirketin düzenlemiş olduğu, bol miktarda para ödülü olan iş oyununun davetiyesidir ve karakterlerimizi oyuna katılmalarını istemektedir.

Karakterlerimizin üçü de acilen paraya ihtiyaç duydukları için oyunun sunduğu ödülü duyunca katılamaya karar verirler. Ancak tek başlarına değil sadece üç kişilik takım olurlarsa katılabilecekleri söylenir.

Başlarda sadece para için girdikleri bu oyuna ilerde çok sıkılsalar da artık başladıkları işi bitirmeye hem mecbur hem de para ile olan hayalleri için devam etmek ve sonuca biran önce varmaya karar verirler.

Yalnız sadece basit bir iş oyunu sanıldığının aksine zengin ve seçkin kişilerin düzenlediği hayati tehlike içeren pis bir kumardan başka bir şey değildir.

Saito, Mishiba ve Nakajyo (“AAA”) “isimsiz” olan takım adlarıyla atıl bir mağazada ilk oyuna girmeleriyle animemiz başlar.

Bus Gamer, geçenlerde çıkan Turnuva adlı sinema filmine biraz benzese de aksiyon dolu ve değişik tarzda çok güzel bir animedir. Ancak yapım şirketinin maddi sorunları nedeniyle üç bölümde bitirmek zorunda kalmışlardır.

BusGamer.jpg

Günümüzde milyon tane anime ve manga çıktığı şu zamanlarda sanırım maddi sorunları yüzünden kepenk kapatmak zorunda kalan çok harika serilerden biridir Bus Gamer.

Adı ile hiçbir alakası olmayan anime, ne içinde ki olaylar otobüste geçmektedir ne de otobüsü çağrıştıran bir kavram vardır. Sanırım rakipleri eleme usulü olduğu için mi bu adı koymuşlar yoksa anime de ki oyunun adı olduğu için mi onu tam bilemeyeceğim.

Az önce dediğim gibi maddi sorunlar yüzünden arkasında birçok soru bırakan harika bir seridir. Animenin kendiside resmen bunu “bas bas” bağırsa da “durun gitmeyin daha bitmedi anlatacaklarım bir sürü şey var” dese de harika iki buçuk bölümden sonra o sonu hak etmeyen bir şekilde sona ermektedir.

2373131207_898eff3a9d.jpg?v=0

İlk bölümden itibaren aksiyonu hiç düşmeyen ve karakterlerimiz arasında geçen diyalogların kalitesi ve konusuyla beni kendine hayran bırakmıştır. Bus Gamer insanın adeta birinin aklına gelse de tekrar yapılıp devamı gelse de, bizde severek seyretsek dememesi çok zor doğrusu.

Animenin müziklerine değinecek olursak, gayet güzel ve kulağa hoş gelen başarılı yapımlar doğrusu. Özellikle “no name” adlı açılış şarkısını tavsiye edebilirim.

Sonuç olarak, kısa ve kaliteli bir yapım istiyorsanız bence Bus Gamer’a bir şans verin derim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 1
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • smygon

    1

  • vkopuzoglu

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

sanırım bus bussines kısıltması olarak kullanmış olabilirler

hikaye gerçekten akılda çok fazla soru işareti bıraktı özellikle ilk bölümden kahramanların geçimişine bir flashback bekliyosunuz ama o da ne dizi bitmiş :D acayip bi seriydi

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?