Jump to content
  • Kayıt Ol

Can Atilla


Squaw

Önerilen İletiler

2ewoz81.jpg

Geçenlerde ablamın nadir zamanlarından birisiydi,tv.de kanalları gezişi esnasında son çalışmasına tanıklık ettim Can Atilla'nın,daha nice çalışmalarının güzelliğini bilirim oysa ki...

Son zamanlarda uzak kalmıştım müziğinden,enstrümantal müzikleri bünyeme depolamak en sevdiğim şeylerden birisidir.Sözler yoksa bir müzikte sizin için yer edinmiş ne kadar anlam varsa tümünü yükleyebilirsiniz müziğin ezgisine,bu yüzdendir enstrümantal türlere olan sevgim,bunun getirisi olarak da Can Atilla'yı bilirim Türk Müzik Dünyası'nda,hatta benim için bu türde müzik yapanlardan en iyisidir diyebilirim.

Her zaman enstrümantal müziklere el atmadığını belirtmem gerek,öyle sakin öylesine huzurlu sesleri de eklemiştir bazı çalışmalarına,bir bayanın sakin ama o sizin kattığınız anlamlara tercüme olan sesi karşılayabilir ilk dakikalarda ya da son dakikalarına doğru dinlemiş olduğunuz çalışmasında.Bazen bir keman sesi bazen de bir piyano sesi sizi huzura kavuşturur ya da bir Arya sizi alıp götürüverir Atilla'nın dünyasına.Size tavsiyem eğer hiç dinlememiş olup da denemeye karar verdiyseniz Atilla'nın çağırışlarını,kliple birlikte sunulan çalışmalarına da göz atmanız çünkü ekranınıza gelecek olan görüntülerle daha bir anlam kazanıyordur O'nun müziği.

Bazen sizi eskilere götürür,eskilerin med cezirine hapsolmuş gibi buluverirsiniz kendinizi, bazen çoçuklar kadar masumane bir yüz takınmış şekilde bulursunuz kendinizi,hiç hesapta yokken bile bir hüzün gelip buluverir sizi...'Hesaplaşmaların,keşkelerin, umutların, düşlerin' müzisyeni derim ben kendisine,bazen de 'Huzur'un...

Kendisini ilk keşfedişim birkaç yıl önce tv.de tesadüf eseri 'Sultanlar Aşkına' isimli bir klibi izlememle oldu,klipte kendimi kaybolmuş şekilde bulmuşken müziğin de beni ayrı bir keşfe çıkardığını farkettim ve ekrana gelen isim de 'Can Atilla' etiketini gördükten sonra,kendisinden vazgeçemedim hiç,dinleyene birçok anlam bırakıyordu çünkü müziğinde,anlamlar yüklemek yerine yorumu size bırakan bir Usta kendisi. Şimdilerde ''Vivaldi İstanbul'da'' ile çağırmakta kendisine eşlik eden keşifçilerini...

Sultanlar Aşkı'na ile bağlamıştı beni kendisine,o efsanelerden fışkıran bir havaya sahip beni çağıran sesle,sözlerine söyleyecek bir şey bulamıyorum bile,belki hep İstanbul'u yaşıyor çalışmalarında belki de hep kırık bir yaşamın izlerini sürüyor,devam ettiriyor.Ama o piyanonun seslerine hapsettiği 'Efsaneler' var arkamı dönüp de gitmek istemediğim, keman dendiğinde her şeyi bırakabileceğim 'Gülbahar' var değinmek istediğim bir de,adını bile telafuz etmemin yeterli olduğu 'Anılar,Yapraklar,Mektuplar' var asla dinlemekten usanmadığım;bana biraz arayışın biraz da bağlılığın melodisini sunuyordu ama hepsinden öte bazen farkındalığını kenara ittiğim şeyi veriyordu bana;kendi ruhumu...

KİŞİSEL BİLGİLER:

Türkiye'de New Age müziğin uluslararası platformda temsilcisidir. "Türkiye'nin Vangelis'i" olarak anılır. Keman, piyano gibi Batı müziği çalgılarını saz, tef ya da ney gibi doğu müziği çalgıları ile beraber kullanarak eserler verir. Senfonik eserlerin yanı sıra Devlet Tiyatroları'nda sahnelenen pek çok oyunun müziğini ve pek çok dizi müziği yazmıştır. Yaşamını Ankara'da sürdürmektedir.

1969 yılında Ankara'da, mühendis ve diplomat bir anne-babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. 1980 yılında Hacettepe Üniversitesi, Ankara Devlet Konservatuvarı'na girdi. Nuri Çeken ve Ergün Özyücel'in öğrencisi oldu. Bir süre, babasının görevi nedeniyle bulunduğu Moskova'da konservatuvara devam ederek keman ve piyano alanında özel eğitim aldı. 1988'den itibaren iki yıl Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası(CSO)'nda keman çaldı. 1990 yılında konservatuvarın Keman Bölümü'nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra profesyonel beste çalışmaları yapmaya başladı;çok sayıda film, belgesel, dizi, tiyatro oyunu için müzik besteledi.

BİRKAÇ ÇALIŞMASINA ÖRNEK:

İndirmek isteyen arkadaşlar olursa,aşağıda yer alan isimlerin üzerine tıklaması yeterli:

Sultanlar Aşkına (Radio Remix)

Anılar,Yapraklar,Mektuplar (Özellikle sözlü kısımdan sonrasını dinlemenizi tavsiye ederim)

Efsaneler

Aşk-ı Hürrem

Cariyeler ve Geceler

Gülbahar

NOT:

Sanatçıya ait kişisel bilgiler wikipedia adresinden alınmıştır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 3
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Beyazm

    1

  • Squaw

    1

  • A.U

    1

  • Kyrie

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Güzel müzik yapıyor adam, birkaç parçasını sürekli dinlerim ama yukarıdakiler de çok hoşmuş gerçekten. Tanıtım da güzel olmuş Squaw, emeğine sağlık.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben de ilk kez tv'de Aşk-ı Hürrem'ine denk gelmiştim Atilla'nın.Dinlediğim süre boyunca ruhumu okşamıştı.Hala da dinlerim ve ezgileri aynı anda hem keder hem de huzur parçacıkları serper kalbime.

Ellerine sağlık squaw,hoş tanıtım olmuş.

Şarkının sözlerini bir ara imzam olarak da kullanıyordum.Paylaşayım.

Rüyalarım getirdi beni şimdi

Hayalimdeki evime

Kalbim artık

Sonsuza kadar boş

Rogatina'da yağmurda

Dans eden küçük bir kızın

Rüyalarının gerçek olması üstüne

And içiyorum

Masmavi gökyüzünde

Kaybolmuş kutup yıldızı

Mehtaba sürgün olmuş hayaller

Geçmiş yiter gider

Sarmışsa ruhunu dalgalar

Anlatır gibi her şeyi

Kalbim barışmış gözyaşlarıyla

Nastasia elveda

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Aşk-ı hürremi ben de bir zamanlar hatta arada sırada hala dinlerim, meta'ya katılıyorum, tanıtım ve ayrıca linkler için sağol squaw.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?