Jump to content
  • Kayıt Ol

Julio Iglesias


Squaw

Önerilen İletiler

257ho9w.jpg

Julio Iglesias'a her müziksever aşina mıdır bilmem ama benim çok uzun zamandır aşina olduğum ve kendisine büyük hayranlık beslediğim bir müzisyendir.Oğlu Enrique Iglesias'ın da onun önüne geçme durumu;'Boynuz kulağı geçer' de değil nedir, evet oğlu biraz da dış sanat (yani tiple) kazanmıştır biz bayan dinleyiclerinin ilgisini,o herkese zor açtığımız kalplerimizi.Hoş ben ikisini de aynı düzeyde severim,baba Iglesias'ın sesi her zaman daha huzurlu gelmiştir bana.

Latin müzik türüne olan sevgim ayrı bir kenardadır,hayatımın her köşesinde beni bekler vaziyette geçirir saatlerini ve bulunduğu noktayı kimseye kaptırmaz asla.Latin müzik dediğimde de aklıma ilk gelen isimlerden birisidir Iglesias baba-oğul.Herkesin aksine ben Enrique'nin başarısının ardında,taşıdığı soyismi olduğuna inanmıyorum ve bu tür düşüncelere de karşı durmuşumdur her zaman.

Bahsetmek istediğim baba Iglesias'dır aslında;zamanında,pembe dizi furyası döneminde,annemle birlikte izediğim 'Manuela' vardı, meğersem onun müziklerinin mimarıymış Julio Iglesias,daha varlığını bilmeden o günlerden dinlermişim kendisi,dinler severmişim.Manuela sonlandı,büyüdüm,annem iyice olgunlaştı (annem için yaşlandı demek istemiyorum çünkü o hala benim için kendi yaşıtlarımdan daha yakın bir dosttur bana xD),Iglesias da yaşlandı ama Julio'nn,o şarkısı kulaklarımızdaydı hala;her seferinde 'Manuelaaaaa' diye giden nakaratının ritmine ayak uydurdum zamanında ve uydurmaya devam etmekteyim şimdilerde de...Pembe dizi izleyen kesimden değilim elbette ama hepimizin en az bir kere tanıklık etmişliği vardır bu tür dizilere,ya annemiz sayesinde ya tv.nin getirisi -o dönemdeki az sayıya sahip kanalların varlığını düşünürsek- olan dış etkenler sayesinde tanışmışızdır bu kültürle.Amacım pembe dizi kriteri yapmak değil,yanlış anlaşılmasın, benim amacım sadece Julio Iglesias'ı anlayabilmek,anlatabilmek.

Birçok şarkısı var adını ezbere söyleyebileceğim ve biliyorum ki bir o kadar da çok adını daha doğrusu ezgisini bilmediği şarkısı var bünyemle haşır neşir etmek istediğim.Bazı şarkılar ya da sesler vardır,hiç ummadığınız anda ritmine ayak uydururken buluverirsiniz kendinizi,üstelik eşlik ettiğiniz müzik çok şenlikli ritimleri barındırmasa da bünyesinde ve söylenen kelimeler sizin için hiç aşina olmasa da...İşte yaşantıma tek örnektir Julio Iglesias,latin müzikleri yaşamımın her köşesine hapsetmek en çok yaptığım şeydir,bazen kulak dolgusu olarak eşlik ettiğim latince sözlerine ayak uydururken bulurum kendimi bazen de latin güzellere aşık atamayacağım danslarının büyüsüne eşlik etme hevesi güderken kendime gelirim.Tüm bunları yaşarken Julio da eşlik etmektedir bana,beni kendine doğru çağıran o gizemlerle dolu sesiyle.

Hiç dans etmesin isterse ya da hiçbir şey yapmasın, sadece o sesini bağışlasa bile yeter bana,hiç esirgememecesine üstelik...İsterse varlığını bile koymasın ortaya ama 'Con La Misma Piedra'yı esirgemesin benden ya da Diana Ross gibi yumuşacık sesin eşlik ettiği 'All of You' ile karşılasın beni, beni kendi dünyasına alıp götürdüğü 'Lo Mejor De Tu Vida' ve 'Historia De Un Amor' ile aynı zamanı aynı anda yaşayalım hatta.Hepsinden öte, sözlerin yetersiz kaldığı yerde sadece müziğin sahip olduğu diliyle,bir şeyler kattığı 'Besame Mucho' ile eşlik etsin bana, onun dansını düşlediğim dakikalarda.

KİŞİSEL BİLGİLER:

Julio İglesias 23 Eylül 1943 günü, saat 14.00'da Madrid'in Meson de Paredes caddesinde bulunan bir hastahanede dünyaya geldi. Dr. Julio İglesias Puga ve Maria del Rosario de la Cueva y Perignat'ın iki oğlundan büyüğüdür. Erkek kardeşi Carlos ile mutlu bir çocukluk geçirdiler. Julio'nun ailesi baba tarafından Galicia kökenli. Babası doktor İglesias Puga Orense'de doğdu. Julio'nun baba annesi Manuela ve dedesi Ulpiano idi. Anne tarafından büyük babası Jose de la Cueva Endülüslü ünlü bir gazeteciydi, anne annesi ise Dolores de Perignat Orejuela de Camporedondo idi.

Julio İglesias başarılı bir sporcu olarak yetişti, Real Madrid genç futbol takımında kalecilik yaptı. Profesyönel futbolcu olmak istiyordu ama eğitimini yarım bırakmadı. Madrid Complutense Üniversitesinde hukuk eğitimi aldı.20 yaşına henüz girmişti, 22 Eylül 1963 sabaha karşı saat iki civarında arkadaşları Enrique Clemente Criado, Tito Arroyo ve Pedro Luis Iglesias ile birlikte Majadahonda'dan Madrit'e dönüyordu. O gece çok ciddi bir trafik kazası geçirdi ve yaklaşık bir buçuk yıl kısmen felçli kaldı. Yeniden yürüyebilmesi olası değildi. Julio ile ilgilenen hemşire Eladio Magdaleno ona bir gitar hediye etti. Julio zamanını saatlerce radyo dinleyip şiir yazarak geçiriyordu. Yatağa bağlı yaşıyordu ve spora olan özlemini hafifletmek için şarkı söylemeye başladı. Gitar çalmayı, şiirlerini müzikle süslemek için temel akorları öğrendi.

Julio yeni şarkılar yazmaya devam ediyordu, ve bir gün şarkılarını başka yorumcular tarafından okunması için bir plak şirketine götürmeye karar verdi.Şirket yöneticisi Julio'nun kendi gitarı eşliğinde söylediği single'i dinledi ve: “Bunları neden kendin söylemiyorsun?” diye sordu. Julionun cevabı: “Çünkü şarkıcı değilim” oldu. Ama sonunda onu ikna ettiler ve Benidorm Müzik Festivalinde sahneye çıktı. 17 Temmuz 1968 gecesi ünlü şarkısı La Vida Sigue Igual (Hayat Her Zamanki Gibi Devam Ediyor)'i seslendirerek yarışma birincisi oldu ve Columbia Plak Şirketiyle bir anlaşma imzaladı.

BİRKAÇ ÇALIŞMASINA ÖRNEK:

(Dinlemek ya da indirmek isteyen arkadaşlar olursa isimlerin üzerine tıklamaları yeterlidir.)

Con La Misma Piedra

All of You

Cada Dia Mas

Manuela (Meşhur dizimiz 'Manuela' melodimiz xD)

NOT:

Sanatçıya ait kişisel bilgiler wikipedia adresinden alınmıştır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 2
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Beyazm

    1

  • Squaw

    1

  • A.U

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

Tanıtım ve linkler için teşekkürler, zaman zaman dinlediğim bir sanatçı, indiriyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Huzuru anımsatan melodiler.İlk kez dinliyorum Julio İglesias'ı.Cada Dia Mas en hoş geleni oldu bana.Üstü açık bir arabayı yavaşça sürerken ve rüzgar her şeyi uçururken dinlenesi şarkılar.Şimdilik hayal.Paylaşımın için teşekkürler Squaw.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?