Jump to content
  • Kayıt Ol

Amerika'da Anime Karakterli Afişe Sansür


fudy

Önerilen İletiler

stingray9.jpg

stingray10p82610tmb0001.jpg

Amerika'nın ünlü haber kanalı Fox'da verilen habere göre Phoenix kentinde bir restoran işletmesine otobüs duraklarına astığı anime karakteri içeren afişi şiddet ve müstehcen imajlar içerdiği için uyarı verildi. Phoenix Public Transportation Department (Phoenix Toplu Taşıma Dairesi, PPTD) Stingray Sushi ismindeki restoranın astığı afişlerin "şiddet ve müstehcenlik içermeme" maddesine karşı olduğunu söyledi. "Suzi Stingray" karakteri elinde iki silah bulunması ve kısa eteğiyle dikkat çekiyor. İşletme bu uyarılara karşı reklamın parasının ödendiğini ve geri iade gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Buna cevap olarak ise PPTD "karakterin eteğinin uzatılması ve silahların kılıfa koyulmuş vaziyette resmedilmesi" isteğinde bulundu.

YouTube- Suzy Stingray Anime ad bust for Sushi Bar

Restoran sahibi Bryan Chittenden bu afişin tartışma konusu olacağını hiç düşünmediğini söyleyerek şunları ekledi: "Aynı karakterin civarda başka bir reklam tabelası daha var ve bu reklam yüzünden hiçbir şikayet gelmedi." Daha önceden silah şovları ve benzer içerikli film afişlerine izin verdiğini belirtip PPTD'nin bu konuda kendisiyle çeliştiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: ANN

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 7
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • eczmeltem

    2

  • fudy

    2

  • Akuma_Blade

    1

  • NitroCharger

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

İlginç.

Amerikalıların Higschool Teenage flimlerinin yanında bu afiş bir hiç kalır. Görüyoruz ne kadar muhafazakar olduklarını

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Amerika bildiğim kadarıyla Bleach'in bazı sahneleri de sansürleniyor. Dekolteleri kapattıkları bir iki fotoğraf görmüştüm bir sitede. Orasıda mı İran'a dönecek ne?:D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Discogun.jpg&t=1

Gundam SEED'in Amerika'daki gösterimlerinde TV animasyonlarda ateşli silah teşhirini meneden yasalardan ötürü fotomontajla normal tabancalar lazer tabancaları haline getirilmişti. Benzer şekilde birçok silahlı çatışma ve kanlı sahne (Tolle'un kafasının kopması gibi) de Amerikan yayındaki TV versiyonundan silinmişti.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Şimdi aklıma geldi bak. One Piece'in Amerikan versiyonunda Sanji'yi lolilopçu yapmışlardı.

sdsanji1.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

bu sadece çizgi film sektörüne uygulanan bir sansür sanırım.

çektikleri dizilere bakınca sınır tanımadıkları görülüyor da!! yoksa Amerikan halkının animelere bakışı da bizim gibi mi?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bunlar bizim RTÜKten beter çıktılar ya. Halbuki zamanında TRT 3 Georgia'nın malum sahnelerini kesintisiz vermiş. Çocuk halimizle o kadar şaşırmıştık ki annemiz makul tıbbi bir açıklama yaptıktan sonra izlemeye devam etmiştik.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?