Jump to content
  • Kayıt Ol

One Outs


Squaw

Önerilen İletiler

KÜNYE:

Diğer Adları: ONE OUTS - Nobody wins, but I!

Kategori: TV Serisi

Bölüm Sayısı: 25

Firma/Stüdyo: Madhouse Studios

Yönetmen: Yuzo Sato

Senaryo: Hideo Takayahiki

Müzik: Akihiko Matsumoto

Dizayn: Takahiro Umehara

Orjinal Eser: Shinobu Kaitani

KONU:

Beyzbolu amaçları için kullanan ana karakterimiz Touma oldukça zeki bir kişiliğe sahiptir,hatta zaman zaman Atamızın;''Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur'' sözünü dilime dolamayı başarmış kişidir Touma :D.

İlk cümlemde geçen,'Amaçları için...' cümlesinden bahsederken aslında,oynadıkları kumardı bahsetmek istediğim.Toua'nın beyzbolu,bu uğurda kullandığını öğrenen ünlü beyzbol oyuncusu Kojima bir gece,oynadıkları kumara ev sahipliği yapan muhite gider ve Toua ile bir anlaşma yapar.Karşılacakları atış iddiasında eğer Toua yenerse,Kojima beyzbol hayatına son verecektir ama tam tersi durumda da Kojima,zeki çoçuğumuz olan Touma beyzbolu kumar aracı olarak kullanmasın diye,Toua'nın sağ kolunu alacaktır...

Serinin asıl başladığı noktayı bu sahne teşkil etmektedir.Herkesin beklediği bu karşılaşmanın sonucuna göre serimiz şekilenecek ve Toua'yı bize, biraz daha yakından sunacaktır.

KİŞİSEL YORUM:

Konu,spor temalı animeler olunca orda duraklamak en iyi yaptıım şeydir çünkü bu tür animelerde dostluğu ve birbirini -daha doğrusu karşımızdakini- anlama duyuları üzerine düşünülen bir konu bize sunulmuştur çoğu kez...

Spor dendiğinde ise beyzbol türünü daha bir ayrı tutarım,bu ilgim nerden gelmiştir hala çözebilmiş değilim aslında (xD) ama belki oyuncu formalarından kaynaklanıyordur belki de bu türün ana hatlarını geçtim,sıradan hatlarını bile tam anlamıyla çözümlememiş olmamdandır.Serie dair söyleyecek şeylerim çok yok aslında çünkü seri kendini 'Normal' kategorisinden sıyıramıyor benim nezdimde.Ana karakterin gelişiminin yaratıldığı ve tür spor ise,tek kişinin değil de tüm takımın -eğer takım ruhu güdüyorsa seri- zekasını ya da becerisini ortaya koyarak,sahada yaptıkları savaşları izlemeyi daha çok seviyorum. Evet,One Outs belki zeka oyunlarıyla sevdiriyor kendisini ama ben,spor mücadelesi olsun bilimkurgu olsun ya da fantastik olsun iyi tarafın da yenlgiler ve kayıplar vermesi taraftarıyım ve tek karakterin üzerinden dönen yapımlara çok ama çok olumlu gözlerle bakmıyorum hiçbir zaman.

Seri,eğlence daha doğrusu keyifli dakikalar için,hatta beyzbolun ana terimlerine ulaşmak için birebir yapımlardan birisi.Ana karakterin zekasına hayran kalmamak elde değil, çizimleri ise biraz farklılık yaratıyor hissi verse de 1-2 bölüm sonra rahatlıkla alışıyorsunuz.Sonuna gelince,2. sezonu beklemeye hazır olun!

Tüm bu seriye dair bahsettiğim şeylerden farklı olarak,çok çekişmeli olan beyzbol turnuvalarının sizi beklediğini düşünmeyin sakın çünkü serideki karşılaşmalar beyzbol müsabakasından daha çok satranç müsabakasındaki çekişme gibiydi benim gözümde, insan zekasına dair yapımlar izlemeyi seviyorsanız eğer 'One Outs' bu türe ev sahipliği yapan keyifli seyirliklerden birisi derim.

KARAKTERLER:

Kojima Hiromichi

24vtw5v.jpg

Profesyonel bir sporcudur.

Toua'yı keşfeden kişi diyebiliriz.Beyzbolu hayatı gibi görür,karşısındakinin fikirlerine değer veren bir yapısı vardır.

Toua Tokuchi:

esm3vm.jpg

Sokalarda dolaşan serseriden farksız gibi gözükse de zekası ve sahip olduğu beyzbol yeteneğiyle,o serserilerden çok da farklı bir yönde olan bir karakterdir.

Beyzbolu oynadığı kumarda araç olarak görse de ilerleyen zamanda girmek zorunda kalacağı bir savaş aracı olarak benimseyecek,zekasını ortaya koyarak

takımını bulunduğu noktadan daha ileriye götürebilecektir.

Satoshi Ideguchi:

t7iba1.jpg

Kojima ve Toua ile aynı takımda bulunmaktadır.İlk zamanlarda Toua'nın gelişine pek sıcak bakmasa da zamanla Toua'yı anlayacak ve onunla aynı takımda

bulunmaktan hoşlanacaktır.

Tsuneo "Owner Saikawa" Saikawa:

5v0j10.jpg

Takımın sahibidir fakat takımı öylesine kurmuştur çünkü tek amacı büyük paralar kazanmak olan hilekar bir kişiliğe sahiptir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 10
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Squaw

    3

  • gundamaster

    1

  • fudy

    1

  • Aurora Borealis

    1

gundamaster

One Outs'u diğer spor animelerinden ayırmak lazım. Senin de bahsettiğin gibi tek kişi üzerinden giden bir seri ve spor animelerindeki gibi arkadaşlık, dostluk, birlikte hobarey hareket edip maçları kazanalım durumu yok. Özetle spor animelerinin klişeleri yok bu animede. Farklı bir tat almak istiyorsanız bunun için birebir bir anime olduğunu söyleyebilirim. Beyzbolun da yarı yarıya kişi tabanlı bir oyun olduğunu düşünürsek Toua atak yaparken zaten tek başına ve dolayısıyla onu anlatması çok doğal serinin.

Squaw beyzbol temalı animelei seviyorsan ve bunu takım ruhu çerçevesinde sunan bir anime izlemek istiyorsan Oukiku Furikabutte izlemeni öneririm.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Squaw beyzbol temalı animelei seviyorsan ve bunu takım ruhu çerçevesinde sunan bir anime izlemek istiyorsan Oukiku Furikabutte izlemeni öneririm.

O seri ne zamandır aklımda gundamaster ama biliyorsun,böyle tür serileri hep güzel zamanlarımda izlemek isterim çünkü o seriye tekrar dönüşüm yapabilmektir amaçladığım, o nedenle keyfimin yerinde olduğu bir zamana attım bu seriyi hep ama en kısa zamanda izleyeceğim çünkü konusunu okuduğumda kanımın kaynadığı nadir serilerden birisidir Oukiku Furikabutte :)

Aslında beyzbol temalı anime izlemişliğim pek yoktu,One Outs ilk deneyimim diyebilirim bu konuda ama film dersen orda dururum,yeri değil aslında ama ben de sana muhteşem bir film önerebilirim beyzbol temalı üstelik fantastik öğeyle çok güzel bağdaştırmışlardı, filmi yeniden izleyesim geldi (sakin ama içine çekiveren bir konusu vardır);The Legend of Baggaer Vance...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Squaw; Legend of Bagger Vance güzel filmdir. Yıllar önce televizyonda rast gelmiş izlemiştim. Konusu beyzbol değil golfle ilgilidir. O konuda yanlış hatırlıyorsun sen. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

sporla alakalı çok anime izleyen biri değilimdir. Ancak one outs'u her şekilde tek geçerim açılışını ve kapanışı bile atlamadan izlediğim 2. animemdir. Kesinlikle bildik animelerin çok dışında gibi tanımlarda bulunamam keza çok fazla sporla ilgili anime izlemiş biri değilim. Ama bu kadar keyif alarak izleyeceğim çok anime de (sporla ilgili) olucağından da pek ümitli değilim. büyük bir hevesle ve inşallah diyorum 2. sezonu olur..

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ah,pardon fudy doğru hatırlattığın iyi oldu,baya olmuştu izleyeli benim de,golf ve beyzbol oyuncularını karıştırıyorum zaten sanırım formalarından dolayı :D

Ama senin de dediğin gibi güzel bir filmdir,nedense uzun zaman önce izlemiş olduğum o filmi aklıma getirdi One Outs serisi.Belki de zeka öğelerinde ortaklık bulmuşumdur, zeka unsuru taşıyan her yapım güzeldir ister film olsun isterse bir anime yapımı olsun.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Spor animelerini çok seven biri olarak bu serinin yeri bende ayrıdır bu seriyi sadece spor animesi diye adlandırmak yanlış olur Toua'nın etrafında dönen olaylarla nasıl başa çıktığını ve bu olaylara bulduğu çözümler izlerken şaşkına dönüyorsunuz :D geçen manga foxda bu serinin mangasının animenin kaldığı yerden itibaren çevirilerine rastgeldim okumak isteyenlerin haberi olsun umarım çeviren grup sonuna kadar götürür manga çizimleri çok iyi değil ama en azından serinin sonunu öğreniriz :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 ay sonra...

Tanıtım güzel olmuş tşkler henüz iki bölüm izledim bu izleyeceğim ilk spor animesi olacak fakat anladığım kadarıyla ya da anlatılanlardan olay Toua'nın gelişim süreci gibi duruyor. Şimdilik fena değil bakalım sonu nasıl olacak.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

anime çok güzel izlerken inanılmaz keyif veriyor özellikle yağmurun olduğu bölüm harikaydı zaten çoğu kez küfürü yiyor benden ama sevdiğimden yani :011: ama bazende hiçbir şey anlamıyorum yani yapıyor bi işgüzarlık da niye işe yarıyor anlamıyorum mesela 12.bölümü anlamadım gerçi atlaya zıplaya gitti video bir taraftan da yemek yiyordum belki onunda etkisi vardır :P ama güzel anime özellikle op harika.

geçen gendouya girdim en yüksek puan alan parçaları indirdim neredeyse hepsi sihirli kızların olduğu anime tipi şarkılardı ve one outsın açılışı 7 küsur almış bu ne perhiz ne lahana turşusu anlamadım. heralde bu k-on milletin şarkı kalitesinin içine etti :kotnu:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

1. Bölümünü şimdi bitirdim.Opening fena değilmiş.

Tokuchi karakterini sevdim bayağı,bakalım ne olduğunu görücez.Bitirince görüşlerimin hepsini yazarım başlığa.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 yıl sonra...

Şu an bitirdim. Daha önce beyzbol animesi izlemedim ondan nasıl oluyor bilmiyorum ama dediğiniz gibi tek kişilik bir oyun.

Bütün maçlarda bir yolunu bulup kazanmayı başardı. Bazı yerlerde tahmin edebildim ne yapacağını bazı yerlerde ise baya şaşırttı beni. (Hileli top meselesi.) Şampiyonluğa kadar götürüşünü izlemek isterdim. Böyle kaliteli seriler insanı anime izlemeye daha çok teşvik ediyor.

Takımın sahibi de ilk başta hataya düştü. 499 kere kazanmış bir kumarbaz ile kumar oynamaya kalkarsan sonuçlarına katlanmak zorundasındır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?