Jump to content
  • Kayıt Ol

USB Belleklerdeki Risk


kenasuka

Önerilen İletiler

lg.php?bannerid=180&campaignid=5&zoneid=0&loc=1&referer=http%3A%2F%2Fshiftdelete.net%2Fusb-belleklerdeki-risk-23230.html&cb=02c912391c

Her gün kullandığımız ve cebimize GB'larca veri sığdırmamızı sağlayan USB flash belleklerin çok büyük riskler taşıyabildiğini biliyor muydunuz?

Panda Security adlı güvenlik şirketinin araştırma geliştirme kolu olan PandaLabs'in yaptığı bir araştırma her gün kullandığımız USB belleklerin ne kadar tehlikeli olabileceğini ortaya koydu.

Veri taşıma ve transferinde büyük kolaylık sağlaması nedeniyle tercih edilen USB bellekler, birçok bilgisayarda kullanıldıkları için güvenlik riskleri taşıyorlar.

usb_worm1282913462.jpg

USB bellekler virüslerin yayılmasına büyük katkı yapıyorlar

USB Belleklerle Taşınıyor

PandaLabs'den Luis Corrons yaptığı açıklamada şu an aktif olan zararlı yazılımların %25'inin USB bellekler aracılığıyla yayıldığını belirtti.

Özellikle çok sayıda bilgisayar kullanılan iş yerlerinin bu durumdan etkilendiklerini belirten Corrons, USB belleklerin dışında SD kartların ve buna benzer diğer bellek seçeneklerinin de bu riski taşıdığını, kullanıcıların bu cihazları sık sık virüs taramasından geçirmesi gerektiğini söyledi

Kaynak:shiftdelete

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 9
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • eczmeltem

    3

  • ozman

    2

  • kenasuka

    1

  • swordsman

    1

İş yerlerinde dolaşan virüslerin zarar seviyesi o kadar da yüksek olmadığı için iş yerlerinde barınabiliyor, yüksek riskli virüsler sadece bilinçsiz pc kullanıcılarının bilgisayarına musallat olabiliyor bence. Ben kişisel bilgisayarlarıma yaklaşık 7 yıldan beri hiç bir virüs programı bulundurmuyorum. Gerekte duymuyorum. İş yerindeki ve üniversite bilgisayarlarından ufak tefek virüsler aldım ama ciddi bir virüsle hiç karşılaşmadım bugüne kadar. Bence ne olursa olsun bir bilgisayara virüsten korumanın en iyi yolu güvenilir olmayan sitelerden uzak durmak.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Evet bilinçlenmek gerekli ancak istediğin kadar bilinçli ol fark etmiyor. ne işyerimde ki ne evde ki bilgisayarıma başkası asla dokunamaz sakınan göze çöp batar misali 2 hardsikim göçtü ve veri kurtarma maliyeti bir tanesinin 1.500,00 TL ee bu piyasada bir şekilde ekmek yiyecek (sonuçta virüsü de, virüs kurtarmayı da yazanlar aynı kişiler) ne kadar önlem alırsan al bir şekilde delinir...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Benim Usb belleğimde yaklaşık 2 senedir autorun. inf var. Klasör şeklindeki dosyaları gizli yapıp yerine exesini yapıyor.

Çok bir zararı yok sinir bouyor sadece. Autorun.infsi olmayan ne hafıza kartım ne hard diskim kaldı. Siz de de varsa boşuna silmeye , format atmaya uğraşmayın. Sıçrama özelliği var. Ancak hayatınızdaki bütün veri birimlerini aynı anda temizlerseniz kurtulunuyor. Şimdi hesaplayınca 2 bilgisayar , 2 Usb, 1 harici, 2 cep hafıza kartı... hepsini temizlemeye uğraşmaktansa klasör şeklinde dosyaları Usblerde kullanmamaya çalışıyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@eczmeltem:bana da bulaştı ondan,çok rahat silip attım:P

virüs bulaşsa bile silip atıyorum...çok iyi slipbanglarim vardır.:biyik gulme:en ağır trojan,cracker,

solucanları falan atıyorum sorun olmuyor....qdislers

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@eczmeltem:bana da bulaştı ondan,çok rahat silip attım:P

virüs bulaşsa bile silip atıyorum...çok iyi slipbanglarim vardır.:biyik gulme:en ağır trojan,cracker,

solucanları falan atıyorum sorun olmuyor....qdislers

Böyle faideli bilgileri ve programları ilgili kısımda paylaşalım. Hayır işleyelim. Mağdurlar faydalansın. İlgili yazını iple çekiyorum.

Bu arada benim virüsün kaynağını çok araştırdım. Ev bilgisayarında eşimin kullandığı Maltepe işi cdler(Ankaralılar iyi bilir)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

linki attım.yanlız dikkat et program aşırı güçlüdür....

.en ağır virüsten açılmayacak bilgisayarı on dakikada fırlatıp atıp tekmil

verdi ya....ne diyeyim....

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sağolasın combofix zaten kullandığım bir programdı. Usb için dediğin programı deneyeceğim. Muhtemelen silecektir çünkü daha önce de sildim ama tekrarladı. Bakalım bu sefer tekrarlayacak mı?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 ay sonra...

Usbler için zaten programlar var.Eminim çoğu kişinin flash belleğinde virüs vardır ancak virüsler o kadar korkulacak şeyler değiller :sinsin::qzirvede:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 hafta sonra...

Bence esas risk bu tür belleklere ya da pc hdd ye atılan bilgiler, kişinin kişisel bilgileri, kimlik bilgileri ve özel hayat, bu kadar saygısız tipler meraklı ve sahtekarlar ortalıkta dolaşırlen verileri ne kadar az dijital ortama atarsanız sizin için o kadar iyi olacağını düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?