Jump to content
  • Kayıt Ol

Kidou Senshi Gundam 00 Gekijouban: A wakening of the Trailblazer


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

00_gundam_movie_poster1.jpg?w=385&h=536

Yönetmen : Seiji Mizushima (Full Metal Alchemist, Full Metal Alchemist: Brotherhood)

Senarist : Yousuke Kuroda (Trigun, Hellsing Ultimate)

Müzik : Kenji Kawai (Ghost in the Shell, Mobile Police Patlabor, Ranma, Sky Crawlers)

Karakter Tasarım : Yun Kouga (Loveless)

Mecha Tasarımı : Kunio Okawara (Gundam ve Votoms külliyatı, Super Robot Wars), Kanetake Ebikawa (Full Metal Panic!, Full Metal Panic! Second Raid, Vandread), Kenji Teraoka (Ghost in the Shell: Stand Alone Complex, Code Geass, Code Geass R2, Noir, .hack), Naohiro Washio (Soukyuu no Fafner, Heroic Age)

Japonya'da 18 Eylül'de (bu yazıyı yazdığım saatlerde son 1 hafta içerisine girmiş olacağız) gösterime girecek, 25 + 25 bölümlük Gundam 00 serisinin finalini oluşturacak filmdir. Film, 2. sezon finalinden 2 yıl kadar sonra geçmekte.

2. Sezon'u izlememiş arkadaşlar için spoiler içerir:

Konu:

Celestial Being'in dünyayı birleştirmek ve Veda'yı Innovator'lerin kontrolünden çıkartmak adına giriştiği zorlu savaşın sona ermesinin üzerinden 2 yıl geçmiştir. Fakat bu süre zarfında onlar bir taraftan dış uzayda dünyadakilerden gizlenmekte, bir taraftan da an be an yaklaştığını öğrendikleri son savaşın hazırlıklarını yapmaktadır. Bu, Tieria Erde'nin Veda ile bütünleştikten sonra öğrendiği gerçek, yani GN Drive'ların, Innovade'lerin ve Gundam'ların yapılış sebebi, savaşları bitirme ve dünyayı birleştirme misyonunun asıl hedefi olan, an be an yaklaşmakta olan tehlikedir.

Bu 2 sene zarfında güçlenen Federasyon, Celestial Being'i yeniden ortaya çıktığı anda bu kez kesin olarak ezmeye kararlıdır. Dahası, Yeni Federasyon'un ilk Gerçek Innovator'u olan Descartes Shaman onların hizmetindedir. Şimdi Celestial Being saklandığı yerden çıkmak ve büyük bir tehdide karşı bir ölüm kalım savaşına girmek zorundadır. Zira bu kez tüm insan nüfusu 7 gün içinde ortadan kaldırılma tehlikesi içindedir ve insanlığın kaderini bir kez daha değiştirmek için Celestial Being, belki de asla kazanamayacağı bu son savaşla kesin olarak yüzleşmek zorundadır.

Mecha'lar:

Film için tasarlanan 4 yeni Gundam, isimlerini Kur'an'da da geçen Meleklerin isimlerinden almakta.

BAN653000.jpg

blank.gif1.png

Gundam 00 Raiser Condenser Type

2. sezon finalindeki 00 Raiser'in onarılmış ve GN Drive'lar yerine GN partikül tankları monte edilmiş bir versiyonu: Atası denli güçlü olsa da -artık çok farklı savaş koşullarından ötürü- üst sınırları tahmin edilebilir bir birim. Filmin ilk yarısında Setsuna F Seiei'ye ait.

4439971070_9f15c93616_z.jpg

Gundam 00 Qan[T]

00 Raiser'in devamı ve 4. jenerasyonun devamı olan son Mobile Suit. Uzaktan zihin kumandalı silahları GN Sword Bit'leri hem ayrı ayrı kılıçlar gibi yakın dövüş silahı olabiliyor, hem de birleşerek ayrı uzun kılıç oluşturabiliyorlar. Diğer tüm MS'lerin aksine Qan[T] Drive denen ve sezon finalinden sonraki 2 yıllık ara sırasında Jupiter'de üretilmiş yeni tip bir çift GN Drive'a sahip. Bunun hakkında pek bilgimiz olmasa da kısa süreliğine tek başına gerçek Twin Drive System'ı aşan bir güce fakat daha tahmin edilebilir bir potansiyele sahip olacak. Buna rağmen 00 Raiser kadar ofansif bir dizayn değil.

4439967602_58388fa672_z.jpg

Gundam Zabanya

Dynames ve Cherudim'in mirasçısı olan Zabanya tüm silahlarını ofansif ve defansif modlarda aynı anda farklı yönlere hedefleyebiliyor. Aynı zamanda eski birimlerdeki Sniper rolünü de devam ettirmekte.

4439191011_7dae201bb1_z.jpg

33.pngGundam Harute

2 yıl sonra Celestial Being'in kullanılabilir durumdaki yedek parçaları çok azaldığı için mühendisler eski modellerden geriye kalanları ve tasarım verilerini yeniden işleme sokmak zorunda kaldılar. Harute bu yüzden Kyrios ve Archer Arios'un önemli segmentlerinin bir birleşimi olarak çıktı. Artık Celestial Being'in dünyaya dönme durumu kalmadığı için daha az aerodinamik bir şekilde, azalan malzeme sorunundan ötürü GN füzelerinden ziyade lazer silahlarına dayalı ve Marie'nin Allelujah'la daha iyi senkronize olabilmesi için çift kişilik olarak dizayn edildi.

hg-CB-002-RAPHAEL-GUNDAM-box-art.jpg

VLC00005.png.jpg

HG00_Raphael_Gundam0.jpg

Raphael Gundam

Son savaşın artık kaçınılmaz hale geldiği anlaşıldığında Veda'dan çıkıp gelen Tieria Erde yanında bu birimle geldi. Omzunda bir çift uzaktan kumandalı dev enerji topu taşıyan Raphael bu silahların her birine ayrı bir GN [T] Drive ile enerji veriyor ve aynı zamanda bu da onun muhtemelen 2 + 1 GN [T] Drive'e sahip olduğunu gösteriyor. Buna rağmen bu birimi 00 Raiser'den ziyade nitelik olarak Reborns Gundam gibi düşünmek daha doğru olacaktır.

Tieria Erde'nin kullandığı birimler hep içlerinde sırlar gizlediler ve muhtemelen bu birim de öyle olacak.

6.png749px-4594786497_318884206f_b.jpg

GN X-IV

Federasyon ordusunun 2 yıl önce seri üretimine başladığı GN X-IV'lerin her biri aşağı yukarı önceki jenerasyonun Gundam'larına birebir denk ateş gücüne ve hıza sahip ve buna ek olarak artık Trans Am koduna da sahipler. Gri renktekiler seri üretim tipleri iken siyah renktekiler önceki jenerasyonun tüm üstün donanımlarını opsiyonel olarak kullanabiliyorlar. (Yedek partikül tankı, Throne Zwei'in Buster Sword'u, Throne Eins'in GN Mega Launcher'ı, Garazzo'nun GN Field üreticisi ve Innovator MS'lerinin opsiyonel itici tankları gibi)

HG00_Brave_Commander_Test_Type1.jpg

Brave : Test Type

Federasyon ordusunun seri üretim tipi Twin Drive System sahibi birimler üretme planının yeni yeni uygulamaya konmuş örnekleri. Komutanlığını Graham Aker'in yaptığı Solbraves timinin hizmetindeler. Seri üretim tipi olanlar (Yeşil) tek sürücüye sahip olmalarına rağmen GNX-IV ile GN Flag'ın sonraki aşamasını temsil ediyorlar ve illa bir karşılaştırma yapmak gerekirse Arios'un hızı ve Seravee'nin ateşgücüne sahipler. Komutan Tipi olan ise (Mavi olan) bunlara ek olarak 2. sezondaki Susanowo gibi Twin Drive System'e sahip.

4440006596_7fd43dcb82_z.jpg

Gaderazza

İlk "Gerçek Innovator" olduğu bilinen esrarengiz Descartes Shaman'ın 300 metre boyundaki kişisel Mobile Armor'u. Sahip olduğu masif GN Fang'ler bile bir Mobile Suit'e eş boyda ve her biri ayrı ayrı GN Drive'lere sahip, bu da onu çok korkunç bir düşman yapmaya yetiyor da artıyor bile ama hepsi bu değil: Ptolemaios gibi 2 devasa masif GN reaktörü kullanan ve Trans Am özelliğine de sahip olan Gaderazza aynı zamanda Alvatorre'den çok daha yüksek ateş gücüme sahip olduğu gibi inanılmaz sayıda çok silahla zihinsel saldırılar düzenlemeye olanak tanıyan bir dizayna da sahip.

Fragmanlara ve yönetmenle yapılmış ilk röportaja ŞURADAN buradan ulaşabilirsiniz.

VLC00002.png.jpgSonuç:

lk 2 sezon Asimov'un efsanevi "Foundation" roman serisinin serbest bir yorumuydular. Film için ise yine Asimov'un "Childhood's End" romanının serbest bir uyarlaması denebilir. Bunun yanısıra film önceki sezonlarda açıklanmayan ilk Jupiter seferinin aslında ne ile karşılaştığını, "beklenen olay" ve Aeolia Schenberg'in planının aslında ne olduğu gibi birçok soruya kesin yanıtlar getirecek ve Celestial Being üyelerinin kişisel hikayelerindeki son noktayı koyan yapım olacak.

Şimdiden iyi seyirler. Umarım DVD/Blu Ray sürümünü fazla beklemeyiz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 15
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    4

  • yuuki cross

    3

  • PaarthurnaX

    3

  • gundamaster

    2

gundamaster

Mükemmel bir tanıtım olmuş. Tüm detaylarına kadar anlatmışsın birader her zaman olduğu gibi. Herkesi aydınlatan bu yazılarından ötürü teşekkür ederiz.

Film artık çıksa da izlesek modundayız aylardır ama bir yandan üzülüyorum böyle bir efsane bir çok soruya veap vererek sonlanıp bitecek. Bu acı gerçek ile yüzleşmeye hala hazır mıyım değil miyim bilemiyorum:qstress:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Film artık çıksa da izlesek modundayız aylardır

Aynen sonuna kadar sana katılıyorum. Çok merak ediyorum bu filmi :qstress:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

süper bir tanıtım olmuş herşey o kadar güzel anlatılmış ki bunu okuyunca filmi daha çok merak eder hala geldim ama bu kadar merak iyi değil nerden baksan en az 7 ay beklememiz gerecek izlemek için :000200690jk0xd: kara no kyoukai serisinin son filmini beklediğim zaman aklıma geliyordu aynı şeyleri bu film içinde hissetmeye şimdiden başladım :(

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

süper olmuş taıtım ama serinin bitmesi beni çok üzüyor ,birde filmin çıkmasını beklemek:(

Artık yeni Gundam serilerine bakacağız:aglama3::aglama3:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

Geçtiğimiz hafta itibariyle filmin gösterilme girmeye başlaması ile birlikte savaş sahnelerini ve ELS'leri de içeren en sonuncu bir fragman daha yayınlandı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 ay sonra...

Filmi dün izledim. Söyleyebileceğim şey kanımca 2 saatlik filmin temayı anlatmaya tam olarak yetmemesidir. Bundan dolayı mı yoksa karakter tasarımına gerekli vaktin ayrılamamasından mıdır bilmiyorum, filme topu topu 2-3 yeni karakter eklenebilmiş ve bu karakterler ilk iki sezonun üstüne çok fazla birşey koyamıyorlar. Ayrıca film daha ilk dakikalardan insanlık için ölüm kalım savaşına dönüştüğü için 2. sezondan sonra oluşan yeni dünya düzeni hakkında yada Manga'lar/light novel'lar kapsamında verilmememiş sorular hakkında tam bir net cevap verilemekte. Bu nedenle filmi Gundam 00 destanının büyük finalinden ziyade 2. sezonun yeni bir bölümü gibi düşünmek daha doğru olacaktır diye düşünüyorum.

Senaryoya sonradan katılmış hissiyatı verse de Gundam külliyatına ilk kez (Gundam SEED'de tek bölümde görünen "kanatlı balina" fosillerini saymazsak) uzaylıların eklenmesi ilginç. ELS'lerden haberdar olduğumda itiraf edeyim bende bir önyargı oluşmadı değil. Fakat ciddi bir yapım için iyi bile kullanmış kanımca bu uzaylı istilası temasını.

Buna rağmen film uzun zamandır izlediğim en güzel aksiyon sahnelerini barındırıyor. Özellikle Gadalezza'nın ilk sortisi, Raphael'in saldırısı ve Solbraves timinin sortisinde ne dediğimi daha iyi anlayacaksınız. Bazen ekrandaki savaş o kadar kızışıyor ki yerine geliyor aynı sahneyi defalarca izlemek istiyorsunuz ama aksiyon kareogarifisindeki başarı burada kendini göstermekte ki aynı sahneyi her izleyişinizde farklı bir detay buluyorsunuz.

Ayrıca Allelujah ve Marie hayranları filmi ayrıca sevecekler: Geliştirilmiş Askerlerin üst düzey fiziksel limitlerini gerçek anlamda ilk kez Mecha'sız bir sahnede görüyoruz. Ayrıca Origins: Spirits of the Past filmindeki Agito rolüyle hatırlayacağınız Katsuji Ryo'nun bu filmdeki seiyuu performansı oldukça akılda kalıcıydı. Dilerim bu yetenekli seiyuu'yu en azından bundan sonra daha sık duyma imkanımız olur.

Mobile Suit dizaynları 2. sezondan çok daha iyi ve 1. sezonun çizgisinin olması gerektiği gibi devam ettirilmiş halini temsil ediyor. Tüm Gundam'ları maket olarak edinip yapmak, her an gözünüzün önünde tutmak isteyeceksiniz. Özellikle Raphael Gundam ve Gadalezza şimdiye dek izlediklerim içinde bir Mecha serisinde görmek istediğime en yakın dizaynlar oldular. Benim için albenisi olmayan sadece Quan[T] var o da zaten "Full Saber" geliştirmesinden sonra daha bir karizma birşeye dönüşüyor, filmde bunu kullanabilirlerdi ama niye yapmadıkları konusuna girmeyeyim. Bunun haricinde Brave : Commander dizaynına biraz daha zaman harcanabilirdi. Bunun haricinde mekaniklerle ilgili pek bir sorunum olmadı hatta "Cannon Fodder" olarak tabir edilen figüransı Mecha'lar bile görevlerini sonuna dek yerine getiriyor. Beni Mecha anlamında gerçek manada hayal kırıklığına uğratan tek şeyse...

...Descartes Shaman ve Gadalezza'sının kullanımının olması gerekenden çok az gösterilmesi. Bize filmin senaryosnun 5. başrolü olarak tanıtılan Descartes üzülerek söylemeliyim ki 5 dakika bile görünmüyor. Bir bölüm görülüp öldürülen Gundam tiplemelerinden bir farkı kalmamış, oysa ne ümitlerim vardı :(

Bunun haricinde filmle ilgili ayrıca genel olarak söylenebilecek şeyler olarak aklıma gelenler içinde şunlar var:

Aeolia, Ribbons (yada gerçek ismiyle E.A. Ray), Alejandro, Chris'le Lichty, 2. sezon sonundaki Gaga'lar ve Innovade klonları ve hatta Lockon ve Gundam Dynames bile yeri geliyor kendini şöyle gösterip bizi sevindirik etmesini sayabilirim. Film bize konsept itibariyle Michael Bay'in Transformers'inin "adam gibi" bir versiyonunu sunarken son savaş hissiyatı ise akla ister istemez Kurogane no Linebarrels ile Matrix Revoulutions'u getiriyor.

Buna rağmen Setsuna ve Marina'nın sarıldıkları o sahne, filmde eksi diye birşey varsa bile bunları aklınızdan siliyor. Evet, budur.

Graham Aker'i bu filmle 3. kez seslendiren Yuichi Nakamura 2008 tarihli Kurogane no Linebarrels serisinin finalinde yine kendisinin seslendirdiği aynı repliklerin bir kısmını seslendiriyor. "Geleceğe açılan/geleceği kurtaran kapıyı açan ol!" gibi. (mirai e kirihiraku) Bu bilinçli bir gönderme mi değil mi bilmiyorum ama Kurogane no Linebarrels'i bu filmden önce izlemenizi tavsiye ederim.

Koloniler, Astreoid'ler, Ptolemaios, ELS saldırıları ve Quantum Burst sahnesi dışında tüm film 2D animasyonun masif kullanımı ile oluşturulmuş. Bu 3D'yi fazla sevmeyen izleyicileri ilk 2 sezon gibi fazlasıyla tatmin edecektir. Ayrıca Tengen Toppa Gurren Lagann'la dalga geçilen bir sahnesi var ki beğenmemeniz imkansız.

Ölüm öğesi her Gundam'da olduğu gibi burada da oldukça hissedilebiliyor. Fakat izleyicileri yoğun bir drama ile sıkmamak için ölen isimli karakter sayısı bu kez az tutulmuş. Yine de filmin sonlarına doğru Chiaki Ishikawa'nın şarkısı ve Kawai Kenji'nin FINAL MISSON ~ QUANTUM BURST teması eşliğinde ölüme giden iki ayrı karakteri gördüğünüzde ayrıca üzüleceksiniz. Ölümler sayıca az olsa da "onlar bizim günahlarımız için öldüler" şeklinde düşündürecek denli dokunaklı. Özellikle Chiaki Ishikawa'nın bu harika şarkısını sizlerle paylaşmak istiyorum:

Sizi bilmiyorum ama ben gözyaşlarımı tutamadım :|

Film misyonunu ilk 2 sezonda anlatılan "Başkalarını anlarsak hep birlikte huzur içinde yaşayabiliriz" mesajını Einstein'den yapılan bir alıntı ile galaktik bir ölçüye taşıyor ve Gundam 00 destanını belki olması gerektiği gibi olana yakın, belki de gerçekten bitmesi gerektiği gibi bitiriyor. Daha iyi olabilir miydi bilmiyorum ama sonuç olarak bu süreye sahip bir film için oldukça aksiyon yüklü, dokunaklı, yaratıcı, kaotik, aynı zamanda umut dolu. Gundam külliyatı için pek o kadar olmasa da Seiji Mizushima sineması ve 2010 sonrasının film standardı için kesinlikle "iyi" ve kesinlikle arşivlik bir film.

Final Hakkında:

Final gerçekten seriyi kesin şekilde bitiriyor. Filmden sonrası konusunda Manga yada benzeri birşey çıkacağını bile sanmıyorum. Eğer Sunrise'in derdi gerçekten 2. sezondaki gibi konu anlatmaktan ziyade para kaldırmak olsaydı filmi yeni bir EFSF - CB savaşı şeklinde işleyip fanfiction'a döndürür ve 3. sezona bağlarlardı. (Ki 2. sezonun anlatım ve kurgu olarak 1. sezonun üzerine ne kadar birşey koyduğunu aylarca tartışabiliriz, o ayrı konu) Benim kızdığım tek şey zaten bir Descartes vakası, bir de -Ribbons dışında- 2 sezonda anlatılmayan hiçbirşeye açıklama getirilmemesi. Bunlar haricinde sadece Epilogue biraz daha uzatılabilirdi onu da ileride Director's Cut benzeri bir sürüm çıkartıp halledebilirler.

Setsuna - Marina hikayesinin gerçekten bitmesi gerektiği gibi bittiğini düşünüyorum. Olay pairing'den çıkartılıp evrensel bir noktaya bağlandı, benim de zaten bir Anime'den beklediğim sadece budur.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Vayy bee!!! Bu inceleme çok güzel olmuş filmi gözümde canlandırır gibiyim. Spoiler'leri okumamak için kendimi zor tuttum. Filmi bir an önce çevirip tamamlamanı sabırsızlıkla bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İkinci sezonun güzel finalinden sonra bu filmin bir artısı olacağı kanısında değildim doğrusu ama çıktığına göre artık izleyip ne derece yanıldığımı görmek gerek. Çevirini sabırsızlıkla bekliyorum.Şarkıyı aylardır dinliyorum klibi izleyecektim ama film hakkında spoiler içeririr diye izlemedim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Akuma senin aksine ben filmi çok fazla beğenmedim. Filmle ilgili beklentim çok yüksekti ama o beklentimi karşılamadı. Bir kere berbat bir sonla bitirilmiş bir film. Setsuna'nın Marina İsmail ile sarıldığı sahnesi benim ağzımın bir karış açık kalmasına sebebiyet verdi ki hiç anlam veremedim Setsuna'nın o haline ve Marina'ya gelmesine.

Filmdeki aksiyon sahnelerinin seriden pek bir farkı yoktu açıkçası. Serinin üstüne o sahneler çok şey katmamıştı bence; sadece biraz daha fazla ışıltı ve daha fazla düşman eklenmiş gibi.

Gundam modellerine gelecek olursam Allelujah'ın biriminin modeli seçilmiyordu bile ki önceki modellere oranla çok bir değişikliği yoktu. En beğendiğim Zabanya ve Raphael oldu diyebilirim. Quant bile o kadar cezbedici değildi. 00 Raiser kesinlikle çok daha iyiydi bence.

Sonuç olarak bence, Gundam 00 maceranızı bu filmle bitirmeyin seri ile sonlandırın çok daha iyi olur. Böyle bir filmle bitirirseniz Gundam 00'ın o epik anlatımı yerini çok farklı ve hayal kırıklığına götürecek şeylere bırakabilir.

Benim gibi Gundam aşığı birinden bir Gundam temalı animeye dair bu tarz sözleri fazla duyamazsınız ama objektif olmalıyım diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

oh rahatladım saol Akuma_Blade:023:

Ama okuduğum yorumlardan dolayı biraz :sok aglama:TransXMatrix türü birşey olmuş diyorsunuz:sok aglama:Uzaylılar nereden çıktı ya:sok aglama::sok aglama:ben ağlamayımda kimler ağlasın:sok

aglama

Neyse altyazıyı bekleyeceğim

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Genel olarak güzel bir filmdi. Ancak birkaç şey biraz kötü olmuş.

Descartes'in o kadar tanıtımı yapıldı film sırasında,ancak çok kısa gösterildi.

Ayrıca Quan[T]'nın savaşmasını neredeyse hiç göremedik. Onun tam gücüyle savaştığını görmek isterdim.

Bir de film çok hızlı bitti. Birden son geldi. Sonrada çok kısa bir sonuç yayınlandı. Uzatılsa çok daha iyi olurdu.

Ama dövüş sahneleri güzeldi.

Özellikle Aker ve ekibi bence çok iyiydi. Tabi gundamlar da çok kalite olmuştu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...
Akuma senin aksine ben filmi çok fazla beğenmedim. Filmle ilgili beklentim çok yüksekti ama o beklentimi karşılamadı. Bir kere berbat bir sonla bitirilmiş bir film. Setsuna'nın Marina İsmail ile sarıldığı sahnesi benim ağzımın bir karış açık kalmasına sebebiyet verdi ki hiç anlam veremedim Setsuna'nın o haline ve Marina'ya gelmesine.

Filmdeki aksiyon sahnelerinin seriden pek bir farkı yoktu açıkçası. Serinin üstüne o sahneler çok şey katmamıştı bence; sadece biraz daha fazla ışıltı ve daha fazla düşman eklenmiş gibi.

Gundam modellerine gelecek olursam Allelujah'ın biriminin modeli seçilmiyordu bile ki önceki modellere oranla çok bir değişikliği yoktu. En beğendiğim Zabanya ve Raphael oldu diyebilirim. Quant bile o kadar cezbedici değildi. 00 Raiser kesinlikle çok daha iyiydi bence.

Sonuç olarak bence, Gundam 00 maceranızı bu filmle bitirmeyin seri ile sonlandırın çok daha iyi olur. Böyle bir filmle bitirirseniz Gundam 00'ın o epik anlatımı yerini çok farklı ve hayal kırıklığına götürecek şeylere bırakabilir.

Benim gibi Gundam aşığı birinden bir Gundam temalı animeye dair bu tarz sözleri fazla duyamazsınız ama objektif olmalıyım diye düşünüyorum.

Bu yoruma katılıyorum birinci ve ikinci sezon çok daha iyiydi filmdeki savaş sahneleri daha ışıltılı olmasının dışında ilk iki sezonun çok gerisindeydi hele ki bu filmdeki gundam tasarımları sıfırdı. 00Qant'ı tasarım olarak çok beğendim ama sadece 5 dakika gördüğümüz için pek de etkileyici olmadı.

Son sahneye diyecek söz bulamıyorum zaten Marina-Setsuna kavuşması çok saçmaydı hele ki benim gibi Feltd-Setsuna ikilisini destekleyen biriyseniz daha çekilmez bir hal alıyor.Tam dedim her şey Feltd sevdiğini açıkladı savaştan sonra beraber olurlar dedim ama tüm umutlarım boşa çıktı.Zaten Marina karakteri tüm seri boyunca sevmemiştim tek yaptığı konuşmaktı.Son sahnede Setsuna'nın görünüşü ayrı bir olay. Birde çiçek olayını unutmamak lazım verdiği mesaj çok açıktı ama yinede bence saçma olmuş çiçeği görünce bu ne demekten kendimi alamadım.

Sonuç olarak serisi çok daha iyiydi ve böyle bir finali kabul etmiyorum :D Film beni hayal kırıklığına uğrattı resmen.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yaw bu final harbi çok saçma olmuş savaş bile sonlanmıyordu. Teleportu kullandı ama ondan başka ilginç bişey görmedim. Quan[T] tıpkı Exia'ya benziyordu. Biraz daha yaratıcı olabilirdi. 00 Riser bile daha güzeldi. En beğendiğim tarafı da Tieria Erde'nin geri dönmesi oldu :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?