Jump to content
  • Kayıt Ol

Linkin Park


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

ct45vqbt7yl4zn96cc5.jpg

İtiraf edeyim, müzikle çok da içli dışlı bir insan değilim. Zaten 80 sonrası dönemde, uzakdoğu tarzı ve New Age müzik yapanların dışında sevdiğim yabancı müzik yapan sanatçı/grup sayısı iki elimin parmaklarını geçmez. Ama bunları bir araya topladığımda en sevdiğim grup kesinlikle Linkin Park. Yazıya devam etmeden önce özellikle bir rock müzik hayranı olmadığımı, hard rock yada heavy metal dinleyemediğimi, bir gruptan yegane beklentimin müzikleri dışında bir tarz sahibi olmaları ve albümlerini bir bütün halinde çevirip çevirip dinleyebilme katsayım olduğunu ayrıca belirtmek isterim. Bu nedenle, Linkin Park antipatiniz varsa lütfen bunu bu başlığa taşımayın.

Linkin Park ilk kez 2000'de "Hybrid Theory" albimlerine çektikleri "One Step Authority" klipleri ile dikkatimi çektiler. (Bu klipte 3D animasyon metotları ile yapılmı Mecha savaşları yeralıyordu), ardından favori albümüm olan 2003 tarihli "Meteora" geldi. Bu albümdeki "Somewhere I Belong" klibinde ikide bir kadraja giren Gundam maketleri ve "Breaking The Habit" klibindeki Studio 4c imzalı Anime sekanslarından grubun gerçekten Anime kültürüne bir yakınlığı olduğu sonucunu çıkartmak zor değildir ki bu grubun çekirdek kadrosundan Mike Shinoda'nın Japon asıllı olması ile açıklanabilir. Michael Bay'in Transformers filmlerine "What I've Done" ve New Divide" Single'ları ile katkıda bulunan ve bu bağlamda filmlerin belki de en sağlam ayağını oluşturan grup 2007'de "Minutes to Midnight" albümleri ile nu metal çizgisinden bir ölçüde çıkarak alternatif bir tarz denedi ve farklı eleştiriler aldı. Bu hafta çıkarttıkları "A Thousand Suns" albümünü "şimdiye kadari en iyi işimizdi" şeklinde tanımlamaktalar.

Albümün ilginç bir yanı da Linkin Park'ın hep bahsedilen Anime ve de Gundam hayranlığının ilginç bir yansımasını taşıması. Bu yılbaşı piyasaya çıkacak yeni PS3 oyunu Gundam EXTREME VS'nin tema şarkısı da grubun son albümündeki "The Catalyst" parçası oluşturuyor ve Sunrise ayrıca grubun desenlerini taşıyan bir Gundam GP01FB'nin (Gundam 0083: Stardust Memory serisinden) 1/144 HGUC maketini yapıp poster resmi olarak grubun üyelerini EFSF pilotları olarak kullanmaya karar vermiş. (Maketi satın alanlar grubun son CD'sine de sahip olmuş olacak) Kişisel konuşmam gerekirse, çok ilgi çekici bir beraberlik olduğunu söyleyebilirim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 11
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    3

  • Luna

    2

  • yuuki cross

    1

  • Aurora Borealis

    1

ilgi çekici den ziyade tam isabetli bir beraberlik bence. gundum gibi serilere gidebilecek bir tarzları var nihayetinde muzikalite olarak. evire çevire dinlediğim bir grup eh maketi bulamam ama yeni albümünü muhakkak edinirim.paylaşım için teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Lp en sevdiğim müzik grubudur Gundam şarkısı yapmalarına ayrı bi sevindim.A Thousand Suns henüz dinleme fırsatı bulamadım .LP yaparsa en iyisi olur.:023:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Linkin Park kesinlikle sağlam bir gruptur. En azından kendi tarzlarını oturtmuşlardır. Şuan birçok rock müzik dinleyen insan, lp'ı aşağılar, çoluk çocuk grubu der. Gerçekten de öyledir aslında, hayran kitlesinin yaşı genelde küçüktür ama bu lp'ı kötü bi grup yapmaz. Ben grubu kendimi bildim bileli takip eder, dinlerim. Şuan dinlediğim tarzın yanında lp'ın yaptığı tarz ninni gibi kalsa da benim hayatımda büyük öneme sahip parçaları vardır lp'ın. Ve hala playlist'teki yerini korur.

Ayrıca, linkin park'ın ilk klibi one step closer'dı yanlış hatırlamıyorsam. Hybird Theory albümü yine yanlış hatırlamıyorsam (:D) 21. yy'ın en çok satan albümü. Hala kırılamadı galiba rekoru. Emin deiğilim bu konuda. Grubun adı da Hybird Theory olucaktı aslında ama o isimle başka bir grup olduğundan, grup ismini değiştirmek zorunda kalmıştır. Chess'in aklına Lincoln Parktan, Linkin Park gelmiş ve grubun ismi böyle kalmıştır. Ayrıca chess'in iki oğulu var, tabi ben takip etmezken başka bi tane daha yapmadıysa :D:D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben nedense bu gruba bir türlü ısınamadım. Kötü müzik yapmıyorlar, hatta bir çok nu-metal metal grubundan iyi olduklarını söyleyebilirim ama yaptıkları şarkıların bir ruhu yok ya da ne demek istediklerini ben anlayamıyorum.

Dinlerken bir Korn'dan bir Disturbed'ten yahut bir Limp Bizkit'ten (son albümlerini saymıyorum) aldığım zevki alamıyorum.

O yüzden benim için olmasa da olur dediğim gruplardan.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Aromanın ayrı bir tadı var elbette de yemeğin malzemesi de taze olunca tadından yenmiyor diyelim :)

Şarkı sözlerinin hayli derin ve şiirsel olduğunu düşünüyorum ben. Bunun yanısıra başka kliplerinde kullandıkları göndermeler de hayli güzel mesela "Catalyst" klibi John Carpenter'in klasik The Fog filmine bir gönderme, benzer şekilde "Somewhere I Belong"daki fil portreleri Salvador Dali portresindeki bir orjinale göndermedir. "What I've Done" klibi Transformers'dan önce küresel ısınmaya dikkat çekme amaçlı Live Earth konserlerinde kullanılmış ve bu gösterimlerde 2-3 saniyelik kolajlar halinde dünyanın içinde bulunduğu açlık, iklim değişikliği, silahlanma gibi sorunlara dikkat çekilmiştir ki kısa film babında bile izleyebilirsiniz bu klibi. (Bir saniye önce bir bayanın bel ölçüsünü ölçmesi gösterilirken bir saniye sonra Afrika'da açlıktan kemikleri görünen insanların durumu gösterilir vs. En basitinden bu tür bir klibi kolay kolay çoğu grubun yapabileceğini şahsen hiç sanmıyorum)

Sonuç olarak popüler çizgide bir grup olsalar da ben benzer tarz müzik yapan diğer tüm gruplardan gerek görsellikleri, -gerek şarkı sözleri, gerekse kullandıkları kendilerine has tarz nedeniyle- ayrı bir yerde değerlendiriyorum Linkin Park'ı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 ay sonra...
  • 8 ay sonra...

Linkin Park benim de tartışmasız en çok sevdiğim gruptur. Tüm şarkılarını hiç seçmeden dinlerim. Onlar yapsın da sorun değil. Ama aynı tarz müzik yapan başka grupları hiç sevemedim. Zaten pek de bilmem.

Lp ile orta okuldayken tanışmıştım, numb dinleyerek, hey gidi hey :D Neyse ilk denildiği gibi nu metal tarzındaydılar ( bu müzik tarzı isimlerini de hiç bilmem ha ) ama Minutes to midnight da tarzlarını biraz değiştirdiler ve en sonunda A thousand suns ile yapmak istediklerine ulaştılar. Ama bu yeni halleri çok yadırgandı, çok tepki aldılar. Bu arada, tarz değişikliği için ayrı bi saygı duyuyorum onlara, birçok insanın sırt çevireceğini bile bile -istediklerini yapmak uğruna- değiştiler. Neyse ben de albümü ilk dinleyince -değişik beklentiler içinde olduğumdan sanırım- garipsedim evet, ama ikinci dinleyişimde çok büyük bi sanat eseri gibi geldi :D Şu an hala öyle geliyor gerçekten, albümü baştan sonra bir bütün olarak dinlemek lazım ;) Bu arada Minutes to Midnight e göre Mike Shinoda nın sesi de daha çok duyuluyor :)

Güzel tanıtım olmuş eline sağlık bu arada :goz kirpma:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 6 ay sonra...

Linkin park bence şu an gruplar içerisinde ender raslanan inceliğe ve her dile verebileceği birşeyleri olan bir grup numb la başladı ın the end ve daha niceelri bir çoğu benim için halen en hitlerde yer alıyor :alkiss:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 7 ay sonra...

Linkin Park her ne kadar nu-metal tarz müzik yapsa da rock ve metal dinlemeye başlamama sebep olan gruptur o yüzden bende yeri farklıdır.Ayrıca Chester Bennington'un 2 ünlü fakat ismini bilmediğim diğer rock gruplarından solistlerle yaptığı ayrı bir albümü de vardır.Merak eden arkadaşlar için bu üçlünün oluşturduğu grubun adı Dead By Sunrise gayet güzel şarkıları var.Benim favorim Too Late.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?