Jump to content
  • Kayıt Ol

Shibumi


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

Shibumi, ilk kez 2000'lerin başında duyduğum ve yazarı Trevanian'ı tanıma imkanı bulduğum kitap oldu. Trevanian'ın tüm kitaplarını sonraki dönemde bulup okuduysam da doğrusu bu kitabın diğer tüm kitaplarından ayrı bir yerde durduğunu söyleyebilirim.

Hikaye 1970'lerin sonlarında geçmekte. Gizli bir uluslararası şirketin elemanları bir havalanında öldürülür. Olay basit bir terörist saldırı gibi gözükse de eski bir intikam meselesini unutmamış üst düzey bir şirket yetkilisi, bu olayın yıllardır peşinde olduğu intikamı almasını sağlayacak oluşunu düşünerek harekete geçer. Hedefi, İspanya'da, Bask dağlarında inzivada yaşayan esrarengiz Nicholai Hel'dir.

Hel bir yabancı olmasına rağmen çevresinde özel bir saygı duyulan birisidir. Geçmişimde neredeyse dünyanın tüm gizli örgütleri için suikastler yapmış, bunun için de kendine en basit günlük eşyaları bile ölümcül silahlar haline getirecek yetenekler geliştirmiştir. Şimdiyse asıl amacı olan "Shibumi tarzı yaşama" ulaşmak için sessiz bir hayatı seçmiştir. Neredeyse bir düzine dili ana dili gibi konuşan, Go oyununun terimleri düşünüp yaşayan, geliştirdiği yakın algılama yetenekleri ile fotoğrafı bile çekilemeyen bu adam, peşindekilerin onu onlarca yıldır kurmaya çalıştığı Shibumi hayatını yıkmaya geldiklerini öğrendiğinde gizlendiği yerden çıkar ve bittiği sandığı savaşını bu kez kesin olarak bitirmek üzere harekete geçer.

Kitabı kesinlikle okumanız gerekiyor! En başta bunu diyebilirim. Yer yer mağara tasvirlerinde olduğu gibi çok çok uzayan betimlemeler can sıksa da yazarın keskin gözlem gücü ve neredeyse kahraman kendisiymiş gibi girebildiği müthiş kurgu empatisi kitabı yaşanmaya değer kılıyor. Neyse ki, E Yayınları yıllar yılı kitaba yeni bir çeviri yapılması gerektiğinin farkına varamamış ve neredeyse 10-15 yıldır kiraba sadece 2 alternatif kapak resmi ekleyebilmiş! Eğer imkanınız varsa mutlaka kitabı orjinalinden okuyun, eğer yapamıyorsanız biraz fazladan sabır göstermek şartı ile de kitabı yine de okuyun. Kendi adıma şu ana dek okuduğum en akıcı 2-3 kitaptan birisiydi ve Japon yaşam bilgeliği üzerine bildiğimi sandığım herşeyi unutturdu diyebilirim.

Kısacası okunması, yaşanması gereken kitaplardan.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 4
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • lantis

    1

  • A.U

    1

  • sakura hime

    1

  • Akuma_Blade

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

çok güzel bir tanıtım olmuş Akuma_Blade eline sağlık :) Harika bir kitapdır bence herkes okumalı hani bu kitap seninde dediğin gibi yaşanmalı :D 2 günde bitirmişdim sanırım. Bu yazarla ilk tanışmam bu kitapla olmuşdur yazarın tüm kitaplarını öneririm harika bir yazardı artık aramızda olmaması büyük bir kayıp.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

tanıtım için teşekkürler, harika bir kitaptır okumamış olan herkesin okuması hatta kitaplığında yer alması gereken bir kitaptır

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Daha oyuncaklarla oynadığım bir dönem benden yaşça büyük bir akrabam içine kum doldurduğum plastik bardağı alıp "seni bunla öldürebilirim" demişti.Sonra da kitabı anlatmıştı.Bu kitabın adını o zamandan beri bilirim.Geçenlerde kitapçıda gördüm yine,hala da içimden okumak gelmiyor.Neden acaba :D Etkileyici olduğuna eminim,okunacak tüm kitaplar bittiğinde bakacağım.Tanıtım için teşekkürler Akuma.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

kesinlikle shibumi diğer kitaplarından çok farklı orjinal baskısı bildiğim kadarı ile yok belki sahaflarda bulunur.yer altı edebiyatının sevdiğim yazarlarından. betimlemeleri vede hikaye tasvirleri, kurguları ve yorumlayışı mükemmel. go' yu bana sevdiren kitaptı diyebilirim. okuduğum kitapları çok seversem yazarının fanatiği olurum. Ancak Trevanin oldukça spekülasyonlu bir yazar kendisinin kim olduğu koca bir muamma. sadece editörünün tanıdığı (ki o bile şüpheli) biri. bu kadar gizemli olması beni şaşırtmıyor değil. hakkında hiçe yakın bir şeyler öğrenebiliyorsunuz onun da doğrulu kesin olmuyor. yazdığı kitapları gerçek hayatta taklit edilmesinden sonra yazım tarzında ciddi bir değişime gitti ve de nihayetin de kitap yazmıyor.(gerçi öldüğü söylentisi de mevcut ama bana pek inandırıcı gelmiyor)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?