Jump to content
  • Kayıt Ol

KPSS Eğitim Bilimleri sınavı iptal edildi


bedifeci

Önerilen İletiler

KPSS'de kopya iddialarıyla başlayan süreç sonunda sınavın yeniden yapılması kararlaştırıldı. Karar YÖK Başkanı ve ÖSYM Başkanın biraraya geldiği toplantı sonrasında açıklandı..

ÖSYM tarafından 10 Temmuz 2010 tarihinde yapılan sınava, yaklaşık 280 bin öğretmen adayı girmişti.

Sınav sorularının sınavdan önce sızdırıldığı iddialarına yönelik Devlet Denetleme Kurulu, YÖK Denetleme Kurulu ile Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmış, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan ÖSYM'de incelemelerde bulunmuştu.

Ve beklenen oldu sınavın Eğitim Bilimleri testi iptal edildi..

İddialarda da 'eğitim bilimleri' sınav sorularının tele-kulak yöntemiyle sızdırılmış olabileceği açıklanmış ve ÖSYM'de böcek araması yapıldı..

Soruşturmayı yürüten savcı ve ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'ın görüşmesi sonucu soruların sızdırıldığı kesin olarak açıklandı..

Daha sonra da YÖK Başkanı ve ÖSYM Başkanı görüşmesi sonrasında da sınavın 'eğitim bilimleri' kısmının iptal edildiği açıklandı..

Sınav takviminin önümüzdeki günlerde belirleneceği ve soruların yeniden hazırlanacağı öğrenildi.

Sitemiz sınava girip bekledigi gelmeyen ,üzülen arkadaşlar vardı.Umarım bu sınavda başarılı olurlar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 11
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • bedifeci

    2

  • özz

    2

  • swordsman

    1

  • şahMath

    1

Bu olayda suçlular tam olarak belirlenmemiş , kimseyi topyekün suçlamak doğru olmaz :qateskes:,zaten bu işi yapanlar belli sayıda ve sorular bir şekilde dağıtılmış işin aslı çok büyük gelirler elde etmişlerdir.Bu kurumda çalışanlar acilen hesapları didik didik edilmelidir. Kul hakkı bu ,en iyi emek verenler anlar.Üniversitede okuyordum sınıf arkadaşımın biri bizim bölümü kazanmasına imkan yok bir şekilde kazanmış bir yerlere gelmiş ne yazıkki belli yerlerde bu iş kazanç kapısı haline gelmiş . Sadece bu yıl degil kesinlikle geçmiş yıllara ait sorularda bir şekilde aktarılmıştır. Bunun siyasi mesele olduğunuda inanmıyorum.Bir köşeden bakmadan ,burdaki gençliğin bu sorunun ilerdeki yıllarda yaşanmaması için çözüm yolları getirmelerini isterdim.

Son olarak bence bu olay hayırlı oldu ,begenirsiniz yada begenmezsiniz ,daha sıkı kontroller başlıyacaktır.Bilenler için özellikle ilber ortaylı hocamın görüşlerine katılıyorum.

Not:Aykut ve celal umarım bu sefer istediginiz sonucu alırsınız.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bence bu soruların çalınması, dağıtılması ve sınavda o bilgilerin %1'inin veya %100'ünü kullananlar Türkiye Cumhuriyeti'nin gelmiş geçmiş en ağır cezalarından birini hakediyor. Sadece benim gözümün önünde arkadaşlarımın yaşadığı, kelimenin tam anlamıyla "dram", bu ülkenin gençleriyle dolayısıyla geleceği ile yapılmış bu "oyun" hakikatten yürek parçalayıcı. Sadece suçluların ve sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmaları ve bir daha olmaması için caydırıcı her türlü adımın aynı rezaletin tekrardan yaşanmaması için kararlılıkla atılması lazım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İptal etmek için geç bile kaldılar. Olay ortaya çıktığında derhal iptal edilmeliydi.

Bu insanlar atandıklarında nasıl öğretmenlik yapacaktı, hırsızlığı mı öğreteceklerdi çocuklara.

Hakkıyla çalışıp sınavlara hazırlanan arkadaşlara sınavın tekrarında başarılar diliyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gene herkesten para toplamasınlar:ssok:hadi 100 milyon tekrar sınav sorusu bastıracağız?eee sarsılan güvenler nasıl geri gelecek?:002:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Tekrar para alınmayacak ya da başvuru yapılmayacak... Önceki sınava girenler yeni belgeler gelecek yeniden girecekler... ancak beklenen bu değildi sadece Eğitim bilimlerinin iptal edilmesi çalışması kolay olduğu için iyi bir şey olabilir ancak GY-GK bölümünde de hala şaibeler vardır örneğin kağıda çözüm yapmadan çözülen matematik soruları kimse bunlara değinmiyor ve GY-GK yı iptal etmiyorlar... Bir de şöyle bir durum var kopya çekenlerin yakalandığına dair bir duyum alınmadı yani onlarda bu sınava tekrar girebilecek ve başarırlarsa öğretmen olabilecekler...

Yine bir şeyleri kapatmak adına yanlış karar alındığına inanıyorum... Aramızda konuyu takip edenler varsa ÖSYM başkanı çıkıp kopya yok inceledik bir şey bulamadık demişti, ve hala görevinde... Öncelikle ÖSYM ve YÖK başkanının istifası gerekiyor sonra yeni bir komisyonla yeni sorular... Ancak yeni sorularında müfredata uygun olup olmayacağını bilemiyoruz...

3 farklı kaynaktan çalıştım ve benzer soruları görmekte zorlandım açıkçası yeni sorulardan korkuyorum...

Bu konu hakkında o kadar çok konuşulacak şey var ki ancak kafamı toparlayıp yazamıyorum bile...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İptal etmek için geç bile kaldılar. Olay ortaya çıktığında derhal iptal edilmeliydi.

Bu insanlar atandıklarında nasıl öğretmenlik yapacaktı, hırsızlığı mı öğreteceklerdi çocuklara.

Hakkıyla çalışıp sınavlara hazırlanan arkadaşlara sınavın tekrarında başarılar diliyorum.

bnce hemen yapmamakla iyi etmişler peki ya iptal edip aslında kopya olayının olmadığı ortaya çıksaydı ne olurdu...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

matikandiye katılıyorum.

tamam eğitim bilimleri tekrar yapılacak,bu güzel bir karar.ama matematik kısmında da şüphe var.ne diyim.hadi hayırlısı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

bnce hemen yapmamakla iyi etmişler peki ya iptal edip aslında kopya olayının olmadığı ortaya çıksaydı ne olurdu...

Sınav sorularının bir mail adresine gönderildiğinin ortaya çıkmasından sonra geçen süre normal mi peki? Ben iddiaların ortaya atılmasından itibaren değil, artık kopya ya da benzer bir durumun olduğu hakkındaki kuşkuların ortadan kalkmasından, kesinleşmesinden itibaren derhal iptal edilmeliydi diyorum.

Gerçekten hala soruşturma devam ederken, deştikçe yeni iddialar ortaya atılırken, nasıl sınavı yenileyecekler merak içerisindeyim. Bir sınavın sadece bir bölümünün iptal edilmesi ne kadar sağlıklı?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İnternet ortamına düşmüş bir bilginin kaç kişiye ulaştığını tespit etmek bence imkansızdır. Ben yazıcıdan çıkarsam, ya da konuya komşuya dağıtsam parasız mesela kim nereden bilecek, kime verdiğimi ? İptal için geç bile kalındı bence.

Kurcalasalar bu işin içinden çok şey çıkar. Sadece eğitim bilimleri sınavının sorularının sızdığını düşünmek de saflık olur.

Bundan sonra kopyayı engellemenin tek yolu, soru hazırlanma sürecindeki ambargo ve elektronik karartmaya ek olarak, sınav sürecinde de okullarda elektronik engelleme yapmaktır. yoksa radyo şeklinde küpenin, kolye şeklindeki cep telefonunun, mesaj atan saat ve bluetoothlu kulaklıkların önüne başka nasıl geçilir bilemiyorum.

Sınav mağduru arkadaşlara geçmiş olsun diyorum, ve bu şanssızlık gibi görünen iptalin onların hayrına olması için dua ediyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

hakkı ile kazanmış arkadaşlarım için üzücü.. sınav sürecinde neler yaşadıklarına yakınen tanık olmuştum. umarım onlar tekrar hatta daha da yüksek puanlarla kazanırlar tek dileğim bu.. geri kalan kopyacı vede milletin emekleri ile oynamış olanlara ise içimden saydırıyorum ne diyim.

ama bunun önüne geçebileceklerini hiç sanmam sadece KPSS için geçerli değil ki diğer sınavlarda da mevcut bu durum..

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?