Jump to content
  • Kayıt Ol

Dizüstü bilgisayarları bitirecek mi ?


bedifeci

Önerilen İletiler

Satışa çıktığı günden bu yana popülaritesi artan ve kullanıcıların yoğun ilgi gösterdiği iPad, şimdi de dizüstü bilgisayar satışlarını tehdit eder hale geldi. Popülaritesi günbegün artan iPad'e sahip olmak isteyen kullanıcılar, dizüstü ve netbook satın almaktan vazgeçince bu cihazların satış hacmi de iPad'in etkisi altında kaldı.

dizustu_bilgisayar.jpg

DisplaySearch'ün gerçekleştirdiği araştırmaya göre iPad ve dizüstü bilgisayar satışları, geçen yıla oranda yüzde 29 oranında büyüme kaydetti. Yani kullanıcılar, masaüstü sistemler yerine mobil cihazları almayı tercih etti. Ancak raporda yer alan asıl ilginç nokta ise bu yılın ikinci çeyreğinde 3.3 milyonluk satış hacmine ulaşan iPad'e oranla dizüstü-netbook satışlarındaki büyümenin yüzde 13 oranında azalmış olması.

apple_ipad.jpg

Her ne kadar iPad şu aşamada dizüstü bilgisayar satışlarını kısmen olumsuz yönde etkiliyor olsa da, ikisinin birebir karşılaştırılması doğru bir yaklaşım değil; zira iPad ve notebook-netbook ikilisinin kullanıcı kitlesi tamamen birbiriyle örtüşmüyor. Bu sebeple iPad'in diğer mobil cihazların satışlarını daha fazla baltalayamayacağı söylenebilir.

Kaynak :Hürriyet

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 9
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • gezz+

    2

  • bedifeci

    1

  • SPAWN-TheUndead

    1

  • swordsman

    1

Apple'a oldum olası ayarım. Ama geliştirdiği ürünler hakikatten de farklı bir kulvarda koşturuyorlar, diğer firmalar birbiriyle boğuşurken apple kendine yeni bir yol oluşturmayı becerebiliyor. İnanılmaz güzel işler yapıyorlar. Ama ürünlerinden bazıları hakikatten gereksiz. Kullanışlı ama gereksiz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

iPad güzel bir şey gibi geliyor bana. Özellikle rahatlığı insanı çekiyor. Lakin ilk çıktığındaki zamanlarda haberlerinde internet bağlantısı olmadığı yazıyordu, özellikleri geliştirildimi bilmiyorum ama daha çok yolu var. Bir bilgisayarın tüm özelliklerini barındırdığı anda ve hatta geçtiği anda işi tam olarak bitirir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

bunlar küçüldükçe millet beğeniyor da işlevleri azalıyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

bu imkansiz sınırlı işlem kapasıtelerı

ipad 16-32-64gb versiyonları var ama bu hafıza kime yeter?

(bana yetmez) iş adamlari için güzel bir oyuncakdan ötesi değil

3d özellikli yeni dizüstü bilgisayarlar !

bizim gibi kulaniçilar için dizüstü daha makbul durumda

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Fakiriz, öğrenciyiz, onurluyuz, gururluyuz, harç paramı ananm babam öder. Ne ipadi ya.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Apple'ı severim, ipad güzel alet, ancak laptopu bırak bitirmesi, popülaritesini azaltma olasılığı bile yok. Türkiyede iPhone'un aşırı gereksiz derecede reklamını yapan aynı grubun gazetesi iPad için de aynı şeyi yapıyor, olay bu kadar basit. Bilinçaltına yazıyor, "Hürriyet iPad'in laptopu bitirme ihtimalini düşünmüş, iPad almalıyım". Zamanında iPhone'u da "fiyatı yüksek olmasına rağmen aldığınızda çok değerli bir şey almış gibi hissedeceksiniz, yani aslında daha pahalı olması lazım" dercesine internette, gazetelerde, tv reklamlarında hatta tv dizilerinde reklamını yaptılar, şimdi bakıyorsunuz millet elinde iphone'la geziyor. Sorsanız niye diye, müzik dinliyordur, haklı. Ama eskiden aynı şekilde müzik oynatabilen bir telefonu milletin elinde böyle rahat gezdirdiğini gördünüz mü hiç, bir düşünün. Tamamen iPhone'a özel telefondan farklıymış gibi bir kullanım şekli sunarak pazarladılar, lüks görünüşünün dışında öyle olmamasına rağmen diğer tüm taşınabilir cihazlardan üstün olduğuna inandırdılar. bu yüzden apple'ın tüm cihazları içinde sadece iphone'a karşı bir antipatim var, kendim ipod nano 1g kullanıcısıyım, ve de çok memnunum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hem dizüstü bilgisayarım olsun hemde İPAd ım olsun isterim ben :birsey gelmez:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Normalde bana sunduğu sınırsız imkanlar nedeniyle masaüstünden vazgeçmem. Evden çıkmam yeterki masaüstü bilgisayarımdan ayrılmayayım. Şunu kaldırmaz, hafızası küçük derdi yok.

Laptop bana hamallık gibi geliyor. İllaki taşınacaksa günlük çantamın içine bile sığacağından İpadi tercih ederim. Her ne kadar kapasitesi sınırlı olsa da amaç mobil olarak kullanmak değil?

Zaten bunların amacı birşeyin yerine ipad satmak değil. Masaüstü olan adama dizüstü, dizüstü olan kişiye ipad satmak. Üçü de birbirinin yerini tutmayacak şekilde bilinçli olarak tasarlanmış. Harca babam harcaqdislers

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

evet, ama bu ipad'in reklamını türk dizilerinde nasıl yapacaklar onu çok merak ediyorum ben, polat arabadan indiğinde ipad'den skype falan açıp kulaklık mı takacak yoksa artık?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?